Årets klappar

Jag har längtat efter fredag hela veckan, det brukar inte kännas så men jag ser så mycket fram emot första lugna helgen någonsin i huset med barnen. Helgens planer är rätt lugna, vi ska gå på kalas imorgon och så kommer några vänner över på lunch på söndag. Barnen ska klippa sig (frisör hemma på söndag, betydligt enklare) och så ska jag hinna med lite träning. Jag känner mig som en klyscha men jag vill i princip kolla på Sex and the City eller The Holiday, snyfta och äta choklad i min säng när barnen har somnat.

Få sörja i fred.

Processed With Darkroom Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Våra kläder är ifrån GANT (min tröja i cashmere här, Sallys tröja här och skjorta här)

Kanske blir det något bak också, Odd påminde mig om den Blondie han alltid gjorde till mig förut. En kladdkaka på vit choklad, helt ljuvlig. Sedan pratade Lovisa om att vi kunna göra ett pepparkakshus ihop, det är alltid kul.

Img 5658.jpg

Barnens klappar är klara! Ida har hjälpt mig med barnens paket i 1,5 år nu. Födelsedagar, julafton och barnkalas. Jag vet att många av er tycker att det är vansinnigt att inte jag gör barnens present-val men dels har jag inte tid och så tycker jag inte att det är speciellt roligt.

Img 5660.jpg

Dom brukar få ca fem paket var. För Sallys del väntar en sminkdocka, en hund, lite pyssel och kläder som hon älskar.

Img 5659.jpg

Gillis är besatt av dinosaurier så det får han. Alla barnens julklappar som Ida har beställt hittar ni här på min önskelista (adlink)

Processed With Darkroom

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Gillis ska få ett fint set som passar till mellandagarna och nyårsfirande precis som Sally. Skjorta, chinos och tröja från Gant (adlinks). Känns kul att ge kläder som passar till lite mer festliga tillfällen bland alla vardagskläder.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Min kjol kommer också ifrån Gant (adlink)

Nu ska jag hämta barnen och äntligen ta helg!

 1. I min familj har vi förkläde på när vi bakar. Inte finkläder 😂. Ser för tokigt ut. Och visst har du tid att köpa julklappar till barnen. Du bara prioriterar det inte. Barnsaker kan man ju, precis som mat klicka hem via nätet och behöver inte springa i affärer. Till skillnad från mat är det ju inget man vill och behöver klämma på.

  1. Har din familj en fotograf som ska ta fina bilder till en blogg med flera hundratusen följare? Eller varför jämför du.

   1. Det är väl inget problem med det? Hon påpekade bara att Isabella skrivit att hon inte har tid. Tid har vi alla, precis lika mycket faktiskt. Det handlar om prioriteringar 😉

 2. Hur kan du inte tycka att det är roligt? Det är ju det bästa som finns! När man hört att barnet önskat sig något och man sen till jul får chansen att köpa det dom vill ha och slå in det och sen se deras miner och hur glada dem blir 😍 Men visst mina barn får bara leksaker 2 gånger om året. Till jul och till sina födelsedagar. Och då går vi all in ❤

  1. Varför det? Varför inte sprida ut det? HM….! Finns inget roligare än att få en present när man minst anar det 😍

  2. Christina, en del tycker det är roligt att köpa leksaker och andra tycker inte det är roligt. Alla är olika och så får det vara. Isabella får ju se deras glada miner och lycka ändå oavsett om hon klickat hem det eller varit ute i butikerna och handlat.

  1. Haha ja Johanna nu är de redan i gång med att läxa upp och förklara vad som är rätt och hur alla bör göra, tycka och vara haha. Det blev julafton redan idag för de som älskar att leta fel, klaga och rasa 😂

  2. Ja exakt. In kommer besserwissrarna som vet hur allt ska vara och hur man ska göra liksom. Jisses hur orkar ni?? Bella gör väl som hon vill.

   1. Antagligen så orkar alla lika mycket som ni riddare gör när ni tar på er eran skrud för att gå korståget för att bilda en mur kring Bellas försvar😄?

 3. Usch så trist. Visst kan förstå att du inte tycker det är kul och du prioriterar annat för att bli Super woman men nu känner jag att det blir helt fel. Hur kan du inte tycka att det är kul att välja presenter till dina barn. Hur kan du tycka att det är bättre att delegera det som gäller barnen till nån annan? Jag förstår inte dig längre. Det är bara trist. Du kan omöjligen tycka att det viktigaste i livet är att bli den mäktigaste kvinnan i världen och resten spelar typ ingen roll? Lyssna på Greta Thunberg istället, om du kan påverka nu för våra barn gör det på rätt sätt. God Jul!

