Jag är bränd

Vi är tillbaka i Sverige, åker dock imorgon igen. Så fort jag hade lämnat barnen till Odd vid Arlanda åkte jag till mitt hotell och tog en lugnande. Jag har hållit mig stark och tablettfri en vecka med barnen men när vi hade sagt hejdå orkade jag inte upprätthålla min fasad. Jag la mig i sängen och grät. Jag grät tills oxascanden fick effekt. Känslorna som kommer nu är en fruktansvärd sorg. Trots att jag är arg och sviken, är det ett krossat hjärta som värker mest. Jag älskade honom så mycket. Jag saknar vår tid tillsammans och skulle så gärna spola tillbaka allt. Jag saknar hans blick, hans famn. Hans sätt att se på mig och känna mig som den enda i världen. Han visste hur jag kämpade med min ensamhet och fanns alltid där för mig. Sa att jag var en del av hans familj. Att vi var familj. Den öppna relationen var hans idé, något som egentligen inte kändes rätt men jag ville att det skulle fungera. Så jag accepterade det.

Det gör så ont att veta att mycket var en enda stor bluff. Jag tänker tillbaka på resan till Dubai med mina barn, hur han knäppte Sallys skor varje kväll. Jag tänker på vår resa till Maldiverna, vår helg i NYC. Promenader mitt i natten genom staden som aldrig sover och stanna vid en glassbar. Där satt vi 01.00 och åt enorma vegansk glass helt själva och jag kunde bara känna lycka att få vara med honom. Han var enligt mig, den smartaste människa jag någonsin träffat. Jag minns att jag tänkte att han är för stor för denna värld. Han får inte plats här.

Jag tänker på min födelsedag. Att den kändes för bra för att vara sann. Och det var den också. Egentligen var allt bara en bluff på lånade pengar. Alla lögner.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Det som gör mest ont är att jag inte vet vad som är vad. När han talade sanning eller ljög för att det skulle passa bättre in i min värld enligt honom. Jag vet inte om han någonsin älskade mig eller om det var allt runt om mig. Det hemska är att jag aldrig kommer att veta och det gör så ont.

Jag har fått mitt hjärta krossat av honom och jag har blivit bränd. Den första människan jag släppte in på riktigt visade sig vara någon annan. Det gör så ont.

Hur går man egentligen vidare? Hur kommer jag någonsin att våga lita på någon igen? Ikväll kommer Linus och Sheila över på middag. Roomservice och så vill jag ligga tätt intill dom och bara gråta. Jag känner mig som ett vrak.

 1. ❤️ ge dig själv tid att sörja! Du måste inte vara stark och klara allt själv! Du kunde inte veta. Han älskade säkert dig för den du är! Men … allt gick så fel!

  Kram❣️

 2. Varför tar du lugnande? Jag har med blivit bränd men genomlidit det utan tabletter. Livet är ju så. Det går upp och ner och vissa får ta mer smärta än andra men man blir starkare när man väl tagit igenom sig det.

  Du tänker inte klart just nu när det gör ont. Det finns massor av fina killar därute. Och jag tror ändå du öppnade dej för Odd också. Men på ett annat sätt. Du hade inte separerat med 2 barn då och hade inte lika mycket i bagaget som du hade med dej in i denna relation.

  Låt det ta tid. Gör saker som får dej att må bra och sörj och älta när du behöver för att sedan släppa det och gå vidare. Pusta ut.

  Livet blir bättre. Om några månader är det vår och livet leker igen.

  1. Fantastiskt att du klara ditt utan tabletter,alla är inte som du! Sådan onödig kommentar att bara för att du gjorde på ett visst sätt så ska alla kunna göra likadant 🤦🏼‍♀️.
   Hela din text är juh som en käftsmäll lindad i en komplimang.

   1. Håller helt med dig. Jättedum kommentar. Lugnande tabletter finns av en anledning och det är väl nu om någonsin det är befogat att ta en om man bara håller det under kontroll eftersom Oxascand som alla andra bensodiazepiner är oerhört beroendeframkallande.

  2. Varför tar vissa en huvudvärkstablett vid huvudvärk men inte andra?
   Varför behöver vissa antidepressiva medan andra klarar sig utan?

   Jättebra för dig att du klarade dig utan ångestdämpande läkemedel när du blev bränd. Jag har inte blivit bränd utan lever tillsammans med en helt fantastisk man och utåt sett borde jag ”vara världens lyckligaste”. Men ändå så mår jag fruktansvärt dåligt och äter antidepressiva, ångestdämpande, går hos psykolog, lider av socialfobi.

   Man ska inte vara så snabb på att döma andra och framför allt inte personer man inte ens känner.

   Tror inte du menade något illa med din kommentar alls, men ett tips i all välmening till dig inför framtiden är att inte ställa den typen av frågor. Vill personen berätta, då kommer hen göra det.

   1. För att jag personligen tycker det är konstigt att en del tar tabletter när livet är jobbigt för att de inte vågar känna sina egnakänslor.

    För mig är det bara en quick-fix och jag bekymmrar mig över hur lätt läkare skriver ut mediciner idag när det finns andra metoder att tillgå. Skillnaden är väl om patienten är självmordsbenägen.

    Dessutom tänker jag på att läkemedel kan vara beroendeframkallande plus att levern kan ta skada.

    Jag fick själv höra att ångestdämpande kan ge mer ångest just för att man kväver känslorna och när medicinen slutat verka kan ångesten bli värre (jag bad om lugnande inför en resa då jag är jätteflygrädd).

