I annonssamarbete med DIREKTO

Ta kontrollen över din ekonomi

I samarbete med Direkto

Nytt år och omstart på många olika plan. Som de allra flesta brukar göra så är det ju ofta fokus på träning och hälsa. Det är såklart jättebra. Något vi inte lika ofta tänker på hur stor påverkan som ens privatekonomi har på hälsan. Det finns många tips som jag skrivit mycket om man vill ta kontrollen över ekonomin och sänka månadskostnaderna som t.ex. att spara pengar i början av månaden istället för att spara det sista som blir över. Att inleda året med att se över sina befintliga lån och krediter är ett annat bra sätt att sänka sina kostnader och spara pengar på.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Idag är Direkto samarbetspartner här på bloggen och det är ett typiskt exempel på hur man kan ta kontrollen och makten över sin ekonomi. Direkto är en låneförmedlare och helt fristående från alla banker. Direkto hjälper dig kort och gott med att få bäst möjliga lån när du t.ex ska se över befintliga lån och krediter, köpa bil eller renovera. De allra flesta går direkt till sin bank när de ska låna pengar och det är så klart tryggt. Det är dock faktiskt ett dåligt val, med tanke på att en låneförmedlare jämför flera olika banker och långivare och ser till att räntan blir så låg som möjligt. På det sättet kan man pressa bankerna lite och även din egna bank. Jag tycker det är viktigt att man läser på ordentligt inför ett lån så att man vet vad som gäller och dukan ta ett smartare beslut som kan bespara dig en hel del pengar.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

 

Direkto jämför ett stort antal banker och långivare på samma gång vilket gör att det bara görs en kreditupplysning på dig. Flera upplysningar kan skada den personliga kreditvärdigheten. Dessutom är det helt gratis så det finns inget att förlora på att använda sig av en låneförmedlare. Direkto kan även hjälpa dig med att samla ihop alla lån du har till ett stort. På det sättet blir det lättare att ha en bra översikt på sin ekonomi och slippa onödiga kostnader och sänka räntorna på befintliga lån.

I samarbete med Direkto

 1. Mia skriver:

  Till Nina!
  Du kan ju ex fråga vänner/familj kanske till och med Svenska kyrkan om du inte kan få kläder/skor/väskor i stället för att de ska skänka dem? Fråga om du kanske kan städa hos någon och få en liten peng? Eller om någon vill baka eller så till dig? Du kanske kan ansöka om att bli god man eller kontakt person? God man vet jag behövs!

 2. Nina skriver:

  Tips till oss som är lite fattigare än endel, sjukpensionärer, sjukskrivna, dom som faktiskt är sjuka/arbetslösa och inte kan jobba eller dom unga/arbetslösa som inte lyckats hitta jobb än (inte alltid lätt på mindre orter tex där det finns få jobb, alla kan inte heller flytta dör det kostar ju med).
  När man inte har 10:an att lägga undan? Nått tips?

 3. Lina skriver:

  Menar du privatlån till kontantinsatsen?
  Helt olika saker, där det ena har säkerhet och det andra inte.

 4. Dilan skriver:

  Hej Isabella! Frågan tillhör inte inlägget men är nyfiken…
  Har ni alltså du och Odd bestämt er för att visa barnens ansikten?
  På din senaste instastory där Sally var i sin säng såg man hennes ansikte ganska tydligt.

  Kram! https://nouw.com/bydilan

 5. Hej! Jag har en fråga som hade varit så rolig att få svar på, vi inom snar framtid köpa vårt första hus och jag försöker ladda upp inför kommande bankmöte med räntaförhandling. Har du några bra tips som man kan Dra för att försöka få en så bra ränta som möjligt? Tack för pepp!

  1. Susanne skriver:

   Så rolig du är. En banks kreditbeslut baseras inte på något ”man drar för dem”. De tittar bara på dina (och ev medlåntagares eller borgensmäns) inkomster och utgifter helt enkelt.

   1. Lina skriver:

    Självklart kan du ofta få högre ränterabatt genom att förhandla! Exempelvis kolla upp vad det skulle bli för ränta i en annan bank, hota med att byta etc.

   1. t skriver:

    Vad rolig du är. Det är hur lätt som helst att förhandla med banker om en ränta. De börjar med en ränta och sen pratar man ner den och hotar att byta till annan bank osv. Vi startade på 2% som de ville och slutade på 1,3% efter förhandling .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..