Äntligen fredag!

Jag kom hem sent igår, planet var försenat. Jag bad Lovisa hålla barnen vakna så länge det gick för att jag ville natta. Jag hade saknat dom så.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Mitt älskade HEM

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

När jag kom hem strax innan nio (!) så låg de i soffan och tittade på film med Lovisa. De blev glada över att jag var hemma! De fick välja varsin bok och sedan gick vi till mitt sovrum och så kröp vi ner under täcket och läste innan barnen slocknade tätt intill mig. Som jag njöt av deras närhet. Jag hade inte hunnit äta middag så trots att jag kunde ha somnat med dom på studs så kurrade magen så jag gick ner och gjorde en väldigt sen middag och läste mailen.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Visst börjar det bli så mysigt hemma? Detta är barnens tv-rum. Ni kan följa allt som händer i huset via husets egna instagram-konto. 

Idag fredag så lämnade jag barnen på förskolan och sedan åkte jag och tränade. Kroppen kändes trött efter min långa torsdag men jag vet att när jag är som tröttast så behöver jag träningen. Passet blev otroligt bra och jag kör marklyft på 65 kilo utan problem nu (min vikt är på 62 kg). Det är roligt att kunna bära upp sig själv lätt. Heja! När jag kom till kontoret blev det full fart. Avstämningar och beslut från sminkstolen. Åt lunch från skrivbordet och ska strax hoppa in i nästa möte med Kinnevik. Trots att jag älskar mitt jobb så längtar jag väldigt mycket efter att få hämta barnen igen och ha fredagsmys <3

 1. Hur många reps gör du på 65 kg?
  Tränar själv så alltid kul att prata träning.

 2. Anna skriver:

  Du bor så fint! 😍

 3. Rätten till förskola är reglerad i skollagen 8 kapitlet 3-7 paragrafen och 25:e kapitlet 5:e paragrafen och är alltså lika för alla i hela landet. (Bara att läsa på där Isabella! Eller be juristen att förtydliga.)

  Där står att man har barnen i förskola när man förvärvsarbetar, dvs inte som barnpassning när man tränar eller handlar… sen förstår jag det som att du arbetar typ dygnet runt men kan förstå att det sticker i ögonen på vissa att du nyttjar förskolan även att du egentligen inte har rätt till det.

  1. Ja alltid ska det klagas på Bella. Du / ni som klagar att Bella lämnar barnen på fsk sen åker & tränar ni har inte tänkt på att man har en vistelseavtal med den fsk som ens barn går på. Det skiljer mycket i olika kommuner . I min kommun tex har alla rätt till fsk efter dem fyllt 3 år i 15 h / veckan , alltså ALLA oavsett vad du gör , du kan pilla dig i naveln om du nu vill. Många barn behöver fsk så att dem får ingå i en verklighet & speciellt i utanförskaps områden där barn behöver lära sig svenska bli integrerade med samhället är det av stor vikt för barnens väl hälsa mm, innan riktiga skolan börjar är också viktigt att få gå på ” dagis” lära känna andra barn äta ihop lära sig saker , ni vet pedagogiken är något barn behöver i många familjer där föräldrarna tex inte kan språket , är sjuka , mår dåligt på annat sätt. I min kommun gäller 15 h/ v för föräldralediga , arbetslösa & för dem som vill ha sina barn på dagis från 3 års ålder. Arbetar man eller studerar så har man rätt till max 60 h / v. Just nu är jag sjukskriven själv ( är ensamstående ) där min minsta tjej går 30h/ v är det också fel anser ni?!? Jag har blivit beviljad detta av kommunen , jag är MS sjuk men kan ta hand om mina två tjejer ensam utan hjälp av samhället , men dessa timmar räddar mig då jag får vila , gå på rehabilitering , träna ( japp ni läste rätt ) simma mm, min stora tjej går i fsk & det måste hon göra då det är skolplikt från 2018 . Minsta älskar dagis älskar sina kopisar & vill vara där, även om jag nu är hemma , sticker detta i ögonen också menar ni? Jag betalar varje månad för platsen 2000kr & anser att jag har rätt till detta , eller snarare min tjej har rätt att få leka med kompisar lära sig saker ha ett sammanhang få åka pulka , rita , skratta & pyssla. Jag som mamma vill ha mina barn hos mig 24/7 men för att dem ska kunna få utvecklas måste jag också inse hur dem älskar dagis & skola. Stora går på fritids även måndag tom torsdag , fredag har jag minsta hemma från dagis & vi hämtar stora 12,30 då skolan slutar. Jag har dem hemma alla lov ska tilläggas. Tycker ni som alltid klagar på Bella & anda mammor att jag är en dålig mamma som väljer dagis & fritids?! Tror allvarligt att man ska skuta döma andra hur man väljer att leva sitt liv, jag är allvarligt sjuk som jag lovar att ingen skulle vilja byta plats med mig , så låt mig få ha mina ungar på dagis / fritids även om jag nu tex går & tränar , som sagt kommunen har beslutat jag betalar mina ungar är glada trygga & vill gå till dagis / skola , jag får vila några timmar så jag orkar att ta hand om mina ungar utan att samhället behöver hjälpa till.

  1. Erika skriver:

   Men vet rektor Anna vad friskvårdstimme är? Det ingår alltså i arbetet att kunna träna. Så när detta görs; morgon, lunch eller ftermiddag spelar ingen roll. Friskvårdstimmen skall användas till att träna, inte som ledig tid tillsammans med sitt barn. Arbetsgivare ser kostnaden för friskvårdstimmen som en vinst för att arbetstagarna kan undvika vissa problem/sjukdomar me hjälp av träning o därmed undvika sjukskrivning.

 4. Vilken härlig kväll ni fick tillsammans. Så mysigt att sitta och läsa en bok. Jag har också för ett tag sedan hittat styrketräning och tar 60 i marklyft. Älskar känslan av att kunna lyfta tungt och känna mig stark!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..