Bästisar och roomservice

En natt i Sverige. Lämna barn och träffa mina bästa vänner. Sheila och Linus kom över igår och vi beställde upp en massa mat. Jag har haft noll hunger de senaste dagarna men igår var första gången jag åt med aptit. Två stora tallrikar. Jag trodde att jag skulle fortsätta att gråta hela kvällen ihop med dom men på något sätt skapade vi en bubbla mitt i allt kaos och vi alla skrattade så vi grät. Älskade vänner.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Jag berättade för dom att jag hade sagt till min psykolog att jag har så lätt i att gå upp i mina pojkvänners viljor och tankar och att det krockar med min bild av mig själv som stark kvinna. Rent praktiskt är det så viktigt för mig att stå på egna ben, ha min egen ekonomi och inte vara beroende. Men rent känslomässigt märker jag hur jag ändrar mig och tycker annorlunda beroende på vem jag lever med. Jag känner att jag har tappat bort mig själv lite i det. Det gör ont och det känns som jag svikit mig själv totalt.

Nu väntar NYC. Kram på er.

  1. Efter sex månader så valde hon att gå vidare men vi har kontakt. Hayley är en fantastisk person och mitt hem är alltid öppet för henne!

 1. Tycker inte att det är konstigt att du just nu upplever att du tappat bort dig själv. Du har blivit sviken av en person du älskade och som du trodde var en annan än den person han sen visade sig vara. Isabella, du är stark! <3

 2. isabella jeg har aldri kommentert, men jeg følger og leser alt du skriver. og jeg vil bare si (som mange andre garantert har sagt før meg, og kommer til å si i fremtiden) at det er jo nettopp det kjærlighet gjør med oss; vi mister oss selv litt når vi forsvinner inn i den andres favn. det er kjærlighetens deal––og det gjør ikke deg til en mindre sterk kvinne. selv om det kan føles sånn når alt stormer. jeg synes tvert i mot at det er modig å gi seg hen til et annet menneske. puss

 3. Härligt med så fina vänner och att du fått skratta lite mitt i allt det mörka❤️Massa kramar till dig❤️

 4. Det är så fruktansvärt alltihop. Och vi känner säkert igen oss (många av oss) i det du säger och känner. Men det är helt ofattbart vad MYCKET du får offra för dina företag. Och jag förstår det inte. Det är ett jobb precis som alla andras, man ska inte behöva dras med extra skit bara för att man valt att jobba så extremt som du gör. Ungefär som artister drabbas av paparazzis (m.m). Jag hade dött om jag fick massa sånt på grund av ett särskilt yrke jag valt. Ska man behöva välja bort sin passion för sitt privatliv?
  Och nu tycker ni redan hon valt bort privatliv på grund av bloggen; men det är skillnad på att välja att dela med sig, och att få vara ifred.

  All kärlek och styrka till dig.

 5. Jag vet att jag tänkte så när du bröt upp med O, att du verkar ha svårt att hitta balansen att vara dig själv i ett förhållande att du måste bryta dig loss hårt för att hitta dig själv.

 6. Jag tror det är vanligt att man går upp i sin partner. Vet inte om det är bra eller dåligt. Relationer innebär ju att anpassa sig och jämka och hitta kompromisser. Det är lite av det fina med att bygga något gemensamt. Man skapar en symbios och det känns fint att visa omtanke genom att anpassa sig tycker jag. På vissa sätt givetvis, man ska ju inte bli ett viljelöst mähä. Och på något sätt är det skönt att höra till och med du går upp i din partners liv…. Jag har alltid trott att jag gör det för att jag är jag-svag. Men jag vet som sagt inte om det är oundvikligt, dåligt elker bra. Du kommer iallafall att hitta tillbaka till dig själv, det har du ett fantastiskt utgångsläge för ❤️

 7. Att vara stark kvinna är inte lätt. Vi vill fortfarande bli älskade och hitta den perfekta mannen. Men han finns inte. bitter truth. Sen kan vi vara självständiga och alltihop, men nej tyvärr vill människan vara älskad av andra. och människor är lynniga ena.

 8. Du är inte ensam i att känna så. Jag känner igen mig i det där och blir likadan när jag kommer till en punkt då jag älskar någon sådär innerligt. Vilket är konstigt egentligen för jag är, precis som du verkar vara, en väldigt självständig person med starka värderingar kring allt annat. Men jag tror att det i grund och botten handlar om självkänslan och en rädsla för att lämnas ensam.

 9. Känner igen mig i precis det du skriver! Man är en stark oberoende kvinna men hamnar ändå i positionen då man ändrar sig med en partner. Man ska nog inte anklaga sig själv för det! Man är kär och påverkas omedvetet. Du är inte en mindre stark kvinna för det!

  Kör hårt och detta klarar du!