 4. Vad opersonligt att inte välja ut dina egna barns julklappar… Gör du så även med dina partners? Låter en assistent välja ut vad du ska ge den du älskar och sen skicka räkningen? Om du inte gör det med partners förstår jag inte varför du skulle göra det med dina barn. Du är ju barnens mamma och ska känna dem bättre än alla andra. Då är det inte tråkigt eller tidsödande att välja ut presenter utan något som gör en glad.

  Tänk inte bara kortsiktigt utan längre fram, på barnens minnen sen när de är äldre. De kommer gå ner i källaren, dra fram en leksak eller en nalle och tänka ”den här köpte mammas assistent till mig.” Det är ju inte själva presenterna i sig som ska räknas utan tanken och mödan givaren lagt bakom presenten. Du outsourcar till och med det. Förstår om du hade valt ut presenterna online eller liknande och sen bett en assistent hämta ut/beställa hem de presenter du valt ut.

  Får mig att tänka på i filmer som visar män som ber deras sekreterare skicka blommor till deras fruar när de gjort något dumt. Så har sekreteraren valt ut blommorna och hittat på en egen formulering på kortet. Nä fy, symboliken i att ge en gåva är helt förlorad när du betalar någon annan för att sköta det åt dig.

  Du borde lyssna på Simon Sinek. Allt mäts inte i pengar. Det som uppskattas mest är när någon tar sig tid, lägger ner personlig omtanke i interaktionen med den andra människan. Ex. chefen som istället för att skicka ett mail med feedback går in till personen och tar ett snabbt samtal face 2 face.

   1. Ursäkta men nej kritiken är helt orimlig. Det finns nåt som heter vandra ett par mil i mina (eller i detta fall Bellas skor) innan du dömer.

 5. Åh så härligt med en lugn helg hemma, mysigt. Tänk slappa i soffan med barnen framför tv:n och äta vit kladdkaka, mums och mys.

 6. Jag väljer att inte kommentera de du skrivit😡 MEN kommenterar gärna bilden på dig och Sally. Ljuvligt att se närkontakten med dina barn❤️Fantastisk bild🙏🏻

 7. Man ger väl julklappar till nära o kära för att man vill göra dem glada, att välja ut något av omtanke som man hoppas de kommer tycka om? Så när de tackar hänvisar du till din assistent då el? Btw så var väl årets julklapp att återbruka mera, måste kännas lite jobbigt att det inte finns en adllink till just den klappen..

  1. Ann, du har nog missuppfattat Årets Julklapp i år som är Återvunnet plagg. Massor med klädföretag t ex säljer nya kläder som är tillverkade av återvunnet material. Det måste inte precis vara second hand utan som sagt man har återanvänt materialet för att skapa något nytt.

   1. Fast poängen är ju att vi ska konsumera mindre, och det gör vi inte om vi köper ett nytt plagg – även om det är skapat av återvunnet material. Så tror det är du som missuppfattat, Asterixia.

 8. Ja så opersonligt. Skulle jag växa upp och veta att mamma var inte intresserad av att välja presenter till mig,så skulle det inte kännas så kul. Du outsourcar för mycket. Du ville KU ha djupa relationer mem för mig känns allt så opersonligt.

 9. Det trista med julklappar till små barn är att det blir liggande en massa prylar överallt.De ska ändå ha något nytt och bättre en vecka senare.Fast detta beror på att jag själv inte gillar att ha många prylar i mitt hem.

 10. Jag är uppvuxen med föräldrar som driver företag med flera anställda. Det hände vid påsk att jag fick påskägg som beställts i samma veva som till de anställda och inte gått åt. Jag var alltid så himla glad åt de där påskäggen! Tills det gick upp för mig att det var en present som mina föräldrar lagt noll energi på. Kände mig så himla o-speciell. Oavsett hur fina påskäggen var.
  Har nu barn och lägger jättemycket tid på att välja med omsorg, slå in personligt så att min son ska känna att det här är något JAG gjort för honom. Spelar i princip ingen roll vad han får – han blir glad för allt som han känner är speciellt utvalt från mig till honom.

  Vill bara ge en syn av saken från en som var ett sånt barn vars föräldrar inte alltid valde ut gåvor till. Kanske värt att ha i åtanke när barnen är äldre och börjar förstå. Gåvor handlar egentligen väldigt lite om vad som är i paketen och så mycket mer om omtanken bakom.