    Ni behöver inte hoppa på mig och vara elak för att jag ifrågasätter varför hon tar lugnade.

    1. Fast din kommentar är baserad på okunskap. Man tar inte tabletter för att man vill utanför att man måste. Du vet inte hur ILs psykologiska och fysiska kropp funkar, vi funkar alla olika. Jag har ätit antidepressiva tabletter sedan 15 år tillbaka för att min kropp producerar inte de ämnen som den normalt sett ska göra. Ska jag vägra tabletter då för att ”känna” på rikitigt, då hade jag inte levt idag. Och det betyder INTE att jag inte känner, jag känner för mycket, mer än man normalt gör. Där hjälper tabletterna mig att ”känna” normalt. Så, hur vet du hur ILs kropp funkar och vad hon känner?! Hennes läkare och psykolog har garanterat i samråd skrivit ut tabletter och en plan för henne. De VET hur hon funkar och hjälper henne. Tills du har mer kunskap om ämnet och bara ”fått höra” tycker jag du ska akta din tunga för alla funkar inte likadant här i världen. För övrigt, skärp dig, hon går uppenbarligen igenom den värsta stunden, vem slår på någon som redan skriver att och bryter ihop och är bränd?
     Ät mer pepparkakor så kanske du blir snällare.

  3. Funderar också på det där. Jag förstår att Isabella mår riktigt jävligt dåligt, med all rätt. Men att någon har tagit beslutet att förskriva bensodiazepiner till henne känns inte rätt. Finns andra preparat som nog hade passat bättre.

  4. Har man lugnande till hands och barnen inte är i närheten så kan jag tycka att de e dumt att inte ta dom. Även fast än alla kan få sitt hjärta krossat så gör de fruktansvärt ont!!!! Kan man då få en stund då andningen känns normal och hjärtat inte värker, så gör man det.

 3. Känner med dig. Att våga, go all in, när allt känns rätt är den enda vägen. Det är lätt att klandra sig själv i efterhand. Men att leva är att våga och det är så jag uppfattar dig som person.

 4. ❤️ Kommenterar aldrig , men den här texten var så krossande smärtsam. Lider med dig och vill sända dig styrka och hopp. Du har en familj med två magiska barn, fina vänner, kollegor. Aldrig ensam ❤️ Du kommer ta dig ur den här tragiska situationen, All kärlek till dig!

 5. Ett vänligt tips isabella! Sluta att dela med dig av ditt privatliv, det slår tillbaka på dig. Vad är det för”livvakt”du har? Du gör allt det som man inte ska göra. Din trovärdighet som affärskvinna/man blir förstörd. Slopa alla sociala medier och ta hand om dig själv och sen kommer du tillbaka starkare än någonsin. Bara ett tips från mig.

  1. Forstå det dog!!!!! Det er en del af isabellas job jo… kan i ikke forstå det? Det er ikke “bare” noget hun gør! Støt hende og send hende ❤️❤️❤️

  2. Håller inte med överhuvudtaget. Jag får större respekt för Isabella när hon visar att även hon är människa och reagerar när hon blir utsatt för något av det värsta man kan uppleva

 6. Vad är det som säger att H inte skulle älska dig på riktigt?
  Mycket kan man köpa här i livet men äkta kärlek kan man inte köpa.
  Människor kan göra otroligt ogenomtänka saker som medför konsekvenser.
  Men om du nu älskar honom så mycket som du ger sken av, varför vände du honom ryggen då och hängde ut honom i media?
  Eller är det så att när hans pengar försvann så var han inte lika intressant mer?

  1. Kanske för att han var någon helt annan än vad han låtsades vara? Kanske för att han hade kopplingar med kriminella, vilket spillt över på henne och hennes barn? Jag förstår henne fullt ut. Hemskt att en person drar in en i en sådan situation där man inte kan vara trygg. Jag hade varit så otroligt arg på en sådan person som både grundlurat mig, samt satt både mig och mina barn i en sådan hemskt otrygg situation på obestämd tid!

  2. Men herregud, tror du att hon skulle ligga gråtandes i sängen om hon ville ha hans pengar? Man blir inte kär i yta. Du vet inte alls som hänt, allt Isabella gått igenom med den här mannen. ”Vände honom ryggen”, det är väl klokt av henne att lämna honom innan det blir ännu värre? Vissa människor, som du, borde visa mer empati för andra.

  3. Brukar inte kommentera men blir så trött på kommentarer som dessa!
   Varför ska hon hålla honom om ryggen? Om man inte vill att saker ska komma ut kanske man inte ska syssla med skumma saker eller ljuga om saker. Det blir ett typiskt ”medmissbrukarbeteende” om man ska skydda och hjälpa någon som ljuger om så stora saker och inte verkar bry sig om bågon annan än sig själv.
   Många verkar tycka att man ska stå till svars för andras misstag. Tycker det är starkt att helt ta avstånd från hans handlingar och låta han ta konsekvenserna av vad han gjort. Han skulle väl tänkt lite extra innan han satte sig i den situationen om han inte ville ”bli uthängd” och lämnad.