 10. https://open.spotify.com/track/0xAVL3SQa8SxKdWJgly6Ht?si=nONogCMsQMONTHfZMzSzyA

  Listen med Beyonce. 😘
  Du fixar allt!!! Tänk vad mycket du kommer att ha att berätta för dina barn och barnbarn! Alla behöver gå på sina nitar , det är så du får erfarenhet och utvecklar din magkänsla och att lyssna på den. Du är ju faktiskt inte ens över 30 år ännu . Det är då vi andra dödliga blev lite visare. Få förunnat att ha så fina vänner som du! Tänker även spontant att du borde testa att dejta någon lite äldre man någon gång. En som är trygg i vart han har kommit/är personligt och karriärsmässigt och som inte behöver bevisa sig för dig och svenska folket. Du är ju så långt före andra i din ålder att det kunde bli en bra match 😉

  Lycka till ! Jag hejar på dig!

 11. förstår precis det där med att tappa bort dig själv i relationer och den känslan det ger dig. skillnaden är att du förstått det nu redan vid ”bara” 28 år, för mig tog det ytterligare 15 år att inse och sätta emot….så bra att du ser det och pratar om detta. stor kram till dig i denna sits du är i just nu!

 12. Det är lätt att det blir så, jag har egen erfarenhet av det. Jag blir liksom ett med den jag är kär i och min partners vilja blir också min och så tror jag på riktigt att det är min egen vilja fast det är min partners. Jag förstår dina känslor men det är inget man kan rå för. Man fungerar som man gör helt enkelt

 13. Skönt med stöttande vänner som man både kan skratta och gråta med. Skulle jag skrivit i förra kommentaren men glömde

 14. Din självinsikt kommer ta dig långt, och jag tror vi är många som känner igen sig i det du säger. En person i min närhet sa en gång att det är många som väljer partner utefter hur man vill vara eller hur man vill ha sin relation/liv. Det var ett wake-up call för mig. Hade jag (undermedvetet) valt min dåvarande partner för att han representerade ett liv jag ville ha snarare än att jag var kär i honom? Antagligen båda, men poängen densamma. Jag lämnade och är idag kär i min partner för just den han är. Det där citat att man ska ”dress as the person you want to be, not the person you are” ska nog inte appliceras på relationer…

 15. Om jag förstår dig rätt så känner jag igen mig när det kommer till pojkvänner. Jag förändras på något sätt och blir den ”gulliga” tjejen som mannen verkar vilja att jag ska vara. Jag driver eget företag och det verkar ibland skrämma bort de jag har dejtat. Jag är starkare i min roll på mitt jobb när jag är singel men samtidigt vill jag ha någon i mitt liv. Jag får inte ihop balansen.

 16. Är du bekant med termen medberoende? Det som har hänt dig har också hänt mig och din reflektion hade kunnat vara min reflektion. Det är några år sedan jag kraschade rejält men har sedan dess förstått mig själv på ett plan som inte varit möjligt utan kraschen. Läs Ross Rosenberg ‘The human magnet syndrome’ som en introduktion på ämnet. Jag utlovar många ögonöppnare.

  Tydliga symtom av problematiken är relationer med passionerade starter samt att man attraheras av partners som tydligt vill definiera en. Men jag skriver symtom eftersom anledningen ligger bla i den djupt rotade känsla av ensamhet som ligger i oss själva. Något vi har med oss sedan barndomen.

  De ‘sunda’ partners som man skulle kunna ha finner man inte attraktiva. För att ta sig ur detta mönster krävs mycket inre arbete och aktiva+medvetna val.

  Lycka till!

 17. Jag tror att det handlar om hur såpass mogen (hittat sig själv) man faktiskt är när man går in i en relation – att ändra sig helt och tappa bort sig själv för en annan är inte sunt men ganska så lätt om man inte är trygg med sig själv eller Har hittat sig själv ännu.

 18. Jag är en vit medelålders man. Jag känner mig inte omtyckt eller behövd av samhället eller kvinnor i Sverige längre. Kanske dags att flytta… Men vem skall då betala skatt för att upprätthålla det sociala kontraktet?

  1. Så ska du INTE känna!!
   Jag är kvinna så kan inte påstå att jag känner igen mig men jag vet många vita medelålders män som känner exakt såsom du och jag förstår att ni känner som ni känner med tanke på hur det ser ut idag. Men ni ÄR behövda!

  2. Ja du, det finns fler än vita medelålders män som betalar skatt i Sverige. Behöver du ha ensamtji på det för att känna dig behövd och uppskattad?

  3. Det behövs precis lika många män i samhället som det behövs kvinnor. Bara för att vi kvinnor utropar självständighet och jämställdhet, så betyder det inte att vi inte vill att män ska existera. Get over yourself och landa på samma plan som oss kvinnor istället för att sitta och snyfta över att vi inte längre accepterar mannen som ”försörjaren vi ska vara beroende av och mannen som den högre stående varelsen i samhället”. Lika för alla.

 19. Herre Gud vad du får stå ut med mycket fina du. Beklagar allt du går igenom och hoppas det snart är bra. Ta hand om dig, finaste du. Hur mycket orkar man egentligen. Bra att du går till psykolog, ingen orkar med allt det här själv.

