1 januari 2019

Jag började det nya året med frukost i sängen och sedan ett träningspass på hotellets gym. Fördelen när man vaknar utan att vara bakis. Tog en dusch, slängde på mig varma kläder och hämtade Isolinas bil som hon ställde här igår.

… Jag älskar ju att köra bil och att åka på vägarna i strålande sol och se alla berg var ren och skär lycka för mig. Jag trivs så bra i alperna. Kände samma harmoni i Verbier när jag var där och hikade i oktober. Stora drömmen i livet är sommarhus på franska rivieran och ett chalet här i Gstaad. Jag måste verkligen lära mig franska, det skulle underlätta så mycket. Men jag har noll språkbegåvning tyvärr.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vi tog liften upp till Wasserngrat, älskar min jacka från Goldbergh. Solglasögon från Tom Ford, tights från Toteme och skor från Inuikki.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Lunchdags, de flesta åkte liften upp utan skidor. Läskigt var det dock att åka neråt, usch då kom min höjdskräck tillbaka.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vi har i princip hängt i solen hela dagen. Tur att jag inte glömde solskyddet…..

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

När vi kom ner igen åkte vi till Alpina, det är helt klart mitt favorithotell i Gstaad. Palace är mer klassiskt Grand hotell-aktigt och Alpina är mer modernt men ombonat. Det var fullt när jag bokade men nästa gång vill jag bo här!

Vilka fantastiska två dagar här i Schweiz. Imorgon flyger jag hem igen. Kvällen blev väldigt lugn, nu ska jag läsa och äta NK mint som Johan och Isolina tog med sig till mig ❤️

    1. Fast hon skrev ju tidigare att de var för lite snö för att åka skidor just nu såå pjäxor verkar ju värdelöst att ha då..

   1. Nu tänkte på kommentarsfältet,det finns alltid de som reagerar starkt när det är bilder på päls. Men din variant hade jag inte räknat med. Grattis!

  1. Varför tar alla för givet att den e äkta? Det e ju superinne med fuskpälsjackor just nu. Var och varannan går ju runt med det inklusive jag själv 🙂

 1. Gott nytt! Härligt! Men NK mint är väl vanligt socker i? Absolut inget fel i det, men du skrev att du inte äter socker. Kanske har du nu gjort undantag.
  Snyggt hår! 🙂

  1. Du läser visst bara det du vill läsa Sara.

   ”…Sedan självklart kommer det stunder (läs hjärtesorg under julledigheten) som leder till kladdkakesmet direkt ut skålen och det man gör sällan av är sällan ett problem. Så länge basen är bra.”

   Nu är jag ju rätt säker på att Bellas baskost inte är NK mint. Vågar mig på att säga det trots att jag inte känner henne.

   1. Det är jag också! Faktiskt 😉 Du behöver inte vara så spydig! Det var en fråga bara. Eftersom jag själv ska påbörja en livsstils förändring med bla mindre socker var jag intresserad av hur Isabella resonerar. Själv tror jag på måttlighet på det mesta.

 2. Noll språkbegåvning…nädu. Din förmåga att beskriva känslor, situationer, hålla oss läsare kvar i 12 år, det tyder på en fantastisk språkbegåvning! Sen att lära sig ett helt nytt språk, ja det görs bäst på olika sätt för olika personer. Du som älskar böcker och reser mycket, prova att köpa några franska barnböcker, och prata så mycket som möjligt, våga göra misstag! 🙂

 3. Inte för att vara den som är den, det är jättebra att du slutat dricka. Men hur mycket drack du förut egentligen? Det går ju att dricka utan att bli ”bakis”.
  Sen, flyga för att åka skidor i 2 dagar, Ajaj.. ser inte bra ut även om du tycker det är häftigt. Tänk lite på nästa generation.

   1. Och du känner ”de flesta med barn” så att du vet hur det är?

    I min bekantskapskrets brukar den ena dricka och den andra köra. Inte så att någon blir redlös eller så bakis att den ligger och kräks, men nog sjutton känner de flesta av det dagen efter. Bella behöver ju inte nödvändigtvis mena tokbakis när hon skriver bakis.

    Sedan är det väl sällan man har med sina barn på nattklubb till kl 4 på morgonen så jag vet inte riktigt hur relevant din jämförelse var. Och festar man utan barn skulle jag nog säga att exakt 100 % av alla föräldrar som var med på vår senaste julfest var bakis dagen efter, och det är inte särskilt ovanligt (och det var en helt vanlig julfest utan någon spektakulär fylla). Så jag tror nog inte riktigt att man kan säga att alla med barn aldrig någonsin blir bakis (men hey, jag har inga egna så jag får ju egentligen inte uttala mig, när man har barn kanske det kallas ”sömnbrist”).