 7. Men Isabella😥 Ta hjälp! Detta kommer alltid att finnas i ditt liv….kommer aldrig försvinna och att livet går vidare, ja de gör det MEN inte på samma sätt, du måste få verktygen som hjälper dig att leva med sorgen. Styrke kramar🙏🏻❤️

  1. Har för mig att Isabella går och pratar med en psykolog. Men det hjälper även tror jag starkt på att skriva av sig inför sådana man räknar som sina bloggvänner och som man räknar med att de stöttar en i alla situationer

 8. Detta gör så, så ont att läsa Isabella, jag blir helt kall inombords… Trots att jag inte känner dig. Jag skickar all kärlek jag har till dig. För fy f-n att bli utsatt för nånting sånt här. Det förtjänar du inte, det förtjänar ingen❤️❤️❤️.

 9. Hej Bella, jag har följt din blogg sen du började skriva men tror aldrig jag kommenterat.
  Jag är så himla ledsen för din skull och kan bara försöka föreställa mig vilken fruktansvärd smärta och sorg du går igenom. Jag sänder all värme jag kan från mitt håll.
  Gråt, skrik och fall ihop. Håll vännerna nära dig under tider och förlåt dig själv – du visste inte och är inte en dålig mamma.
  En dag kliver du ur den här askan starkare än någonsin, jag lovar.
  Puss

 10. Alla hans pengar var inte hans/äkta men sättet han såg på dig, det kan man inte fejka. Jag tror han avgudade dig <3

 11. För precis ett år sedan befann jag mig i samma typ av smärta som jag tror du känner nu. Jag hade då insett att den killen jag var så förälskad i egentligen bara var den personen som han ville att jag skulle tro att han var. Men allt vara bara en bluff, en påhittad personlighet som speglade allting jag ville ha i en relation. På något sätt tror jag att han var extremt skicklig på att analysera mig och förstå mina känslomässiga behov (vilket kännetecknar denna typ av person/personlighetsstörning),detta gjorde att han visste exakt vad han skulle säga till mig för att jag skulle lita på honom. Dom röda flaggorna fanns där tidigt, men jag valde att ignorera dem just på grund av detta. I efterhand inser jag tror att en av anledningarna han dejtade mig var för att bygga en relation med min pappa som var i en stark position att fixa in honom på den yrkesbana som han ville.

  Sanningen om den här killen var att han missbrukade droger, var extremt manipulativ och kränkande och det fanns alltid minst en annan tjej med i bilden samtidigt som han var med mig. Min självkänsla var minst sagt körd i botten.

  Det enda jag kan säga är att det tar tid att komma tillbaka, men jag känner mig starkare efter allt. I framtiden kommer jag inte att ignorera röda flaggor och gå på min magkänsla 100%. Verkar det för bra för att vara sant är det alltid det.

  Du är en sån fantastiskt förebild och du bär ingen skuld i detta Isabella! När du känner dig redo i framtiden så tycker jag att du ska läsa på om narcissistisk personlighetsstörning (kan ju självklart inte ställa diagnos om H men utav det du berättat tycker jag mycket påminner om detta). By far är kunskap om detta det som hjälp mig att läka och förstå att det inte alls handlar om mig!

  Skickar styrkekramar!!

  1. Tycker du ska skaffa dig lite mer fakta och inte döma en person utan att veta det motsatta.. vilket du borde veta baserat på de du skriver ovan!

 12. Jag förstår inte varför du tvivlar på att han älskar dig. Han har vad du berättat inte gjort något som bevisar motsatsen?

 13. Glöm skitstöveln! Ni hade en romans,det var inte kärlek!
  Man skadar inte någon man älskar och det gjorde han.
  Ta tillbaka Odd han är den bästa partner för dig och pappa till dina barn!
  Lycka till!

 14. Din sorg är avgrundsdjup, du klandrar dig själv, du känner stark kärlek men också besvikelse. Det du delvis gör nu, är att försköna er relation, det tillhör sorgearbetet.
  Mitt råd från hjärtat – skriv inget mer om detta! Nu vet alla och ju mer du skriver till oss, desto långsammare går det över. Skriv till dig själv istället, ventilera och skriv alla känslor MEN pausa från blogg osv. Samla dina nära och kära, be din mamma bo hos dig! Kram till dig

 15. Det här äcklar mig. Du är en skam för oss som faktiskt känt riktig heart break på riktigt, HUR ska man kunna tro på något du skriver när du ljuger 50% av gångerna?

  1. Men vad är det du skriver…äcklar? Varför läser du bloggen överhuvudtaget? Fundera på hur du uttrycker dig, ingen respekterar någon som skriver så aggressivt som du gör till en person du inte alls känner.

  1. Det GÅR att gå vidare och du KOMMER att klara det. Just nu är det lååångt kvar men det kommer! Jag blev lämnad av min sons pappa när jag blev gravid och bara ca en månad innan förlossningen fick jag reda på att han var gift, och att han varit det under hela tiden han var med mig. Jag har kunnat gå vidare, och det kommer du också att kunna! Men tyvärr så kan det ta tid❤

  2. Oxascand är inte värdelöst, dock beroendeframkallande om man inte är försiktig. Det är en lugnande tablett, Efexor är en antidepressiv medicin som man måste äta i två till tre veckor innan den ger effekt.

 16. Fattar inte varför ni inte kan fortsätta älska varandra? Han har gjort dåliga affärer och förlorat pengar. De ska väl inte behöva ta död på kärleken? Borde göra den starkare istället

  1. Håller med. Nu vet vi inte vad som är sant och inte men för att Hampus affärer har gått dåligt och hans ekonomi är körd i botten behöver väl inte kärleken dö? Om ni älskar varandra så kan kärleken övervinna allt. Jag förstår inte varför du säger att du aldrig kommer att få veta, varför inte sätta er och prata med varandra som vuxna människor? Istället talar ni till varandra via media. Konstigt tycker jag.

