Luciatåg

Igår kom mina bästisar över på middag när barnen hade somnat, Sheila och Linus. Sheila hade brutit tre revben stackaren när hon räddade ett barn som föll i trappan. Vi åt linssoppa och myste framför brasan. Jag har aldrig haft en öppen spis hemma förut men nu kan jag inte leva utan det känns det som. Det är så avkopplande.

Här kommer några bilder från kvällen:

Processed with VSCO with a6 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Kvällsmys med barnen

Processed with VSCO with f1 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

De åt tacos till middag, quorn till Gillis och vanlig köttfärs till Sally.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Sedan ville Gillis bada men Sally leka, då är det bra att ha hjälp hemma så att man kan göra olika saker. Hayley har flyttat ut efter sex fantastiska månader ihop, idag bor Lovisa hos mig. Hon har funnits hos oss ett tag så barnen har hunnit lära känna henne under tiden.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Sheila och Linus. Barnen kom ner ner vid tio-tiden, Gillis la sig i soffan och somnade om direkt men Sally var pigg och ville hänga med oss vuxna en stund, vilket hon fick.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Jag åkte och tränade imorse, så mysigt med luciatåg! Nu väntar jobb och sedan lucia på förskolan. Sally ville vara lucia och Gillis en pepparkaksgubbe. Efter det ska Odd följa med oss hem på middag, det blir trevligt.

Vi hörs senare!

 1. Räddade ett barn som föll i trappan – knappast – hon skrivar själv:

  ”Och jag lyfte upp våra vänner son, rätt högt, vilket tyvärr ledde till att jag tappade balansen.

  Därefter föll jag, skyddade honom, och landande med min rygg på en kruka..”

  1. … skyddade barnet, skriver hon, så visst ”räddade hon barnet”… i fallet hade ju hon kunnat tappa barnet men skyddade barnet med sin kropp när hon tappade balansen och föll…

 2. Tycker det är så bra att du och ditt ex umgås tillsammans med barnen. Tror det är så viktigt för barnen att det är avslappnat mellan föräldrarna. Har en kompis och hennes föräldrar är skiljda, men dem bor på samma gata, äter middag ihop en gång i veckan samt firar jul tillsammans. Hennes föräldrars skiljsmässa har aldrig påverkat henne. Det är så bra att vara vänner OM man kan det för barnen. Bra jobbat!

 3. ”Räddade ett barn som föll i trappan”? Det stämmer ju inte med hur Sheila själv på sin blogg beskriver händelsen. Hon lyfte upp ett barn, tappade balansen och landade på en kruka, samtidigt som hon skyddade barnet.

  1. Fast det är väl individuellt, vad man har för smak och stil. Vet inte hur ditt eller andras hem här ser ut, säkert många som skulle säga samma om de. Får själv ont i magen av hem med massa skit och krimskrams och barnsaker överallt.

 4. Hej. Inne och läser din blogg varje dag.. men en liten undran. Läste Sheilas blogg och hon skrev att hon lyfte upp vännernas barn och tappade balansen och slog i ryggen i en kruka medan du skriver att hon räddade ett barn som ramlade i en trappa.. ? helt olika saker.
  Blev bara lite fundersam . Brukar inte kommentera men blev så fundersam när ni skriver olika saker..

 5. Hej, en liten fråga bara
  Jag förstår om man äter kött och vego om det är någon speciell maträtt men varför inte bara äta vegofärs när både du gillis är vego? Inte direkt så att sally tänker att hon ”måste” äta vanlig köttfärs?

  1. Vegofärs och köttfärs smakar olika. Kan vara så att Sally inte gillar smaken av vegofärs. Barnen har antagligen fri vilja och får välja själva om de vill äta vego eller kött. Odd äter kanske kött och då kan inte Isabella tvinga barnen att bli veganer.
   Jag äter både kött och vegofärs. Många som gör det. Gillis äter kanske också köttråvaror ibland. Man måste ju inte placera sig i ett fack.

   1. Precis så! Min dotter märker direkt när det inte är vanlig nötfärs. Hon klarar inte av konsistensen av quornfärs även om man kryddar det likadant. Jag kan förstå det. Jag äter det ibland men det är väldigt stor skillnad både i smak och konsistens om man är van vid kött.

 6. Blir så himla förvirrad av vilka det är som bor/jobbar hos dig? Vem är Lovisa liksom? Jobbar Ida kvar eller har hon också lämnat?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..