Fint bemötande

Scensamtalet var idag på Scandic Flesland i Bergen och innan det var min tur så hade hotellet förberett ett rum jag kunde äta lunch i. Jag blir alltid så rörd när jag möts av detta:

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Team Scandic Flesland; Jag tror inte att ni förstår hur mycket det värmer! Tack! Som jag sa till Simon ”här har dom köpt ballonger, skrivit kort och ordnat med mina favoritbär – Vad har jag gjort för att välkomnas såhär?!”. Att resa iväg på denna typ av jobb gör att jag missar tid med mina barn, därför värmer det lite extra i hjärtat.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Dagens scen-look! Kavaj från Stylein, polo från Andiata och klackar Mango. Byxorna vet jag faktiskt inte och vill inte be Simon vika bak lappen här i SAS-loungen … :- )

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Nu ska jag flyga hem! Vi hörs snart!

    1. Vart ska man börja då tycker du caroline? ”Hon har bara gjort det på en resa!” – ja hon började nu? Så då är det inte bra eller? Get a life. Ett ordentligt sådan C, du behöver det.

  1. Hur ska man annars ta sig från punkt A till B snabbt? Ofta har man inte tid att åka tåg el är ej praktiskt möjligt ens.

   1. Caroline…du är inte medveten om att jorden håller på att bli förstörd va? Att länder kommer torka ut inom en ganska snar framtid, under din levnadstid här. Att regnskogen som skövlas är jordens lungor?
    Vi har inte råd att ignorera det längre.
    Den sommaren som vi hade i år, är bara en försmak på vad som kommer. Bönder måste slakta sina djur, det var det många som fick göra i år pga av torkan. Inget vatten=inget liv.Jag blir rädd när jag hör hur människor resonerar. ALLA val du gör påverkar vår jord. Det är inte någon annans ansvar utan DITT och MITT.
    Det innebär flygresor framförallt. Varför tror du att så många bloggare får kritik för sitt nöjesresande?
    Snälla vakna upp.

   2. Frågan är felställd. Vi kan inte längre unna oss lyxen att ta oss från A till B snabbt. Frågan borde sannolikt vara Hur kan jag ta mig hållbart mellan punkt A och punkt B. Eller hur kan jag digitalt ha ett vettigt möte med en person på punkt B om jag själv befinner mig på punkt A. Det krävs STORA förändringar i vår livsstil. Punkt. Glöm allt det gamla och välkommen in i det nya, fräscha, hållbara. Slutligen, det går inte att klimatkompensera sig ur klimatkrisen. Det är utsläppen som måste minska.

 1. Angående det där med att missa tid med barnen.. något jag funderar mycket på, vill hemskt gärna göra en viss krävande typ av arbetskarriär men står och väger det mot risken att vara en frånvarande förälder. Tycker det e så svårt! Får du mycket dåligt samvete att du jobbar mycket? Känner du dig tillräcklig som förälder eller känner du ibland skuld över kärleken till arbetet?

  1. Känner någon förälder sig tillräcklig? Har inte alla föräldrar dåligt samvetet då och då. Frånvarande förälder behöver inte ha med karriär eller inte karriär att göra. Tror inte hon känner skuld över kärleken till arbetet, varför skulle hon göra det.

  2. Fråga dig själv ”kommer det att vara värt det i framtiden när barnen är vuxna och jag har missat en del av deras barndom”. Om svaret är ja – GO FOR IT! Även om samhället säger nej. Om du känner att det kommer vara värt det och att du och dina barn kommer ha en fin och trygg relation ändå, kör på det!

  3. Viktigt att vara en bra förebild för sina barn. Ta inte ut problemen i förskott. Det mesta går att lösa genom att delegera till ett bra team. Personligen tycker jag att Isabella gör fel som har ett ”hemmateam” och verkar behöva göra ganska mycket micro management på jobbet. Jag hade nog gjort andra val men det är förstås en smaksak. Men jag tycker inte du ska behöva välja mellan barn och karriär.

  4. Jag är inte Bella men svarar ändå hur jag tänkt😊
   Jag har ett krävande jobb (dock kontorsjobb så ”vanliga arbetstider”), jag har bytt jobb och klättrat och känner mig inte klar. Har 3 barn och en man som är egenföretagare så båda jobbar väldigt mkt.
   Vi har löst det genom att pussla och genom att vara ärlig mot min arbetsgivare – jag är tydlig med att jag vill hem helst 16.00 (men är på jobbet för 07 då min man tar morgonen) – sen jobbar jag i princip alltid mellan 20-22.

   Vi har ibland hjälp av mormor/farmor men det mesta roddar vi själva men tex så vabbar mormor i princip alltid om barnen är sjuka.

