Fortsätt att tänka stort

Jag blev så glad när jag kom hem idag. Framför mig på ett papper utskrivet låg veckans middagar till mig och barnen. Och i kylen väntade en fantastisk chiapudding till frukost samt ingefärsshot. Det är mycket i mitt liv som jag får nypa mig i armen över men just denna kock-hjälp slår nog högst. Ibland känns det som att saker och ting bara händer vips, sådär. Men samtidigt vet jag ju hur mycket slit det har varit och uppoffringar för att ha tagit mig hit.

Jag känner mig stolt för det finns så mycket där ute som håller våra drömmar små. Vi har ett helt samhälle som inte tycker att du ska vara mer än någon annan. Sticker du ut och drömmer större än någon annan så ska du få veta längs vägen att det du tänker och gör är helt idiotiskt. Skulle du vurpa längs vägen blir folk glada. Med allt det här runt oss dygnet runt sedan barnsben blir det en enorm påfrestning för oss som kämpar med att bryta sig loss. Leva ett liv som är något annat, något mer i våra mått. Något som inte styrs av andras pekpinnar och begränsningar.

Men det är en mental kamp varje dag. Det är därför jag berättar om mina stora mål och visar upp när mål blir nådda längs vägen. För att ge er andra som är som jag, en liten boost.

Fortsätt att tänka stort. Tappa det inte på grund av någon annan. Livet är för kort för det.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

… Längtar efter precis allt.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Nu är vi mätta, nybadade och nattade. Eller för min del väntar årets första kvälls-jobbpass. Jag måste erkänna att jag är lite trött efter dagens input och alla beslut jag tagit på löpande band. Hjärnan inte är van med intensiviteten efter ledigheten, men samtidigt är mitt kvällsjobb invant efter så många år att jag vet att bara jag följer rutinerna, vilket är en kopp te och lite bra musik och fälla upp skärmen så brukar orken och kreativiteten plötsligt vara där.

 1. Åh det låter helt ljuvligt!
  Får jag fråga hur mycket det kostar på ett ungefär att ha en kock hemma?
  Tänker så man kan härma dig och sätta upp ett likadant mål? 😀
  Kram <3

  1. Ca 500-700kr per timme skulle jag gissa. Om du hittar nån som vill jobba, säg 2 timmar om dagen och fixa med middag o disk, 5 vardagar i veckan. Ca 10000-14000per månad bara. Vet inte om det är avdragsgillt enligt Rut.

   1. Hej Malin!
    Tack för svar 🙂
    Åh men grymt ju! Nej de med rut kan man ju ta reda på, hm..
    Har du någon gissning hur man skulle gå till väga för att finna en sådan person den dagen det blir aktuellt? En annons någonstans? Haha känner mig lite lost..

 2. Tack för inlägget, behövdes för en 49- årig lärare som jobbat i skolan i 25 år. Att tänka annorlunda för att nå målen är i skolans värld inte alltid accepterat. Nu, efter terminens första dag var lite boozt väl på sin plats…

  1. 🤦🏼‍♀️ Vilken planet kommer du ifrån? Det är två individer som kanske inte gillar exakt samma mat ska man om det finns andra alternativ finns välja samma för vad? Bara för att dina barn äter köttbullar och makaroner varje dag gör du också det eller?

   1. Tycker att man som förälder ska tänka på vilka signaler man sänder till barnen genom att aldrig äta samma mat som dem. Vad är det för fel på barnens mat? Varför duger inte krispig tofu eller vegolasagne till mamman?

   2. Nej Pam, det är faktiskt tre individer. Sen äter ju uppenbarligen barnen inte samma maträtt varje dag, så vad är problemet? Det går väl hur bra som helst att göra en maträtt och sedan ta bort eller lägga till vissa saker utifrån vad man vill ha. Isabella har ju sagt flera gånger att barnen tycker om att testa nya saker, så varför inte ge dom samma maträtt som hon själv äter?

  2. Isabella äter inte kött och vill antagligen undvika kolhydrater. Kan det vara så svårt att förstå verkligen?

   1. Det ser du Hanna bara genom att läsa menyn och inte ingredienser och innehållsförteckning. Wow bra jobbat!
    Om du tittar på hur barnen ser ut så ser de int eut att ha problem med övervikt. Det är två friska och aktiva barn som rör på sig och behöver mkt energi för att orka.

