Good morning Washington

Det är fullt hus här hemma! Ida, Lovisa, barnen, kock Matilda, make up artist Emelie, Simon, Sascha, Charlotte, filmteam och så några elektriker på det. Vi har en Content-dag här hemma, härlig jobb-start. Förskolan har fortfarande så få barn så barnen fick välja om de ville gå dit eller vara med Lovisa och hitta på något roligt så dom åkte till ett lekland. De fungerar bra att ha dom hemma när vi jobbar men idag har vi några stunder där vi filmar och då behöver det vara lite tyst. Men de var så peppade på lekland så de är glada!

Till en helt annan sak,

Igår så nämndes Löwengrip i Good morning Washington, så otroligt roligt och oväntat minst sagt! Vi börjar få så fin PR på andra sidan Atlanten. Här hittar ni hela klippet.

Vi hörs senare idag! Kram!

 1. Kul med PR men var kan man få tag på varorna i USA?
  Finns de hos Amazon och i så fall bara där?
  Hur är det tänkt att distributionen ska bli i USA dvs kommer man kunna köpa Löwengrip över disk?

  1. Såg du ens på klippet? De säger ju ordagrant i klippet att i USA är det. än så länge, bara tillgängligt att köpa via Amazon.

   1. Min fråga gällde i första hand om det är tänkt att man ska kunna köpa Löwengrip på annat sätt än via nätet.
    När det gäller kosmetik och hudvård så vill man ju också ha möjlighet att bekanta sig med produkterna innan man köper. Extra viktigt i ett stort land som USA där Löwengrip inte betyder något särskilt för de allra flesta potentiella konsumenterna.

    1. Isabella skall ju jobba i USA en vecka i månaden i år så det är nog för att starta upp i fysiska butiker också på sikt och inte bara online skulle jag gissa.

 2. Du har super bra produkter, Isabella. Tipp topp. Bra reklam från Washington DC,,, one of my favorite city in the US. Kram från en läsare. ❤️

    1. M… Ja, med den låga IQ-nivån som är på många som kommentar så kunde man ju faktiskt tro att de bara tittar på bilderna. Knappt läskunniga.

 3. Barnen fick välja om dom ville gå eller inte för att det var så få barn?
  Personalen som jobbar på förskola/skola har också familj dom skulle vilja vara med….något att tänka på

  1. Spelar ingen roll vad Isabella skriver spanska det märkas på och kritiseras och plockas i sär. Vad är det för fel på er människor? Är ni helt bakom flötet.?
   Mina barn fick också välja igår vad dom ville för det var bara 2 st barn på förskolan. Vad är felet med det???? Lärarna har betalt och är på förskolan vilket som, har dom inga barn så planerar dom och lägger scheman osv.

   1. Förstår inte var du inte vill ha ditt hem som ett hem edem

    Sedan förstår jag inte föräldrar som sagt att barnen skall komma till föris och sedan låter dem stanna hemma. Nonchalant i högsta grad mot personalen som planerar efter antal barn och slöseri på resurser. 10 barn har sagt att de kommer och man har personal för det, personal som kanske viljat stanna hemma med sin familj, sedan dyker två barn upp. Och sedan har de föräldrar som inte lämnat sina barn synpunkter på att det inte finns tillräckligt med personal vissa dagar kanske att förste inte kan t emot alla barn vissa dagar p g a personalbrist.

    1. Jag jobbar som sjuksköterska. Inte får jag gå hem eller vara ledig i princip någonsin, även om vi inga patienter har eller fullsmockat.

     1. Jag hoppas verkligen du får semester ibland, måste vara jobbigt att arbeta jämt!

      Men i alla fall… det här går väl inte riktigt att jämföra med ditt yrke. Tänker att man menar på att verksamheten planeras utifrån antal anmälda barn (personal, mat frukt, bröd) och dyker det upp 5/10 anmälda barn är det slöseri med resurser!
      Istället hade personal kunnat ta ut komp eller semester som dom innan blivit nekade pga barnantal! I andra fall kan det vara vikarier inbokade och det är ju verkligen slöseri!
      Absolut kan man passa på att göra annat om det är så att man inte vill ta ut semester!

