Spännande dag i London

Intensiv men fantastisk dag i London, eftersom klockan snart är nio här och jag ska upp 04.45 så kommer lite bilder från min dag:

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Frukost och fix på Arlanda innan flyget skulle gå. Idag flög bara jag och Emelie. Sascha var upptagen i Stockholm och Pingis, Simon och Charlotte var redan på plats i London.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Idag finns Löwengrip på alla SAS flighter!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Blev lycklig när jag fick syn på solen…

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

… Och väl på plats i London var himlen ljus och det kändes lite vårligt. Så underbart!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Dags för möte…

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Ett familjeägt investmentbolag som helt klart har samma fokus som vi, spännande…

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag har inte träffat Pingis sedan innan jul. Hon strålade när hon kom in i rummet, inte så konstigt men tanke på att hon kom tillbaka nyförlovad med sin älskade David. Jag började gråta av lycka när beskedet nådde mig under ledigheten. Dom är så fina ihop! Vårt möte gick väldigt bra, sex år och många konferensrum senare är det fortfarande lika roligt ihop.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

… Sedan delade vi upp oss. Pingis träffade en återförsäljare tillsammans med Simon och jag mötte upp bästa Charlotte som är försäljningschef i Löwengrip Invest.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

.. Alltid ett leende på läpparna ☺️

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vi träffade Netjets!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Drömmar som slår in … :- )

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Efter mötet stod vi mellan att gå ut och äta hela gänget eller köpa med oss och hänga på varsitt rum på hotellet. Eftersom vi umgås så intensivt på dagarna kändes det helt okej att säga hejdå tidigt till varandra och köra ensammiddag. Det är oerhört viktigt för mig att det är raka rör på jobbet och framför allt när vi reser ihop. Alla får alltid göra såsom man vill.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag längtade hem till hotellet! Vi bor på The Franklin i Knightsbridge. Min favoritdel i London. Facetajmade med barnen som nattades i min säng. De var glada med trötta efter en rolig dag med Ida och Lovisa. De hade gjort chokladbollar på kvällen och Gillis hade sparat en till mig som var lika stor som min hand. Schysst!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Morgonrock, middag och sista kvällsjobbet från sängen. Jag går och lägger mig tacksam över mitt jobbteam och hemmateam – Tack vare gänget runt mig som lägger sin själ i allt kan jag jobba mot mina karriärsdrömmar och vara småbarnsmamma samtidigt. Det är fantastiskt. Jag kommer vara tacksam för det livet ut.

 1. Jag undrar vad det innebär för dig att ”vara mamma” som du hela tiden återkommer till. Driva företag och ”vara mamma” samtidigt. Du har ju överlämnat allt det som att VARA mamma innebär på avlönad personal.

  Att vara mamma för mig är liksom mer än bara föda fram ett barn och se till att någon annan ser till att barnen har kläder på kroppen och mat i magen. Du saknar ju heeeela den här omvårdnadsbiten. Din personal spenderar mer tid med barnen än vad du gör, och du tror inte att det kommer påverka er relation? Vad innebär det att ”vara mamma” för dig egentligen?

  1. Undrar samma, utan den otrevliga tonen som finns i kommentaren 🤔 Undrar faktiskt genuint hur du tror att det kommer påverka dina relationer med barnen i framtiden? Hoppas att de inte känner sig svikna och besvikna när de blir äldre ❤️

  2. Alltså, va? Då gör väll alla föräldrar i Sverige det eftersom barnen går på förskolan 8-9 timmar per dag! Att Isabella åker iväg på jobb någon gång då och då gör inte att barnen tillbringar mer tid med dom. Blir allvarligt så TRÖTT på det här eviga sättet att trycka ner kvinnor som löser familjelivet på alternativa sätt. Jag ser en mamma som kanske är mer närvarande med sina barn än vad jag har varit med mina fyra barn och dom mår absolut bra.

   1. Håller med! Isabella har ju löst det så att hon maxar kvalitetstiden med barnen så mycket det går. Det är fler föräldrar som också är borta någon kväll då och då, alla som jobbar skift till exempel.