   2. För mycket kalorier? Vad baserar du det på – det anges ju inte här hur stora portionerna är? Jag tycker att det ser ut att vara balanserade måltider med både protein och kolhydrater, bra fett och mycket grönt. Vore spännande att höra hur du hade velat ändra måltiderna?

    1. Jag tror Hanna menar att det är Isabella som tycker att barnens mat innehåller för mycket kalorier och att hon därför undviker den.

 3. Åh vad härligt med din nya kock, det är det jag oxå helst skulle outsourca om jag bara kunde:) njut och var nöjd och stolt för allt jobb som gjort kocken möjlig!

 4. Jag är en 16 årig tjej med mål, drömmar och ambitioner högre och större än någon jag känner eller någonsin känt. Jag är tacksam över att jag inte stött på någon som trycker ned på mina mål, tacksam över att mina föräldrar är så stöttande. Dessutom är jag väldigt tacksam och glad över att jag började läsa din blogg för några år sedan. Du är min största förebild och jag är glad att du delar med dig om dina mål och uppmuntrar till stora mål. Jag älskar att du delar med dig om dina mål och framgångar- det är en otroligt stor inspirationskälla för mig. Fortsätt med det du gör och du kommer inspirera många människor att följa sina drömmar!!

 5. Heja dig som går din egen väg och vågar stå för det! Även om mina drömmar och mål till stor del är väldigt olika dina så inspirerar du och det är ju just olikheterna som gör att din blogg så rolig och intressant att läsa!

 6. Hej Isabella! Tycker det är så roligt att följa dig och gillade verkligen att läsa listan om alla dina mål. Väldigt inspirerande och tänker att jag själv borde skriva något liknande! Tror verkligen detta kommer bli ett fantastiskt år!

 7. Nyfiken på varför du och barnen inte äter samma mat. Man kan ha samma bas och lägga till eller ta borta.. Att inte äta samma kan bädda för matstörningar matvägran. Men du kanske har ett bra svar på varför ni inte kan äta samma .

   1. Har set i många fall där en mamma banta utan att säga det gör att barnen inte vill äta sådant som mamman valt bort. Barn gör som du inte som du säger 🙂 Bra att veta 🙂

    1. Du har sett många fall? Nja inte så troligt att det endast beror på att mamman äter annan mat än barnet. Det beror snarare på att mamman ger andra signaler på att hon bantar och visar att det är viktigt att gå ner i vikt. Att äta olika är inget konstigt alls. Numera är det dessutom väldigt vanligt att äta olika med tanke på alla de olika allergier som finns. Vi äter olika ibland för att barnen helt enkelt inte gillar den mat jag och min sambo äter. Istället för att tvinga i dem det vi gillar och sitta och truga så lagar vi istället mat som de gillar (behöver inte vara mer onyttigt för det).

  1. Om de har möjligheten att äta olika så varför inte? Barnen går på förskola tror att de där får lära sig sådant som att äta det som serveras.

 8. Förstår inte varför ni inte kan äta samma mat hela familjen?
  Ett tips; köp en sodastream – bättre för miljön än att köpa hem buteljerat vatten.

  Jag, som mamma, blir stolt när barnen beskriver sina favoriträtter som ”mammas lasagne” eller ”det här var gott, men inte lika god som linssoppan mamma gör”.
  Själv kan jag längta hem till min mammas kålsoppa. Min mamma pratar i sin tur sig varm för sin mammas mat.
  Jag kan visst känna att det vore skönt att komma hem till färdiglagat, men jag skulle aldrig vilja gå miste om ovannämnda. Om det så bara är ”mammas kokta makaroner”…

  1. Odd lagar hemmagjord vanlig svensson mat! De kommer säkert tänka på pappas köttbullar och pappas goda kladdkaka! Ingen fara

  2. Men jösses! Min sambo är urdålig på att laga mat men jag tror inte våra barn som vuxna mår dåligt över att inte kunna minnas/längta till pappas goda soppa 😉 alla familjer skapar sina egna minnen och traditioner. Våra barn kan istället längta till pappas roliga påhittade lekar. Säkerligen kan bellas barn längta till eller minnas något ”typiskt Bella” som vuxna när de är äldre. Det behöver inte vara specifikt matlagning.

