Paddington!

God morgon! Det är häftigt ändå hur man kan studsa upp på morgonen klockan 4.45 för att man vet att man har roliga saker som väntar. Emelie knackade på 05.00 hos mig och så satte vi igång, vi var klara på en timma och sedan var det Pingis tur. Det är så skönt att slippa fixa sig själv på morgonen. Jag har svårt att se hur jag ska kunna sluta med det livet ut.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Rummet var så kallt så jag satt med morgonrock och mitt täcke på mig!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Klart!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Outfiten blev en kashmir-tröja från Pillowtalk. Jag måste slå ett slag för det märket. De ljuvligaste stickade tröjorna jag någonsin använt. Jag har dom i denna modell som är lite tajtare och så en annan som är mer oversize. Kjolen är ifrån Boss och klackar Mango. Det är inte alla skor som är flygvänliga, alltså så pass sköna att man kan rusa runt på en flygplats men dessa klackar är det.

Mötet på hotellet kan nog vara ett av 2019 viktigaste, jag kan inte berätta så mycket mer nu tyvärr. Men vi hade en bra känsla efteråt.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

På Heathrow köpte jag med mig en varsin Paddington och en röd buss till barnen. Jag gillar att köpa med mig något som passar de land/stad jag har varit i. Från Moskva blev det ryska gummor etc. Nu har jag precis landat och ska hämta barnen lite tidigare.

Jag såg någon kommentar om att jag skulle vara en dålig mamma för att jag reser iväg då och då. Jag känner faktiskt noll dålig samvete över det. Tvärtom, jag är stolt över den uppväxt mina barn får. De har en mer typisk vardag hemma hos sin pappa och hos mig är det mycket mamma-tid eftersom jag aldrig behöver göra en hushållssyssla. Vi myser och gör saker jämt eftersom orken och tiden finns. Glädjen som jag såg igår i deras blick efter en dag och kväll med Ida och Lovisa värmde i mammahjärtat. Tänk er två vuxna som bara är där för att vara med dom och ha roligt. Det går verkligen ingen nöd på barnen, tvärtom de är väldigt privilegierade.

 1. Thanks for the marvellus posting! I quite enjoyed reading
  it, you are a great author. I will be sure to bookmark your
  blog aand will often come back later on. I want to encourage one to continue your great work,
  have a nice weekend!

 2. Vad gör Emelie resten av dagen när hon stajlat dig? Tänker alltså på när ni är iväg på resor tillsammans. Skulle vara intressant att få veta hur hennes dagar kan se ut.

  Mvh tjej som funderar på att bli stylist

  1. Hon är väl stå stand by om någon näsa behöver pudras på eller läppar som måste målas om, det är nog ett heltidsjobb.

 3. Appropå att de är extremt privilegierade – hur ser du på det? Hur ska du få dem att inte ta allt för givet i livet? Få förståelse för att alla människor inte har det som ni? Känna ödmjukhet i att alla inte kan vara framgångsrika entreprenörer – någon måste städa hotellrummet ni bor på osv? Kan du inte skriva nåt om det samt hur du ser på i vilken ålder de bör börja extrajobba? Min mardröm är att ha bortskämda ungar utan verklighetsuppfattning som enbart umgås med andra vita övre medelklass människor eller uppkomlingar och lever i skyddad verkstad med enbart samma sorts människor runt sig.

  1. Hallå där, du har inte helt rätt..jag lever med en man som har 4 barn. Vi är ekonomiskt oberoende och minsann är inte barnen på något vis bortskämda eller umgås enbart med de du utrycker dig som ”medelklass övre och vita” dom är vuxna nu och alla pluggar och två jobbar på en bensinmack utöver studierna. Inget serveras på räkmacka. Det fungerar inte så i överklassen. Alla ska uppfostras till att klara sig. Hur tror du annars framgång föds?

  2. Barnen ser ju att inget kommer gratis! Hon jobbar för att få allt det lyxiga. Så tror att det bara eldar barnen att göra samma sak.. alltså jobba (oavsett vad) för att få pengar och få det man vill ha.