    Det är tråkigt att det kommer så många negativa kommentarer när alla föräldrar gör så gott de kan och anstränger sig för att det ska bli bra. Tur att Isabella inte verkar ta åt sig!

  3. Så bra skrivet Anna. Kan se framför mig om 15 år när Sally eller Gillis ger ut boken med titeln att växa upp med en mamma som inte va närvarande.

   1. Verkligen. Huvudet på spiken. Jag skulle ångra mig när jag blev äldre att jag inte satte familjen (det som VERKLIGEN) betyder ngt, före jobbet.

    1. Men alltså vem är det som bestämmer vad det ”VERKLIGEN” är som betyder något? Varför är det så svårt att acceptera att jobb och familj kan vara en lika stor del i ens liv? Helt ärligt, visst att Isabella är borta en del men dem timmarna hon spenderat med sina barn blir ju betydligt fler och kvalitativa en en vanlig Svensson familj? Hon kan både hämta tidigare & umgås med barnen tills dem går och lägger sig. Släpp diskussionen om att alla måse göra samma. ”Gör man som alla andra får man samma resultat som alla andra.” Isabella gör inte som alla andra men är också miljoner innan 30

  4. Håller med! Är faktiskt ganska säker på att de flesta skulle klara av att både göra karriär och vara mamma när man egentligen inte behöver ta något ansvar över någonting.

   1. Hon tar ju ansvar för allt förutom att städa, handla mat, laga mat, tvätta etc.. vad har det med barnuppfostran och barn umgänge ? Förstår mig inte på er alla.
    Hennes vardag är som att leva i en all Inclusive hotell typ hehe 🙂 ett perfekt sätt att BARA umgås med sina nära och kära utan att behöva ge tid åt måsten.

  5. Under veckorna spenderar mitt barn mer tid med sina fröknar på förskolan än med mig,liksom många av mina elever i skolan tillbringar mer tid med mig och fritidspedagogerna än med sina föräldrar…

   När jag sedan hämtar,eller mina elever blir hämtade,ska mat lagas mm(ja visst,barnen kan delta men om man ska vara ärlig går det väl lite lättare och snabbare att laga middagen utan en trött 4åring) den tiden tror jag Isabella umgås mer med sina barn än många föräldrar och det utan att känna sig stressad över middagen eller tvätthögen.

   Dock förstår jag inte hur man vill ha andra människor (som ej är familj)hemma hos sig jämt..men det är jag det ☺

   1. Det är ju lite det jag menar, att det inte handlar om att få tid för att ”umgås” med barnen. Att vara förälder innebär omsorg om barnen. Tryggheten de finner i just omsorgen, inte i snacket eller att hitta på roligheter. Som barn ska man kunna lita på förälderns förmåga i flera avseenden som här nedsätts till ”att vara tråkigt” och således läggs över på avlönad personal.

    Och nu pratar vi inte om förskolan. För de här barnen går OCKSÅ på förskola.

   1. Ångra sig? Hon spenderar nog mer kvalitetstid än en ”vanlig” förälder med sina barn iom att hon ”slipper” göra alla måsten (laga mat, tvätta, städa, vika, handla etc) innebär mer tid med barnen plus mer pigg iom att hon endast lägger energi på sitt jobb och barnen istället för tusen andra grejer . Så snälla, lägg av!!

  6. Fast tack vare all hjälp Bella får så har ju hon MER tid än de flesta föräldrar har med sina barn.
   Tycker ni alltid överdriver allt precis som Bella själv.
   Folk i detta land verkar alltid fast besluten om att deras livsstil är standard och blir oerhört provocerade om någon har en annan typ av livsstil, familjekonstellation eller relation.
   Så länge ingen far illa (vilket Bellas barn absolut inte verkar göra!) så är de väl upp till var och en om hur de löser sin vardag och vilken typ av relation de har. Jag gör på mitt vis och ni gör på ert vis. Ingen behöver svara på varför utan bara acceptera att det är så. Låt de vara så och fundera på hur ni använder er energi <3