  1. Men allvarligt, hur mycket offerkofta får man plocka på sig? Tänk efter nu, vad är egentligen skillnaden mellan att beställa ett påskägg med godis i och gå ut och köpa ett ägg och hälla i diverse smågodis? I så fall skulle halva sverige behöva går terapi för påskägg utan känsla i, mina i alla fall! Jag hoppas erkligen att mina barn inte bedömer mig för känslan i påskäggen för då är vi rökta som familj.

   Min hobby-psykologiska tanke är att det ligger betydligt mycket mer bakom dina känslor än ett påskägg. Ett gott råd är att ta tag i det på riktigt i stället för att sitta på nätet och ge kvinnor dåligt samvete för att de inte är ”riktiga” mammor

   1. Läs igenom min kommentar igen och peka sen gärna ut var jag lägger detta ansvar på just mamman? Tycker det framgår ganska tydligt att det är båda mina föräldrar jag kritiserar. Och du har nog helt rätt i att de la för mycket tid på sitt företagande än vad som var sunt för mig som barn i den familjen. Till skillnad från Bella…

 11. Små Barn vil ha paket att öppna. De struntar i vem som valt dem. Alla familjer där tomten kommer och lämnar julklapparna- hur gör ni? Lika opersonligt det då det inte är familjen som ger gåvan utan tomten. Jag beundrar dig Isabella för att du vågar köra ditt race och bryta normen. I år är det min man som valt och köpt presenterna till våra barn. Förra året var det jag. Tror inte mina barn kommer minnas Julen som dålig pga det.

  1. Jag känner mig nästan taskig som avslöjar detta för dig, då tanken inte verkar slagit dig innan. Men paketen tomten lämnar till barn kommer oftast från föräldrar och tyvärr inte från tomteverkstan.

 12. Livet består vel ikke i bare å gjøre morsomme ting? Som mamma må de fleste gjøre masse som man ikke nødvendigvis elsker. Det er sånn man blir voksen og ansvarsfull. Jeg tror det bygger karakter..

 13. Många klagar på flygturer och att du inte köper dina barns egna presenter. Men varför kommer de inte också en portion beröm för att du trots allt har ett ganska vettigt antal julklappar till barnen?

  Jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Hade kanske förväntat mig ett tiotal massa onödiga julklappar till överdådiga priser. Men 5 per barn låter helt rimligt tycker jag.

  Hörrni människor! Helt okej med kritik om den innehåller både ris och ros. Men att bara att bara kritisera negativt och blunda för det som är bra tycker jag inte är okej… det drar bara ner….

  Mer kärlek åt folket och från folket!!! ;D <3

  /V

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

  1. 5 julklappar från Isabella. Barnen har även en pappa så det blir nog ett antal julklappar från honom med.

   Förstår inte varför man ska berömma någon för antalet julklappar de ger sina barn.
   5 stora julklappar från mamman är ju inte precis lite.
   Jag berömmer de föräldrar som har det knapert med ekonomin men som ändå lyckas ge sina barn en fin och minnesvärd jul. Med eller utan julklappar spelar ingen roll.

  2. He He du blev positiv gällande antalet. Tyvärr kommer du nog bli lite besviken. Bara den där furreal-hunden kostar 2400 på BR! Helt galet. Jag tyckte hunden o dinon såg fina ut o ville kolla för egen del men där gick gränsen för pris på leksakshund för mig iaf. Såg nu att priset på jollyroom var betydligt bättre när jag följde hennes länk. Men ändå.

 14. Alltså… jag är inte på samma sida som Isabella, rent politiskt. Jag röstar på socialdemokraterna. Men… att hon låter någon annan köpa sina barns julklappar är väl ingen big deal. Hon vet vad det önskar sig, hon känner dem, och kan göra dem nöjda och glada på julafton.
  DET är det inte alla som kan…och DET är en annan politisk fråga, men det gör INTE Isabella till en sämre förälder!!

   1. Jag antar att hon skriver ner på ett papper vilka saker som ska köpas eller så berättar Bella det för assistenten som sedan går och köper.

 15. Alla ni som kommenterar om att inte köpa julklappar själva: Hade ni tyckt att det var lika konstigt om det var en man i en heteronormativ parrelation som skrev att det var hans fru enbart som köpte julklappar? Ingen kritik utan bara en öppen fråga för perspektiv. Jag kan minnas som barn att man ofta öppnade något och sedan visade pappa vad man hade fått, för att mamma var den som fixade med 90 % av alla julklappar.

  1. Skulle vara siperkonstigt pm min man inte var liks delaktig att köpa julklappar som jag till våra barn. Har väl inte med könet att göra?