 9. Superkul med egen chef, men får barnen vara med och hjälpa till att laga mat någongång? För mig är det viktigt att barnen får hjälpa till med olika saker, att de inte alltid får allt serverat och att någon annan gör allt, typ städning osv. Dom själva kanske inte kommer kunna skaffa så mkt hjälp som du har när dom själva blir stora?

 10. Varför äter du helt annan mat än dina barn? De flesta maträtter brukar ju gå att modifiera även om de i grunden är desamma.

  1. Hon äter ju inte kött och undviker kolhydrater. Om du ser på matschemat m så ser du att flera dagar så är grunden densamma t ex tofu och lax.

 11. Vilken härlig lyx att ha en egen matsedel när man kommer hem! Det kan man ha när man jobbat så hårt i många år som du gjort med siktet inställt redan från början. Samtidigt är du smart nog att inte försöka fixa allting själv utan anlita folk till det dom är proffs på så att du kan ägna dig åt det du är proffs på! 🙂
  //Berith

 12. Du nämner ofta ordet uppoffringar. Jag är lite nyfiken på vilkatt uppoffringar du känner att du har gjort under livet och vilka uppoffringar du gör idag.

  1. Sin privacy har hon ju uppoffrat. Det faktum att hon är öppen med och delar med sig av sitt liv, sina mål, sina råd och sina val gör att hon ifrågasätts, hånas och skammas. Det mesta hon säger och skriver vänds, vrids och vinklas. Den typen av uppoffringar har hon ju gjort och gör idag. Det kan säkert vara påfrestande.

   1. Ann, om det nu är sådana ”uppoffringar” att blogga och vara en publik person kan hon väl bara lägga ner. Det är ju självvalt…

 13. Jag tror att det som gör att folk kommenterar och låter negativa är för att dom inte håller med helt enkelt.

  Vi har alla olika drömmar och mål i livet. För dig är det egen kock och aldrig behöva laga mat. För en annan person så är kanske stunden att laga mat tillsammans med sina barn det bästa som finns och man kan inte förstå varför du anställer någon för det.

  Självklart ska man leva sitt liv för sig själv och på sina egna villkor. Alla behöver dock inte göra det på det mest lyxigaste sättet 🙂

  1. +1
   Det som för dig Isabella är en dröm/ett mål kanske för någon annan verkligen inte är det. Anser också att det ibland kan saknas en ödmjukhet mot andra som inte lever som dig Isabella. Personligen är jag väldigt imponerad av dig och ditt liv men jag vet att jag hade levt på ett annorlunda sätt om jag haft dina tillgångar, det är inte avundsjuka eller att hålla någon tillbaka. Alla är olika helt enkelt. 🙂

  2. Men det är ju det hon skriver? Om SINA drömmar och mål. Varför ska hon bryr sig om ifall ni vill laga middag med era ungar? Gör det bara då istället och var lyckliga då

  3. Ja folk låter absolut negativa, men om det är enbart pga att deras mål inte överensstämmer med Bellas så förstår jag inte riktigt meningen? Bellas mål och mina är olika, inte kommenterar jag negativt på hennes blogg för det. Hon säger ju aldrig att hennes liv är bättre än någon annans eller att hennes mål är bättre, men folk tar det så himla personligt och ser det som att de helt plötsligt inte duger. Det är fascinerande.

 14. Tror de flesta är glada för din skull och önskar själva en kock hemma, skillnaden är att alla inte har förutsättningar att nå alla mål de vill pga olika förutsättningar. Du borde reflektera över din empati innan du generaliserar och sätta dig in i andra människor perspektiv. Finns mammor här ute som är ensamstående med fler än två barn och behöver arbeta fysiskt för låga löner, är övertygad om att de önskar dig väl. Det är bra att du drömmer stort, fortsätt med det men du skulle behöva se verkligheten med jämna mellanrum så du kanske uppskattade det liv du har mer. Kanske en resa till ett barnhem nästa gång ist för spa? Prova! Lycka till 🙂

