Jag är bränd

Vi är tillbaka i Sverige, åker dock imorgon igen. Så fort jag hade lämnat barnen till Odd vid Arlanda åkte jag till mitt hotell och tog en lugnande. Jag har hållit mig stark och tablettfri en vecka med barnen men när vi hade sagt hejdå orkade jag inte upprätthålla min fasad. Jag la mig i sängen och grät. Jag grät tills oxascanden fick effekt. Känslorna som kommer nu är en fruktansvärd sorg. Trots att jag är arg och sviken, är det ett krossat hjärta som värker mest. Jag älskade honom så mycket. Jag saknar vår tid tillsammans och skulle så gärna spola tillbaka allt. Jag saknar hans blick, hans famn. Hans sätt att se på mig och känna mig som den enda i världen. Han visste hur jag kämpade med min ensamhet och fanns alltid där för mig. Sa att jag var en del av hans familj. Att vi var familj. Den öppna relationen var hans idé, något som egentligen inte kändes rätt men jag ville att det skulle fungera. Så jag accepterade det.

Det gör så ont att veta att mycket var en enda stor bluff. Jag tänker tillbaka på resan till Dubai med mina barn, hur han knäppte Sallys skor varje kväll. Jag tänker på vår resa till Maldiverna, vår helg i NYC. Promenader mitt i natten genom staden som aldrig sover och stanna vid en glassbar. Där satt vi 01.00 och åt enorma vegansk glass helt själva och jag kunde bara känna lycka att få vara med honom. Han var enligt mig, den smartaste människa jag någonsin träffat. Jag minns att jag tänkte att han är för stor för denna värld. Han får inte plats här.

Jag tänker på min födelsedag. Att den kändes för bra för att vara sann. Och det var den också. Egentligen var allt bara en bluff på lånade pengar. Alla lögner.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Det som gör mest ont är att jag inte vet vad som är vad. När han talade sanning eller ljög för att det skulle passa bättre in i min värld enligt honom. Jag vet inte om han någonsin älskade mig eller om det var allt runt om mig. Det hemska är att jag aldrig kommer att veta och det gör så ont.

Jag har fått mitt hjärta krossat av honom och jag har blivit bränd. Den första människan jag släppte in på riktigt visade sig vara någon annan. Det gör så ont.

Hur går man egentligen vidare? Hur kommer jag någonsin att våga lita på någon igen? Ikväll kommer Linus och Sheila över på middag. Roomservice och så vill jag ligga tätt intill dom och bara gråta. Jag känner mig som ett vrak.

 1. Kära Isabella!
  Smällarna i livet är ett gyllene tillfälle att ifrågasätta allt vi tror på och att gå djupare bakom illusionens kulisser för att upptäcka vem man innerst inne är och vem som kontrollerar det glimrande skådespel vi kallar den materiella världen. Det är endast vid dess hårda smällar som man slår hål på våra illusoriska ego-bubblor vi så smidigt vävt in oss själva i. Våra materiella begär är våra fotbojor! Silkesmasken väver in sig själv men föds om och omvandlas plågsamt till en vacker fjäril. Vill du fortsätta leva på ytan eller vill du flyga högt? Den frågan ställs all inför i dessa kriser. Jag har gått igenom ett par liknande smällar men har lyckats transformerats med hjälp av visa Gurus lära.

  Nedan finns ett citat ur en ren, omotiverad Gurus lära. Att komma till denna djupa förståelse på egen hand, är nästan omöjligt och därför finns äkta Gurus till vår hjälp:

  ”In the material world there is no love. It is lust. We are making business under the name of love. In the material world there cannot be love because… Suppose a girl loves a boy or a boy loves a girl. Both of them are actuated by sense gratification [sinnesnjutning]. So that is not love. That is not love. When there is question of sense gratification, that is not love. Just like there is little example. Just like mother loves the child. There is no question of sense gratification. Simply for the sake of love, the mother loves the child. It is simply a little example. Similarly, love means if I love you, I don’t want any return. Still, I love you. You may ill treat me. You may badly treat me. You neglect me. Still, I love you. There is no question of return from you. That is real love. That you cannot find in this material world. Because it is based on sense gratification, therefore there is love between a boy and girl, and as soon as there is little discrepancy, there is divorce. They are separated. Because the whole principle was on the basis of lust. So there is no love. Or we do not know what is meant by love. Love does not mean just a boy is attracted by a girl or a girl is attracted by a… That is not love. That is sense attraction. So in the material world there is no love. It is impossible. There is little, little example, just like I cited the example of mother and son or similar. That is also temporary. But real love is in the spiritual… That is Rādhā-Kṛṣṇa. That is real love. There is no separation. There is no cheating. There is no divorce. There is no sex attraction. Simply for love’s sake, loving, that is real love.”

  Lecture by His Divine Grace A. C. Swami Prabhupada on the Srimad-Bhagavatam 2.1.2-5 — Montreal, October 23, 1968.

  Källa: https://vaniquotes.org/wiki/Love_means

  1. Amazing!!! Thank you for sharing that deep insight! Real love is not conditioned buy the material world that is only temporary.

 2. Josefin skriver:

  Ingen människa är hemsk alla dygnets timmar, den insikten är det enda som får mig att någonstans förstå hur jag kunnat älska någon som gjort mig så illa och som gör att jag accepterar att jag saknar honom. Även fast det känns omöjligt just nu så kommer hjärtat att läka, åtminstone hoppas jag det.

 3. W skriver:

  Du känner tacksamhet över att du är fri från lögnen. Över att du inte är låst med honom. Ni har inga barn ihop så du kan bara gå och bryta all kontakt. Du Kan trösta dig med att du inte är ensam med dina erfarenheter. Förmodligen så kan bara andra kvinnor som har levt med liknande män förstå känslan. De är experter på att ”visa riktig kärlek”. Är det som jag kan utläsa av din text så var det på riktigt för dig men även för honom. Skillnaden är att ni har olika världsbilder. Du älskade honom. Han älskade dig för att du älskade honom och passade bra in i hans liv för att höja sitt ego och status. Läs på, rannsaka dig själv och gå vidare. Hemsk upplevelse men väldigt lärorik . All lycka till!

 4. N skriver:

  ”Den första människan jag släppte in på riktigt?”

  Du har varit gift ?

 5. Johanna skriver:

  Mitt hjärta brister när jag läser det här. Vackert och stort skrivet. Brukar inte kommentera men nu gör jag det för jag blev så otroligt berörd. Kom ihåg att du protagonisten i detta kärleksepos i bloggformat 2018. Stor styrkekram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..