   Sen ställer vi ganska höga krav på barnen (13, 9 och 8år) – 13åringen får hämta syskon eller så får de gå hen själva och fixa mellis, börja med läxor mm. Sen får de hjälpa till en hel del hemma samt packa iordning väskor och planera sin skola och alla aktiviteter mm.

    1. Ursäkta mitt språk. Men alltså ”B”, vilken jävla sopig kommentar!!
     Var läser du att de är nedprioriterad? Fi fasen för dessa guilt plessure-kommentarer!

    2. B nu har du ju inte läst det hon skrev. Eller vill du bara vara elak? Pappa är där med barnen på morgonen. Mamma slutat jobbet 16.00. Mormor finns där när någon är sjuk.
     Vad tycker du är fel i det?

    3. Va? Inget av det hon skriver är orimligt, det är smarta lösningar. Inget säger att övriga livet ska vara på paus när man får barn.

    4. Tack för alla fina kommentarer❤️

     B: Jag ser inte mina barn som nedprioriterad – jag ser dom ist som priviligierade! Dels får de mkt tid med oss (visst, hade jag jobbat tex halvtid hade de fått mer tid, hade jag inte jobbat alls hade de fått ännu mer tid osv) men de får lugnt på morgon utan fritids och jag är med dom (oftast vill de dock vara med kompisar) mellan 16.15- tills de lägger sig. Jag jobbar hemma mellan 20-22 men då sitter jag vid köksbordet så jag är ju ändå närvarande om de vill ngt. Och dels tror jag inte det skadar barn att inom rimliga gränser få ta eget ansvar – att hjälpa till och ansvara för sina egna aktiviteter mm är inte fel, de är också priviligierade på det sättet att de får skjuts till/hem från aktiviteter och vi missar aldrig en match/uppvisning mm då vi inte jobbar på helgen samt att de alltid får hjälp med läxor osv.

     Det som dock är nedprioriterat är egentid (jag gör i princip aldrig ngt ensam mer än att veckohandla😅) och jag och min man har i princip aldrig ”partid” när vi är ensamma och hittar på ngt – detta för att vi har en del hjälp i vardagen av våra familjer och därför sällan vill be om barnvakt även på helgen…men detta är ju självvalt och även övergående- småbarns åren går fort så snart kan vi göra vad vi vill utan att tänka på barnen och då kommer man sakna det😊

     Men B – det är ju himla tur att alla får prioritera som de vill och jag kan lova dig att mina barn mår bra, det går bra i skolan för dom och de är ansvarsfulla och sociala😊

  5. Är barn till två föräldrar som satsat på sin karriär och har aldrig lidit av det. Visst var det sena dagar på dagis och mindre familjemiddagar på vardagar än vad mina kompisar hade. Men dom har alltid funnits där för mig och dom har inspirerat mig sen jag var liten. Finns ingen jag ser upp till så mycket som min mamma! Inte bara för att hon är min mamma, utan för att jag har sett hur hårt jobb lönar sig. Något som i sin tur har format mig till att vara målinriktad och kämpa lite extra 😊 Satsa på karriären om du vill! Du kommer fixa båda!!

  6. Förstår verkligen dina tankar och känslor! Jag och min sambo funderar på att börja försöka få barn, men min karriär har precis kommit igång och jag funderar på om det är värt att verkligen satsa på karriär eller om jag ska välja en mindre krävande karriärväg för att kunna bilda familj. I mitt yrke är det kämpigt att kombinera. Vill man ha de mest spännande jobben är det 60-80 timmars arbetsveckor, tiderna är inte flexibla och man kan inte jobba hemifrån. Som tur är har jag nästan alltid helgerna fria, men jag vet aldrig om jag kommer ifrån jobbet vid 17.30 vilket är mitt mål, eller om det blir 20.30. Svårt att hämta på förskola då… Älskar mitt jobb, men tror inte det är värt det i längden för just mig, jag vill ha mycket tid med de barn jag hoppas få, men alla är olika! Man får fundera och stöta och blöta med sin partner. Man kan underlätta för varandra att vara en närvarande förälder även om man jobbar mycket.

  7. Jag växte upp med två föräldrar som båda hade krävande jobb, lång pendling och mycket arbetsresor. Jag har alltid känt mig tacksam för att de valde att göra något som de mådde bra av och brann för, vilket gjorde dem till bättre föräldrar till mig. Jag har alltid känt mig älskad och prioriterad, men också haft friheten att utvecklas och ta eget ansvar.

   Båda mina föräldrar är mina förebilder, både yrkesmässigt och som just föräldrar. Om jag själv får barn hoppas jag att jag ska kunna hitta samma väg som de gjorde.

 2. Men ja liksom! Nu är du ju en klimathjälte istället. Mer flyg = mer klimatkompensation = ännu större klimathjälte! Wow, vilken grej. Imponerande, verkligen!

