Föna håret i trappuppgången

I samarbete med Svensk Adressändring

För några veckor sen hade jag ett samarbete med Svensk Adressändring här på bloggen. Nu när jag kom hem efter över två veckor borta från huset fick jag se hur många brev jag fått som faktiskt kom till rätt adress just för att jag använt Eftersändning. Precis som jag berättade tidigare vore det väldigt tråkigt och framförallt onödigt om en faktura till exempel gick till Kronofogden bara för att jag inte skulle ha använt Eftersändning av posten.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Flera av er frågade i förra inlägget om det inte räcker att ändra sin adress hos Skatteverket. Jag såg att det faktiskt var en brevbärare som svarade i en kommentar och hon förklarade det bra. Det är faktiskt så att det inte räcker att registrera sin nya adress hos Skatteverket. De meddelar inte posten eller andra leverantörer om adressändringen du gjort. Istället skickas all post tillbaka till avsändaren. Skatteverket meddelar endast ett fåtal företag. Där behövs Svensk Adressändring som går in och själva meddelar alla företag som kan tänkas skicka brev till dig. Detta har faktiskt hänt mig en gång när jag flyttade och glömde att eftersända min post. Det var en elräkning som ramlade mellan stolarna och det hela slutade med att jag till sist stod utan el och var tvungen att ta mig ut i trapphuset för att fixa mitt hår och ladda min dator…

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Jag vill verkligen uppmana till att eftersända sin post. Det gör du enkelt här. Att registrera tjänsten kostar bara några hundralappar, men blir snabbt en kostnad man sparar in på om man tänker på alla de räkningar man riskerar att missa. Filmen nedan spelade vi in för några veckor sedan där jag berättar mer.

I samarbete med Svensk Adressändring

 1. Jenny skriver:

  Mest miljövänligt att anmäla till alla bolag där det går att man vill ha e-faktura eller autogiro.
  Eller registrera sig på en digitalbrevlåda.
  Jag får knappt någon post via brev längre. Supersmidigt! 🙂

 2. E.s skriver:

  När du ändrar din adress hos Skatteverket blir du korrekt folkbokförd. Din nya folkbokföringsadress registreras per automatik hos de flesta myndigheter samt vissa företag. För att slippa betala onödiga kostnader för eftersändning kan man bara uppdatera sin adress hos de företag man vet att man brukar få räkningar/post ifrån.

 3. L skriver:

  Vill verkligen veta vart polon är ifrån?! Letat efter precis en sån!

 4. Det stämmer dock inte att företagen meddelas pga att man beställt eftersändning. Det enda som händer är att breven eftersänds till ens nya adress. Det är bra om man själv meddelar sin nya adress till alla företag som skickar till den gamla adressen och som blivit eftersändna. Skönt att ha ett år på sig att göra det. Så alla brev som man ser att de blivit eftersändna – meddela den nya adressen till dessa som har skickat!

 5. Sanna skriver:

  Det var jag som frågade i förra inlägget. Jag flyttade för 2 veckor sedan och eftersände posten som var rekommenderat här. Tyvärr har det funkat sådär. Dock har jag kvar det hamla boendet i en och en halv månad till så jag går och kollar i den lådan ibland. Efter 2 fel så ringde jag och klagade, händer det igen så vill jag ha pengarna tillbaka. tycker att det är skitdåligt när man betalar för en sådan grej att det inte funkar för majoriteten av de som använt tjänsten. Sen förstår jag att det inte är adressändrings fel utan de som sorterar posten. Men det ska ju finka då de köper den tjänsten och säljer den till mig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..