  3. Tror att det är en helt annan sak att komma ifrån en förälder som jobbat för varenda krona än en som aldrig jobbat i hela sitt liv. DET kan bli skevt. Men att veta att allt i deras liv är för att föräldern har jobbat röven av sig, det är att vara priviligerad men samtidigt veta att ingenting är gratis

 4. Får din sminkös ob ersättning? Kan inte vara kul att vakna och behöva sminka någon så pass tidigt. Vet att det underlättar för dig men tänk om det vorr tvärtom att du fick jobba så både tidigt men ocskå mindre glammigt jobb. Förstår att du kan orka jobba så i många många år vem skulle inte det i din sits. 😉

  1. Jag tänker att hennes sminkös har ju valt detta själv och är förmodligen väl medveten om att obekväma arbetstider förekommer.

  2. Isabellas make up artist har säkert ett bra avtal och arbetstiderna är nog ingen överraskning. Kan tänka mig att hon trivs jättebra med hennes jobb, troligen bättre än de flesta andra. Att Isabella har möjlighet att ha dessa bekvämligheter beror ju på hennes målmedvetna arbete under många år. Hon har ett mindset som få har i Sverige och därför är det få som är i hennes sits. Tänk på hela hennes resa och inte bara det hon har just nu 😉 det är inte pga tur hon har det hon har.

  3. Tror hon valt jobbet själv och därmed varit medveten om tiderna, knappast så att någon tvingar henne🙄 Jag anser att 6.30 är sjukt tidigt att börja jobba, men ibland måste man – för så är jobbet jag valt att söka.

 5. Ser inget konstigt i att du reser. Du reser oftast de dagar du inte har barnen så på vilket sätt skulle de påverkas av det lixom. En manlig chef reser väl på samma nivå som du gör och det är inget konstigt. Skillnaden är att mannen har en hemma fru som fixar med allt många gånger. Du behöver inte någon som gör de åt dig då du oftast får in resorna de veckor barnen är automatiskt hos In pappa.

  Sen måste vi människor någonstans inse att vi har olika liv olika vardagar och olika väger i livet som vi valt.

 6. Känns inte som att du överlag lämnar bort barnen speciellt mycket.
  Andra lämnar ju till far- och morföräldrar lite titt som tätt för att göra saker på egen hand, eller som jag som har två systerbarn som jag har haft hand om en del även över natten.
  Men det är som att det skulle vara värre att lämna barnen till andra vuxna än vuxna släktingar…
  Märkligt!

  1. Men man ”lämnar inte bara över” barn till sin mor-/farföräldrar o dylikt. Barn brukar själva älska att träffa de så det är inte samma att man låter sitt barn åka till ens mamma och man passar då på att tex handla, som att man har en anställd utomstående som man inte kommer träffa mer om hen slutar/avskedas.

 7. Absolut! Men det kanske är mamma dom mest behöver? Den som kan ge dom mest trygghet och kärlek i den här åldern? Okej om man reser någon/några gånger per år men dina barn är ju utan sin mamma bra mycket oftare än så. Men det är dina barn och inte mina. Och det är du som får dina barns dom den dagen de är vuxna.

  1. De har ju både sin mamma OCH pappa? Vilket är fantastiskt. De har också, vad det verkar som, väldigt fina trygga vuxna runt i kring sig. Ungefär som mostrar eller förälders vänner.

   Nu har de ju både sin mamma och pappa väldigt mycket.

 8. Men det är ju det här som sticker i mina och många andras ögon. Jag gör alla hushållssysslor själv plus jobbar och ser till att få tid ijop med mina barn. Jag är ensamstående till en 7-åring och en 13-åring. Det är slitigt och tufft, men värt det. Men många gånger önskar man att man hade mer tid med sina barn men eftersom man inte är en framgångsrik entreprenör finns det ingen annan möjlighet än att göra det själv (dock får mina barn hjälpa till just för att jag tycker det lär dem respekt och empati för andra samt att de blir självständiga). Men kommer ihåg att din blogg går ut på att provocera, så..

  1. Till Helen:

   Jag är också en ensamstående mamma som
   sliter dag ut och dag in med heltidsarbete som sjuksköterska och eget ansvar för allt hushållsarbete, tufft med ekonomin osv, MEN det sticker ändå inte i mina ögon att Isabella har det gott ställt och inte jag. Det är ett val jag gjort att bli sjuksköterska. Och Isabellas val att jobba som hon gör, man tjänar olika mycket på olika jobb, så är det bara.