  7. Jag tänker såhär.. Ja, tiden hon har med barnen blir ‘effektivare’, goda förutsättningar för mys och djupa samtal osv.. Men problemet är ju att det är på Isabellas villkor och enligt luckor i schemat. Barn ska inte behöva vara mysiga på beställning, eller anpassa sig efter att nu har mamma tid och då ska vi ha mysiga, perfekta stunder och relation tillsammans. Poängen med att vara en bra förälder är väl ändå att man är där för ALLA delar, situationer och känslor. Man är där även om barnet är trött och grinigt och låter saker bara vara när det går upp och ner. Utan press på att nu ska vi ha kvalitetstid för det är inplanerat.. Kanske har jag fått fel uppfattning av deras situation? Jag vet ju inte allt om Isabellas liv. Men inmatningen av att deras tid blir kvalitetstid pga att den är effektiviserad upplevs av mig som så krystat och kravfyllt för barnen.

   1. Men där har du nog förstått fel, då hon under barnens vecka hos sig anpassar sitt jobb schema / livsstil efter barnens schema. Det vill säga så lämnar hon kontoret tidigare för att hämta barnen. Och fram tills nattning så umgås hon med dem. Sedan efter läggning jobbar hon 1-2h till. Så förstår verkligen inte din kommentar? Sedan jobbresor , vänner spa osv gör hon barnfria veckor . Ibland kommer det ju undantag (som denna vecka med en resa under barnens vecka ) men därom sagt, undantag och ej något regelbundet beteende .

  8. Helt säkert påverkar det relationen men Isabella gör säkert så gott hon kan. Förhoppningsvis finns det andra trygga, varma och kärleksfulla vuxna som finns där för barnen!

  9. Går man i skolan, fritids, dagis, nollan, allt vad det är, som de allra flesta barn gör från 07 – 18/19 på dagarna är det väl samma sak? Bara det att Isabella under sina barnveckor kan gå ifrån vid 15/16, eller börja senare, och när de kommer hem har hon ALL tid med barnen? Mina föräldrar var tvungna att gå på styrelsemöten i förening, tvätta, handla, storstäda, fixa uteplatsen, och var helt slut på köpet. Vilket så är för många barn. Se saker ur nya perspektiv , det är 2019. Önskar jag har möjligheten ekonomiskt när jag har barn att outsourca bort en del saker så som handla mat, ex. med mat.se eller annat, hemstäd, kemtvätt ibland. Det behöver inte vara på dom nivåerna Isabella har möjlighet att ha det men tror nog att hennes barn mår jättebra av det. Annars skulle man som förälder göra en omorganisering i livet för barnen.

 2. Det sista du skrev här känns lite som ett hån mot oss andra som sliter arslet av oss med att få vardagen att gå runt hemma och samtidigt jobba. Jag skulle önska du vore lite mer ödmjuk i dina uttalanden. Det finns många som gör karriär trots att dem också sköter markservicen på hemmaplan.

  Jag undrar också över dem som är i ditt hemmateam, när får dem ledigt? Dem arbetar ju tidiga morgnar, serverar frukost och jobbar kväll hos dej. Har dem något eget liv förutom att underlätta för dig i ditt liv? Måste du ha hjälp varje dag eller kan du göra något själv? Får barnen någon gång helt egen tid med sin mamma utan andra personers närvaro? Och då menar jag minst 24h inte en fm eller kväll lite här och där. Jag har jobbat som lokalvårdare, gisses vad arg och trött man blir på många som inte orkar göra något själv utan tror att den som städar kan göra allt.

  1. Jag tycker tvärtom att hon är ödmjuk och uttrycker sin tacksamhet mot sitt hemmateam! Förstår inte hur det du kan se det som ett hån? Jag förstår att du blir arg när personalen på det ställe du jobbar på tycker du ska göra allt. Men jag antar att arbetsbeskrivningarna för Isabellas hemmateam är ganska klara, till skillnad från din erfarenhet. Så vad är det som stör dig till den grad att hennes liv, hennes val av hur hon vill leva är ett hån?

 3. Håller med första kommentaren. Att vara mamma är så mkt mer än att bara föda ut ett barn och låta andra ta hand om det. Tänk vad folk offrar för att underlätta för någon annans framgång. Vad är det som gör att man jobbar så hårt för att andras (Penga)konton ska växa?
  Så är det i alla jobb iofs så länge man inte är egenföretagare… Men det är något jag har funderat på länge.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..