Frankrike fem veckor!

Bland mina livsmål finns att köpa hus i St Tropez. Jag älskar franska rivieran så mycket. Man kan tro att St Tropez är stökigt men varför jag har kärat ner mig i byn är för att den är så lugn men mycket har en hög kvalité. Förra sommaren flängde jag alldeles för mycket och jag längtar efter att vara på samma ställe och bjuda över vänner dit istället. Därför, som delmål innan jag kan köpa ett hus, har jag hyrt ett hus i fem veckor. Det ska bli underbart att få vara där så länge och hitta en vardag. Efter Almedalsveckan flyttar jag, barnen, Lovisa och Ida (mitt hemmateam) ner hit. Odd kommer också ner senare. Jag har hyrt ett riktigt drömhus där vi har gott om utrymme. Jag längtar massor.

Idag blev allt klart. Jag är så glad! Nu kan jag spurta med jobb för i juli vet jag att jag har tid för återhämtning. Jag ser fram emot långa frukostar med barnen med färskt bröd, kaffe och croissanter. Bada i poolen och luncher på Club 55 och middagar med alla vänner. Jag har också en målbild i huvudet när barnen har somnat och jag ligger själv ute på terassen i kvällsvärmen, läser och äter goda praliner.

Huset är ett sätt för mig själv att fira hur långt jag har kommit. Det är viktigt för mig med belöning. Resan har bara börjat.

… Nu ska jag sova. Jag ska upp tidigt imorgon. Jobb väntar i Bergen i Norge.

Natti!

 1. Så härligt för er! Önskar att vi också hade haft den möjligheten✨ Det ser verkligen ut som en dröm! Nu får ni längta och starta nedräkningen.
  Stort grattis och snyggt jobbat!👌👏

  1. Man behöver inte hyra en lyxvilla, det finns massor av fantastiska billigare alternativ på t ex airbnb. Kanske gå ihop två familjer och hyra ett hus tillsammans? Större hus är ofta billigare, och delar man på det så är det överkomligt. Eller varför inte byta hem med någon? Vi har bytt en 2-rumslägenhet mot hus i Spanien, Frankrike, Italien, och lägenheter i Berling, Paris och Gardasjön. Då kostar boendet ingenting, och det är ingen risk att hemmet blir förstört, man har ett enormt ansvar emotfamiljen man byter med.

   1. Varför inte byta med någon ?? Därför att man inte behöver det om man har råd att hyra .. märklig kommentar .!

    1. Inte alls märklig då hon inte syftar på Bella utan Josefin här som önskar hon haft samma möjlighet som Bella.

 2. Låter underbart! Men du har just skaffat ett drömhus på Lidingö vid vattnet, med ”egen” brygga och du ska bygga pool. Var inte en del av tanken med det att kunna vara där på sommaren? Genuint nyfiken, inte illa menat. Känns lite som du alltid jagar efter nytt och aldrig är nöjd….

  1. +1 på tanken i många sammanhang aldrig bara vara och ha det helt lugnt..samtidigt som jag förstår att en resa till rivieran är härligt🙌🏻Själv en återkommande Cannes fan.

   1. Givetvis inte (har själv hus och reser ibland).

    Jag funderade över längtan att hyra ett drömhus vid vatten så lång tid nån annanstans när man har ett drömhus vid vatten hemma. Men så klart man kan göra det om man har lust och råd. Är nog inte den enda här som anar en viss rastlöshet och längtan efter något nytt hela tiden.

 3. Nu försvann min kommentar!! Irriterande att man inte får vara snabb på tangenterna för att då klarar inte din blogg av det?? Vem skriver långsamt i dagsläge liksom??

  Bilderna ser ashärliga ut i alla fall, orkar inte ens skriva om kommentaren.

  1. Det kommer upp när de postas för snabbt flera inlägg. Kanske att man råkat trycka på skicka kommentar två ggr av misstag tex

 4. Du som har så fint hus, varför inte bara vara hemma i Sverige under den fina svenska sommaren. Du skulle ju bygga pool o ha båt.

  1. Det byggs säkert när hon är borta,skönt att slippa bo på en byggarbetsplats ju!Så kommer hon tillbaka till något som snyggt och redo att användas var ju så med flytten☺

  2. Fina svenska sommaren kan lätt bli regn i två månader och 14 grader varmt. Mina barn nästan vägrar att åka till Sverige under sommaren. Vi har huttrat och klätt oss som om det var höst alldeles för många gånger. Så de senaste åren har vi stannat hemma och sen åkt till Sverige under hösten eller våren istället.

