Våga tro på unga talanger!

Som jag hade saknat gänget idag! Det kändes lyxigt att få sparka igång jobbåret en fredag med content-dag hemma. Idag gjorde vi jobb för Netjets, Fabled i UK och Kicks. Mycket klipp på engelska vilket tar lite extra tid men jag gillar att utmanas. Det går inte att växa annars.

Jag har också fått en ny assistent som heter Felicia vilket är kul. Hon började egentligen lite extra och samtidigt gick vi ut med en jobbannons att Pingis och jag sökte en gemensam PA. Under vintern har vi träffat några olika kandidater som var bra på pappret men som jag inte klickade med. Jag vet om att jag är en knepig person och tycker jag inte om en person kan jag inte jobba ihop. Jag har noll pokerface. Så mitt under rekryteringen och min kaotiska vinter rent privat så frågade jag Felicia om inte hon ville ha rollen. Jag bad henne tänka lite på det för att vara min och Pingis PA är ingen enkel match. Våra scheman och kalendrar är rent ut sagt galna och vi båda förväntar oss ett tempo av alla i vår närhet – Det passar långt ifrån alla.

Egentligen krävde vi en person med tidigare erfarenhet som VD-assistent (inget enkelt yrke) men Felicia har gjort ett fantastiskt intryck på mig trots sina 18 år (!) så nu får Simon lägga lite tid på att lära upp men detta det värt. Jag är så glad att ha henne ombord. Om det något som jag insett så är det att behålla duktiga människor och investera i sin personal. Simon var bara 21 när han axlade rollen och har idag växlat upp till chef över 12 personer så allt går om viljan finns och man har någon som tror på en.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Matildas andra dag!

Soppa på ingefära, morot, gurkmeja och så tillbehör till. Herregud så mumsigt.

Skönt att få suit up….

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Älskar min nya långa lugg.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Lyxigt att få jobba i en kimono och tofflor (Flattered) hehe. Nu är vi igång – heja 2019!

 1. Har du träffat Sendi Skopljak? Finns på Instagram kontot skopljak har 702 000 följare bor i Sverige hon skulle passa perfekt att promota dina produkter. 😉

 2. Åh, någon som vet om det går att få tag på den där stora affischen på Agnetha Fältskog någonstans? Så fin! Tror Isabella skrev att hon fått den från Abba museét, men hittar den inte i deras webshop…

 3. Nyfiken på hur det känns att spela in klipp på engelska jämfört med svenska? Är du lika bekväm bara att du stakar dig på något ord här och där, eller är blir du mer osäker? Blir du lika nöjd med resultatet? 🙂

 4. Alltså, det är många saker jag inte ser lika på som du, men din för åga att hitta talanger och ge människor chanser är en av de saker som gör att jag älskar läsa din blogg!

  Att du vågar se alla de som inte har all världens utbildning men har en förmåga att utvecklas är så fint. Ofta tror jag att folk som anställer inte litar på att man kan lära sig samma saker genom att jobba som man lär sig när man pluggar. Vilket ju är riktigt dumt av dem, för vem känner sig egentligen megakunnig efter att ha gått på universitet tex… På jobbet lär man ju sig det konkreta jobbet inte i skolan.

  Den andra orsaken varför man sällan anställer de som har mindre utbildning är att det kräver mera tid i början för att man ska lära sig alla arbetsuppgifter etc. Men där också kunde de hjälpa om flera företag skulle VILJA utveckla och stöda deras anställda.. ge dem mera redskap och därmed få ännu bättre resultat av motiverade anställda.

  Så fint att du har uppmärksammat det här i dina företag och visat alla att det GÅR att bli framgångsrik utan att plugga halva livet på skolbänken. Lära sig kans man annanstans också 🙂

  1. Fast att de skulle ta längre tid att lära upp någon utan utbildning är inte sant. Stor skillnad på att plugga och att arbeta på riktigt, det har jag verkligen sett under mitt yrkesliv. Jag själv har ingen utbildning och var inte så bra i skolan men är en jävel på lära mig på jobbet. Får alltid lära upp de utbildade. Enda som svider är att man får sämre lön för att man saknar utbildning fast man i praktiken är mycket mer kvalificerad.

   1. Fast en utbildning ger dig kunskap om bakomliggande teorier och förståelse för arbetsuppgifter och människor. Även om man inte kan exakt det jobbet så är man definitivt mer kvalificerad med en utbildning än utan för när du lärt dig jobbet kan du jobbet OCH allt från högskolan.