   Att bli lämnad och bedragen av barnens pappa var dock inget val jag gjorde (förstås), men något jag får leva med.

   Jag skulle ändå inte vilja byta ut mitt liv mot Isabellas. Älskar min familj och mina vänner.
   Är inte rik på pengar men väldigt rik på kärlek! (Ok, skulle absolut kunna tänka mig mer pengar då det ger mer frihet. Men annars vill jag inte byta ut något.)

   Varför inte se Isabellas blogg som en inspiration istället? Jag själv hittar iallafall inspiration i hennes förmåga att tro på sig själv och söka nya vägar.
   Om hon provocerar dig så mycket, varför då läsa bloggen?

  2. Förstår inte hur du kan bli provocerad av att hon försvarar sig genom att förklara hur hebbes liv ser ut och att hon visst har tid för barnen (som svar på att folk skrev att hon är en dålig mamma). Isabella får ju ta väldigt mycket skit från andra mammor som tycker att hon gör fel i princip allt och att hon är för lite med sina barn. Nu när hon förklarar att hon visst är med sina barn och kan vara det pga att hon får hjälp med hushållssysslor då är det någon dom blir provocerad av det också?
   Det går aldrig att göra rätt så att alla bloggläsare är nöjda 😅

  3. ”Men det är ju det här som sticker i mina och många andras ögon.” Hur kan man ens skriva en nedlåtande kommentar om att någon annan, kanske mer framgångsrik person, har möjlighet att köpa tjänster för hushållssysslor som du uppenbarligen inte gillar men inte har möjlighet att köpa dig fri från? Håller med om att detta är ren avundsjuka.

  4. För att få bort stickandet i ögonen kan du ju alltid bli en framgångsrik entrepenör! Tjäna massa pengar och ha hemhjälp.

   Herregud vissa alltså! Isabella har kämpat sedan tonåren för att nå dit hon når.
   Hon är mamma och framgångsrik!! Långt ifrån ensam om att vara det. Inget nytt fenomen.

   Ta er samman människor! Sticker det i ögonen sluta läs eller gör något åt ditt egna liv istället för att häcka på Bellas blogg

  5. Helen, duktigt! Mycket bra! Ser dock inte varför du blir provocerad eller ens läser en blogg som provocerar dig?

   Min mamma har varit ensamstående med fyra barn, svår sjukdom och pga det usel ekonomi (nej, hon var inte dum och skaffade barn trots sjukdom, hon blev sjuk efter). Ingen pappa som hjälper till, inga mor- eller farföräldrar som avlastat. Det har alltid varit bara hon.
   Hon skulle aldrig se någon anledning att provoceras av Bellas sätt att leva och kunna köpa sig fri från det tråkiga, hon tycker snarare det är roligt när det går bra för andra. Du borde prova. Tror man mår bättre av det.

  6. Ditt liv låter ju lite mer vanligt än Isabellas, men tyvärr sticker ju hennes typ av liv i ögonen för många. Men jag förstår inte riktigt vad problemet är. Alla lever vi olika liv och har olika förutsättningar. Och ja, det kan tyckas orättvist men det är så livet är. Isabella har möjligheten att köpa de tjänster många andra själva får ta hand om. Det vore ju lite orimligt att hon skulle låta bli att skapa de bästa förutsättningar för sig själv och sina barn bara för att andra inte kan leva så, men vad hjälper det att vara missunnsam mot henne för det? Man kan ju tycka det är orättvist och provocerande eller så kan man fokusera på sitt eget liv och göra det bästa av sin situation.

   Jag förstår inte riktigt varför man väljer att ta del av någons liv om det är provocerande och sticker i ens ögon, men det kanske är en annan diskussion.

  7. Om du hade samma ekonomiska förutsättningar, så är jag ganska säker på att du också skulle anlita så mycket hjälp som går, eller?