  1. Varför skulle hon besöka ett barnhem ist för spa för? Hon behöver inte bevisa något för någon. Hon gör mer för sina barn än de flesta andra vilket folk uppenbarligen inte ser. Genom att outsourca allt energislukande hemarbete får hon mer tid över till kvalitetstid med sina barn och kan vara en närvarande och kärleksfull förälder 100% av de dagar hon har barnen. Barnen slipper se en trött morsa som oroar sig över hur ekonomin ska gå ihop. Trots att hon är under 30 har hon tillgodosett sina barns framtid och skapat förutsättningar för en enkel transaktion in i vuxenvärlden. Sedan har de ju en pappa också som blir en tydlig skillnad från lyxtillvaron hos isabella. Dessa förutsättningar som hon skapat för sig själv och sina barn har hon byggt upp själv från grunden. De som följt bloggen länge vet vilka förutsättningar hon kommer ifrån och då vet man att de flesta i Sverige kan lyckas lika bra om de är lika företagsamma och driftiga, men de flesta är alltför lata för att skapa bra förutsättningar för sig själv och sina barn och nöjer sig med lågbetalda slitsamma jobb. Egoistiskt är vad jag kallar det

  2. Hon kan ju knappast ta ansvar och tänka på alla mammor som har det mindre bra ställt. Och hon kanske inte vill besöka ett barnhem? Nu körde du med jante stilen igen.

  3. Sara, har du själv besökt ett barnhem undrar jag då?! Jag är en ensamstående mamma till två tjejer på 3 år & 6 år, jag har alltså ingen pappa till mina barn som finns eller hjäper till, vare sig ekonomiskt eller att närvara i deras liv & vardag. Han struntar i barnen & har valt sitt missbruk ( spelmissbruk) dessutom har han en ny kvinna sen några månader & dem väntar tvillingar . Våran skilsmässa gick igenom nyss ( alltså var han en otrogen spelmissbrukare redan innan skilsmässan) jag har dessutom ensam vårdnad av barnen pga hans destruktiva leverne ( har även varit med våld mot mig & barnen) Jag om någon borde då vara en av dessa mammor du tycker att Bella ska vara ödmjuk inför eller tycka synd om mig?! Jag är sjuksköterska & har mitt i allt en rätt stor ryggskada också så jobbar bara 50% MEN vet du? Jag är tacksam över mitt liv, jag bor i ett fint hem, har mat på bordet , friska lyckliga barn & är äntlige fri från mitt destruktiva äktenskap. Alla väljer sina liv alla väljer att agera efter sina förmåga , bara man vill så kan man! Alla kan lyckas om man ger sig fan på. Jag är så långt i från Bellas liv men ändå kan jag glädjas åt hennes lycka. Jag är ödmjuk & hon har jobbat hårt för sitt liv sina drömmar , det kan alla göra. Sen kan inte alla vara glada för andra utan att avundsjukan lyser igenom, Sara , jag har inte heller besökt ett barnhem & vill inte göra det heller, jag har & tänker åka till spa igen eller som nu sparar jag till en Thailandsresa med mina barn , så ett tips i all välmening till sig Sara , förstår att alla är olika & försök att vara lite ödmjuk & glad för andras skull , lovar att man då mår bättre , lycka till !

  4. Jag är övertygad om att de flesta är glada för Isabellas skull och ser faktiskt att de allra flesta komentrer är positiva, ändå skriver hon nästan dagligen om hur alla är missunnsamma på olika sätt. Som jag skrev så tror jag att de flesta vill henne väl.
   Jag vet att människor har olika förutsättningar och nej, alla kan inte om de bara kämpar. Den typen av tankesätt visar på en bristande empati. Empati är bl.a. att inta andras perspektiv. Upplever att Bella är snäv och det kanske har med att hon inte har så mycket erfarenhet av andra människors liv.
   Till er som undrat, ja jag har arbetat som volontär för läkare utan gränser med barn som bott på värre än barnhem (soptippar) och jag är själv barn till en ensamstående mamma. Ser att hur man än skriver, missuppfattar alltid någon något.