   2. Det beror ju på vad man jobbar som också. I väldigt många yrken måste du ha lång teoretisk utbildning och praktik för att kunna göra ditt jobb. Men visst i bellas bransch så kan man ju lära upp en ungdom. Tror inte vi att du vill bli opererad av en 18åring som lärt sig lite av kollegorna….

    1. Kanske inte den bästa jämförelsen va? Någon som jobbar i Bellas bransch och någon som opererar alltså. Klart man behöver lång teoretisk utbildning för vissa jobb, och för andra inte. Inte svårare än så 🙂

 5. Verkar som du kommit i balans med ditt liv igen, det är bra att kunna hålla isär sitt privatliv och allt det andra. Tråkigt med den andra killen, men låt honom inte få dig o ditt liv ur balans.

  Samtidigt, låt dig varva ner och glöm inte bort att karriären är viktig men kärnfamiljen är basen för ditt liv, tycker jag.

  Fått se dig blomma ut till en vacker duglig och kompetent affärskvinna på bara några år. Tur du haft med dina medarbetare, allt verkar funka fint för dig ! Lycka till med allt, glöm inte att talande om dig. Jobba inte för hårt, njut av din lediga tid.

  Ha ett fint liv!

  /Goodbye! Mr Jones..

 6. Vad roligt att du vågar satsa på en ung förmåga. Tror som du att man växer enormt om någon verkligen tror på en. Vilken fin svartvit bild på dig!

    1. Hahaha!!!!!😂😂 Tog för givet att hon menade den stora tavlan!!!🙈🙈😄 Det är nog INTE Agneta F på sista bilden!!!🤪 Sorry!!!!

 7. vad roligt med nya talanger. det verkar vara en trevlig arbetsplats ni har. du har nog gjort din bästa rekrytering någonsin med Simon och hans utveckling

 8. Första kommentaren för mig här trots att jag följt bloggen sedan start. Jag ville bara säga att jag arbetar med HR och blir så glad av att läsa dina inlägg kopplade till rekrytering och medarbetare. Så klokt att tänka potential istället för erfarenhet! 👏🏼

  Sedan passar jag även på att önska ett inlägg med tips på just kostymer, jag är 159 cm lång och har varit på jakt länge för att hitta något som passar utan större framgång.

  Keep up the good work!

   1. Fast hur ska man få erfarenhet om man inte får testa på att lära sig?
    Jättekul att du vågar satsa på unga oerfarna Isabella!

  1. Nu vet jag inte vad du har för krav på kvalité eller pris, men jag vet att ASOS har en hel del kostymset som ser trendiga ut. Om man inte är så lång har dem en kollektion som heter ”Petit” som är anpassad efter de som är lite mindre. Kanske kan vara värt att kika på?

 9. Härligt att se dig in action igen, det är härligt att se dig som mamma och andra stunden som affärskvinna, ett spännande liv fullt av kombinationer av alla slag.
  Simon har verkligen vuxit på ditt företag, grymt bra att du ser talang, att du stöttar och har kvar dina anställda länge, kan tänka mig att du inte är lätt att jobba med. Krävande som få även om du ger mycket tillbaka. 😉

 10. Vem är det som sminkar dig?! Hon har så fin hårfärg, vill ta med till frisören och visa. Kan jag hitta hennes instagram??

 11. Jag kanske inte vet så mycket om marknasföringsstrategier men hur ser företagen som du samarbetar med på att alla samarbeten numer verkar spelas in indier hus? Hur ser tanken kring det ut hos er? Det blir ju lite att allt smälter samman och inte så nytänkande eller kreativt sett ur en konsuments perspektiv. Men det kanske bara är min enskilda åsikt.

  1. Felicia kanske började ett år tidigare och gick ut gymnasiet våren 2018.
   I annat fall så krävs det nog inte gymnasiekompetens för det jobb hon gör.

  2. Tänk ett varv till, det är fullt möjligt att ha tagit studenten och ändå börja jobba heltid när man är 18.

 12. Jag blir så himla glad att läsa när du skriver att du satsar på unga, jag får ofta höra från vuxna, släktingar som bekanta till och med lärare. Att ungdomar har sån dålig arbetsmoral, och jag tycker det är så fel att säga så.

  Det känns som många arbetsgivare (jobbat med detta mycket i skolan under höstterminen) tror en ungdom som precis tagit examen har hela arbetslivet i handen. Men det har aldrig fungerat så, och kommer inte göra nu heller. En arbetsgivare måste träna upp ungdomarna, och jag blir så glad när jag läser att du gör det. Du bryr dig.