   1. Undrar oockså lite över den detaljen , han kanske ville göra allt fint för dig för att han älskade dig så mkt. Trots att de va lånade pengar. Passa in i din värld.osv. !
    Sen förståe ja såklart att mer ligger bakom som vi inte vet.
    Stor kram

 17. Varför skriver man ett helt inlägg då tidigare om att den här öppna relationen var för att DU har dom behoven. Och att han accepterat det. Och sen nu säger du att det egentligen inte kändes rätt.. Och var tvärtom. 🙂

 18. Nu känns det nattsvart men jag tänker att du, som är en god och jäklit stark människa kommer inte låta en person påverka dig inifrån och ut.

 19. Tillåt dig att sörja. Gråt tills du inte har några tårar kvar. Brustet hjärta tar tid att läka. Så ge dig själv tid och omge dig med personer som vill dig väl. Långsamt, långsamt kommer du att återvända till livet. Men ta dig verkligen tiden att bearbeta <3

 20. Jag lider med dig och beundrar dig för din öppenhet kring allt som händer i ditt liv.
  Det krävs styrka för det.
  Men, det kan användas mot dig och pga det borde du vara försiktig/ mindre öppen med vad du går ut med.
  Alla människor menar inte väl, alla är inte intresserade av att hjälpa dig.
  Många läser enbart av ren nyfikenhet.

  Du har vänner, du är inte ensam. Låt dem hjälpa dig. Ta bort känslig info om dig själv, ditt liv, dina känslor.
  Det kommer att gynna dig i framtiden.

 21. Jag har varit med om samma som dig. Eller… Inte samma sak. Med samma svek. Nu är ju inte jag en offentlig person. Så egentligen går det nog inte att jämföra. Men jag tror att ett svek känns likadant oavsett om man är offentlig eller inte. Samma med ett brustet hjärta. Och det går i vågor. Man slits mellan hopp och förtvivlan. Ena stunden känns allt så bra och sekunder senare är man helt plötsligt på botten igen. Men… Till slut så blir det bra och man blir starkare igen. Och det bästa av allt. Man får uppleva kärlek igen. Riktig kärlek. Låt det ta tid bara. Tid, tid, tid…. Den där sabla tiden…. Så värt såhär med facit i hand. Kramar ❤️

 22. Öppet förhållande var hans idé? Du har ju själv förespråkat det här i bloggen flera gånger.

  Och hur kan du släppa in honom som mest och älska honom så mkt som du påstår när du samtidigt säger att det fanns varningssignaler all along och du kände på dig att något var fel? Och ni gjorde slut tre gånger under er relativt korta relation. Nej Isabella. Det här stämmer inte.

  Glöm inte att oftast är det att det är lätt som gör att ett förhållande är rätt. Ni har haft det på tok för svårt för att det ska vara rätt. Man ska inte behöva kämpa så mkt i en sund relation.

  1. Men herregud allting är inte svart eller vitt! Man kan vara stört förälskad i någon och ändå se varningssignaler och ignorera dom eftersom man är kär! Ett förhållande är upp och ner därför kommer hon säkert skriva mycket fram och tillbaka. Känslor är upp och ner därför kan hon vara otroligt arg och bara tänka på skiten han gjorde och ibland ledsen och bara tänka på dom bra sakerna. Livet är inte svart eller vitt och verkligen inte känslor!

 23. Hjärtesorg och svek gör ont! Låt det ta den tid det tar. Ta hand om dig o omge dig av personer som betyder något för dig, som du kan lita på

 24. Isabella, Sorg tar tid ❤️ man kastas hit och dit känslomässigt. Med tiden blir det lättare att hitta gnistan och se ljust på framtiden. Odd och du var så fina tillsammans, är det en omöjlighet att bygga något nytt tillsammans? 💕

 25. Men fina du, vad jag beklagar det starkt. Är så ledsen för din skull och önskar så att det fanns något man kunde göra åt det här så att allt bara blev bra igen. Men livet är verkligen så hemskt ibland, oförutsägbart och sårande. Men jag är övertygad om att du kommer att komma ur det här så stark som du alltid gör. Men tills dess, låt dig sörja. <3

 26. Hans känslor för dig behöver ju inte ha varit en bluff. I så fall, varför skulle han lägga sina sista lånade slantar på dig? En klocka för 100k kr när han vet att skuldebreven löper ut om en månad. Även graveringen på klockan låter ju lite som att han viste vad som väntade. ”För nuet vi delar”.

  Sedan förstår jag inte riktigt vad du är arg över. Du beundrar människor som satsar och vågar ta risker. Entreprenörer som ser misslyckande som en källa till lärdom. De som söker de stora pengarna så att de kan spendera femsiffriga belop på hotell andra drömmer om. De som förverkligar sina drömmar. Det motsatta, en man som nöjjer sig med ett kneg på Adecco och kör runt i ärligt förvärvad Fiat är inte riktigt för dig. Det här är vad satsa, ta risker och misslyckas serut som. Man förlorar egna eller andras investeringar och har väldigt sällan en blogginkomst som backar upp. Jag har själv närstående som förlorat både hem och och allt hen äger i sin jakt på ”the big hit”. Och som närstående, när man är den som förväntas backa upp med att låna ut en soffa och låna ut fickpengar medan företaget inte riktigt bär blir man tyvärr medberoende. Jag tror tyvärr att det är mycket vanligt. Det är myntets baksida. Och det är oftast vi som är negativa och inte skuttar av glädje när ni berättar att ni sagt upp er och berättar om era entreprenörsdrömmar.