 4. Lite snålt att publicera ”endast” tre bilder med äkta päls…risken finns att det inte provocerar tillräckligt.

  1. Mycket kan man skylla Bella för men inte för vilka ytterplagg hennes vänner bär, det är inte hennes uppgift! Där går fasen gränsen!

 5. Så härliga bilder, vackert! Ja Alperna verkar underbart! Vilken härlig dag du haft och du ser helt smashing ut, Isolina också, så snygga. Tack för en trevlig blogg, alltid kul att läsa!

 6. Härliga bilder :)) vill så gärna få veta vad glasögonmodellen heter, för visst har du ett par svarta med. Så snygga!

  1. Faktiskt inte!
   Dricker jag två standardglas av vin eller bubbel blir jag kraftig alkoholpåverkad och bakis dagen efter, det finns helt enkelt de som inte tål alkohol.

 7. Ska du köpa bostad i New York nu när du ska vistas där varje månad?
  Jag tror du kommer att ha flera hus och bostäder lite här och var i världen inom en snar framtid.

 8. Sakta men säkert, då kan du skriva dig i Schweiz sen.. men du trivs ju där så det e väl en bra anledning till ev. flytt.. Taxes för en underhållande blogg!! 😋✌🏼 höhö

 9. Ser verkligen fantastiskt ut!! Ni ser ut som filmstjärnor! Jag har världens träningsutmaning under 2019 och startar med en armhävningsutmaning på min blogg. Kul för vem som helst att testa även om man inte kan göra en enda! Inom 6 veckor lovar jag att man kan göra minst 35 stycken i en följd. Otroligt bra grundträning för kroppen!
  //Berith

 10. Har inte läst din blogg så länge, men när jag väl började så fastnade jag direkt. Allt från ditt sätt att skriva till dina underbara bilder är helt fantastiskt. Super fin blogg och vilken fin människa du vekar vara.
  Vad jag reagerar på är att vissa som skriver i kommentarerna är så avundsjuka så det oasar. Ibland skrattar jag bara rakt ut,, hur vissa kan skriva så rent ut sagt korkade och elaka kommentar. De måste vara så missnöjda med sina egna liv och vill försöka trycka ner andra. Men mest blir det bara intelligenbefriat.
  Kram ❤️ Ha det bra. / från en Sjuksköterska

 11. Hej
  Jag funderar lite över ditt beslut av att bli helt alkoholfri. Givetvis inget som helst fel i den typen av beslut men oftast tas det av två anledningar. Alkoholproblem på någon nivå eller att man helt enkelt inte gillar smaken. Jag tror inte du har haft några som helst problem med alkoholen utan varit måttlig. Dessutom uppskattade du verklighet goda viner till maten. Hälsa och energi i all ära men ett eller två glas vin då och då påverkar inte negativt, ibland till och med tvärtom. Mest nyfiken på varför man väljer att begränsa sig så med något man uppskattar lite då och då??

  1. Man kanske inte alls behöver ha en specifik anledning till att vilja sluta med alkohol, det kan vara något så enkelt som hälsoskäl?
   Eller att man vill vara klar i skallen?
   Eller bara för att man helt enkelt vill?

   Jag finner det märkligt att folk som avstår alkohol ALLTID blir ifrågasatta.
   Som att dricka alkohol vore det normala?
   Istället borde alla som dricker alkohol bli ifrågasätta.
   Varför välja att dricka alkohol liksom?

   Vi måste byta perspektiv lite….

   1. En anledning att skuta dricka är ju att alkohol är jäkligt cancerframkallnde. Till och med mer än cigaretter

   2. Malin jag håller verkligen med dig.
    Varför är det så provocerande att inte dricka alkohol?
    Varför ska man ha en anledning?
    Och den som dricker mest blir mest irriterad.
    Och du Sofia, förklara gärna vad du menar med att man blir begränsad??? Hur menar du där?

   3. Jag skulle aldrig ifrågasätta någon som inte dricker alls från början. I det här fallet är jag mest nyfiken på att man tar beslutet att sluta helt från att ha uppskattat vin och champagne. Absolut, jag förstår det med hälsoskäl men att dricka något glas då och då är inte skadligt. Är man extremt måttlig behöver man inte vara extrem om man säger så. Men vissa är ju väldigt mycket på eller av, svart eller vitt.

 12. Så kul! Jag vill också lära mig franska och det är klart du kommer fixa det, om du VILL! Du vet ju redan att det är personerna man hänger med som skapar ens framgång så häng mer med folk som pratar franska så kommer det rulla snabbare för dig också =) Sätt dig i strukturen you know.

 13. Förundras över kommentarsfältet i den här bloggen. Det sköter sig själv – både dumheter och tillrättavisningar. Att ni orkar.
  Semestern ser verkligen härlig ut. Hoppas den gav den energi du behöver för de kommande månadernas arbete!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..