En tisdag i 100 km/h och collagenchoklad

Jag har haft en intensiv men rolig dag. Jag älskar att varje dag är så varierad. Idag har jag suttit i ledningsmöte för Löwengrip, fått bilder från våra första MYER-butiker i Australien, förberett mötet med H&M imorgon angående vårt lillasysterbolag LCC. Kikat på ny kollektion för Hermine Hold. Varit i telemöte angående projektet för Condé Nast. Hittat rätt formula för kroppsolja till Löwengrip samt börjat jobba på konsistens för kommande ansiktskräm i en ny serie för 2020. Spikat lanseringsdatum för min digitala klon Gabrielle samt jobbat upp en garderob för henne tillsammans med Sascha. Sascha och jag har även haft fitting för höstens garderob. Jag har sänt live för Kronas Apotek, gjort tre intervjuer angående vår CSR-tjänst. Jag har bokat ett sommarhus i fem veckor (skönt att stanna på samma ställe) och varit hos tandläkaren. Barnen hämtade jag 16.00. Efter det har vi ätit middag och gjort slime. Efter nattning har jag suttit i telefonmöte med Pingis om strategi.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Det jag inte har hunnit göra är att gå igenom alla CSR-mail samt sitta ner med vår HR angående det. Jag vill ju få ut en riktig jobbansökan så fort det går! Jag har inte heller hunnit testa LCC:s nya deodorant. Fabriken väntar på feedback. Sedan har jag faktiskt en HEL oläst mailinkorg som väntar. Det blir ju så när dagen går i ett.

Men nu så…!

Jag ska unna mig detta ikväll:

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Kock Matilda har gjort Collagen-choklad! Jag blev så inspirerad när min favorit Maria Ahlgren gjorde det. Jag har ju Oslo Skinlab:s kollagen hemma så det var ju perfekt!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

… Och ljuvligt gott! Nu väntar jobb ❤️

   1. Att hon har ett driv, mål och ambitioner, att hon vågar kämpa för det hon tror på, har ett mod och står för sina åsikter.

 1. Hej!
  Kan du/ni inte dela hur man gör chokladen också? Hur man snor ihop ingredienserna på listan på fotot. Ser jättegott ut och spännande om det funkar. Tack

 2. Det här är väl kommenterat förut men jag är gediget nyfiken och drar (ev) frågan igen, Oslo Skinlabs kollagen är ju animaliskt, hur ställer du dig till det?

 3. Mitt hjärta slår verkligen i 110 km i h när jag läser om din dag. Jag blir verkligen så stressad. Med all välmening hoppas SU klarar det här i längden.

 4. Hörde på radion att kroppen inte kan ta upp kollagen just i magen så är det den effekten man vill ha är det bortkastat

  1. Hej,

   Äter själv och ser skillnad.. framförallt mer bounce i huden, jämnare hudton och mindre torr. Har ätit i snart en månad

 5. Själv har jag äntligen tagit itu med ett ton ren tvätt. Eller förresten jag sket i det idag med. Jag har gjort absolut ingenting idag. Löve it.

  1. Äsch, man går på toa helt enkelt. Har en patient väntat i flera timmar så kan den vänta i 2 min till, ungefär så länge som ett toabesök tar.

   Jag förvånas mer över hur lugnt det är överallt där jag varit. På hjärtavdelningen när min far låg där och på vårdcentralen när jag själv behöver hjälp och på äldresidan för stroke när min farmor låg där. Varken ser eller upplever den stress som det skrivs om inom vården. Mer skratt och fika i personalrummet faktiskt.
   Akuten är ngt annat, där är det ingen picknick. Men resten? Inte där jag har varit iaf.

   1. Åsa, undvik gärna att uttala dig om sådant du inte vet något om. Just denna dag var kanske lugn precis när du var där. Men vården är ingen picknick generellt. Jag arbetar inte på akut men på rehabavdelning och där är det banne mig full rulle hela tiden. Jag hinner absolut kissa men inte är det mycket mer som hinns med.

   2. Alltså usch! Vem skriver ens så utan att ens själv arbeta inom sjukvården (utgår från att du inte gör det med tanke på din naiva kommentar). Äldreomsorgen och primärvården kan jag inte uttala mig om med tanke på att jag bara som sjuksköterska har erfarenhet av akutsjukvården. Jag har arbetat på olika avdelningar och skratt i fikarummet har jag inte upplevt på mycket länge! Snarare tårar och matlådor med mat som förmultnar i kylskåpet för de aldrig hinner ätas upp. Kommentarer likt dina gör mig förbannad då de flesta som arbetar inom sjukvården går på knäna för att rädda liv och prioriterar hjärtstopp och patienter med grov andnöd framför att gå på rast och käka och till och med framför att gå på toaletten. Är man ensam vårdpersonal (som det tyvärr ser ut på många ställen i landet) med ett stort antal svårt sjuka patienter på axlarna så kan det ibland vara svårt att komma ifrån även om det så bara gäller toalettbesök i två minuter.