   1. Fast sluta, du vet att det är skitvanligt att kvinnan tar betydligt större ansvar för såna saker i heterorelationer, sen är det ju toppen att just din man inte är en sån inkompetent bebis, grattis! Men bara för att strukturerna inte är applicerbara på dig betyder det ju inte att de inte existerar.

    1. Sluta gnELLA. I dagens samhälle bidrar männen lika mycket även om såna historieklängare som du hoppas på annat för att få era genuskurser finaniserade.

    2. Fast det var inte det frågan gällde, frågan var om vi skulle tycka det var lika konstigt om en man inte handlade klappar och ja det skulle jag tyckt. Det finns många jämställda hetero relationer också.

  2. Fast är det ändå inte skillnad på om en mamma eller pappa köper julklappar eller om en anställd gör det?
   Jag förstår tanken men tycker ändå det är märkligt..

 16. Isabella kanske ändå är med och bestämmer vad som ska köpas så tyder jag det och det vore verkligen skönt om någon hade fixat julklapparna här i år åt mina nära och kära med..God Jul på er 🤶🎅

 17. Ha en mysig helg med barnen! Ta hand om dig, det är inget fel i att kolla SATC och äta choklad. Kram och tack för en underbar blogg ❤️

 18. Kanske Odd gillar att vara med barnen även då de är trötta, gnälliga otacksamma. Kokar mat åt dem även om det ibland är tråkigt. Väljer, paketerar och ger gåvor. Njuter av långsam tid i sina barns barndom. Hoppas det. Tror det räcker, för barnen. Bellas egen förlust att leva som hon gör.

  1. Ja, jag tror också att det räcker att ha ett vanligt vardagsliv med Odd.
   Det är precis som du säger det är Isabella som gör förlusten i att outsourca sina barn.

 19. Mina barn har varsin pappa, aldrig mär vi bodde tillsammans så var de med och valde, tänkte och slog in julklapp. Varför? Jag tycker det är kul, inte dom. Har någon av dom fått kommentarer om det, nej aldrig. Det ör helt enkelt skillnad vad en pappa har kan välja bort mot vad en mamma får välja bort

 20. Åh jag kiknar av skratt! Alla som vill försvara Isabella kommenterar: ”Åh nu kommer folk rasa över att hon inte köper klapparna själv..”.
  Sanningen? Kommentarsfältet svämmar över av ”försvar” mot den (i många fall) sakliga kritik som trillar in. Man behöver ju inte gå till attack, klart Bella gör som hon själv vill. Men på riktigt, kan vi inte bara agree to disagree? Man måste väl få komma med ifrågasättande inom rimliga gränser, eller? Åsiktsfrihet någon?
  Jag tycker med det är skittråkigt att köpa julklappar, så därför gör jag inte det 🙂 Barnen får någon upplevelse istället. Rätt eller fel, ingetdera skulle jag säga. Bara vårt sätt att göra. Dock har jag precis lika mycket eller lika lite tid som Isabella, mitt dygn har också 24 timmar. Så visst tror jag hon hinner, även om hon väljer att prioriterar bort det.

  1. Att försvarskommentarerna svämmar över beror ju på att kritiken inte är saklig. Hade kritiken varit saklig hade inte försvarskommentarerna svämmat över. Förstår du??

     1. Emma – din kommentar bidrar inte till ett mycket varmare klimat den heller. Istället för att spegla en, i ditt tycke, onödig eller tråkig kommentar kan du kanske försöka bemöta på annat sätt? Hur tror du man lättast ändrar eller påverkar folks åsikter? Bara en liten fundering från min sida 🙂 Fortsatt trevlig helg!

   1. Veronica – hur långt kommer du med härskarteknik? ”Förstår du”? Nej, jag förstår inte för du kommer inte med några vettiga argument överhuvudtaget.
    Prova att uttrycka dina åsikter sakligt, då kommer jag säkert förstå. Vi kanske inte kommer överens, men jag är oerhört nyfiken på vad du tycker och framförallt varför. Diskussioner kommer bara framåt om vi försöker föra dom dit. Med härskande förminskande som ”förstår du” blir det punkt och slut. Inte speciellt utvecklande för någon ståndpunkt.

 21. Min pappa har aldrig köpt en julklapp/present till mig. Det har mamma fixat. Jag bryr mig inte ett smack. Kanske så att Odd köper presenter och inte bella? Eller är det mest störigt att det är en mamma som inte köper presenter? Eller har alla era pappor engagerat sig i era presenter? Slagit in de osv?