 5. När du ska vara borta då länge är det ju ett ypperligt tillfälle att åka tåg dit och tillbaka. Gör ju inget om resan tar lite längre tid. Du kan ju kolla med din nya CSR-ansvarig vad som är det bästa alternativet 🙂

  1. Ja för att ha med packning för tre personer för 5 veckor är ju något man orkar på ett tåg. Eller inte. Skulle aldrig göra det. Skulle stressa sönder. Bara tanken gör mig stressad.

   1. Men Bella bär ju inte sina väskor själv, det är ju sen gammalt, så det borde inte vara ett hinder för henne.

  2. Fast det blir ändå ingen vinst för klimatet om Odd måste flyga ner för att träffa sina barn. Visst kan han också ta tåg men det känns inte särskilt troligt.

 6. ”Spurta” / Isabella i början av februari.. 😂 Skönt att du tycker juli känns så nära ändå, haha. Jag tar nog min spurt i slutet på maj, kanske!

   1. Funktion? Hon kanske ska åka med som vän, som sällskap. Kanske ska de jobba lite också. Verkar finnas plats för många i huset ju och kanske vill Ida till Franska Rivieran, kanske lockar..

  1. Varför? Vilken fråga haha. Kanske för att hon vill ha med dem, kanske för att de vill åka med? Det är väl trevligt att vara ett gäng, och kul med sällskap, kanske behöver B jobba lite också, och det känns väl också tryggare att vara flera. Både tryggare och roligare ju, finns ju tydligen plats för många i huset också. Ser härligt ut.

  1. Tyvärr är resandet ett beroende för oss många av oss, det finns inget mer fantastiskt än att resa enligt mig, alla drömmar slår in. Dock brukar jag försöka spendera mer tid i naturen än city life, men älskar exempelvis New York. Den staden alltså! Sen har jag familj i olika delar av världen jag gärna vill träffa. Förstår varför Bella vill upptäcka världen, jag älskar Frankrike! Flygandet är en av de största gåvorna i vår generation, att det dessutom kan vara billigt framförallt inom Europa gör det extra spännande. Jag hoppas verkligen att man kommer på en lösning ang. flygen men jag tror problemen ligger djupare än så.

    1. Är det egoistiskt att hälsa på sin familj på andra sidan jordklotet? Eller att lära känna olika kulturer och därmed förstå människan bättre? Är det ego att volontärjobba med handikappade kvinnor i Indien eller utrotningshotade djur i Afrika? Ska vi börja åka båt igen?

 7. Wow! Ser helt underbart ut. Är så imponerad av att du lever så mycket i din vision. Vågar man fråga hur mycket det kostade?

 8. Wow! Ser helt underbart ut. Jag älskar Franska rivieran ❤️ Förstår att du längtar dit, det blir härligt med hela gänget. Kram

 9. Kommer du hyra ut huset på Lidingö i sommar ? Eller kommer du använda huset i Frankrike på samma sätt som hemma huset för event middagar reklaminspelningar m m

 10. Härligt! Och fem veckor, då finns det gott om tid att ta tåget både dit och hem. Perfekt sätt att varva ner och tänk vilket härligt äventyr för barnen. Det är en resa jag faktiskt ser fram emot att följa. Tågresan alltså. 😉

 11. Åhh, tillbringat alla mina barndomssomrar i St Tropez och har äntligen tagit med barnen dit nu i ett par år. Så underbart <3

  Och Port Grimaud, rivierans Venedig är också så himla mysigt att besöka.

  Vi var där i mitten av juni förra sommaren, vilket var lite tidigt, för staden sov fortfarande, men det var ändå rätt skönt att ha det mesta för sig själva.

 12. Hej!
  Så härligt & som du är värd det!!! Men så avundsjuk jag blir på dig samtidigt. Så skulle jag också vilja ha det. Jag är numera rätt högavlönad & vi reser mycket, har städhjälp varje vecka & hjälp med andra hemsysslor som återvinning, fönsterputs etc några ggr/år. Jag kommer dock aldrig att komma i närheten av det liv du lever. Jag har valt att vara ensamstående med barn & jobbar heltid och tycker att det är för slitigt egentligen trots all hjälp jag kan köpa in. När min dotter var mindre hade jag svårt att få tiden och ekonomin att gå ihop och det var tungt. Jag blir lite nyfiken på hur du sysselsätter två personer i hemmet under semestern Vad har de för arbetsuppgifter? Jobbar de deltid?

