Äntligen fredag!

Jag kom hem sent igår, planet var försenat. Jag bad Lovisa hålla barnen vakna så länge det gick för att jag ville natta. Jag hade saknat dom så.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Mitt älskade HEM

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

När jag kom hem strax innan nio (!) så låg de i soffan och tittade på film med Lovisa. De blev glada över att jag var hemma! De fick välja varsin bok och sedan gick vi till mitt sovrum och så kröp vi ner under täcket och läste innan barnen slocknade tätt intill mig. Som jag njöt av deras närhet. Jag hade inte hunnit äta middag så trots att jag kunde ha somnat med dom på studs så kurrade magen så jag gick ner och gjorde en väldigt sen middag och läste mailen.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Visst börjar det bli så mysigt hemma? Detta är barnens tv-rum. Ni kan följa allt som händer i huset via husets egna instagram-konto. 

Idag fredag så lämnade jag barnen på förskolan och sedan åkte jag och tränade. Kroppen kändes trött efter min långa torsdag men jag vet att när jag är som tröttast så behöver jag träningen. Passet blev otroligt bra och jag kör marklyft på 65 kilo utan problem nu (min vikt är på 62 kg). Det är roligt att kunna bära upp sig själv lätt. Heja! När jag kom till kontoret blev det full fart. Avstämningar och beslut från sminkstolen. Åt lunch från skrivbordet och ska strax hoppa in i nästa möte med Kinnevik. Trots att jag älskar mitt jobb så längtar jag väldigt mycket efter att få hämta barnen igen och ha fredagsmys <3

 1. Man hör hur du längtat efter barnen, det låter så mysigt. 🙂
  Bra gjort med vikterna, wow att kunna bära sig själv, det är ett häftigt mål att ha, starkt gjort.
  Hoppas du får en jättefin helg med dina barn och alla i huset. Stor kram och trevlig helg i förväg.

 2. Hej! Ser mysigt ut 🙂 En fundering bara, det är ju vanligtvis stenhårt att man inte får tex handla mat eller träna när man lämnat barnen på förskolan. Reglerna där mina barn går är att den som lämnar måste åka direkt till jobbet efter lämning och den som hämtar måste åka direkt till förskolan när jobbet slutar. Skulle aldrig komma på fråga att man tex får åka o träna där emellan. Hur kommer du runt det eftersom det vad jag vet är lika i hela landet? Vore ju guld att kunna träna efter lämning…

  1. What?! Såna regler finns inte i mitt land.. Varför får man inte göra vad man vill efter att lämnat barnen??

   1. Klart man får. Träning kan man ju ha på arbetstid.
    Du har ju ditt barn vissa timmar på f-skolan, vem springer efter dig och kollar vad du gör?

   2. Det är väl klart att man får göra som man vill …..vem har koll på vad man gör ? Man kan ju inte bli anmäld och straffad precis……bara man hämtar barnen i tid på dagarna så ska det väl inte vara några problem….

   3. Samma här! Där vi bor är det ju ingen som bryr sig om jag tränar, åker hem och vilar eller jobbar. Vilket KGB koll det skulle bli annars ha ha ha

   4. Det måste finnas regler för barnomsorgen! Mina intjänade kronor ska inte gå till att passa barn vars föräldrar tränar, shoppar eller städar hemma!

  2. Det är tyvärr inte lika i hela landet.. Jag arbetar i Skåne/Malmö och här är det föräldrarnas arbetstid/studietid som gäller,fast många fuskar ändå då vi inte har ”på papper” deras tider(just där jag jobbar) I Sthlm har jag förstått att man använder barnomsorgen mer som barnpassning också. Rebecca

  3. Det är INTE samma regler i hela landet, det finns stora skillnader. Sthlm är väl en av få kommuner där detta är tillåtet.
   Där gäller inte heller 15-timmars vecka för föräldralediga.

  4. Många arbetsgivare idag erbjuder friskvårdstimme på betald arbetstid. Så vi är många som lämnar på förskolan och åker och tränar.

  5. Kul att du VET att det är samma i hela landet, för jag råkar VETA att det inte alls är det utan skiljer sig mellan kommuner. I vår kommun finns inga sånna regler, inte heller på Lidingö där Bella bor, så att handla eller träna efter jobbet är helt ok. Vad grundar du din kunskap om andra kommuners regler på undrar jag?

   1. Det var inte meningen att trampa folk på tårna. Jag jämförde i de två olika städerna vi bott i samt hus kompisar har det. Men det är ju knepigt att det ser så olika ut, just en sådan grej borde ju vara lika för alla. Är ju ändå skattemedel som betalar det hela.

   2. På Lidingö gäller:
    ”Om du förvärvsarbetar har du rätt till den tid som krävs för du ska kunna arbeta, det vill säga ta dig till och från arbetet samt utföra det.”

  6. Nej nej nej, det är inte samma regler i hela landet… Där jag bor är det som hos dig, det är bara under arbetstiden och restiden de får va på förskolan, inget mer.. Men som sagt, i Stockholm (jag vet, för har en kompis som bor i STockholms- området), så är det helt annorlunda.. Man får ha dom på fsk under helt andra omständigheter!

  7. Själv tycker jag att det är bra att det finns regler mot detta i många kommuner. Vad kan vara viktigare än att ta hand om sina barn? Ja att jobba. Träna gör jag efter jobbet – då kan barnen antingen vara hemma med den andra föräldern eller i isabellas fall hemma men med barnvakt – eller så tar man med barnen till gymmet. Allt går om man vill . Synd att barnen ska vara onödigt många timmar i förskolan tycker jag. Men det är vad jag tycker om mina barn. Alla får göra som de vill med sina.