   3. Åsa, jobbar du inte inom vården är det nog svårt för dig att veta hur arbetssituationen kan se ut. Jobbar själv på en kirurgavdelning och tro mig, det är ingen picknick där heller. Att du varken ser eller upplever den stress som det skrivs och pratas om är snarare ett tecken på ett professionellt beteende hos vårdpersonalen som du varit i kontakt med. Stressen kanske inte syns och märks, men det finns ofta där ändå. Skratten i personalrummet är ett sätt för att ta sig igenom arbetsdagen, som annars kan vara rätt tung och tuff. Men som sagt, härligt att du inte märkt av stressen på de ställen där du varit 😊

   4. Åsa, lugnt? Aldrig varit med om en lugn dag där lunch och fika samma dag kan intas för patienterna som ligger inne går först. Ny opererade, dropp, blodtransfusioner, observationer, sprutor, smärtstillande osv osv

   5. Åsa, jag jobbar som distriktssköterska på vårdcentral och möts ibland av patienters kommentarer: ”Så lugnt ni verkar ha det idag!”
    Det de inte vet är att bakom stängda dörrar pågår FULL aktivitet.
    Fullbokade läkarmottagningar. Fullbokade distriktssköterskemottagningar och en full telefonkö.
    Vi är måna om sekretessen, därför hör och ser ni patienter väldigt sällan vad som sker bakom stängda dörrar (tack och lov).
    Men sanningen är att jag sällan hinner ta lunch mer än 10-15 minuter, sällan hinner gå på toa. Visst kan man gå iväg ändå som du säger, men när man redan ligger 10 minuter efter i planeringen och vissa patienter blir förbannande om de får vänta 5 minuter på sin tid så gör man inte det. Då håller man sig.
    Och jobbar över är mer regel än undantag.
    Många studenter som ser hur vi har det blir chockade. De hade ingen aning hur vi egentligen har det, för detta ser ni patienter inte i väntrummet.
    Döm inte förrän du vet.
    Älskar mitt jobb och vill inte byta, men stressen hade jag gärna sluppit.

    1. Nina, Isabelle, Linn, Katja och Malin, jag dömer inte någon av er eller ert yrke, jag skrev om min upplevelse jag haft.

     Om jag hade ett sånt jobb, där jag inte kunde ta en rast el gå på toa eller ens äta lunchen för att den möglade bort, då hade jag omskolat mig.
     Eller vänta, det har jag ju haft, och jag slutade och valde ngt annat och visst, jag saknar det jag gjorde då, det kreativa, men inte stressen som ngn skriver.

     Valet blir faktiskt lätt. Gör ngt annat! Utsätt dig inte för något du mår dåligt av.

     Ber om ursäkt om jag verkade oförstående, det är bara min upplevelse. Däremot tror jag inte det ser likadant ut överallt.
     Kanske räcker det att ni byter arbetsplats i vissa fall?

     Jag har varit utbränd och helt sönderstressad (20 år sedan).Jag upplever att jag aldrig blir helt frisk från det. Men jag mår mycket bättre.
     Det finns bra och dåliga arbetsplatser överallt i alla yrken.
     Skola om dig istället för att gå och må dåligt över ngt du klart och tydligt inte kan påverka i det här fallet.
     mvh Åsa

     1. Fast vi måste ju ha människor som arbetar i vården. Ta fötlossningsvården som exempel, lösningen på den stress barnmorskor jobbar under kan inte vara att BM och sjuksystrar slutar. Skulle du vilja föda under såna omständigheter, att barnmorskorna blir färre och färre?

   6. Jag hoppas att du läser denna kommentaren med. Jag var inlagd förra året över en månad på en vårdavdelning. Typ alla som kom och hälsade på sa åh vad lugnt personalen har det här då. Inte ens fullt i rummen ju. Men sanningen va att jag kände mig sjukt otrygg då personalen var så underbemannad att halva avdelningen var ”stängd” och när kvälls ronden kom så var det flera gånger samma sjuksköterska som hade jobbat passet innan. Hur klar i huvudet är man då? När man redan jobbat ett. Sanningen är väl att det inte syns för de människor som går förbi. Jag är förundrats över att det inte händer fler incidenter i vården än det gör.

 6. Hmm.. skulle inte du börja leva miljövänligt i allt du gör? Eller nej just det, det är ju ännu en sak du behöver hjälp med (som att städa, klä på sig, laga mat etc) men ett litet tips från nån som redan satt igång: det slime ni gör är varken bra för barnen eller naturen, gå in på ekotipset på insta och få tips på bra pyssel du kan göra med barnen.. eller be deras nanny göra det iaf!

    1. Nej inte ett dugg sant faktiskt, hon har aldrig skrivit att hon ska bli miljövänlig i allt hon gör. Vilket ytterst få av oss är och jag har svårt att tro att särskilt många avstår från att göra lite slajm med barnen på grund av dess miljöpåverkan. Dessa petimeterkommentarer blir fullständigt kontraproduktiva, särskilt när de skrivs på ett väldigt otrevligt och nedlåtande sätt.

 7. Vilken dag! 😀

  Jag måste få veta var den svarta klänningen (linnet?) är ifrån som du har på bilden. Kläd dig helt oroligt bra (jag vill kopiera!!)

  Kram! ❤️

 8. Synd att det är just Myer ni lyckats ta er in hos i Australien. Ser ju inte särskilt bra ut för den kedjan längre. Ska bli intressant att se om den lyckad överleva eller sjunker snart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..