  Kram fina <3

 20. Jag förstår alla dina känslor nu, men det har så plötsligt, så snabbt svängt från skräck/rädsla om hot, förföljelse, du måste snabbt fly landet mm till att du nu bedyrar din kärlek till x-pojkvännen i kombination med lite besvikelse .
  Har det skett något, en ”förlikning” mellan dig och x-pojkvännen eller vad har hänt.
  Något verkar ha förändrats.
  Lycka till i NYC.

 21. Jag tror inte de behöver krocka, självständigheten och att kompromissa för den man älskar. Förutsatt att han också kompromissar tillbaka… det är tyvärr där det ofta går fel, kvinnan kompromissar som fan och mannen bara kör sitt race. Och nej, inte alla män… vi vet. Men MÅNGA.

 22. Jag är självständig, jag är stark MENjag kompromissar givetvis om saker med min man och han likaså. Ensam är inte stark även om du gärna vill poängtera det väldigt ofta.

 23. Gud jag känner igen mig sååå i det sista du nämner. Bilden man har om sig själv som en ”strong independent woman” men som du säger krockar med den bilden rent känslomässigt med en kille. Svårt att veta hur man ändrar på det. Jag jobbar varje dag med mig själv men jag antar att man har väldigt lätt för att kompromissa och är väldigt formbar, vilket såklart även är positivt.

 24. Åh Isabella, jag är precis som dig! Dela gärna vad psykologen har att säga rent allmänt om det. 🙂 Stor kram och lycka till i NYC <3

 25. Med den här nya insikten, kan du då känna att du har varit orättvis mot Odd så som du har pratat om honom efter er separation?

 26. Du har nog bara inte hittat rätt man. Det finns många män som gillar starka och självständiga kvinnor och som stöttar dem. Det finns en orsak att det inte blev ni- för någon bättre finns där ute för dig.

 27. Jag tycker inte alls om den person som jag, som kvinna, blivit i tidigare relationer med män. Anpassar mig, blir utseende- och viktfixerad, deprimerad, osjälvständig, självhatande, objektifierad och ”porrifierad” av mannen, misstänksam mot andra kvinnor, kompromissar ihjäl mig, förlåter och förlåter, offrar, förklarar och redovisar för mannen minsta move jag gör så att han skall få den ”koll” han anser sig behöva över mig. Accepterar, ”tjänar” och curlar mannen, låter viktiga saker för mig (tex jämställdhet, vänner etc) bara bero, i syfte att undkomma det klassiska outtröttliga mans-tjafset eller ”argumentationen” som män själva hellre vill kalla det. Jag undviker att uttrycka känslor eller t.ex politiska åsikter bland män, då jag insett att detta är något som jag måste diskutera med intellektuella, verklighetsförankrade, rationella och empatiska människor, dvs andra kvinnor.

  Singellivet är fantastiskt eftersom jag inte behöver vara någon annan än mig själv. Kommer aldrig mer att ägna mig åt s.k ”kärleks”-relationer med män. Slöseri med tid och livskraft, enligt min mening. Livet går snabbare och snabbare och det gäller bara att ha så kul som möjligt. För sen dör man.

 28. Men du. Det är väl en del av kärleken till någon att faktiskt förändras lite och anpassa sig till varandra? Det behöver absolut inte vara något dåligt. Som gift är jag en annorlunda person än den jag var innan. Men inte på ett dåligt sätt. Det är klart att man blir mer beroende av någon annan men det är det fina i det hela. Att behöva varandra, att älska varandra och att dela livet tillsammans ❤️

 29. För att leva i en långvarig ömsesidig riktig relation behöver du öppna dig, våga släppa garden.
  Att anpassa sig ibland till den man lever med ingår i en hållbar relation, man behöver kompromissa och ibland sätta andras behov före sina egna. Det ska vara en balansgång, mellan båda i relationen.
  Visst kan man samtidigt ta hand om sig själv också.
  Men jag tror du har för svartvitt tänk. Antingen självständig och stark singel, eller åsidosatt svag fru/flickvän.
  I min egen relation tex stödjer vi varandras utveckling, karriärer, drömmar, behov. Vi vet att ibland får den ene stå tillbaka ett tag för att lyfta upp den andre, som tex ska utbilda sig. När den nått målet så stöttar denne i sin tur den andre att nå sitt mål. Samtidigt som vi har gemensamma mål som familj tex var vi vill bo m.m.
  Du kan va både stark och svag.
  Du kan va både självständig och i en relation.
  Du bestämmer själv.
  En fördel tycker jag är att ha en partner som Inte är exakt som en själv. Tex i en relation kan det va en fördel att endast den ene jobbar mycket/älskar karriären,
  Likadant som det kan bli problem om Ingen i relationen vill jobba eller satsa på utbildningosv.
  Tex du och odd, eller nån annan som Inte är offentlig eller rik osv. Där hade ni kanske kompletterat varandra jättebra.
  Tänk på två magneter, det är de motsatta som sätts ihop. Samma sidor stöter bort varandra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..