Skönhetstips från 80-talet och ett nytt team

I morse hände något som aldrig hänt tidigare, barnen gick upp från min säng vid halv åtta och gick till deras tv-rum. De satte på Netflix och så tror jag att dom smög ner i köket och hämtade ostbågar för de hade lämnat rätt uppenbara spår efter sig hehe. Det påminde mig om när jag och min lillebror var små, då var ju det story of varje helgmorgon. Barnprogram och länsa allt godis som fanns kvar på bordet från kvällen innan tills man blev riktigt hungrig och fick väcka föräldern. Sedan väntade rostsmörgåsar med marmelad och oboy. Galet hur varenda frukost i princip kunde se ut så under barndomen.

Jag har inget problem att barnen får plocka några bitar lösgodis till helgen, äta nutella på hotell eller en smaksatt youghurt – Bara de lär sig vad kroppen mår bra av, har en hälsosam bas och äter varierat. Den varierade biten är den svåraste tycker jag. Mina barn skulle kunna leva på fullkornspasta med pesto. Men det är därför jag har tagit in Matilda hem för jag kan och hinner inte hjälpa de med variationen själv. Gillis är ju veg sedan han var 3,5 (!) men han äter ju inte direkt en grönkålssallad som jag gillar. Utan målet med honom är en varierad barnanpassad veg-kost som inte består av halvfabrikat samt tillräckligt med protein och omega 3.

Med Sally är allt mat hyfsad enkel. Eftersom hon är barn nummer två var Odd och jag aldrig så nojiga kring att äta upp (tiden fanns inte) så jag inbillar mig att hon har fått en sundare inställning till mat sedan bebis-tiden. Sally älskar tryffelsalami, smör, oliver och ostar…

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Efter frukosten så lekte barnen koja så jag la mig vid brasan och läste Vogue från 80-talet. Så roligt. Fokuset på vikt och bantning är helt galet. Men det som är desto roligare är bryn..

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Inga hårt instagram-målade brun precis! Jag letar inspiration varje dag, högt som lågt och idag blev det de bästa från 80-talet.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Lever framför brasan….

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Sally har alltid kläd-infall varje dag. Idag var det en baddräkt som gällde. Hon la sig hos mig och sedan myste vi med böcker.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vid lunch åkte Lovisa iväg med barnen och jag åkte till gymmet för att träna ett PT-pass med Pontus. Vi brukar inte träna på helgen men nästa vecka reser jag så mycket så det kändes skönt att få in ett tredje i veckan samt så behövde jag det mentalt. På eftermiddagen har vi lekt, vilat och badat badkar vi tre (extra stort).

Något som jag inte har hunnit berätta om är att jag har haft mitt nya säkerhetsbolag här under veckan och hängt med oss jämt, stalkern vistas regelbundet runt huset vilket är trist men vi börjar på något märkligt sätt att vänja oss med att ha säkerhet runt oss. Barnen reagerar inte länge på att ha personer som alltid är närvarande (utanför och transport). I deras värld har ”vi alltid en egen polis”. Det har ju varit såhär sedan i september. Planen var att lära känna det nya säkerhetsteamet i lugn och ro men nu blev det som det blev. Min fd vakts roll är avslutad och idag jobbar vi med ett större bolag som ansvarar för hela koncernen. Inte bara mitt personskydd utan mer strategiskt och även förebyggande för hela gruppen så all personal ska känna sig trygg.

Hur som helst, vi lever på vår vardag som vanligt. Men jag inser att jag verkligen kommer att behöva min jobbvecka själv i NYC i månaden.

Det blir mitt andningshål.

  1. Många föräldrar har problem i sina liv utan att dom visar det för barnen. Barn som har en bra vardag behöver inte något andningshål…och det verkar som att Isabellas barn har en fungerande vardag.

  2. Bh – Dessutom är det inte pga barnen hon behöver ”andningshål”, snarare sånt som händer runt omkring, typ stalkern.

 1. Visst är det roligt att leta inspiration från andra tider. Man kan hitta fantastiska saker, både sådana man upplevet själv och sådana trender där man inte var tillräckligt gammal för att vara med. Allting går i cykler! Kul!
  Tråkigt för dig med stalker, men bra att ni har ett bra team runt er så att ni kan känna er säkra!
  //Berith

 2. Men ”Bh” ge dig!! Tycker du på fullaste allvar att barnen på något vis far illa?

  Antar att gamla säkerhetsteamet rök pga ”H-gate”? Hoppas att ditt nya kommer fungera bättre. Synd att du överhuvudtaget ska behöva ha ett sådant. Man tycker ju att det borde finnas lagar som sätter stalkers bakom lås och bom.

