Natural Cycles i USA

I samarbete med Natural Cycles

Som ni läste i mina mål 2019 är ett av de i toppen “hälsan först”. Träningen prioriteras i kalendern, två pass i veckan med min PT Pontus. Hand i hand med träning och hälsa är för mig att känna min kropp och veta vad den behöver. Jag får mycket hjälp av Natural Cycles som berättar var i cykeln jag befinner mig. När det närmar ägglossning är jag pigg, kan ta i, och har hur mycket energi som helst. Däremot när PMS är på väg så känner jag att det är tyngre. Jag måste sova mer och träna annorlunda.

För Natural Cycles del är det supermycket fokus på USA just nu. De har bland annat öppnat nytt kontor i New York, det ska jag försöka hinna med att besöka när jag är där. Så roligt!

Processed With Darkroom Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Men det händer spännande saker även på hemmaplan. Natural Cycles säljs nu på flera Apotek runt om i landet, Apoteket AB, Kronans Apotek och Apotek Hjärtat. Även online på ett av Sveriges största online apotek – Apotea. De kör just nu en kampanj på TV som ni kanske sett, men utöver det har de ett bra erbjudande, 25% rabatt på Natural Cycles självtester! Ägglossningstester kan man använda i preventivt syfte, de kan hjälpa till att få fler gröna dagar, men också om man önskar att planera en graviditet. Kampanjen hittar ni här!

I samarbete med Natural Cycles 

 1. Sara skriver:

  Vågar ni sälja detta i USA? ni kommer att bli stämda när det leder till oönskade graviditeter. Jag har fyra st i min omgivning som blivit gravida trots att de använde NC korrekt.

  1. Amandq skriver:

   Inget preventivmedel är 100 % säkert. Ska man ha sex så borde man ju vara klok nog och ta reda på sånt. Annars ska man fan låta bli. Hälsa det till dina fyra kompisar. Dela gärna med dig till fler när du ändå är igång.

   1. Sara 1 skriver:

    Amandq
    Det är jag medveten om. Men man förväntar väl sig ändå att kunna ha sex säkert med spiral t.ex? Varför annars ha något annat preventivmedel än kondom? Så då borde man kunna förvänta sig att ha säkert sex under de dagar appen säger att det är ok. Annars känns det ju ganska onödigt att använda den om man ändå behöver använda kondom under alla dagar. Och Kondom är ju inte heller 100% säkert så då tycker du alltså att man helt ska slippa sex om man inte önskar en graviditet?

    Och det finns ingen anledning för dig att vara snäsig i dina svar.

  1. Hej Sara,

   Tack för din fråga! Natural Cycles är godkänt av FDA som preventivmedel, så Natural Cycles finns redan på marknaden i USA. Som med alla preventivmedel, och som kommentaren här ovan, finns det inget preventivmedel som är 100% effektivt förutom att avstå från vaginalt sex. Natural Cycles är 93% effektivt vid typisk användning, vilket inkluderar orsaker såsom att inget skydd använts på de röda dagarna, eller att det skydd som har använts inte har fungerat, bland annat. Läs gärna mer här: https://www.naturalcycles.com/sv/science/research/

   Maila oss gärna via help.naturalcycles.com ifall du har fler frågor eller funderingar till oss.

   Vänliga hälsningar,
   Rebecca på NC

   1. Irene skriver:

    Är ni godkända av svenska Läkemedelsverket?

    1. Hej Irene,

     Tack för din fråga! Läkemedelseverket är inte ett organ som godkänner preventivmedel (eller dylikt) i Sverige, utan de har ett övergripande ansvar utav vad som finns på marknaden. Natural Cycles är CE-märkt inom Europa som preventivmedel – en certifiering som gäller i alla länder inom EU och EEA. Läs gärna mer om detta här: https://www.naturalcycles.com/sv/science/certifications/

     Vänligen,
     Rebecca på NC

     1. Sara skriver:

      Varför är Ni endast godkända som fertilitetsapp utanför Europa? Är Ni godkända som preventivmedel här i Sverige? Om inte, varför? Svara istället för att länka till Er hemsida.

     1. Hej Sara,

      Tack för din fråga. Utanför Europa och USA är Natural Cycles avsett att användas som fertilitetsmonitor. Inom EU och USA är Natural Cycles ett certifierat/godkänt preventivmedel, vilket innebär att Natural Cycles kan marknadsföras och användas som preventivmedel inom dessa länder. (Då Sverige tillhör EU så gäller alltså certifieringen även i Sverige.)

      Vänligen,
      Rebecca på NC

 2. Irene skriver:

  Det går att googla på statistik. Jag fick fram 7% oönskade graviditeter med denna metod. Bäst verkar vara p-stav: 1% oönskade graviditeter.

  1. Sophia skriver:

   Och p-piller? Ligger nära natural cycles har jag för mig, eller minns jag fel?

  1. Sophia skriver:

   P-piller ligger tydligen på 9% oönskade graviditeter. Hittade svaret själv! 😊

 3. Jag önskar att jag vågade mig på att använda Natural Cycles för det verkar så enkelt och bra men jag vågar verkligen inte. Jag är så rädd att bli gravid och behöva ta beslutet om abort eller inte..
  Men kanske man kan visa med statistik hur många som blivit gravida trots Natural Cycles mot tvärtom.. hade varit intressant.
  Hur som helst så tycker jag att det är så häftigt ändå, hur många bolag du är involverad i, vilket leder mig till nästa tanke, hur ser du på din framtid. När drömmer du om att pensionera dig, vart vill du bo då.. 🙂

  Men nu ska jag inte grilla med frågor, så nyfiken. 😀
  Trevlig söndag.

  1. Ellen skriver:

   Ble gravid ved bruk av natural cycles, ikke planlagt det nei, men veldig glad for det nå i ettertid 🙂

   1. Sofia skriver:

    Jag har använt Natural Cycles i snart ett år nu för att förebygga graviditet och det fungerar hur bra som helst. Så skönt att slippa alla hormoner.

 4. Anna skriver:

  Har man en någorlunda regelbunden menscykel är det väl inget större problem att veta var i cykeln man befinner sig med hjälp av en helt vanlig almanacka/kalender. Verkar ganska onödigt att använda en dyr app och temperaturtagning bara för den sakens skull. Jag menar om om man inte behöver det varken i preventivt- eller fertilitetssyfte.

  1. Hej Anna,

   Tack för kommentaren. Med rytm-/kalendermetoden är den låga effektiveten grundat i att man gör antaganden kring när ägglossning ‘bör ha skett’, utan att veta om det har skett eller inte. Om man har en cykel som avviker från ens genomsnitt så kan ägglossning ske senare, och då kan man bli gravid om man följer rytm-/kalendermetoden eftersom man då antar att ägglossning har skett. Traditionella fertility awareness metoder (FABM) är associerade med en effektivitet på 76% vid typisk användning. Med Natural Cycles så har du röda dagar fram tills att ägglossning har skett, vilket eliminerar den mänskliga faktorn. Natural Cycles är 93% effektivt med typisk användning. Det är dock viktigt att komma ihåg att ingen preventivmedel är 100% effektiv.

   Vänligen,
   Natural Cycles

   1. Anna skriver:

    Nu var det ju inte alls NC:s tillförlitlighet/säkerhet som preventivmedel eller fertilitetsapp jag avsåg med min kommentar. Den handlade om behovet av att ha en app för att veta var man befinner sig i sin cykel. Det känns i alla fall för mig väldigt onödigt.

   1. Hanna skriver:

    Anna skrev ”Jag menar om om man inte behöver det varken i preventivt- eller fertilitetssyfte”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..