Skönhetstips från 80-talet och ett nytt team

I morse hände något som aldrig hänt tidigare, barnen gick upp från min säng vid halv åtta och gick till deras tv-rum. De satte på Netflix och så tror jag att dom smög ner i köket och hämtade ostbågar för de hade lämnat rätt uppenbara spår efter sig hehe. Det påminde mig om när jag och min lillebror var små, då var ju det story of varje helgmorgon. Barnprogram och länsa allt godis som fanns kvar på bordet från kvällen innan tills man blev riktigt hungrig och fick väcka föräldern. Sedan väntade rostsmörgåsar med marmelad och oboy. Galet hur varenda frukost i princip kunde se ut så under barndomen.

Jag har inget problem att barnen får plocka några bitar lösgodis till helgen, äta nutella på hotell eller en smaksatt youghurt – Bara de lär sig vad kroppen mår bra av, har en hälsosam bas och äter varierat. Den varierade biten är den svåraste tycker jag. Mina barn skulle kunna leva på fullkornspasta med pesto. Men det är därför jag har tagit in Matilda hem för jag kan och hinner inte hjälpa de med variationen själv. Gillis är ju veg sedan han var 3,5 (!) men han äter ju inte direkt en grönkålssallad som jag gillar. Utan målet med honom är en varierad barnanpassad veg-kost som inte består av halvfabrikat samt tillräckligt med protein och omega 3.

Med Sally är allt mat hyfsad enkel. Eftersom hon är barn nummer två var Odd och jag aldrig så nojiga kring att äta upp (tiden fanns inte) så jag inbillar mig att hon har fått en sundare inställning till mat sedan bebis-tiden. Sally älskar tryffelsalami, smör, oliver och ostar…

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Efter frukosten så lekte barnen koja så jag la mig vid brasan och läste Vogue från 80-talet. Så roligt. Fokuset på vikt och bantning är helt galet. Men det som är desto roligare är bryn..

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Inga hårt instagram-målade brun precis! Jag letar inspiration varje dag, högt som lågt och idag blev det de bästa från 80-talet.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Lever framför brasan….

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Sally har alltid kläd-infall varje dag. Idag var det en baddräkt som gällde. Hon la sig hos mig och sedan myste vi med böcker.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vid lunch åkte Lovisa iväg med barnen och jag åkte till gymmet för att träna ett PT-pass med Pontus. Vi brukar inte träna på helgen men nästa vecka reser jag så mycket så det kändes skönt att få in ett tredje i veckan samt så behövde jag det mentalt. På eftermiddagen har vi lekt, vilat och badat badkar vi tre (extra stort).

Något som jag inte har hunnit berätta om är att jag har haft mitt nya säkerhetsbolag här under veckan och hängt med oss jämt, stalkern vistas regelbundet runt huset vilket är trist men vi börjar på något märkligt sätt att vänja oss med att ha säkerhet runt oss. Barnen reagerar inte länge på att ha personer som alltid är närvarande (utanför och transport). I deras värld har ”vi alltid en egen polis”. Det har ju varit såhär sedan i september. Planen var att lära känna det nya säkerhetsteamet i lugn och ro men nu blev det som det blev. Min fd vakts roll är avslutad och idag jobbar vi med ett större bolag som ansvarar för hela koncernen. Inte bara mitt personskydd utan mer strategiskt och även förebyggande för hela gruppen så all personal ska känna sig trygg.

Hur som helst, vi lever på vår vardag som vanligt. Men jag inser att jag verkligen kommer att behöva min jobbvecka själv i NYC i månaden.

Det blir mitt andningshål.

 1. Anna skriver:

  Vet inte varför min kommentar inte släpptes igenom?

  Kommer det här innebära att Gillis måste sluta äta fullkornspasta? Pasta är ju typexempel på halvfabrikat.

 2. Johanna skriver:

  åh känner så igen det från barndommen när man smög ner på morgonen innan föräldrarna vaknat!

 3. Som frågat så många gånger tidigare – vad tänker du om klimatkrisen och hur vi människor måste ändra vårt beteende för att även nästa generation ska få en bebolig jord?

  1. Irene skriver:

   Kan man lära en fisk cykla???

  1. Rinö skriver:

   Tror vi läsare måste acceptera att det inte är en fråga som engagerar Bella. På samma sätt som Bella som 15åring vågade sticka ut hakan och göra äkta päls trendigt igen, är Bella en person som vågar gå emot strömmen och både reser mer och flyger privat. Vi ser ju redan Netjet nämnas allt oftare i bloggen och snart kommer säkerligen ett gediget samarbete dem emellan.

   1. H skriver:

    Ingen måste acceptera något.

 4. m skriver:

  Hur ser du på att så många människor kommer och försvinner ut barnens liv på så pass kort tid? (en ärlig fundering) Samtliga kommer ju barnen väldigt nära.

  1. Malin skriver:

   Det byts personal på förskolor då och då också. Barn fixar det.

   1. ann skriver:

    Det är ganska jobbigt för barn att personal byts

 5. Bävern skriver:

  Någonting nytt kommer lanseras snart med tanke på hur provocerande det här inlägget ska vara. 1. Nämner bantning och diet. 2. Lovisa åker iväg med barnen även fast det är barnvecka så I kan träna. 3. Nämner nya teamet. 4. Andningshålet

  1. Oj, vad spännande att vi väljer att tolka det helt olika, jag tolkar det inte alls som provocerande. Spännande vilka olika förhållningssätt vi har 🙂

   1. J skriver:

    Ser inte heller något provocerande 🙂

  1. marie skriver:

   vad är provocerande? Läser inget som skulle vara det, Jag kanske är mindre känslig till små saker…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..