   1. men vad spelar det för roll, varför är det okej att överlämna det till sin fru men inte till någon som arbetar för en. Sen är jag rätt så säker på att Isabella har ett finger med i spelet men hon vill bara få alla pretton att sprattla i ve och fasa 😂

   2. Precis. Samt att Isabella säger att hon inte ens valt någon utav presenterna. Assistenten är en anställd, för mig när det ek samma sak som en annan förälder.

  1. Håller med, jag fixar julklapparna i vår familj, oftast.Av den enkla anledningen att jag tycker om att shoppa och det gör inte min man. Betyder det att barnens pappa inte vet vad de gillar och inte gillar? såklart inte. Jag tror att folk reagerar för att en kvinna/mamma säger- ”jag tycker inte det är kul” .

  2. Bra skrivet, jag håller med! Min man har absolut inget intresse av att handla julklappar så i vår familj står jag för det. Ingen som reagerar! Tid och kärlek är det bästa man kan ge sin familj. Tänk om man hade kunnat outsourca allt tråkigt och lagt sin tid på att umgås. Det hade jag mer än gärna gjort! You go Bella!

 22. Alltid lika spännande att läsa kommentarerna, det är ju vansinnigt vad alla ska tycka och kritisera. Jag håller med om att det är rätt galet att man inte kan vilja köpa något från hjärtat till sina barn, men alla måste få göra som de själva vill. Man måste få leva sitt egna liv och det blir hennes och hennes barns förlust i framtiden när de inser att mamma inte kunde ens ta sig tid att välja ut och köpa hem deras presenter. Kanske hon kompenserar det på annat vis? Genom bak, lek och bus? Jag vet inte. Man får ju bara se en viss procent av en bloggares liv, det ska man försöka ha i åtanke.
  Jag tror Isabella är en bra mamma, med en viss distans från barnen men ändå bra.

  Det blir nog en väldigt fin och bra jul där också ska ni se. 🙂

  1. Men snälla även om det inte är Bella själv som köper paketen så kommer det väl från hjärtat ändå. Med det jobbet hon har kanske det är så enkelt att hon faktiskt inte hinner hur hon än försöker.

    1. Du kanske ska säga samma sak till dina föräldrar? Eftersom de tydligen inte hade tid till att uppfostra dig bättre kanske dem inte skulle skaffat barn. Dem har tydligen inte lyckats bra eftersom du sitter vid en skärm och trycker ner en annan människa.

   1. Jag skrev att alla får göra som de själva vill men det där var mina tankar, det är så jag känner. Jag kan inte förstå att jobbet kommer före ens barn. De är små en liten stund i livet, jobbet finns där för resten av livet. Hon väljer ju inte ens ut sina barns paket.
    Hon skriver ju ”det är vansinnigt att inte jag gör barnens present-val ” Att hon inte ens gör VALET själv. Med andra ord, vad exakt är det som kommer från hjärtat då? Men sen skrev jag att mycket annat som var positivt men du valde att fastna på det negativa. Hmmm…

  1. Hur kan det vara så intressant att veta vem som äger huset? Allvarligt talat männisnor behöver skaffa sig ett liv. Man kan inte ha ett bra liv om man har tid att fundera på hur någon annan lever sitt liv, vad hen äger osv.

 23. Har helt förståelse för att du lämmar över själva inköpet av julklappar till någon annan men att låta den personen bestämma presenterna till dina egna barn?!

  Hur kan du inte hinna med att fråga dina barn vad de önskar sig i julklapp? Det känns som en ganska självklar grej att fråga om deras önskelista till tomten när ni ändå julgrejar, badar,nattas osv..

   1. Läs vad hon skriver. ”Jag vet att många av er tycker att det är vansinnigt att inte jag gör barnens present-val”. Hon väljer alltså inte presenterna själv.

 24. Jag är uppvuxen med två föräldrar som jobbade hårt med sina karriärer. Jag hade uppskattat om de sagt till någon vad de skulle köpa till mig och på så vis hade de köpt loss tid. Den tiden hade gett dem mindre stress och mer tid med mig.

 25. Varför all dessa negativa kommentarer om att hon inte väljer ut och klickar hem julklapparna? Det jag reagerade på, och tack och lov även några få andra, är ju att hade det varit en man så hade ingen reagerat. Hur många MÄN köper alla klappar till barnen? Hur många män fixar med adventskalendrar? För att inte tala om alla #nissebus som läggs ut till höger och vänster i sociala medier. Det är väl inte konstigare att hennes assistent som känner barnen kan välja ut 5 bra julklappar var än att hennes man (om vi låtsats att hon skulle varit gift tex) skulle gjort det.
  Agree to disagree. Vi gillar olika saker och man är inte en sämre mamma för att man inte älskar köpa julklappar eller går bananas med julkalendrar. Eller bakar utan förkläde!