 15. Hej och tack för fin inspiration i form av veckans matsedel! Hoppas få se fler framöver.
  Kramar från en mamma och familj med liknande mattänk som du 💚

 16. Såklart man unnar dig detta. Låter ju inget annat än fantastiskt. Men som 50-åring med kronisk lungsjukdom och 50% sjukpensionär så är möjligheterna bergänsade. Lyckan är stor om det finns pengar över t något extra. Jag minns ju själv hur det var att vara ung och stark i 15 år jobbade jag heltid och hade karriär. Hade under många år tom dubbla heltidsjobb för att kunna bekosta dyra hobbies. Nu tycker min arbetsplats att jag mest är en belastning. Allt jag gjort startat utvecklat betyder inget längre. Känns lite som att livet är över.

  1. Åh Annica, va ledsen jag blir av att höra det. Du är ingen belastning, aldrig. Var stolt över det du har bidragit med. Den yngre generationen ser inte alltid vad den äldre bidragit med. Det är fast and furious som gäller för den.
   Kan du byta arbetsplats? Kan du gå ngn kurs och göra något du älskar?
   Du är en fighter om något. Ville bara säga det.
   Stor kram till dig <3

  2. Tungt med sjukdomen. Hoppas att du på något vis hittar saker som inte är baserade på jobb/karriär som du kan förknippa med ”liv”. Det är kanske lite att lägga alla ägg i rn korg att basera självkänslan på jobb, det kan vara något för oss yngte att dra lärdom av!

 17. Ja jag är så van att höra att ”aa för de kommer ju hända” eller ”sluta dröm så stort” och jag har faktist inte ens så speciella drömmar? När jag var mindre så hade jag en dröm att bli skåderspelare, och jag fick till och med nerklankningar från lärare?!

  Eller när jag skulle välja gymnasium förra hösten, ville söka i göteborg och det ligger 1,5 timme ifrån där jag bor. Många lärare som skulle ha åsikter om det, till och med min SYV. Men jag går där idag, happy as ever, och mår super duper bra.

  Tror verkligen inte vissa människor fattar hur ont det kan göra i en människa, när dom ska sitta över någon annans drömmar.
  http://Www.caloveline.com

 18. Det är väl inget fel på Isabellas empati, varför tycker du det, hur tänker du Sara? Isabella är nog fullt medveten om att inte alla har samma förutsättningar. Det finns ju tyvärr mammor och andra här ute som inte alls verkar önska Isabella väl utan tvärtom, verkar vara en del som vill se henne krascha. Isabella verkar ju verkligen uppskatta det liv hon har, det skriver hon ju i inlägget och det skriver hon ofta. Tänk om folk bara kunde låta andra äta vad de vill, träna vad de vill, klä sig hur de vill osv så länge det inte skadar andra utan att andra ska håna och komma med pekpinnar.

  Isabella jag tycker du är grym som vågar gå din egen väg och stå för det, och grymt att du står pall för alla hån och elakheter. Fortsätt som du gör, fortsätt vara du! Älskar din blogg!

 19. Har du något mål som inte handlar om dig själv utan om andra människor/miljön/djur etc?

  Håller med om att man såklart ska sträva efter att komma långt i sitt eget liv där man själv är huvudpersonen, men blir samtidigt provocerad av att det är det enda som verkar betyda någonting. Berörs du av hur andra människor lever och har det? Du som ändå har så mycket pengar och bara strävar högre och högre för att nå DINA EGNA MÅL, vore det inte fantastiskt att också ha mål typ ”kunna skänka xxxx kr till välgörenhet” etc. det kanske du gör men du skriver aldrig om det isåfall? Eller vad som helst som inte bara handlar om din egen lycka.

  1. Ja Amanda om du backar tillbaka lite i bloggen så skrev hon ett inlägg om olika mål och det innefattade även att hjälpa barn och att ge tillbaka till läsare, så ja en form av välgörenhet.

  1. Nja….barnen får ju mjölbaserad mar flera dagar på rad…pasta, pannkaka, pizza och lasagne. Jag hade inte satt ihop en meny så, än mindre förväntat mig det av en anställd kock…

 20. Hur är ledningsvatten på Lidingö eftersom det dricks LOKA ur plastflaskor till maten. En annan miljösynpunkt är att laga flera rätter resulterar ofta i ökat matsvinn. Hur gör din kock för att ta tillvara på maten och inte kasta så mycket.