  Nu känner inte jag H och avser inte att försvara honom. Men om vi utgår från att de flesta människor har goda avsikter så kanske det var inte hans avsikt att skada dig. Han har möjligen varit fartblind och tagit sig vatten över huvudet i sin jakt på att tillhöra din konsumtionsklass. Kan tänka mig att han desperat har tagit större risker och lånat mer pengar i ett försök att vinna tillbaka och rädda situationen, men så har det bara blivit värre och värre. Att förlora andras pengar kan tyvärr (eller som tur är, annars skulle fler göra det) vara farligt. Även om investerarna inte är kriminella så kan investerare bli arga och desperata och koppla in kriminella. Det är vad satsa, ta risker och misslyckas ser ut som. Det är alltid någon som förlorar.

  Hoppas min kommentar kommer med.

 27. Åh Bella❤️ Du är så otroligt stark och duktig! Alla kan träffa på en idiot, hur smart man än är som person! Det är fina minnen, du skall inte glömma av det! Kämpa på! Jag tänker på dig!

   1. Skäms själv! Emmas tydliga intention var att trösta. Din tydliga intention Lena, var att vara besserwisser och trycka till!

 28. Tid, det enda som hjälper är tid. Det du beskriver är det många känner när en relation som varit fantastisk tar slut, när man vet att man inte får vara med någon man älskar.

  Det spelar ingen roll hur mycket ens logiska jag förstår att relationen inte var bra, det gör lika ont ändå.

  Så var lite snäll, gråt ut, kom ihåg att ära ordentligt, prioritera sömn och rörelse så att dina grundläggande behov tillgodoses, och omge dig med vänner. Jag är säker på att det finns massor med härliga personer som vill finnas där för dig, låt dem göra det!

  Och kom ihåg att vi bor i en värld med miljarder människor, det finns någon där ute som kommer göra dig lycklig igen!

 29. Kjære Isabella. Jeg forstår at du er i en tøff periode. Husk at du fortsatt er ett forbilde for yngre. Jeg tenker på hvordan du nevner beroligende medisiner som om det er en selvfølge. Kanskje noen ville tolke at det er nødvendig/lov eller normalt å ta tabletter ved kjærlighetssorg.
  Ellers håper jeg du kommer deg godt igjennom denne kjærlighetssorgen. Alt man går igjennom i livet former deg og kan gjøre deg sterkere.
  Mvh.

 30. naturligtvis kommer du över det

  framförallt far du aldrig mera betala
  för en man

  en man som är trygg i sig själv och verkligen
  älskar dig aker hellre till en *** hotel pa rhodos
  kanske till och med bjuder dig

  än gang pa gang later sig bjudas till *****hotel
  av dig

  om du vill fortsätta att halla en hög standard

  far du bara umgas med rika män som kan
  betala för sig själva och är inte beroende av
  vare sig din ställning eller dina pengar

  btw
  money does not change people it unmasks them

  styrkekramar

 31. Men du har ju skrivit flera gånger om att öppna förhållanden är ditt val och något du anser är bäst för dig. Varför skrev du så om det inte stämmer?

 32. Hur man går vidare? Man slutar med lögner och manipulationer, går på meds, går i terapi, sköter livet på ett hälsosamt sätt.

 33. Varför lämnar inte du tillbaka klockan och ger honom pengarna, så har han lite hjälp på traven. Du lär väl knappast vilja använda den klockan i alla fall?

 34. Starkt av dig att dela med dig, att du vågar visa dig även från en svagare sida. Du kommer ta dig igenom detta, du är stark, se bara på allt du åstadkommit hittills i ditt unga liv. Inte minst dina två barn. Sköt om dig. Kram

 35. Fast nyss hette det att du hela tiden kände att nånting inte stämde och du lämnade honom flera gånger. Nu får du det att låta som att du var helt förblindad av kärlek och gjorde vad som helst för honom. Får inte riktigt ihop dina olika budskap?

  1. Vad menar du med det? Är inte kärlek väldigt förvirrande ibland? Känner att folk är väldigt hårda mot vad Isabella har gjort och inte gjort och sagt och inte sagt. När man är kär så gör man ibland väldigt mycket man inte har tänkt sig. Och som sagt hon kanske hade sina misstankar i perioder, men om du har med en manipulativ person att göra så är det väldigt lätt att dras tillbaka. Särskilt om du då är över öronen kär.

 36. Släpp pillerna. Det där kan skena iväg snabbare än vad man tror! Då har du ytterligare problem att tampas med. Ta hand om dig💙

 37. Att läsa dina ord går rakt in i hjärtat! Jag hoppas du en dag kan känna ett förtroende för någon igen som du älskar. Även om det känns svårt nu så tror jag att det kommer ❤️

 38. Tid är svaret, tid och det måste få ta tid men det kommer blir bättre steg för steg, även om det inte känns som det just nu. Du är stark.
  Du kommer också kunna släppa in igen, om du vill. Men inte idag och inte imorgon men med tid kommer det att gå. Kram ❤️

 39. Var det inte du som ville ha ett öppet förhållande? så skrev du tidigare,att du inte vill bo med nån på länge.Men egentligen var det alltså hans krav och du gick med på det för att du älskade honom.Du behöver verkligen prata av dig med dina vänner nu !