   2. Och sedan finns det inga pengar kvar till vikarier för de har betalt lön till personal när det inte funnits barn på föris. Resursslöseri !! Hoppas du inte har några synpunkter om dina barn blir beordrade att stanna hemma p g a personalbrist.

   3. Nej, i de flesta fall arbetar bara pedagogerna på förskolan utifrån anmält barnantal. Det är därför föräldrar ska anmäla om barnen ska vara på förskolan eller inte i förväg. Är 40 barn anmälda tvingas ett visst antal pedagoger arbeta som annars troligtvis hade kunnat ta ut sin semester. Därför blir vi inte så glada om man anmäler närvaro och sedan inte dyker upp, eller tvärt om. Värt att tänka på! 🙂

   4. Det är ju ett totalt respektlöst tänk! Skolan/förskolan planerar och schemalägger loven långt i förväg. Personalbehov, mat, mellanmål. En sak är om barnet är sjukt, annat att spontant ändra hit och dit efter vad förälder eller barn känner.

    1. Ja verkligen . Här blir dom Skitsura men jag tror inte dom klagar på Isabella . Kommer man till vårt dagis utan att schemalagt närvaro så stoppas man i dörren !!

   5. Jo visst, handlar det bara om dina barn så skulle det inte vara något större problem, men så är det sällan.

    Vill bara ge lite inblick i verkligheten, hos oss har flera pedagoger mycke insparad komp som hade varit jättebra om de hade kunnat ta ut nu under julen, men jag var tvungen att neka det. Sen kom bara 8 av 18 anmälda barn… det här innebär att dessa pedagoger kommer plocka ut sin komp vid andra tillfällen då de kanske skulle ha tagit semester, sen tas semestern ut när det är full verksamhet och vikarier sätts in. Vikariekostnaden för 1 vecka motsvarar intäkten för 1 barn under 1 månad! Tänk vad lite planering från föräldrars sida skulle kunna göra med barnantalet på förskolan!

    1. Visst. Kan man planera sitt jobb så pass långt i förväg är det ju det allra bästa. Men hur ska vi föräldrar som inte kan planera långt i förväg göra? Strunta i att va hemma och det senare visar sig att det går??

     1. Du gör kanske det, men tala om att det ör osäkert att du kan ta ledigt men att du meddelar så snart du vet, det har vi flera föräldrar som gör och det känns helt okej. Värre när barn föräldralediga är anmälda och sen när man ringer vid 10 och kollar var dom är så får man vara ett enkelt att vi bestämde oss för att ta ledigt. Det är det reutsslöseriet som vi måste komma åt.

   6. Jobbar på förskola och då krävs det i förväg att man säger till om man är ledig eller kommer vara på förskola, varför? Jo för att vi ska veta hur mycket personal vi ska ta in, står det till exempel att 10 barn ska komma då tar vi in kanske 3 personal alternativ 4st men visar det sig att 5st barn säger ”Nä vi kommer inte idag barnen ska vara hemma”, då har vi slösat pengar på onödig personal den dagen och hade kunnat spara pengarna till att ta in en vikarie när någon i den ordinära personalen är sjuk. Menar inte att Isabella gjorde fel, för vet inte hur det ser ut på den förskolan hennes barn går på, men en tankeställare bara 🙂

    1. Alltså seriöst.. om föräldrar spontant väljer att vara hemma med SINA barn borde det ses som något positivt framför ”stackars” pedagoger som har planerat sin verksamhet… det är inte så att barn har någon skolplikt i den åldern….

  2. Varför är det något att tänka på? De får väl vara lediga vid något annat tillfälle, precis som exakt alla som jobbar. Fröknarnas arbete är inte beroende av om ett par barn dyker upp eller inte. Seriöst! 🙄

   1. Om ett barn inte dyker upp men om alla egoistiska föräldrar tänker det gör inget om just mitt barn inte kommer för jag inte har orkat planera i förväg och plötsligt så är det 20 barn som inte kommer. Oh när den personal som arbetat vill ha sin semester/ledighet är du beredd att ha ditt barn hemma då för att det inte finns personal för pengarna gick åt att ha personal då inga barn dök upp.