  1. Ja visst är det bra, ett bra initiativ! Bra att Isabella klimatkompenserar, det kan fler göra och också då kallas Climate Hero – det är ju inget Isabella hittat på och kallat sig själv, det är inte hon själv som skrivit det.
   Somliga borde klaga/håna – och gnällkompensera 😉

 3. Vilket fint välkomnande, och så fina soffor, underbar färg! Bra att du klimatkompenserar Isabella, det är såklart bittert för somliga som bara vill klaga. Många verkar inte förstå vad klimatkompensera är, många som inte känner till det verkar det som. Och en del verkar ha missat ditt inlägg om att du och företagen har mål och visioner om en bättre miljö och bättre värld, att ni ska se över möjligheter och klimatkompensera. Climate Hero 👍🏻👏🏻👏🏻

     1. Kan tro det är barnungar som är här och tramsar men det är väl vuxna mobbarbloggen-fans/C-sekten som är här och tramsar, klagar och letar fel. Skrattretande och allra mest patetiskt.

     2. C-sekten? 😄
      Ja, av antal kommentarer att döma verkar den vara större än bellas beundrarskara.

     3. Rinö och till skillnad från C så raderar inte Bella kommentarer som inte är till hennes fördel, som C gör. Ett exempel där; A skriver- ”IL svindlar och har gjort i åratal” B skriver- ”Svindlar? Det är en grov anklagelse och kan vara förtal” – C raderar B:s kommentar men låter A:s stå kvar. A skriver- ”IL säljer annonser på falska siffror” B skriver- ”men det vet inte du om hon gör” C raderar B men inte A. Det säger en del va.. Lätt för C att smutskasta IL och manipulera sina läsare och ligga steget före. Hennes besatthet av att smutskasta och sänka Isabella är sjuk. Obehaglig människa, en orm.

 4. De gör väl det för att de vet att du skriver positivt om dem i bloggen om de bemöter dig positivt, vilket de hoppas genererar gäster?

  1. Såklart det är så. De skulle ju aldrig köpa värsta ballongerna och sådär mycket ”fix” om du eller jag kom. Kanske lite choklad för att få ett bra första intryck 😆😆

  1. BRA att Isabella är en sådan miljöhjälte och förebild när det gäller miljön. Hon är verkligen en power-woman

    1. B – Isabella är en större hjälte och förebild än mobbare och näthatare i alla fall. Att sitta och håna, kränka och leta fel på andra känns inte särskilt mycket power.

 5. Lite ironiskt att ha miljöföredrag när man flyger så mycket som du/ni gör, känns det helt rätt? Bara undrar helt genuint med tanke på det liv du lever.

  Fint mottagande du fick, snacka om att de får en att känna sig speciell. 🙂
  Och du ser så fin ut.
  Berätta gärna mer om hur du tänkte kring kompensationen för miljön och all utsläpp du bidrar med med ditt flygande.
  Kram

 6. Du stoltserar som en kunglighet.
  Är det så du vill framträda i bloggen.
  Jobbigt för vi vanliga Svensson är långtifrån.
  .

  1. Det är väl härligt med lite ”glamour”, sen får vi andra göra det bästa av våra liv och de förutsättningar vi har.

  2. Snälla Bath, om du låter bli att gå in på Isabellas blogg, så behöver ditt liv inte vara så jobbigt.
   Om du inte läser vad hon skriver så finns hon ju liksom inte i ditt liv.
   Sluta gnäll, det är valfritt att läsa.

  3. Isabella lever väl knappast som en vanlig Svensson överhuvudtaget, så då måste ju det mesta vara ganska jobbigt att läsa om. Alternativt så kan man ju inspireras… eller varför man nu läser hennes blogg.

 7. Jag tycker verkligen genuint synd om dig. Hoppas du vaknar en dag och inser vad lycka är och att det inte är något som man kan köpa för pengar.

     1. Autocorrect! Ska ta det igen:

      Mie, det börjar bli pinsamt det här. T.o.m. Berith är bättre än så.

     2. Kære Linnea 😊 det vidste jeg godt… men jeg kan lide Isabella… hendes job… hendes liv og hendes mod 😊 du og andre her synes jeg er en træls 🇩🇰 Fordi jeg skriver postitivt… men du skulle prøve det 😊 det giver bare mere at være positiv end at være sur, negativ, misundelig og ond! Er et svært her så find en anden blog 😊 hvis du ikke kan lide Isabella eller hendes produkter, hendes måde at være mor på, hendes rejse liv… jamen hvorfor så læse med og blive sur og bitter 😊 uanset jeg bliver fordi hun er cool og elsker hendes produkter ❤️

 8. De välkomnar dig inte med prylar för att de är dina vänner? Du kanske har blandat ihop servicekänsla med vänskap? Inte riiiiktigt samma sak tyvärr….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..