 40. Hjärtat, boka av resan till NY. Bränn inte ljuset i båda ändar…..
  Åk ut på landet och gå promenader i skogen – shinrin yoku.
  Det kommer att ta lång tid men du klarar det. Vi människor är födda till att klara av att anpassa oss till förändringar, både dem bra och dem dåliga, vare sig vi vill eller inte.

 41. Förlita dig inte på lugnande läkemedel! Det finns biverkningar och det helt ok att vara ledsen.
  Vi människor är skapta för att klara av mycket.

  Det är tragiskt det som har hänt men det största tragedin är att dina barn och du inte kan bo hemma i nuläget. Känn ilska istället!
  Det är en känsla som trycks ner hela tiden. Man ska alltid vara fin och positiv men när man låter ilskan komma ut då behöver man inte oxscand!
  Det finns värre saker, det värsta är inte att få hjärtat krossat…dina barn är friska och mår bra. Fokusera på det!
  Tyck inte synd om dig själv för ett destruktiv förhållande tog slut. Förhållandet kunde ha varat längre och han hade kunnat skapa ännu mer problem för dig och din familj.
  Moder Teresa sa: some people come in your life as blessings. Some come in your life as lessons.
  Ta hand om dig! 👐

 42. Gråt och låten sorgen ta plats! Det du gått igenom är en fruktansvärd förlust och en smärta som ord aldrig kan beskriva! Ens värsta fiende förtjänar inte att gå igenom det du har framför dig! Var rädd om dig och ge dina känslor utrymme! ♡

 43. Tror också att han älskade dig innerst inne , kärlek kan man inte låtsats men så gick allt så förbaskat fel . Du kommer ta dig vidare , låt det tar den tid det tar 💚

 44. Isabella
  Jag vill bara skriva att jag förstår dig!
  Att du är så ärlig, du ska inte skämmas och inte känna skuld gentemot dina barn.
  Du visste ju inte eller hur- då hade du aldrig fortsatt med denna människa.
  Det kommer ta tid, ta hjälp av människor i din närhet och fyll på med så mycket positiva saker du kan i den mån du orkar!
  Massor av styrkekramar!
  Och kör hårt imorgon i NYC !

 45. Jag kommer ihåg att det är du som hade pratat om öppet relation!
  Och nu är helt plötsligt hans idee.
  Ta den tiden som du behöver och arbeta på allt rund om kring dig!
  Dela inte allt med folk!

  1. Ja precis. Det var ju du Isabella som skrev att du inte kunde tänka dig att leva monogamt igen. Mycket som inte stämmer.

   1. Fast ser ni till hennes image , stark och självsäker kvinna , feminist som jobbar stenhårt . Sen träffar hon en karl som hon blir förälskad i , men han vill ha öppet förhållande . Skulle ni verkligen om ni var Isabelle , offentlig person och allt gå ut och skriva att ” H vill ha öppet förhållande” .. hon hade ju blivit totalt nedhuggen i kommentarerna att ” den starka feministiska kvinnan går med på ett öppet förhållande – så förnedrande , kvinnofälla” .. ELLER hade ni dragit en liten vit lögn att ni inte heller vill leva monogamt ?! .. det svaret är ganska enkelt .. och jag menar hur många dearb inte en vit lögn varje dag?! MEN , det är ganska så jäkla stor skillnad mellan att dra en vitlögn om vem som ville vad i förhållandet och att ljuga om kriminella vid ens dörr .. hon har ju uppenbarligen blivit så rädd att hon flytt utomlands med barnen och inte låtit dem vara hemma med sin pappa – då är man ganska skraj . Så visa lite empati istället , det är faktiskt barn inblandade .

   2. Eller så kanske man inte vill blotta sig själv inför bloggläsarna? Kvinnor som skammar andra kvinnor börjar bli SÅ tröttsamt…
    Hur många är det inte som vägrar efkänna att de t ex är i ett misshandelsförhållande och sen inte blir trodda?
    Vem vill INTE hålla uppe en fasad?

  2. Om du ska köra din strategi på bloggen så kom ihåg det som inte är sant etc för du säger emot dig själv abnormt mkt

 46. Brr…. oxscascand. Att du ens kan umgås med någon med den tabletten i kroppen. Min man betedde sig mkt märkligt på dom tabletterna. Men det skiljer sig kanske från person till person.

  Styrka till dig!

  1. Ja, alla mediciner är olika effekter på alla. Men man äter medicin av en orsak. Det är superbra att den funkar för henne, funkade för mig med i en svår tid när jag förlorande mitt ben pga sjukdom. Då var oxascand den medicinen som fick mig att sova och kunna umgås med vänner emellan åt. Äter den ibland när verkligheten sköljer över mig. Glad att den finns.

  2. Det är olika från person till person. Jag tar 5 åt gången några gånger i veckan och blir inte konstig på något vis.

 47. Det är viktigt att du tänker på att inte allt med Hampus var fejk. Även om hans fasad var det så är han en människa, han är på riktigt men han bär på sår (garanterat från barndomen) som har fått honom att handla på detta sätt och svika dig. Jag är övertygad om att han känner massor för dig sedan vet du inte varför han valde dig. Jag tror att det han gjorde för barnen var på riktigt. Era fina stunder var på riktigt. Det negativa och dåliga behöver du lägga bakom dig när du är redo. Gråt ut först hos vänner. I trygga famnar. Många världen över har blivit svikna och blir varje dag. Ibland är det otrohet, misshandel, lögn.. sveken är olika men något har vi gemensamt, besvikelsen och sorgen.
  Du kommer igenom det. Det handlar om nu att du inte ska sluta tro på människan, mannen. Var inte rädd. Gå i frid. Du är starkare än vad du tror!

