Back to business

I samarbete med Ellos

Det är något särskilt med att komma tillbaka till jobbet efter ledighet och för mig sitter det mycket i kläderna. Både nu i januari men lika starkt i augusti efter sommaren. Efter att ha gått hemma i tofflor, varma mysiga kläder så är det en underbar känsla att vara back in business och ha kläder som passar till kontoret och möten. Det är vad dagens inlägg som är i samarbete med Ellos handlar om. Jag har också hört att i januari är den månaden då allra flest människor byter jobb. När vi rekryterar ny personal till Löwengrip blir jag bara glad om personen som fått jobbet frågar om hur klädkoden ser ut på kontoret och om det finns någon. För mig handlar det om att man bryr sig och vill representera företaget på sitt allra bästa sätt. Om du står inför ett jobbyte och snart ska börja så är mitt tips att fråga om kläder. Då slipper man vara nervös över det inför första dagen. Jag och Sascha har under lång tid byggt upp min basgarderob och där passar allt på möten och på kontoret. Eftersom jag representerar Löwengrip som ägare tycker jag det är extra viktigt att hela jag utstrålar det som Löwengrip står för.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

En trench fungerar år efter år och nu i New York har vi stylat den med lite tjockare plagg under. Men vi hade faktiskt lite vårkänsla i luften här en av dagarna vilket var härligt. Här hittar du den.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Sascha och jag väljer ofta plagg i en creme och jordnära färgskala som vi kombinerar med klassiska underdelar. Antingen ett par smalare byxor eller kjol. Då trivs jag som bäst. Jag är så förtjust i dessa byxor. Jättesköna, höga i midjan och har en fin glans. Ni hittar dem här.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Samma byxor som på bilderna utomhus. Den här fina stickade tröjan hittar du här. Passar perfekt både hemma och på kontoret.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag har ju redan berättat om vår kollektion Isabella X Stylein som kommer att släppas exklusivt på Ellos. Det kommer att bli en kollektion som utgår från min basgarderob. Planeringen är full gång och det kommer bli så bra! Längtar redan att få släppa det i september. Här hittar ni mina favoriter hos Ellos. Både till garderoben och inredning hemma.

Håll utkik på Instastories imorgon, då kommer ett fint erbjudande på både kläder och skor!

I samarbete med Ellos

 1. Hmmm… jag personligen skulle aldrig fråga om det fanns en klädkod. Jag är den jag är och min stil är en del utav den jag är. Den reflekterar min personlighet. Godtas jag inte för hur jag ser ut har jag inget intresse utav det företaget. Som tur är jobbar jag inom ett estetiskt område, dock med många ”viktiga stora” möten med storkunder. Men tror man skall vara sig själv i alla lägen!

   1. Vad larvigt. Ett jobb är inte en rättighet. Ett jobb betyder att leverera något åt en arbetsgivare. På arbetet är man sig själv under hatten av sin yrkesroll. Din person blir inte sämre för att du visar respekt mot arbetsgivare, kunder och värdegrunder som företaget har. Det är lika självklart som att se ”hel och ren” ut. Varje dag jag går till jobbet funderar jag på vilka personer jag kommer att möta. Inte för att ställa mig in, ställa mig själv åt sidan- utan för att fokus ska vara på budskapet och vad det tillför dem.
    Men kör på, det är du som begränsar dig.

    1. Jag begränsar mig verkligen inte. Jag jobbar som designer. Om ett företag skulle se min klädstil som något som inte passar in, då hade troligtvis inte min design passat för det företaget heller. Jag har jobbat och bott i många olika länder, och är medveten om att det finns klädkoder och jag är nog den mest osvenska människa du träffat. Men jag står fast vid att jag aldrig kommer att ta på mig en kostym som inte är jag, (typ lila, eller glittrig hade funkat.. Haha eller nått annat kul/galet). Ett tex, en världskänd designer, Karim Rashid – har aldrig rubbat på sin stil, klär sig alltid i knallrosa och gympadojor, men är ändå en av världens största designer. Jag tror man skall vara sann mot sig själv. Då kommer man längst.

     1. Det säger väl sig själv att du som designer oftast representerar dig själv, oavsett om du jobbar för ett företag eller frilansar, då din person ska ”göra reklam” för vad kunden kan tänkas förvänta sig. Din personlighet = din klädstil = din kreativitet = din yrkesroll och utövande.

      Att jämföra ditt yrke med andra yrken blir lite konstigt. Är du anställd så är det företaget du representerar, och finns det klädkoder, sagda eller outsagda, så är det bara att gilla läget alternativt kolla sig om efter ett annat jobb om man inte accepterar situationen.