  1. Ja, dessutom ofräscht med vatten som stått i plast länge. Tänker om inte annat på de hormonstörande ämnen som finns i plast…

  2. Jag är också nyfiken på hur ni gör med rester? Och om barnen väljer mängd mat själva eller serveras en tallrik? Visst skrev du tidigare om att du kämpade för minskat matsvinn? Eller minns jag helt fel nu… Själv har jag som mål att absolut inget ska kastas hemma hos oss, och med tre barn som lämnar halva tallriken är det helt klart lite pyssel. Hur som helst, menyn ser fantastisk ut! Skulle också gärna ha en kock hemma.

  3. Altså det er jo fuldt muligt at tilrettelægge mængden af kosten 🤷🏻‍♀️ Utroligt hvad disse svenske svensoner på brokke sig over!

 21. You go girl! Hade jag också haft möjligheten till ett team hemma hade jag skaffat ett direkt. Jag tycker du är modig som vågar visa upp allt detta i dagens samhälle där alla måste vara så jämnlika och jämställda. ”Ingen får ha det bättre än någon annan men jag ska ha det bäst”. Spyr på det!

 22. Wooooow. Isabella du har lyxproblem deluxe. Om du kallar en sån sak för mental påfrestning borde du seriöst öppna ögonen och skaffa dig nya perspektiv. Har själv det gott ställt, above average Svensson, och jag hatar jantelagen men att kalla det mental påfrestning: HAHA nej. Snälla besök platser i världen och prata med människor som kan få dig att vakna upp. Då kanske denna påfrestning lättar……

  1. Vad som är mental påfrestning för en behöver inte vara det för en annan. Korkad kommentar av dig N men det är tyvärr så att många inte förstår psykisk ohälsa och vad som kan påverka mentala problem. Är ditt liv verkligen jämförbart med Isabellas, jag menar är du känd och öppen med ditt liv och delar med dig av ditt liv och blir ifrågasatt och hånad dagligen för dina val och dina åsikter? Jag hade aldrig klarat det som Isabella utsätts för-lögner, förtal, hån och kränkningar. Kan nog få många att bryta samman.
   Men det är väl priset för framgång.

   1. Ann, helt allvarligt. Har pratat med psykologer då jag själv handskats med mental påfrestning och många av mina problem har jag lyckats komma över då jag med vissa medel insett att det är en lyx att ha ett sådant problem osv, det är verkligheten. Nej jag är inte offentlig men jag är överläkare på ett universitetssjukhus där jag varje dag stöter på människor som har olika problem i livet. Jag ser saker Ann. Och jag tror på riktigt att Isabella kan ha nytta av att se saker också om hon nu tycker att detta är en så stor påfrestning, det kan hjälpa henne bli av med den. Tack och hej.

 23. Det är himla tur att det finns olika människor med olika mål i livet. Annars skulle världen stanna. Vi behöver både brandmän, poliser och slitvargar i vården samt vassa företagare. Jag har stor respekt för alla och är inte avundsjuk på någon. Men maten hemma är det roligaste jag vet att laga. Däremot så får någon annan gärna ta disken. Hos oss hjälps alla åt med det man kan. Ett av mina mål i livet var att fostra barn som trots socialt arv väljer egna vägar. Hittills är det check på den. Jag har närt en polis, en arbetsterapeut och en butikschef vid min barm. Inte så illa pinkat av en som inte tänkte så stort men som är så himla, himla lycklig i det lilla. Jag tror att var och en är sin egen lyckas smed. Och de finaste stunderna i livet är högst personliga. Livet är alldeles för kort för att snegla på andra. Lycka till från djupet av mitt hjärta med alla dina stora mål. Men glöm inte bort att de små stunderna av lycka är också viktiga.

 24. Titta på minimalisten, Netflix. Den som inte känner sig lycklig av shopping, kapital och makt. Den som förstår att lycka i det lilla inte är samma som avundsjuka eller missunsamhet. Varm och tänkvärd dokumentär. Ni som blir genuint lyckliga av mera, större, nytt, ni har inget nöje av den. Ni ska fortsätta jaga!