  PS. Jag tror att han så gärna ville vara någon för dig. (även för andra)
  Han har otroligt låg självkänsla, annars skulle han inte gjort såhär.
  Han vill vara någon, lyckas, nå framgång – vara framgångsrik men på bekostnad av vad? DIG…
  Låt dig inte nedslås. Jag känner på mig att det kommer ordna sig.
  Ta inte ut något i förskott. Försök att inte ta det för dramatiskt även om det är det. Hänt har hänt, inget får det ogjort. Nu handlar det om hur du hanterar det.

  Stor kram till dig Isabella
  Hälsningar en som 32 åring som följt dig sedan jag var 21.

 48. Jag är i en jobbig sits också, jag har precis gått ur en destruktiv kärleksrelation som varade i 2år. Jag känner precis som du, jag älskade/älskar honom men frågan är om han gjorde det tillbaka?, han använde våld, kontroll och makt mot mig tillslut att jag bröts ner i bitar, fick psykiska och fysiska problem på grund av långvariga misshandeln. Jag har också problem med ensamhet pga min uppväxt då jag också fått bli vuxen tidigt i livet. Jag känner igen så mycket som du skriver Isabella. Mitt ex var svartsjuk på att jag var rikare än honom, han ville komma åt mina pengar, kontrollera vilka vänner jag umgicks med, listan kan göras lång.

  Jag är mer fri nu, jag har ingen smärta längre fysiskt, är lugn psykiskt nu efter all rädsla. Men det är sorgen, varför???, varför, hur kunde han, jag öppnade upp så mycket för honom, han visste min sårbarhet.. Fyfan för dessa män.

  Nu försöker jag hitta mig själv, försöka ställa mig upp på benen och tänka positivt. Du har varit en stor inspiration för mig. Det ska du veta!

  Livet är hårt! Jag har min katt i alla fall och du har dina barn.

 49. Häftigt att du vågar vara så öppen, tror det kan hjälpa dig att bearbeta allt bättre också. Kämpa på och ta hand om dig. Bättre tider kommer. Styrkekram

 50. Tänker att ”Jag har fått mitt hjärta krossat av honom och jag har blivit bränd. Den första människan jag släppte in på riktigt visade sig vara någon annan. ”

  Tänker att det e sånt man gör för sin man o du har varit gift. Lite konstigt 🤔

  1. Fast hon har ju skrivit att hon har haft tillitsproblem och att hon har jobbbat med det. Att hon jobbar med att släppa in människor i sitt liv helhjärtat och inte bara delvis. Är väl inte så konstigt att man efter en skilsmässa analyserar vad som gått fel och försöker ändra sitt beteende till nästa förhållande?

 51. Jag har gått igenom något som påminner om den situation du beskriver med H. Jag älskade en man av hela mitt hjärta och la rent känslomässigt mitt liv i hans händer. Med honom upplevde jag en passion som verkligen var helt otrolig. Men när jag fick veta sanningen om honom förstod jag att han är psykopat. Och en fullfjädrad sådan. Först ville jag inte tro det, men tillsist kunde jag inte blunda för det uppenbara. Hans lögner knäckte mig helt. Speciellt insikten att jag bara hade varit en bricka i något som för honom var ett spel. Ett spel som han verkligen var bra på att spela. Han fick mig att känna mig utvald och speciell och han fick mig att känna som om vi var menade för varandra. Men när han var klar med mig hade jag förlorat precis allt, mitt jobb, mina vänner, min familj, varenda krona (som gick till hans skulder) osv. Det tog mig flera år att bygga upp mitt liv på nytt. Men jag överlevde och det kommer du också att göra. Och riktig kärlek, människor man verkligen kan lite på finns. Stor kram.

 52. Tid lärare . Tid. Det emfasen lindrar .
  Choxkfasen är nu . Sen kommer ilskan , sedan sorgen men som går att hantera sen blir det kättare i bröstet ju längre tiden går .
  Tiden läker inte alla sår. Men såret läker med ett ärr, och bleknar mer o mer men finns kvar .

 53. Så det var hans idé om en öppen relation samtidigt som han ville att du skulle vara mamma till hans barn? Skulle ni ha barnet varannan vecka då även fast ni var tillsammans? 🤔

 54. Gud jag känner så mycket med dig. Gör så ont att läsa det här. Vill egentligen bara skicka all min kärlek till dig <3 Du är stark.

 55. H verkar ju vara en riktigt knepig person. Men vad är det han ljugit om för dig? Du visste att han var day trader, ett ”yrke” som du vet är ordentligt riskabelt. Och du visste sedan länge att hans affärer var ”darriga”. Jag kan lätt se framför mig att han ljuger inför sina långivare. Men på vad sätt har han lurat dig?

 56. Det kommer att gå över även om det gör ont och alla är inte som honom. Jag vet att du kommer att ta igenom dig detta. Jag lider med dig och jag hatar att se andra ledsna, önskar att jag kunde ge dig lite utav min styrka. Kram!

 57. Tror nog inte du ska vara så hård mot dig själv, bland lögnerna fanns säkerligen en väldigt stor och sann kärlek för dig med. Han ha de ”bara” väldigt tungt bagage, som råkade påverka dig enormt (säkert mer än han velat i hjärtat).