 3. ”20:13
  Jag missuppfattar dig inte alls. Förstår precis! Tror inte människor som bor i Stockholms skärgård kan förstå detta. Dom ser inte det, ännu mindre råkar ut för det. Det enda dom kanske gör är att höra det. Men det är inte samma sak. Jag kan inte förstå hur så många människor får lov att leva på mina skattepengar men när jag själv behöver hjälp eller vård så får jag INGET.
  När mina föräldrar kom på 60 talet jobbade dom från dag ett och har gjort varje dag sen dess, inte fick dom några tandläkarbesök betalda, eller hyran!!!!!!! betald. Så mycket skatt dom betalat under alla dessa år och så får dom inte ens rätt sjukvård! Medan grannen som inte kan svenska o kom hit för två år sedan får hyran betald av sos. Jag är svensk född med utländska föräldrar och jag är så bitter och arg över att ”andra” som inte betalt en krona i skatt får mer än oss. Jag vill inte ens föreställa mig hur frustrerade ”riktiga” svenskar måste vara. Inte dom som bor i skärgården då, utan vanliga medelklass svenskar. Deras stackars föräldrar på något äldreboende där dom inte får allt det dom behöver och bör få för Sverige ska hjälpa alla”

  Så sant många som utnyttjar ekonomiskt bistånd och svenskar blundar för det..

  1. Jag är vanlig medelsvensson och jag är inte speciellt frustrerad 🙂 mina skattepengar får gärna gå till folk som flyr från krig och andra missförhållanden 👍🏽 man får tänka på att över generationer kommer deras barn komma in i samhället (de flesta) och sen även deras barn det kan ta tid men jag är övertygad om att de flesta vill känna sig hemma där de bor 🙂 sen är jag bara glad över att trygghetssystem utvecklas och att vi har råd att hjälpa (för det har vi) skull även alla miljardärer som inte betalar det de ska i Sverige börja göra det så skulle vi ha det ännu bättre ställt 😉

  2. Alma H, söder samma sak till dig som till Natali – Vad sägs om att vända på det istället? Var tacksam över att dina föräldrar kom hit under 60 talet när det fanns jobb. Var tacksam för att de då kunde ge dig en stabil ekonomiskt uppväxt.

   Att dina föräldrar inte får någon hjälp är inte sant, de har samma rättigheter som alla andra, så ja, de får också tandvårdsbidrag, dom kan också använda sig av högkostnadskyddet när de ska köpa medicin osv.

   Lär känna grannen, hjälp grannen att lära sig svenska, hjälp grannen att skriva ett cv, hjälp grannen att komma in i det svenska samhället så att grannen kan få ett jobb. Jag lovar dig, det kommer kännas så mycket bättre och ge dig glädje än att vara missunnsam och bitter.

   Hälsningar från en som med glädje betalar skatt och hjäper andra! Och som inte bor i Stockholm skärgård, vilket oerhört få svenskar gör.

  3. Jag kan lova dig att SOS brukar inte betala personers hyra överhuvudtaget. De är fullt upptagna med de uppgifter som tillhör arbetet!

 4. Första inlägget man känner i texten att det är ärligt och genuint och för första gången är jag övertygad att du faktiskt älskar dina barn på samma sätt som jag älskar mina. Roligt hoppas på fler sånna här inlägg utan lyx o skryt! 🙂 skrattade förresten om barnen -att de tog ostbågar och att du hade själv gjort likadant blev en Flashback även för mig 😆

  1. Oj Eva.
   Visste inte att du hade ett tråkigt liv och vardag. Jag älskar mitt liv-min man, våra barn, våra vänner, mitt arbete, vårt hus och hem, våra släkter allt 😀 så här finns ingen avundsjuka 🙂 Bara för att jag skrev att jag inte gillar skryt, Ojoj öm tå där. Tycker att det är toppen att du känner att din vardag behöver piffas upp och att Isabellas blogg gör det för dig! Tur att man kan gilla och ogilla olika saker/personlighetsdrag desto bättre att det finns något för alla. Precis som du gillar skrytiga inlägg finns de människor som håller med dig men de finns även människor brevyd mig som inte gillar skryt.

   Försök att förstå att allt är inte svart eller vitt. önskar dig ett gott och innehållsrikt liv!!

 5. Så himla nyfiken på gillis val att bli vegetarian. Så gulligt, fint och klokt av en liten människa 😻.
  Blev själv veg när jag var 11 år på 90 talet. Det var ovanligt då. Serverades biffar på rivna morötter och kålrot.

  Hur började det? Hur kom han på vad han ville och inte ville äta? Är så nyfiken eftersom det är så tidigt att ta ett så stort beslut.

  1. Det förstår du väl att det inte var ungens val att bli vegetarian! Ett sådant beslut kan inte ett barn fatta utan detta är föräldrarna som genom tvång skapat detta. Ett litet barn kan inte resonera kring dessa frågor

   1. Av egen erfarenhet vill jag bara tala om att då jag va liten och jag fick kött, då spottade jag ut de. Allt som hade med kött att göra åt jag inte. Hur mkt min mamma än försökte så gick det inte. Så kom inte här och säg att de är de vuxna som tvingar barnen! Kan vara som i mitt fall, jag gillade inte kött helt enkelt. Och idag är jag 35 år och äter de fortfarande inte!!

   2. Fast Lisa hon har förklarat flera gånger att Gillis så att han inte ville äta döda djur? Så hans mamma och pappa respekterade det och låter honom äta vegetarisk? Det är väl toppen?