  Min farmor säger att när hon fick sitt första jobb när hon var ung så visa en för henne hur hon skulle göra, det känns som att sånt tas förgivet idag. En ungdom är alltid en ungdom, även om vi är smartare idag än på 50-talet. Och vi behövet hjälp när vi tillmötesgår något nytt, i skolan får vi alltid hjälp.

  Men allt är ju relativt, det är det. Vissa ungdomar är dåliga i deras jobb, men det känns då som att arbetsgivaren eller andra vuxna som arbetar drar alla ungdomar över en kam då, pågrund av en dålig anställd.

  Väldigt osammanhängande detta, men blir så himla glad att se och läsa att du satsar på oss ungdomar, det får mig att känna mig trygg inför framtiden. Och hoppas att andra arbetsgivare inser detta.

  http://Www.caloveline.com

  1. Vi är inte smartare idag än på femtiotalet. Tvärtom har ungdomars och den rent allmänna intelligenskvoten i Europa sjunkit och fortsätter att sjunka.

 13. Fantastiskt med att rekrytera unga talanger. Funderar dock om det inte lite går hand i hand med lönen dvs. ni anställer unga personer för att de generellt sätt är lite billigare?

   1. Är du inte lite väl nedvärderande som kallar henne för ”flickebarnet”? Hon är 18, med andra ord långt ifrån att vara ett flickebarn.

    1. Det var inte menat bokstavligt, mer som ironi. Tydligen inte så lyckat. Men det med facket menar jag verkligen.

     1. Är man 18 är man ju ett Flickebarn. Knappt torr bakom öronen och inte så många år sedan man slutade leka med dockor.

     2. Men en 18-åring är ju ett Flickebarn. Knappt torr bakom öronen. Inte så många år sedan hon satt och lekte med dockor.

     3. Men gud vad nedvärderande. Hur gammal ska man som ung kvinna vara för att inte ses som ”flickebarn” längre? Stötta varandra oavsett ålder, tycker jag. Trots att ”hon inte är torr bakom ören och nyss lekte med dockor” tror jag att hon som 18åring har alla chanser att göra ett strålande jobb och växa som person. Allt som en tänker behöver faktiskt inte skrivas ut inför folk. Men visst, fortsätt sprida bilden av äldre kvinnor som missunnsamma och bittra… Mvh 23-åring

 14. svartpeppar ökar effekten på Ingefära och gurkmeja 2000 gånger, båda är mlna september till April grund I mina soppor och grytor 😜

  1. Jag har fattat det som att Simon är på uppdrag av Isabella operativ chef över hela Löwengrip Invest dvs han leder den dagliga driften av allt som inte är Löwengrip Beauty.

 15. Kul att du klickar med så bra med din nya assistent.

  Du kanske också behöver ha en erfaren assistent med stort nätverk som kan lära upp vara mentor till den nya förmåga ung i alla ära men du kan tappa i förtroende hos dina tyngre samarbetspartner att du inte rekryterar personer med erfarenhet.

 16. Absolut bra att satsa på medarbetare som sticker ut ur den klassiska mallen, behöver inte vara yngre. Men i ditt fall som du själv säger, att du är extremt krävande kring att ha saker på ditt sätt är det såklart lättast med en ung person utan erfarenhet. Desto mer en person har utbildat sig eller jobbat desto fler alternativa idéer och tankar på hur saker kan göras lär de ha och där verkar svårigheterna ligga för dig. Ingen är mer formbar och villig att mötas än en 18åring utan erfarenhet, naturligtvis. Hade varit spännande och kanske mer utvecklande för dig med någon som jobbat länge och kan lära dig?

  1. +1 Bella är dock inte så öppen för andras åsikter om det är åsikter hon måste följa. Hon gillar bara andras åsiker om de bekräftar hennes egna.

 17. Älskar (not) hur alla äldre bittra tipsar dig om att ha en mer erfaren person osv…. Jag älskar att du ger chansen till en ung person❤️ Vi alla måste börja någonstans. Fortsätt i den stilen! Behövs fler som dig!

  1. Jag är äldre o inte det minsta bitter. Jag tycker att det är berikande med olika typer av människor på en arbetsplats, eller i vänskapskretsen. Håller med om att det är fint att hon vågar satsa på en ung tjej. Vet inte var du läst kommentarer av ”äldre bittra”. Att man värdesätter erfarenhet har inget med bitterhet att göra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..