Hälsotema på Adlibris

I samarbete med Adlibris

Mitt samarbete med fantastiska Adlibris fortsätter idag och det har ett tema som jag tycker väldigt mycket om. Nämligen hälsa. Som ni vet så har jag ju helt snöat in mig på allt vad hälsa innebär så det känns väldigt roligt att få inspirera inom just det området samtidigt som jag får tipsa om böcker. Som jag också älskar! För mig har hälsa kommit att bli ett helhetstänk. Det innebär inte bara de där timmarna på gymmet utan hela cirkeln. Sömn, mat, träning, reflektion och meditation. Det är faktiskt ett väldigt roligt projekt att lära sig hur mycket man kan påverka varje liten del.

Så hemma på min bokhylla i köket har vi ställt fram böckerna som jag plockat ut från Adlibris som jag vill tipsa om. Det är lite olika delar såklart men här är några av favoriterna. Jag har läst allihop!

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Alla böckerna har fin plats på bokhyllan vid matbordet i köket.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Kimchi & Kombucha handlar om något så spännande som bland annat tarmbakterier och hur stor roll de spelar för vårt mående. Lite kul tema men väldigt intressant. En annan bra bok jag vill lyfta är Happy Food som handlar om hur mat och lycka hör ihop. En annan är The New Green Protein som handlar om hur man ska få i sig allt kroppen behöver även om man som jag äter vegetariskt. Det finns ju fördomar om att man behöver tillskott som vegetarian men det är ju inte sant.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Boken Yinyoga och Omstart handlar mer om träning och rörelse. Jag är såld på att kombinera träningen på gymmet med yoga och meditation. Att komma ner i varv på kvällen eller bara ta 5 minuter mellan möten på kontoret. Väldigt viktigt för att energin ska räcka med långa dagar. Vilket tema på böcker skulle ni vilja se i framtiden? Här hittar ni alla mina favoriter inom hälsa.

I samarbete med Adlibris

 1. ”Det finns ju fördomar om att man behöver tillskott som vegetarian men det är ju inte sant”. Men ändå tar du massa tillskott!? Lite dubbla budskap nu..

  1. Egentligen inte, jag tar en massa tillskott för att boosta hud,hår,naglar, lyster.
   Det kanske inte behövs för att ”nivåerna” är normala rent medicinskt men att öka och ligga på överskott på vissa är inget farligt. Exempelvis för att få starkare naglar och mer lyster i huden.

   1. Vissa vitaminer och mineraler bör man dock inte ligga på överskott på eftersom det kan vara skadligt, andra kan man inte ligga på överskott på eftersom de försvinner.

 2. Undrar hur många kommentarer det kommer komma nu om att Isabella inte är vegetarian och diskussioner om vad definitionen av ”vegetarian” är…

  1. Hon är ju inte det? Är det inte bra att folk klargör vad en vegetaian faktiskt är så att det slipper bli massa missförstånd?

  2. Jag tror att alla blir upprörda över okunskap som sprids när det är ett ämne som berör dem själva. Det är inte jättekul om man endast vill äta vegetariskt, beställer vegetariskt och sen får in animalier på tallriken.
   Vegetarianer och veganer äter samma saker, att vara vegan omfattar hela livsstilen och är inte bara en kostfråga. Det är inte så mycket en diskussion om definition av ord, som respekt för hur andra människor väljer att leva.

  1. Jag var vegan i nästan 2 månader för att se hur mina värden påverkades som ett gymnasiearbete och efter ungefär halva tiden så hade mitt värde av B12 ökat! Trots INGA animaliska produkter. Däremot kan det mycket väl stämma att det kan vara bra att ta vissa tillskott om man önskar vara vegan under en längre period 🙂

   1. Ja det behöver man göra. Kroppen lagrar överskott av B12 i levern så det kan ta ett par år efter man slutat äta animaliska livsmedel, innan brist upptäcks.

   2. B12 är ett ämne som finns lagrat i kroppen, så en brist uppstår först efter en tid. Men som vegan MÅSTE en äta b12.

 3. Vilka riktigt härliga boktips, jag älskar allt inom kost och motion, vill lära mig en massa och hade jag ork och tid att prioritera mer läsning så hade jag suttit med en bok i handen varje dag och gärna ny varannan vecka. 😀 Men jag tar en och läser ut den sakta och försöker få ut så mycket info jag bara kan av den.

  Tack för bra tips och hoppas du har det bra där borta 😉

 4. Hej och tack för underhållande läsning. Du skriver att du snabbmedierar/gör yoga när du har fem minuter över. Hur går du till väga?

 5. Vill tipsa om föreläsningar av Anders Hansen under våren, Stockholm, Västerås, örebro, Göteborg och Malmö
  🤗

 6. Vilken fin kjol! Var kommer den ifrån?
  En fråga till, du skrev för en tid sen om en ProjektÖversikt du använder dej av, jag har själv ADHD/ADD och kämpar mycket med struktur å sånt för att få tiden att räcka till och för att hålla koll på allt jag måste/vill göra, skulle inte du kunna dela med dej av den? Det skulle säkert vara till stor hjälp för många av oss här (även dom som inte är såna virrpannor som jag e..). Du behöver ju inte visa nån hemlig info, utan bara upplägget du använder dej av..
  Tack på förhand och hoppas du har det fint här i NYC!
  Kram

 7. Jag köpte boken Yinyoga häromdagen och måste slå ett slag för den! Boken förklarar så himla bra varför och hur man får en bra balans samtidigt som den ger superbra tips på övningar med tydliga instruktionsbilder. Rekommenderar alla att ha den hemma i hyllan😊

 8. Missa inte kokböckerna Nyfiken grön och Nyfiken grönare. Skrivna av Cecilia Blankens och hennes kompis.
  Helt underbara recept och härlig inställning till veg mat.

 9. Tack för bra tips om träning o mat, har tagit till mig dessa. Började med att beställa boken YinYoga av Johanna Wickström på Adlibris. Den är fin o välskriven och får gärna ligga framme. Nu kan jag allt om YinYoga, speciellt roligt med de olika övningspassen så att jag kan träna hemma. Har testat passen mot stress o sömnsvårigheter, de är superbra. Ska ta mig tid även med korta meditationspass. Nästa steg blir Ford Pharmacy, jag har del 1, är detta del 2 el 3 ? Tack för bra blogg o tips 💗

 10. Hej Isabella!

  Wow vad glad jag blir över att se min bok om Yinyoga bland dina hälsofavoriter <3 Jag hoppas att du får stor glädje av den framöver. Och varmt välkommen på någon av mina klasser när du är hemma i Stockholm och har tid.

  Kram

 11. Om du inte har läst ”charmen med tarmen” så är den ett måste! Jag bytte min och min lillkilles probiotika till en som har många fler olika bakterier efter det. Sjukt bra och intressant bok!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..