   1. Ja det vore bra om fler vaknade upp och engagerar sina män i att också projektleda Familjen AB. Fortfarande är det oftare kvinnorna som lägger fram rätt pusselbitar.
    Och återigen. Jag ser INGA män på sociala medier som visar alla fina julkalendrar de gjort eller paket de slagit in. Svårare att veta i verkligheten så klart men lika lite vet vi ju om Isabellas liv med barnen.

  1. 🙏🙏🙏 tack!
   När jag läste inlägget så hade jag åå känn att alla negativa kommentarer öser in.
   Jag beundrar Isabella för den hon är och dit hon kommit.

 26. Jag gillar heller inte köpa presenter till folk. Har ganska mycket tid över i vardagen, men jag väljer att göra annat. Hade jag haft pengar att kunna anställa någon som hjälper till att städa, handla o fixa åt mig hade jag gjort detta för länge sen.
  GO ISABELLA GO!!👍😀🤜

 27. Plötsligt har du tid att se på serier du som aldrig tittar på tv enligt din egen utsago från förr. Det blir mycket att hålla reda på men tur att vi läsare kan hitta allt i arkivet. 😉

 28. Hoppas du/ni får en riktigt fin jul med barnen oavsett om du valt de eller inte, kanske du ger de annat än bara julklapar, typ kärlek och närvaro. 🙂

 29. Till er som kritiserar så finns det faktiskt de som inte gillar att gå i butiker. Jag vill minnas att Isabella tidigare skrivit att hon inte tycker om att gå och shoppa. Dessutom kan jag också tycka att det är ganska påfrestande att handla julklappar pga trängseln och köerna.
  Vad är egentligen skillnaden mellan detta och att köpa alla presenter på nätet? Det står ingenstans i inlägget att Isabella inte varit med och valt julklapparna. Så kanske är det bättre att hålla ett öppet sinne i stället för att direkt anta saker ni inte egentligen har en susning om? 😊

  1. Jo det står att hon själv inte gör barnens ”present-val”. Hon låter alltså någon annan välja presenterna.

   Hade du Isabella blivit lika glad för chanelskorna / armbandet / klockan från H om hans assistent ( vi låtsas att han har en) valt ut gåvorna? Om han sagt” Ta mitt kort och gå ut och köp nåt åt Bella som du tror att hon skulle uppskatta. Jag behöver ha en present med mig till kvällens träff men jag varken hinner eller har lust att tänka ut nåt själv.”

   1. Alright, jag missade det ordet. I rest my case. Men oavsett så finns det massor med föräldrar där ute som inte är delaktiga i valet av presenter. Jag har ett flertal gånger köpt presenter från mig och mina syskon som min bror bara gett pengar för. Det betyder inte att han inte bryr sig utan att han inte tycker att det är speciellt kul att välja ut en blus eller nagellack till vår mamma. Och att ge pengar i present, eller presentkort? Jag kan slå vad om att nästan alla antingen gett eller fått det någon gång. Att klottra ner sitt namn på ett födelsedagskort som konstnären i familjen suttit och pysslat ihop. Är inte det minst lika opersonligt? Det viktigaste är väl att personen blir glad och att det finns en vilja att göra människor glada.

    Och alla gillar inte allt som man själv gillar. Så ser världen ut. Det är synd att olikheter provocerar så mycket för de kommer alltid finnas där.

    1. Eh jo det betyder in fact att han inte bryr sig. Man måste tycka att allt är roligt men om man bryr sig så engagerar man sig ändå. Så nej han bryr sig inte.

    2. Jag tycker dock inte det är samma sak när det gäller ens barn… Hur ansträngande är det att välja några presenter? Orkar man inte gå i affärer kan man ju handla på nätet. Julen är magisk för barn och presenterna är viktiga för dem, hur kan man inte bry sig? Jag tycker inte det är sunt att skaffa barn om man inte har tid för eller prioriterar dem. Viss hjälp hemma är väl skönt, men att ha anställda som sköter precis allting, inklusive barn som bara är där på halvtid är enligt mig ganska galet…

 30. Fasiken hade hoppats på fler kommenterar om att sally skulle få ett sminkhuvud 🙁 roligare att läsa om folk som blir sura på bristande genustänk än att hon inte köper julklapparna själv. Ingen som är sur på sminkhuvudet och vill bjuda på lite underhållning?