   1. Det är väl ändå bättre att barnen får vara kvar på förskolan en stund under tiden man är på gymmet, än att ta med dem till gymmet? Dels har de nog roligare på förskolan med sina kompisar och dels är det sjukt irriterande med småbarn på gym.

   2. Dom flesta tränar nog på lunchen. Jobbar man på kontor har man normalt 1 timmes obetald lunch mitt på dagen, då kan man vara borta 1.5 timme ibland för att gymma.

  1. Ja det är det många som gör och jobbar direkt efter, hon åkte nog vidare till jobb direkt efter. Tur att det alltid finns något att ifrågasätta 😆

 3. Varför har du sådan rejäl make-up varje dag? Den där naturliga looken som Löwengrips produkter verkar vilja utstråla stämmer inte med den look du själv har. Du är ju naturligt vacker med fina drag, men den senaste tidens (ett år?) sminkning är liksom 120% konstant. Det ger inget naturligt intryck.

  Är inte emot sminkning på något sätt men det känns som en välmejkad fasad och inte som att man får se dig.

 4. Vilken härlig kväll ni fick tillsammans. Så mysigt att sitta och läsa en bok. Jag har också för ett tag sedan hittat styrketräning och tar 60 i marklyft. Älskar känslan av att kunna lyfta tungt och känna mig stark!

 5. Rätten till förskola är reglerad i skollagen 8 kapitlet 3-7 paragrafen och 25:e kapitlet 5:e paragrafen och är alltså lika för alla i hela landet. (Bara att läsa på där Isabella! Eller be juristen att förtydliga.)

  Där står att man har barnen i förskola när man förvärvsarbetar, dvs inte som barnpassning när man tränar eller handlar… sen förstår jag det som att du arbetar typ dygnet runt men kan förstå att det sticker i ögonen på vissa att du nyttjar förskolan även att du egentligen inte har rätt till det.

  1. Ja alltid ska det klagas på Bella. Du / ni som klagar att Bella lämnar barnen på fsk sen åker & tränar ni har inte tänkt på att man har en vistelseavtal med den fsk som ens barn går på. Det skiljer mycket i olika kommuner . I min kommun tex har alla rätt till fsk efter dem fyllt 3 år i 15 h / veckan , alltså ALLA oavsett vad du gör , du kan pilla dig i naveln om du nu vill. Många barn behöver fsk så att dem får ingå i en verklighet & speciellt i utanförskaps områden där barn behöver lära sig svenska bli integrerade med samhället är det av stor vikt för barnens väl hälsa mm, innan riktiga skolan börjar är också viktigt att få gå på ” dagis” lära känna andra barn äta ihop lära sig saker , ni vet pedagogiken är något barn behöver i många familjer där föräldrarna tex inte kan språket , är sjuka , mår dåligt på annat sätt. I min kommun gäller 15 h/ v för föräldralediga , arbetslösa & för dem som vill ha sina barn på dagis från 3 års ålder. Arbetar man eller studerar så har man rätt till max 60 h / v. Just nu är jag sjukskriven själv ( är ensamstående ) där min minsta tjej går 30h/ v är det också fel anser ni?!? Jag har blivit beviljad detta av kommunen , jag är MS sjuk men kan ta hand om mina två tjejer ensam utan hjälp av samhället , men dessa timmar räddar mig då jag får vila , gå på rehabilitering , träna ( japp ni läste rätt ) simma mm, min stora tjej går i fsk & det måste hon göra då det är skolplikt från 2018 . Minsta älskar dagis älskar sina kopisar & vill vara där, även om jag nu är hemma , sticker detta i ögonen också menar ni? Jag betalar varje månad för platsen 2000kr & anser att jag har rätt till detta , eller snarare min tjej har rätt att få leka med kompisar lära sig saker ha ett sammanhang få åka pulka , rita , skratta & pyssla. Jag som mamma vill ha mina barn hos mig 24/7 men för att dem ska kunna få utvecklas måste jag också inse hur dem älskar dagis & skola. Stora går på fritids även måndag tom torsdag , fredag har jag minsta hemma från dagis & vi hämtar stora 12,30 då skolan slutar. Jag har dem hemma alla lov ska tilläggas. Tycker ni som alltid klagar på Bella & anda mammor att jag är en dålig mamma som väljer dagis & fritids?! Tror allvarligt att man ska skuta döma andra hur man väljer att leva sitt liv, jag är allvarligt sjuk som jag lovar att ingen skulle vilja byta plats med mig , så låt mig få ha mina ungar på dagis / fritids även om jag nu tex går & tränar , som sagt kommunen har beslutat jag betalar mina ungar är glada trygga & vill gå till dagis / skola , jag får vila några timmar så jag orkar att ta hand om mina ungar utan att samhället behöver hjälpa till.

  2. Men vet rektor Anna vad friskvårdstimme är? Det ingår alltså i arbetet att kunna träna. Så när detta görs; morgon, lunch eller ftermiddag spelar ingen roll. Friskvårdstimmen skall användas till att träna, inte som ledig tid tillsammans med sitt barn. Arbetsgivare ser kostnaden för friskvårdstimmen som en vinst för att arbetstagarna kan undvika vissa problem/sjukdomar me hjälp av träning o därmed undvika sjukskrivning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..