 25. Stort grattis till all framgång fina du, det är coolt att kunna ha en egen kock, det är ju ren lyx verkligen, bra jobbat Isabella. <3

 26. Tycker det är så märkligt att vad Isabella än skriver i hennes blogg så är det ”fel” enligt så många utav er. Hur orkar ni läsa denna blogg om ni bara blir irriterade? Hade aldrig pallat att gå omkring dagarna i ända med irritation i kroppen, ingen behöver sådan negativ energi hos sig själv, det går ut över allt annat ni gör. Sluta läs bara, eller sluta kommentera för att höja er egen självkänsla. Det lyser avundsjuka och bitterhet runt er. Stackars de personer i er omgivning som dagligen får tampas med en irriterad person runt sig. Gör något vettigt istället!

   1. Håller verkligen med. Sprider bara negativitet. Tråkigt att leva sitt liv så. Deprimerade. Skulle aldrig ha vänner som är så. Man dras bara ned.

  1. Många!!! Det viktiga är väl att inte kasta dem i naturen utan att gå och panta dem så att plasten kan återanvändas.

 27. Ang. matsedel (meny med ett vackrare ord) finns enkla tips.
  Jag är skild, barnen utflugna och under alla gifta-år skrev jag och fd mannen matsedel för 4 veckor. Vi arbetade båda som egna företagare och att ha en matsedel/meny på kylskåpsdörren förenklade mycket av vardagen.
  Visst hände det att ungarna ibland ändrade lite om de var sugna på något annat än det som var inplanerat, men matsedeln fanns där likväl.
  Trots att jag nu lever ensam skriver jag matsedel! Perfekt att kolla vad som finns i kyl/frys innan jag handlar.
  Skillnaden är att jag då och nu handlar och lagar mat alldeles själv. Men kanske ett tips till er som är i karriären eller pluggar – det är perfekt skriva en matsedel för några veckor.

 28. Jag får en klump i magen när jag ser vattenflaskorna. Vi kan inte längre fortsätta leva som om vi har oändligt många jordklot. Att soda-streama vatten hemma och smaksätta med frukt eller grönsaker är precis lika gott och det enda hållbara i längden.

 29. Hvordan fant du de menneskene rundt deg som tenker like høyt som deg eller som greier å peppe deg på veien? Jeg synes det er vanskelig å finne dem.

 30. Varför äter du och barnen olika maträtter varje dag? Finns väl en del maträtter som du äter som även barnen tycker om och kan äta?

  1. Varför skulle hon inte ha det? Det har många! Varför skulle hon inte vara vaken?? Det viktiga är väl att flaskorna går till återvinningen sen, att de pantas.

   1. En pantad flaska blir ju dock inte en helt ny flaska som går att fylla på direkt igen. Det krävs fortfarande råolja för att producera mer plast för att kunna tillverka fler flaskor. Så för att komma runt problemet måste vi dricka kranvatten, flaskvatten kommer alltid tära på miljön på olika sätt trots att du återvinner flaskan. Tänk en extra gång innan du kommenterar nästa gång, Ann.

 31. Tack för dina ord Isabella, det betyder mycket att få ta del av dem. Jag känner mig ofta starkare och mindre ensam när jag kikat in här vilket är hyfsat ovärderligt för mig, så tack för att du är du!

 32. Tack, för fantastisk inspiration. Din inspiration får fler att våga. Du visar att allt är möjligt. Att alla kan dela med sig av sin resa och bli starkare tillsammans.

  Jag drabbades av en vårdskada, blev förlamad och grundade ett företag.

  Jag förlorade min arbetsförmåga och min möjlighet till en försörjning. För mig var barnens framtid viktigast. Att jag fortfarande var deras mamma med ett meningsfullt liv. Jag har lyckats behålla min motivation och har skapat mig en meningsfull sysselsättning. De flesta brukar bli inspirerade av hur jag gjort för att skapa mig en meningsfull sysselsättning.

  Andra blir provocerade av att jag tänker för stort med de begränsningar jag har. Men jag är inte begränsningen av en förlamningsskada, det är den som är en begränsad del av mig. Jag har sett att det går och världen ligger bara och väntar. // 🍏 http://nouw.com/nanda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..