 31. Jag tycker det är bra att kvinnor tillåts göra karriär idag.
  Men jag önskar att fler och då syftar jag till både mammor och pappor, kunde värdera familjelivet lika högt som karriären. Därigenom försöka att skapa en balans emellan arbete och fritid så att det ena inte spiller över det andra.
  Det är lättare sagt än gjort, det vet jag, men om inte stora entreprenörer prioriterar familjeliv, hur ska vi då få ett familjevänligare klimat på våra arbetsplatser?

  Jag tycker överlag att vi som är nutidens föräldrar arbetar för långa dagar och hag önskar så att det var obligatoriskt med 6h arbetsdag. Idag har dem flesta vanliga arbetare inte fåd att gå ner i tid.

  Jag som studerar heltid på universitet, en sambo som jobbar heltid med obekväma tider och så barnens fritidsaktiviteter på det, upplever julen som en stressig och kämpig tid. Jag hinner inte med både och utan att skolarbetet eller familjelivet blir lidandes, men gör så gott jag kan ändå.

  Jag har börjar funderat kring varför vi stressar som vi gör när de flesta mår dåligt och enligt nyheterna drabbas flest av hjärtinfarkt under julhelgerna än nån annan tid på året. Är karriären så viktigt då att man stupar sen när man väl är ledig? Känns som många idag jobbar på för att slippa vara hemma. Som om det är svårt och jobbigt att vara ledig.

  Hoppas att samhällsstressen och alla krav på oss medborgare kan minska. Och att köpstressen minskar också inte bara för vår hälsas skull utan för miljöns skull också.

  1. Tycker du har väldigt höga förväntningar på hur mycket ”fritid” eller icke-arbetstid du ska ha. Heltid på universitet är inte särskilt betungande och din makes ”heltidstjänst” verkar trots allt handla om 40/h i veckan. Om du jobbar/pluggar 8h om dagen, 1h transport och sover 7h, har du 8h per dag som är icke-arbete, VAD är det du inte hinner på dessa timmar? Behöver du sitta i soffan och se Netflix 5h per dag? Jobbar själv 50-60h per vecka, min man likaså. Framförallt jag reser mkt med jobbet. Vi har två barn, tränar båda 4-5ggr var per vecka och har 2-3 aktiviteter per barn, träffar vänner, tar hand om hus mm. Fattar inte vad det är folk menar de inte hinner med? Måste vara helt horribelt ineffektiva alt bara ligga i soffan i timtal?

   1. Min sambo jobbar ofta mer än 40h/vecka med oregelbundna tidner. Ena veckan jobbar han mer är 50h för att nästa jobba mindre. Vissa pass sträcker sig på 14h när han har överliggning tex. Ett vanligt jobbpass är oftasy mer än 9h. Jag är ensamstående och mina barnveckor jobbar han helg. Han jobbar varannan helg, har överliggningar, kan börja jobba halv fyra på morgonen för att andra pass börja arbeta sex på kvällen.
    Skolan är också mer än heltid många perioder vid deadlines . Som nu när vi haft praktik har vi haft uopgifter pararellt. Två veckor innan jul har jag både grupparbete med redovisning och en stor skrivuppgift som ska vara inne den 21. Har du pluggat ngn gång?! Jag jobbar ibland dygnet runt när det är mkt som ska hinnas med i skolan.
    Så nej jag ligger inte och kollar nerflix.

   2. Men seriöst Susanne. Ska du verkligen hugga på någon? Jag köper inte för ett ögonblick att du finns där så mycket för dina barn med tanke på hur du beskriver hur en vecka ser ut för er. Ta en rannsakan hos dig själv före du går på andra. Dina barn måste ju typ se ett moln av dig så stressad som du framstår. Vem är det du tävlar med? Galna prioriteringar. Du beskriver inte en enda gång om att ni har familjetid, bara tid för er själva, sen skyfflar ni iväg ungarna på 3 aktiviteter i heckan plus läxor och skola etc? Dom kommer inte må bra av det i längden.

 32. På er verkar det som att julklappar är en mänsklig rättighet. Herregud de ska vara glada att de får julklappar över huvud taget. Heller är det inte ett måste för mammor att köpa julklapparna. However, barnen kommer troligtvis känna av detta på ett eller annat sätt. Mina föräldrar är skilda och jag har haft turen att båda ville köpa presenter med omtanke åt mig. Men vet folk som haft det annorlunda och det har varit ett litet sting i de barnen att de tex vet att pappan aldrig är engagerad i deras presenter.