 9. Hur tänker du kring att det är så stor skillnad i vardagen hos dig jämfört med hos Odd? Finns det en risk att barnen i framtiden kommer bli ”bekväma” och föredra dig och det livet de får hos dig framför det ”vanliga” de får hos Odd? Lite ”hos pappa måste vi göra detta och hjälpa till med det och det medan allt är så bekvämt hos mamma”. Hoppas du förstår hur jag menar 🙂

 10. Intressant att man då och då hör uttrycket dålig mamma, men sällan jag hört uttrycket dålig pappa, tror inte jag hört det angående en pappa som reser i jobbet. Utan bara en person som är en dålig pappa på alla plan inte pga något specifikt… Men när det gäller mammor kommer uttrycket till användning över specifika val….gör man så jag men då är man en dålig mamma typ…Oftare hör man om duktiga pappor som finns där och engagerar sig att mamman gör det får inte lika mycket uppskattning det anses som självklart.

 11. Heja dig Bella! Jag är övertygad om att barnen har en såväl trygg som kärleksfull uppväxt och hoppas att du menar vad du skriver – för du SKA inte ta åt dig av vad de avundsjuka skriver här inne! Kram <3

 12. Det är tydligt att Bella, hennes lovers och många följare (jag också) har vitt skilda uppfattningar om vad föräldraskap innebär. Och att dra det gamla mansargumentet känns i dag så nittonhundratal.

 13. Jag tillhör den skaran som inte bara kommer med hejarop. Men att ta sig friheten att tycka till hur Bella är som förälder är inte ok!

 14. Vad härligt ändå, att man kan vara privilegierad på olika sätt!
  Min dotter är det trots vi har usel ekonomi och knappt kan få barnvakt.

  1. Fantastisk kommentar. Att vara priviligerad har inte med ekonomi och göra. Att vara tacksam för det man har är en fantastisk egenskap! Good for you!

 15. Tycker att I är en stark kvinna som ger allt 150% inklusive sina barn!!! Hon går ofta hem tidigt och hämtar. Tänk lite utanför Sverige här också tack!!! Där är det rätt bra vad gäller förståelse att hämta och lämna, vara hemma med sjukt barn för att inte tala om föräldrar ledighet- jämför det med USA, eller UK (där jag bott och fött barn) kvinnor va inte så dömande!!! Stötta istället?!

 16. Men sluta tjata om barnen för guds skull. De verkar vara rena, hela, mätta, torra och adekvat stimulerade med olika aktiviteter. Och aldrig utan vuxen uppsyn. Sedan kan tusen människor ha tusen åsikter om hur man gör.

 17. Att folk orkar fortsätta kommentera kring huruvida Bella är en dålig mamma för att hon reser mycket. Bellas upplägg med att ägna all tid med barnen när hon väl är hemma, är väl vad alla föräldrar egentligen vill? Tror inte många skulle välja att diska, städa mm istället för att umgås med barnen? Min pappa var borta på väldigt mycket tjänsteresor under min uppväxt men har aldrig hört att han varit en dålig pappa för det…

 18. Man är alltid en förebild för barnen, oberoende av hur man lever. Själv jobbar jag och tillbringar tid med barnen och blir det sedan tid över får jag väl göra lite hushållssysslor, haha. Allt är ju frågan om hur man prioriterar. Det viktiga är att barn inser att man på ett eller annat sätt måste jobba för att komma dit man vill! De barn som ser föräldrarna slita, eller ser sin förälder vara hemma och sköta barn och hem eller är med och hjälper till hemma lär sig arbetsmoral. Tyvärr finns det dock barn som ser sin förälder ligga hemma på soffan, vara arbetslös och lyfta bidrag och som trivs med sin situation. Jag träffar inom jobbet barn/tonåringar vars framtidsvision är ”vadå jobba? Varför skulle jag det? Nu får man pengar så man klarar sig ändå!” (Möjligtvis kan de tänka sig bli en youtuber eller gamer…) Det här kommer att bli ett problem framöver! Dessa som inte ens dyker upp i skolan för att de inte är ”utvilade”…
  (Och NEJ jag säger inte att alla arbetslösas barn är så här, det har med socioekonomisk bakgrund att göra!) Så, skotta snö, bär ut sopor, diska och städa tillsammans eller satsa på karriär-huvudsaken är att man gör NÅGOT och lyfter aktern ur soffan! Det är inte meningen att storebror-samhället ska sköta en från vaggan till graven!