    1. Tror du på riktigt att det handlar om att inte orka planera?! För mig är det fullständigt omöjligt att lämna in ledighetspapper till förskolan i tid eftersom ingen på min arbetsplats får sin semester beviljad så långt i förväg som förskolan vill. Konsekvensen blir att jag måste anmäla att mitt barn ska vara där. Är jag sedan ledig eller om det blir en dag med lekdejt eller liknande, ja då blir det så. Det handlar inte om egoism eller att jag inte orkar planera. Det är heller ingen ovanlig situation, alla mina nära vänner med barn har det såhär. Det finns större problem i världen och resurser slösas på varenda nivå i samhället så att försöka lägga över ansvaret för att förskolorna ska gå runt på enskilda föräldrar är oerhört korkat.

  3. Men personalen på förskolan behöver väl kanske också jobba för att ha en inkomst, eller? Fattar inte riktigt kommentaren. Är det synd om personalen om barnen nu skulle välja att vara på förskolan? De har väl själva valt att jobba där får man hoppas. Och jobbar man heltid så får man väl räkna med att jobba just heltid tänker jag, de får ju lön därefter.

  4. Att barnen kan få välja när de har två föräldrar som arbetar är väll helt fantastisk. Sen är det inte alla pedagoger som vill ha ledigt, en hel del hos oss arbetar, det som är det stora problemet är att fler barn är anmälda än de barnen som kommer dit, vilket gör att vikarier kan vara tillsatta eller personal har lagt om sin ledighet för att täcka upp. Så är det något som föräldrar kan tänka på är att planera så mycket det går innan, ett eller två barn mer eller mindre spelar inte så stor roll men 10 barn gör det!

   1. Jag tycker mig se dig och andra försöka omsorgsfullt lära ut hur verkligheten för barnomdörgspersonalen fungerar. Man kan endast lära ut till någon som vill eller behöver lära. Denna bloggerska verkar varken vilja eller behöva ta hänsyn till den del av verkligheten. Sen kan man gilla eller ogilla hens inställning.

    1. Fast jag förstår också dilemmat som många föräldrar har, jag har själv haft det så att jag har jobbat och planen har varit att mormor o morfar ska ta barnen men jag har inte kunnat fylla i ledigt pga av att de är sjuka och det kan ändras snabbt. Sen har vi som för Helena här nedan att man kanske inte vet att det går att ta ledigt förrän någon dag innan. Vad jag menar med mina inlägg är att vara medveten om vad det innebär med barn som antingen kommer oanmälda eller inte kommer alls för det finns en stor okunskap om det.

    2. Blir så glad i hjärtat av elaka & nedvärderande kommentarer.
     Hoppas helhjärtat att du får en dos av godhet när du fyller år.
     Ni verkar sakna det!

  5. Har en kollega som fick sin semester nekad nu under jullovet pga att det var barn som skulle vara på förskola. Hur många ungar tror ni kom?! INGA! Så istället för att vara ledig med sina egna barn fick hon åka till jobbet där ändå inga barn däck upp.

   När man läser kommentarer här fattar man varför det händer absolut nada trots förskoleupproret ovh personal som går på knäna. Förskolan ses av många föräldrar som endast en barnvakt. Skulle nye förvåna mig om det snart blir drop-in verksamhet.

   1. Förskolan är just en barnvakt för föräldrar som arbetar. Den måhända vara pedagogisk men det är en service till oss föräldrar.
    Här kommer lovplaneringen ut 6-8 veckor innan lovet och man förväntas veta hur man arbetar. Tro det eller ej men vi som inte jobbar inom förskolan kan också ha ganska viktiga jobb och därmed ha svårt och veta om man får ledigt.
    Jag fyllde alltså i schemat som vanligt.
    2 dagar in jullovet fick jag reda på att jag kunde ta ledigt hela lovet.
    Det är liksom så det funkar!
    Ska man sitta och ha dåligt samvete för det då eller?