  1. Det kanske är så att de ej har varannan på sommaren? När jag var liten brukade vi vara ett par veckor i rad hos ena föräldern för att sedan byta av. Lättast om man vill hitta på något en bit bort, men också för att föräldrarna oftast söker sammanhängande semester från jobbet, inte ledig en vecka och sedan en vecka hemma osv. Självklart olika för alla, men tror det är (eller var) vanligast så. Men Odd skulle ju komma ner också, så han kanske är där halva tiden. Tror inte Isabella kan vara ledig 5 v i ett streck, företagare är lite som att vara föräldrar : det går inte riktigt att ta paus från allt, utan bara korta stunder, ögonen måste vara med hela tiden. Även med duktiga anställda så har man som ägare ett övergripande ansvar och den som får ta konsekvenserna om något går fel. =)

  2. Det kommer han nog ha men det kommer bli många flygresor fram och tillbaka. Spekulera kan vi alltid göra men det kommer nog fram sen hur planen är.

 13. Jag hade gjort exakt samma om jag hade ekonomin för det! St Tropez är mysigt om man bara kommer bort lite från turistsmeten 🙂
  Ni borde verkligen ta er bort mot Nice när ni är där och de vackra små byarna som ligger mellan Nice och Monaco. Villefranche-sur-Mer och Èze Village är klart sevärt!

  1. Håller med! Vi har spenderat över 10 år i Villefranche med omnejd nu.
   Dock, liksom St Tropez är det lite överpriser på allt kan jag tycka.

   Älskar Provence och man kan ta vilken by som helst. Alla har sin charm.

  1. Men om man är på samma ställe så länge så resulterar det ju inte i många flygresor utan eventuellt färre flygresor istället ju.

 14. Du fick nyligen en stalker från Frankrike som reste hit..Borde inte det leda till mer eftertänksamhet att inte lägga ut bilder på huset du hyrt i Frankrike? Tänker du inte på dina barns säkerhet?

  Jag undrar också varför inte första sommaren inte får avnjutas mer i huset du aldrig upplevt sommar i?

  1. Stalkern blev dömd, och där i området finns säkert vakter, kanske grindar, kanske ett gatet Community. Sommaren är lång, den är mer än 5 veckor så de hinner avnjuta huset hemma också.

 15. Hej. Tänkte bara kolla om du vet vilket datum i februari som din glow serie kommer att släppas? 🙂 ha en bra dag

 16. Varför klagar alla på flygandet, flyget lyfter ändå och kommer ändå att släppa ut alla miljögifter vare sig Isabella åker eller ej.
  Det är mer politekarnas uppgift att hitta en mer miljövänlig typ qv bränsle samt miljövänliga utsläpp eftersom just flygander är en sådan stor miljöbov.

   1. Absolut, och det kommer alltid finnas personer som.kommer flyga, precis som det alltid kommer finnas personer som bara klagar.

  1. Dede, vad du måste förstå är att om alla minskar sitt flygande, så kommer det inte lyfta avgångar i minut och parti. Finns inte behovet så minskar det.
   Vi har redan gått över gränsen med vår miljö, nu gäller det att minska skadan av det som kommer. Den här sommaren var inte bara en fantastisk och härlig varm sommar. Det är det första vi ser nu, som det kommer bli framöver.
   Dvs vårt vatten kommer att sina, och utan vatten, inget liv om du tänker efter. Inga växter kan växa, inga djur har ngt att beta av för grönskan dör. Vi som människor klarar oss inte utan vatten, tänk Afrika så kanske du kan se vad vi har framför oss.
   Det är fruktansvärt att människor inte tänker längre än sitt egoistiska jag. För det är många som skiter i precis allt och de kommer förstå först den dagen det inte funkar längre. Men då går det inte att ångra sig.
   Vissa länder kommer att torka ut inom kort och då kommer flyktingpolitiken som var för några år sedan inte vara någonting mot det som väntar.
   Vi har förstört jorden som vi får låna. Nu behöver alla visa hänsyn för den om vi ska ha en jord med liv kvar på en dag.
   Människor som lever i en annan illusion behöver vakna upp.

 17. Finns huset i verkligheten?
  Ser mest ut som databilder som arkitekterna brukar ha för att visa upp innan man slutligt bestämmer sig för att bygga.
  Bäst att kolla att det inte är ett scam.

 18. Kommer Greta ner med tåg så att ni kan ha en miljöworkshop? Tycker det är såå bra att du sträckt ut handen till henne och vill göra skillnad från miljö så hoppas verkligen Greta kan tåga mer till Franrike och spåna idéer med dig!

 19. Så härligt! Förra våren hyrde vi en lgh på rivieran under en månad, sambo och två barn under 4. Det var helt fantastiskt att gå och köpa bröd på samma bageri varje morgon, köpa några leksaker i strandaffärerna, mackor till lunch på stranden och ha det som vardag! En fantastisk månad! Hoppas att du får en lika härlig tid!

 20. Hoppas iochmed dina stalkers att detta faktiskt inte är de ”riktiga ” huset som ska hyras. Behövs bild för att locka läsare men hoppas inte Bella är SÅ dum annars..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..