Torsdag hemma

När jag kom till förskolan idag sa Sally ”mamma, vi brukar ju få något från dig när du kommer hem så jag har gjort något till dig. Du älskar ju halsband”. Så himla fint.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Kvällen blev inte så lugn som jag hade hoppats på men så blir det ibland. Jag har aldrig någonsin varit med om så mycket kaotiska situationer som hänt privat på samma gång. Är det inte det ena så är det de andra. Herregud.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

När vi kom hem var kock Matilda här. Jag och Lovisa åt bakad aubergine med grönkål och kikärtor. Barnen fick en hälsosam pizza och jag snodde en del av deras ajvar. Så gott.

Imorgon väntar en fullspäckad fredag. Jag träffar Christina Stenbeck på lunch, det ser jag fram emot. Världen behöver kvinnliga förebilder och hon är definitivt en av mina.

 1. Ann skriver:

  Vad tycker du om den nya troliga regeringen?
  Går det igenom vilket det troligen gör.
  Då kommer varken Centern eller Liberalerna
  finnas kvar som parti efter valet 2020.
  Min åsikt och den står jag för 🙂

 2. Amanda skriver:

  Hej! Jag är SÅ nyfiken.
  Du har gått ut med att du stödjer Centerpartiet och Annie Lööf.
  Hur ställer du dig till det nya beskedet, att dom väljer att släppa fram en röd regering med Stefan Löfven i spetsen?
  Vore superintressant om du svarade på denna fråga.

  Ha en fin dag!
  Amanda

  1. Hanna skriver:

   Det är jag också jättenyfiken på!

   1. Sofia skriver:

    Det tycker jag också skulle vara intressant att höra! 🙂

  1. Malin skriver:

   Exakt vad jag precis skulle kommentera. Undrar också!

  1. Jag är också nyfiken på det. Röstade själv C och är ändå nöjd med detta upplägg. Hade valresultatet varit ett annat så hade jag gärna sett ett annat upplägg men utifrån valresultatet som var så är detta utifrån min synvinkeln det bästa C kan göra.

  1. Madde skriver:

   Särskilt med MP med känns som att Isabellas livstil annars är praktexemplaret på hur MP INTE vill att man ska leva.. hade varit fruktansvärt komiskt om dom ex inför flygskatt helt baserat på inkomst så att det gör ordentlig påverkan på flygkostnaderna för de som tjänar så pass mycket..

 3. Moa skriver:

  Jag syftade inte på de människor som tvingas få ekomomiskt bistånd då de hamnar i en ekonomisk kris. Utan de människor som är 20+ som har tid att ploppa ut 4-5 ungar men inte har tid att hitta ett jobb utan ser ”bidraget” som en trygghet. En fråga till er som har erfarenhet varför får de betalda glasögon tandläkarbesök etc? Jag fick betala för att dra ut min visdomstand under tiden jag var sjukskriven fick ut 8500kr från försäkringskassan som skulle räcka till hyra el mat osv. Ingen frågade MIG hur jag levde fick kämpa själv!
  Många missuppfattar mitt inlägg. Jag förstår att alla kan hamna där men de flesta hittar ett jobb tar sig ur den jobbiga krisen medan andra utnyttjar systemet och bryr sig inte ett skvett om att våra skattepengar går till de!

  Jag är inte bäst på att uttrycka mig eller på att skriva, ingen är perfekt så jag hopppas att ni kan bortse från min stavning så länge inlägget går att läsa och förstå!

  1. M skriver:

   Även märkligt med de som får gratis tolkhjälp år efter år för att de inte orkar lära sig svenska!

  1. Anna skriver:

   Jag håller med dig fullt ut

  1. Natali skriver:

   Jag missuppfattar dig inte alls. Förstår precis! Tror inte människor som bor i Stockholms skärgård kan förstå detta. Dom ser inte det, ännu mindre råkar ut för det. Det enda dom kanske gör är att höra det. Men det är inte samma sak. Jag kan inte förstå hur så många människor får lov att leva på mina skattepengar men när jag själv behöver hjälp eller vård så får jag INGET.
   När mina föräldrar kom på 60 talet jobbade dom från dag ett och har gjort varje dag sen dess, inte fick dom några tandläkarbesök betalda, eller hyran!!!!!!! betald. Så mycket skatt dom betalat under alla dessa år och så får dom inte ens rätt sjukvård! Medan grannen som inte kan svenska o kom hit för två år sedan får hyran betald av sos. Jag är svensk född med utländska föräldrar och jag är så bitter och arg över att ”andra” som inte betalt en krona i skatt får mer än oss. Jag vill inte ens föreställa mig hur frustrerade ”riktiga” svenskar måste vara. Inte dom som bor i skärgården då, utan vanliga medelklass svenskar. Deras stackars föräldrar på något äldreboende där dom inte får allt det dom behöver och bör få för Sverige ska hjälpa alla andra obehöriga först!

   1. Lovisa skriver:

    Natali – Vad sägs om att vända på det istället? Var tacksam över att dina föräldrar kom hit under 60 talet när det fanns jobb. Var tacksam för att de då kunde ge dig en stabil ekonomiskt uppväxt.

    Att du får ingenting är inte sant, du har samma rättigheter som alla andra, så ja, du får också tandvårdsbidrag, du kan också använda dig av högkostnadskyddet när du ska köpa medicin osv.

    Lär känna grannen, hjälp grannen att lära sig svenska, hjälp grannen att skriva ett cv, hjälp grannen att komma in i det svenska samhället så att grannen kan få ett jobb. Jag lovar dig, det kommer kännas så mycket bättre och ge dig glädje än att vara missunnsam och bitter.

 4. Hej fina du! Jag undrar om ni kan dela recept på de maträtter du äter hemma, som din kock tillagar? De ser så himla goda ut allihopa 🙂 Kram!

  1. Anna skriver:

   Det kan ju vara så att kocken antingen lagar mat på fri hand eller vill hålla recepten för sig själv som sin yrkeshemlighet? Köper man matlagningstjänsten får man ta del av recepten. Bara en teori.

 5. Sådana där hemgjorda grejer som barnen gjort betyder ju mer än de dyraste smyckena… Ovärderligt och fantastiskt gulligt <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..