   3. Det är inte ovanligt i familjer där en eller båda föräldrarna inte äter kött att barnen självmant väljer likadant ganska tidigt. De frågar varför, de får svar, de flesta barn är djurvänner, och tycker synd om djuren. Och så väljer de också att inte äta det. Flera barn i min vänkrets har ätit kött som små, men slutar just i 4-5 årsåldern när de förstår sammanhanget mellan vad de ser i djurböcker och vad som ligger på tallriken.

   4. tror du på allvar att Gillis blivit tvingad att bli vegetarian, varför? När inte resterande familj är det?

    Nä, som jag minns det fick han läsa en bok/höra att det är djur vi äter och då vela han inte äta det längre. Rätta mig om jag har fel. Men jag tror absolut inte att han blivit tvingad.

   5. Oj! Jag undrar på riktigt om ni har egna barn Lisa och Vera?
    Medvetenheten om att djur har känslor och kan känna smärta och är individer kommer väldigt tidigt, och om man gjort barn medvetna om hur det fungerar med slakt osv så är det inte alls konstigt att vissa barn reagerar och inte tycker om tanken att äta djur. ”ett barn kan inte resonera kring dessa frågor” så otroligt sorglig och nedtryckande syn du har på barns förmåga att förstå omvärlden.

   6. Om det nu skulle vara så att Bella ”tvingar” Gillis att äta veg är det då inte konstigt att hon inte gör samma med Sally.

    Dessutom är väl all mat en 5 och 3.5 åring får ”tvång”. Vi vuxna kring barnen bestämmer vad de ska äta, om det ligger kött eller fisk eller bönor på tallriken. Sen kan barnen äta det eller inte men det är ju vuxna som ser till att barnen får mat och då blir ju all mat ”tvång”!

  2. Undrar också hur ett liten barn på 3,5 år själv kan uttrycka sig att han bara vill äta vegankost. Jag har svårt att tro på det. Barnen måste väl undra varför de måste äta olika mat.

  3. Givitevis kan ett barn resonera om det! Min systerdotter på 3.5 är mycket kolk och har många egna resonemang. De t är fallet är lätt, Bella har själv skrivit det, han vill inte äta djur!!! Barn älskar ofta djur, är det så svårt att förstå att han då inte vill äta upp dom?

 6. Låter lite autistiskt att din son är så selektiv med mat. Inget negativt, bara ett konstaterande. Alla är vi olika.

  1. Haha, men detta va ju ändå sjukaste kommentaren, e ju skitmånga barn som e petiga me maten.. E ju inget jättrovanligt..

  2. Det var det korkaste jag har hört. Att pojken skulle vara autistisk genom att vara selektiv med maten. Det är oerhört vanligt i den åldern och även i skolåldern. Har du barn?

 7. Tror du inte barnen påverkas av att det är flera olika personer de ska lära känna på så kort tid. Först vat det Magnus sen nu en ny. Sen au hayley sen en ny. O nu en ny kock.

  1. Brukar inte försvara Bella, men det där var korkat. Hur har dagisbarn det, ny personal utan att föräldrar frågas om lov, sker ingen inskolning av barn, i bästa fall finns det lite gammal personal kvar. Sluta hacka på hennes föräldraskap så länge som hon har en öm relation till barnen och inte gör något som gör dem ledsna. Bara för att du gör saker på ett annat sätt behöver det inte vara mer rätt.

  2. Har också tänkt på det..

   Fattar inte varför du ska slå ner på din barndom hela tiden?! Är övertygad om att dina föräldrar gjorde så gott dom kunde efter sina förutsättningar! Bara för att du är rik o har egen kock nu..

 8. Någonting nytt kommer lanseras snart med tanke på hur provocerande det här inlägget ska vara. 1. Nämner bantning och diet. 2. Lovisa åker iväg med barnen även fast det är barnvecka så I kan träna. 3. Nämner nya teamet. 4. Andningshålet

  1. Oj, vad spännande att vi väljer att tolka det helt olika, jag tolkar det inte alls som provocerande. Spännande vilka olika förhållningssätt vi har 🙂

 9. Hur ser du på att så många människor kommer och försvinner ut barnens liv på så pass kort tid? (en ärlig fundering) Samtliga kommer ju barnen väldigt nära.

 10. Som frågat så många gånger tidigare – vad tänker du om klimatkrisen och hur vi människor måste ändra vårt beteende för att även nästa generation ska få en bebolig jord?

  1. Tror vi läsare måste acceptera att det inte är en fråga som engagerar Bella. På samma sätt som Bella som 15åring vågade sticka ut hakan och göra äkta päls trendigt igen, är Bella en person som vågar gå emot strömmen och både reser mer och flyger privat. Vi ser ju redan Netjet nämnas allt oftare i bloggen och snart kommer säkerligen ett gediget samarbete dem emellan.

 11. Vet inte varför min kommentar inte släpptes igenom?

  Kommer det här innebära att Gillis måste sluta äta fullkornspasta? Pasta är ju typexempel på halvfabrikat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..