      Sen tja… Om man ska vara sån så finns det väl även ”klädkoder” bland designers, konstnärer, poeter osv., oavsett vad man tycker om det. Kanske inte på pappret men viss outsagd förväntning och norm är nog svårt att komma ifrån. Inget man måste följa såklart men nog finns de där alltid…

  1. Som Bella säger, man representerar vissa företag. Tur det finns andra ställen att jobba på som inte bryr sig om klädkod eller har bestämd klädsel (reception, servitris, sjukvård mm)

  2. Kanske någon fler här som bott utomlands ett tag, men den här kommentaren får mig verkligen att skratta. Det finns MÅNGA företag som har klädkoder. I uk är det väldigt vanligt beroende på industri och på väldigt många jobb förväntas man komma i kostym på intervju. Klädkedjor brukar sälja ‘intervjukostymer’.

   Det känns så oerhört svenskt att tänka att man inte ska behöva anpassa sig det minsta lilla, speciellt inte om man har kundkontakt.

   Sen förstår jag om man inte tycker om det, men det är en annan femma. Just hur man klär sig sätter på många vis tonen på jobbet.

  3. Fast till och med på förskolor finns det klädkod. Hel och ren, ingen text på kläderna som signalerar rasism, sexism, partitillhörighet etc. inte visa underkläderna

 2. Helt annan bransch sjukvården, får en speciell känsla när man tar på sig ”sjukhuskläderna.” Som distriktssköterska och man gör hembesök får man tänka lite påvar man har på sig. Obekväma arbetsställningar, lägga om bensår och ta blodprover mm
  Kan förstå att företaget vill ge en viss signal utåt….

 3. Hej. Kanske har någon ett tips. Tycker det är svårt att hitta underkläder att ha under vit t-shirt/skjorta. Vad har ni som inte lyser igenom?

  1. Hej! Jag brukar alltid ha mörkrött under vitt. om inte det funkar så beige (i mitt fall), en färg så nära din hudton som möjligt.

 4. Jag tycker det är ok med klädkod om företaget står för de extra kostnader det innebär för mig att köpa de kläder som passar in, och att det räcker för en veckas ombyten. Annars får det va. Det ska inte kosta att jobba och det är inget jag vill lägga min lön på.

  1. Ok så du har inga reskostnader för att ta dig till jobbet, eller äter lunch?

   Om du inte har en uniform och arbetsgivaren står för dina kostnader för kläder (dvs kläder som du även skulle kunna ha privat), blir det en skattepliktig förmån för dig och underlag för sociala avgifter för arbetsgivaren.

 5. Vad snygga kläder!! Alltså så mycket fint😍
  Tack för dina härliga tips, tycker verkligen om de.
  Så snygga kappor och tröjorna!
  Välkommen hem igen 😀

 6. Är väl få branscher med klädkod i Sverige numera? Typ bank, mäklare och säljare?
  Själv älskar jag min bankkvinna just för att hon vågar bryta den normen och inte försöker klä sig till en maktobalans mellan henne och mig. Känner mig så trygg och bekväm varje gång jag träffar henne till skillnad från de stöddiga kostymnissar jag haft att gör med tidigare.

  1. Hotell & Restaurang, vårdyrken. Butik. En klädkod kan vara olika strikt. Jobbade i klädbutik då skulle vi alla ha på oss ngt från butiken för att visa upp kläderna.

   Det handlar om att se reprensatabel ut. Skulle aldrig handla eller ta råd av någon som inte ens kan klä sig själv ordentligt.

 7. Vad kinkiga alla verkar vara angående klädkod. Jobba några är, byt bransch och byt jobb några gånger så kanske ni blir mer ödmjuka inför det faktum att det kan finnas klädkoder på arbetsplatser. Oftast inget man måste följa slaviskt, men som en guide till hur företaget önskar blir representerade. Klädkod måste inte betyda skjorta och kavaj. Det kan vara så enkelt som ”inga korta shorts eller trasiga jeans”, det är också en klädkod. 😀👍🏻

 8. Hej Isabella!
  Första gången jag skriver en kommentar här på din blogg. Det finns en tjej från England, influenser, som bland annat har en youtubekanal som går under namnet fashionmumblr. Hennes härliga stil liknar din. Tänker på henne direkt när jag läser dina inlägg om kläder och stil. Kanske kan hon vara till inspiration för Sascha och dig. Ta hand om dig!

 9. Jättesnyggt! Önskar jag kunde se ut så varje dag men från en som också befinner sig i NY just nu så är det ju inte möjligt om man inte åker taxi överallt. Det är definitivt för kallt för att gå i kjol och öppna skor mer än några meter. Skulle önska mer normalt användvara klädtips eller att du uppmärksammar att drt du har på dig inte funkar för vem som helst i alla väder…

 10. Gillar när du lägger upp dina favorit-produkter; böcker, kläder, skönhetsprodukter… Ofta är det nåt av det jag klickar hem. Idag fler av plaggen från Ellos 🙂

 11. Klädkod kan också vara att klä ned sig. Tänk dig en it konsult som kommer till kundmöte klädd i kostym vit skjorta och slips,

 12. Hej,

  En fråga till Sasha eller Isabella.
  Isabella, du nämnde att du kan pendla i strl. Vad rekommenderar ni för plagg för att man ständigt ska slippa köpa nya kläder? Finns det några tips där?

  Tacksam för svar.
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..