 33. Min man äger ett ganska stort byggföretag och jobbar mycket, jag köper alla julklappar och inte spelar det någon roll. Huvudsaken är väl att barnen blir glada, vem som köpt och fixat har ju ingen betydelse.

   1. Precis, det är ju lite skillnad. Jag tänker att man som förälder vet vad ens barn tycker om samt att man kanske vill köpa något som man kan ha kul med tillsammans. Så tänker isf jag när jag väljer julklappar till min dotter. Hade inte blivit samma sak att gå efter en lista som säger vad en 2-3 åring brukar gilla..

 34. Men orka gnälla, tror inte barnen lider speciellt jätte mycket om vem som köper dom. Dom är BARN. Kanske Bella väljer ut de? Vem vet. Nu läste jag inlägget igår så ber om ursäkt om jag glömt att hon kanske skrivit att hon inte gör det.

  Oavsett tycker jag att det är upp till varje familj hur man väljer att göra. Som tex angående hennes stil på huset, varför klaga på det? Det är ju Isabella som köpt det och gillar det. Alla behöver ju inte tycka om det
  Jag tvivlar starkt på att många av er som klagar på huset skulle säga samma sak rätt ut till era vänner om ni inte gillade deras inredningssmak. Alla är vi ju olika, gillar olika saker och väljer att göra saker annorlunda😊

 35. Denna bloggerska verkar vara gammal i branschen och kan sin sak. Slänger ut lagom kontroversiellt ämne och ser hur kommentarerna strömmar in. Och ni nappar förstås.

 36. 900 spänn för en barntröja??! 😵 Även om jag haft 900 spänn, eller ja det har jag ju dessutom, hade jag nog inte tyckt det var värt. VIT dessutom 😵😵😵

  1. Och?? Hon har ju råd. I de kretsar Bella rör sig och i det område hon bor i fungerar det inte med billiga saker och kläder

   1. Och så säger en del att det inte finns klassamhällen och klyftor i Sverige 🤦🏽‍♀️ Lär ju inte bli bättre med sämsta budgeten ever

 37. Odd verkar vara en helt fantastisk person. Jag hoppas verkligen att han finner någon som han kan vara lycklig med. Önskar nog att ni två skulle finna varandra igen, men antar att ni vill leva olika liv. Inte rättvist att be någon att ändra på sitt sätt att vilja leva just sitt liv för den andres skull. God jul ❤️

 38. Äsch lugna ner er.

  Det här inlägget säger ingenting om huruvida Isabella faktiskt köpt sina julklappar själv eller om 3-åriga dottern får ett sminkhuvud medan storebror får dinosaurieleksaker.

  Det är bara resultatet av att Isabella vill provocera fram reaktion, klick och diskussioner och barnen får snällt ställa upp som diskussionsobjekt.

  1. Anna: då har jag rent framför min dörr, åtminstone… för här hemma slåss vi snarare om vem som ska köpa flest julklappar (vi köper inte hur mycket som helst) och vi älskar att gå på leksaksaffären tillsammans, min man och jag.

 39. Man undrar ju hur många av er som kommenterar som har en man därhemma som ”delegerat” julklappsinköpen till er..? Varför inte ta diskussionen därhemma först om att det är onormalt att inte gilla att köpa julklappar till sina egna barn.
  Same same kan man tycka.

 40. Hur funkar reglerna kring att markera samarbeten och adlinks?

  Om detta INTE är ett samarbete borde Isabella stämma Jollyroom för att de använder henne och barnen i deras marknafsföring!

  Länken för önskelistan kan väl knappast räknas som adlink?

 41. Älskar att folk blir upprörda över det faktum att barnen kanske kommer bli ledsna när dom förstår att det inte är bella personligen som handlat julklapparna. Vilket barn frågar ens det? Och de flesta föräldrarna i Sverige lurar sina barn att dom kommer från TOMTEN 😂

 42. Fine att man inte tycker det är roligt att shoppa presenter till sina barn. Alla kan ju inte gilla att shoppa.

  Det är ju bara det att Isabella har ju som typ största intresse att shoppa presenter till sig själv. Då är det ju i sammanhanget väldigt märkligt och väldigt talande…

 43. Männen kritiseras aldrig när dom aldrig tar ansvar och köper julklappar, men när kvinnor lägger julklappsansvaret på någon annan blir det ramaskri. 😑

  1. Jooo jävlar vad jag kritiserar de förbannade lama männen. Mindre män åt kvinnan tack. Så jävla tröttnpå deras mansbebis beteende nu!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..