 19. Haha Isabella du är så smart, älskar hur ditt kommentarsfält går crazy över ditt sista stycke. Trevlig hemresa!

 20. Helt säker på att dina barn har det super! I mångt och mycket så gör du bara som många män har gjort i alla tider – sett till att någon sköter markservicen. Det råkar bara vara mamman som har den tjänsten då och det anses naturligt. Önskar att vi snart kommit så långt att det anses helt okej att vara framgångsrik oavsett kön! Fantastiskt att se att du kan lösa det!

 21. Bara ett tips, jag frågar alltid om ett element på hotell i London. Även fina hotell gör som britterna i övrigt, slår av värmen på natten. När man frågar så reagerar personalen aldrig, det är som att de vet att det är kallt och så kommer de med ett element på hjul levererat till dörren 👌

 22. Min pappa reste också mycket i jobbet när jag var yngre (det gör han väl förvisso nu också..) och tyckte också det var kul att ta med något hem till mig och min syster som var förknippat med landet där han varit, verkligen något som är kul att få! Kändes lite som att man hade varit en del av resan 🙂
  + du och dina barn verkar ha det jättebra tillsammans och i mina ögon så är du en jättebra mamma! Det är rent ut sagt elakt att ens föreslå att du skulle vara en dålig mamma, jag hoppas inte du tar åt dig för mycket av vissa kommentarer här <3

 23. Du skall absolut inte ta åt dig, du verkar vara en toppenmamma ! Hade jag haft den ekonomin så hade jag också tagit in hjälp för att umgås mera med barnen !
  Fint halsband du fick av din fina dotter , sådana presenter är värda mer än man någonsin kan köpa 😉.

 24. Det finns inget som helst fel i att resa i jobbet ibland. Barnen har det bra och får sin tid också. Jag blir bara lite trött på uttalanden som ”det är tufft att kombinera karriär och att vara mamma” Ja det är tufft för oss alla att kombinera karriär och att vara FÖRÄLDER. Har väl inget med att vara kvinna/mamma att göra. Sen allt om mitt team hit och mitt team dit. Det är väl fantastiskt att du kan ha det så. Det blir bara extremt tjatigt att du måste skriva samma sak i nästan alla inlägg. Förstår att det är för att provocera vissa men det blir mest att alla inlägg blir väldigt lika och upprepande

 25. Jag reser med mitt jobb, min man reser inom sitt jobb. Vi har fyra stabila barn som inte lider för det. Brukar säga It takes a village…vi får hjälp från släkt och vänner när det behövs. Funderade ett tag på en au pair, men vi lyckades pussla ihop det ändå. Du är en bra mamma. Punkt.

 26. Jag fixar inte heller mig själv på morgonen! Så skönt. Gratis är det också. Och slipper sminka av mig på kvällen när jag är trött. Kommer aldrig heller kunna sluta med det livet ut 😉

 27. Gaaah! Nu har jag inte läst kommentaren du hänsvisar till.
  Jag tände till direkt… För vem tusan kritiserar en man som är på resande fot? Säljare, kapten, lastbilschaufför osv osv osv.
  Här har vi en ung kvinna som lyckats slå sig fram och med god hjälp från kollegor lyckats skapa ett framtida emperium!
  Jag har följt Isabella sedan bloggen startades mer eller mindre. Det är en helt otrolig resa!
  En helt otrolig kvinna! Jag hade kunnat göra vad som helst för att få möjligheten att vara en kugg i det där välsmorda kugghjulet som de sliter dag ut och in med att få växa.
  Kan inte förstå hur folk sitter ich klankar ner på ALLT hon gör. Är det inte jobb ni klagar på så är det barn, eller hus… osv!

  För tusan vänd era klagomål inåt. Se på era egna liv. Klaga inte på andra när ni själva UPPENBARLIGEN INTE är perfekta.

  Tack Isabella för att vi får ta del av ditt liv! Medgång som motgång! 🙏💓

 28. Jag tycker att du verkar vara en genuin mamma som lyssnar och finns där för dina barn! Du blandar karriär med mammalivet på ett fint sätt!! Heja dig!

 29. Jag tycker du är en fantastisk inspiration. Ditt mindset, att inte behöva göra en hushållsyssla och därmed ha mer tid för sina barn/ annat håller jag SÅ med om! Jag vill gärna ha det så i framtiden, dock tror jag inte att jag kommer kunna ha en kock men kanske någon annan form av vardagsmatshjälp där man kan äta nyttigt men så lite tid på matlagning som möjligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..