Vegansk lunch hemma och pulka i solen

Tidigt imorse kom barnen över till mig när Odd skulle till jobbet. Vi åt frukost tillsammans och myste under förmiddagen med en film och framför brasan. Vid tolv kom Sheila och barnen över på lunch, Matilda lagade potatisbullar och kikärtsbiffar med en massa grönsaker till barnen och jag och Sheila åt helt veganskt:

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

En sallad med en bas på grönkål, broccoli, granatäpple och rödbetor

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Till det var det sötpotatis, betor, rödbetshummus och ärthummus. Helt ljuvligt gott.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

.. Så vacker rätt! Så kul att ha Matilda här! Efter lunchen så gick Sheila och jag ut med barnen för att åka pulka i solen. Mysigt med bästishäng. Nu har gänget gått och vi bygga ihop bilbanan som barnen fick i julklapp – en sån där svart med loopar. Jag hade en sådan när jag var liten och jag minns hur mycket vi fick öva med rätt hastighet för att hålla sig på banan.

 1. Oooh, onskar vi kunde fa weekly recipes, ser sa gott ut! Food inspo. Och ser fram emot en vegansk/vegetarisk kokbok snart? 🙂

 2. T skriver:

  Aaaaaaa, ser supergott ut! Kan inte du eller Matilda lägga ut de vegansk/vegetariska recepten hon kör, här på sidan?

 3. Marie skriver:

  Skulle gärna vilja veta mer om din kock. Utbildning? Har hen några tidigare erfarenheter inom matlagning och kök? Arbetslivserfarenhet helt enkelt?

  1. Anna skriver:

   Varför undrar du det?
   Tror inte hon söker nytt jobb om du är på jakt efter en kock. Det är väl ändå deras ensak? Kocken är väl inte till allmänt villebråd? Och vill kanske inte få sitt cv uthängt i en blogg?

   1. Marie skriver:

    Man behöver väl inte lägga ut hela sin CV? Men man kan väl få undra om kocken har en restaurangutbildning bakom sig? Kommer hen direkt från skolan eller har hen jobbat i kök tidigare? Man kan ha massor av olika köksutbildningar med sig i bagaget.

    1. Anna skriver:

     Ja sant. Men vad spelar det för roll? Varför vill du veta kockens meriter och erfarenheter? Sköte du tjänsten själv? I såfall har du ju rätt att få veta varför du inte fick den, men det svaret lär du inte få genom bloggen. Annars kan inte jag se vad det har för betydelse för någon annan att veta hur välutbildad Isabellas kock är.

     1. Marie skriver:

      Kan då helt ärligt säga att jag inte sökte tjänsten. Är intresserad p g a att jag utbildar kockar, både ungdomar och vuxna! Dessutom bor jag mer än 60 mil från Stockholm.

 4. Vad gott det ser ut, jag vet inte om det ser mättande ut men gott och fint var det. 🙂

  åh vad härligt, en sån där bilbana har jag också haft som liten, det är ju såå kul. Vi köpte också en till barnen, så jobbig att bygga och ta isär, men skoj när den är uppe. 😀

 5. Mia skriver:

  Fantastikt spännande när du skriver om hälsosam mat! Vore jättetrevligt om du vill dela med dig av recept. Ser fram mot alla kommande inlägg av det här slaget. Blandat med företagsbyggande och Bella-lyx så klart 😀
  Jag tror att du i såna fall kommer att inspirera många till att äta mera grönt – snacka om god gärning om man lyckas få andra att leva sundare och må bättre!
  Liksom lite ”Masesgårde” i lyxförpackning!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..