    1. Hoppas att det inte är några problem för dig när din barnvaktsverksamhet inte har personal och råd att ta in vikarier så du kan vara hemma med dina barn. Det är så verksamheten fungerar och är verklighet :-).

     1. Så nästa gång man får ledigt så är det bättre att jag lämnar barnen på förskolan och jag är hemma? För att jag fyllde i en lapp för flera veckor sedan?

   2. Jag fattar verkligen problemet! Men utifrån föräldrars perspektiv då? Blir provocerad faktiskt. Jag kan oftast inte veta i förväg om det håller att jag tar ledigt eller jobbar hemifrån och på sätt kan ha barnen hemma. Jag måste alltså skriva att vi behöver barnomsorg trots att det kanske inte blir så. Ska jag då när det närmar sig och jag märker att jag kan vara ledig, låta barnen gå till förskolan ändå? Skulle inte tro det. Alternativet tvärtom, att jag inte ber om barnomsorg men står där och omöjligt kan ta ledigt… hur löser jag det då?
    Förskolepersonal får väl likt de allra flesta yrkesgrupper (tex sjuksköterskor, läkare) samsas om ledigheten och dela upp det. I vården där jag är chef är det ett evinnerligt pusslande för vi behöver vara exakt lika mkt personal oavsett om det är jul eller inte.

    1. Fast får man reda på det två dagar innan det gäller kan man väl höra av sig och då kan personalen ändra sitt arbetsschema om den vill? Vi har lite öppet ibland om vi blir lediga eller inte och uppskattar inte om man inte hör av sig. (Är förskollärare).

     1. Ja men absolut! 😊 Men
      det räcker ju att några föräldrar lämnar in ledighet nära inpå och några barn blir sjuka så är det ju lättat att det blir flera pedagoger än vad som behövs.
      Jag säger inte att man ska behandla personalen nonchalant. Men jag tror de flesta gör allt för att få ha sina barn hemma så mycket som möjligt och får man en möjlighet att vara ledig så är man det.

   3. Exakt, vet du vad? Exakt så var det på mitt jobb också.
    Jag jobbar INTE på förskola, längre.
    Vi var ganska många som inte fick ta ledigt i mellandagarna, för det förväntades bli mycket att göra.
    Det blev det inte.
    Av en del kommentarer här förstår man att det inte finns så himla mycket kunskap om just förskolan och förskolans sätt att fungera.
    Sen HOPPAS jag att en del som skriver här inte jobbar på f-skolan, för det låter som om ni inte har förstått att ni är till för barnen.
    Ni jobbar på förskolan för att ta hand om barn. Det är ert jobb.

  6. Va…Anna? Hur tänker du där?
   Personalen på förskolan JOBBAR där. Varför skulle dom vara hemma hos sina familjer i stället???

  7. Ledighetslapp – som nån skrev lämna in vad man tror innan o ändra sen. Ändringen sker ju några dagar innan. Vilket ger chans att förskolan att förändra personaltätheten under mellandagarna o även under sommaren. Ni ska bara veta hur det görs …
   Under de 10 år jag hittills jobbat inom barnomsorgen så har sommarsammanslagningarna sett ut så att hälften av barnen faller ifrån jämfört med inlämnade lappar om ledighet/närvaro. Personalen planers utifrån barnantalet på pappren. Man kanske nekas semester för att det ska bli så många barn. Kul?! Nä inte ett djävla dugg. Plus all mat som som beställs som sen inte går åt. Tänk speciellt på specialkost i alla dess varianter.
   Onödiga kostnader som kunde gått till annat.

   Det är vårat jobb? Ja det är det men vi vill också kunna få ledigt som alla andra

   1. Nja, det är väl mer det att Bella får det att låta som en slump att de blivit ”upptäckta” på andra sidan sundet.

   2. Syftade alltså exakt på det som Rinö skrev, att de nog betalt för att komma i detta lilla lokalprogram, bara för att få det att verka som att de blir ”upptäckta” i USA 🙂

 4. Jag tror ni betalade för er plats i rutan. Varför skulle de annars göra reklam för märken om dem inte får ut ekonomisk vinning på det? Tror också ni valde att göra reklam i detta program för att det var lättast och billigast att genomföra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..