  Det går över och du blir en ny människa, ta det dag för dag och gråt tills du inte kan gråta mer. Tillslut får din kropp nog en dag, och säger åt dig att sorgeperioden är över. Du är grym och du klarar det här! 💜

 58. Ibland blir man mörkrädd när det gäller vissa kommentarer. En kvinna som är hjärtekrossad, förtvivlad och bearbetar sorg över det som har hänt och ni fortsätter bara att trycka ner henne när hon mår som värst? Jag skäms för er!

  1. Håller fullständigt med. Vissa kommentarer här och framför allt i tidigare inlägg är så elaka. Det jag undrar över, mår man bättre av att sparka på någon som har gått igenom mycket på sista tiden. Att ha en stalker efter sig är enormt påfrestande för den utsatta och nu detta med H. Men att bli ifrågasatt för att man vågar vara öppen med sina känslor på sin blogg, det är bara så sjukt.

   Jag tycker du är så modig Isabella som vågar vara öppen med hur du mår. Hoppas du får all hjälp du behöver av dina vänner, familj och proffesionella.

 59. Hej!
  Hampus låter som en stor risktagare med gigantiska visioner. En som drivs av en enorm vilja framåt men som blivit fartblind och tappat omdömet. Jag är absolut inte säker på att han inte älskar dig. Han verkar älska pengar, ja, men kankse älskar han dig, dina drivkrafter och mål som han känner igen sig i. Ni är dessutom båda två underdogs. Håller såklart med om att han agerat totalt idiotiskt och utsatt er för en risk. Men han kankse inte varit medveten om det?
  Hoppas att allt löser sig! Känner med er!

 60. Så råa och ärliga inlägg (känns det som). Det går att ta på dina känslor. Jag är på väg att börja gråta för din skull. Jag tycker att det är bra att du ger dig chans att vara ledsen här och nu. Att du inte lägger locket på. Du har redan lärt dig något om dig själv.
  Du kommer komma ut starkare på andra sidan. Och du förtjänar helt klart något bättre, någon som är ärlig mot dig. Men det är klart att det tar tid.

  Skönt att du har vänner omkring dig ikväll. Stora kramar. ❤️

  1. ”jag har börjat landa i…” Det kan ju faktiskt vara som hon säger, att det var något H ville och som hon övertalades till att tycka var en bra idé. Manipulativa personer jobbar så – de kan lobba in en idé som skulle vara otänkbar för någon och få en att tro att det är exakt det man själv vill och att det var ens egen idé.

 61. Ge det tid så ska du se att det blir bättre. När du har sörjt klart kommer du kunna se tillbaka på allt och vara stolt och glad att du lämnade relationen.
  Du fixar det!

 62. Jag är nyfiken på hur du ser på attraktionslagen efter att du har varit med om detta? Du har tidigare proklamerat mkt för the law of attraction och att det är det du tror på.

 63. Sorg kan endast botas med sorg, glöm inte det. Tillåt dig själv att sörja. Gråt, skrik, var arg. En dag är sorgen borta och du kan börja leva igen. Det kommer att ta tid, men du kommer ur det som en starkare människa.
  Jag tror på dig.

 64. Hela detta efterspelet är ett sorgligt kapitel. Omoget. Snälla Isabella, har du ingen i din närhet som kan avråda dig från alla dessa uttalanden? Det är skillnad på att vara privat och personlig. Vem blir lyckligare av all denna skit?

  1. Vem blir lyckligare av att inte vara ärlig?
   VG låt Isabella välja vad hon skriver i SIN blogg. Alternativt starta en egen och välj ditt innehåll där

 65. Min kille sedan ett år tillbaka gjorde slut med mig idag. Jag med mina enorma tillitsproblem, släppte in en person för första gången på riktigt. Han hade allt. Det fanns ingen tvekan. Det bara skulle vara så. Och nu, i vår första riktiga svacka, så valde han att avsluta det. Och jag är så chockad. Så chockad att mitt inre går sönder. Jag älskade honom så mycket. Och han älskade inte mig tillbaka, inte på det sättet. Och det gör så fruktansvärt ont. Hur går man vidare? Hur litar man på någon igen?
  Jag ställer mig själv samma frågor. Och anklagar mig själv. Tänker ”om, om om”.
  Och jag spyr nästan nör jag tänker på att denna känslan kommer leva med mig i många månader framöver. Hur överlever man?

 66. Sorg kan endast botas med sorg. Det är viktigt att veta.
  En dag vaknar du upp och sorgen har bleknat. Du kommer ut som en starkare människa. Jag önskar dig allt gott.

 67. Jag förundras över så mångas negativa och nedsättande kommentarer. Jag undrar som alltid om de personer som kräks ur sif allt, om de beter sig likadant på hemmaplan?!
  För helvete, kritiserar inte någon som är i sorg!
  Om du läser det här Isabella så… jag hoppas att du har allt stöd som du behöver. På alla plan. ❤🤗

 68. Du ger dig först tid att känna enorm sorg. Gråt ut hela halva själen. Ge dig en bestämd tid som känns rimlig för det sorgearbetet (jag gav mig själv 2 dagar, för jag vägrade låta ytterligare en man förstöra stora delar av mitt liv, men kan förstå om du ger dig själv måååånga fler dagar än så). Sen tänker du lättat på vilken HIMLA TUR att det inte gick längre! Att du inte gav bort hela din förmögenhet till honom. Att du inte gav upp ditten och datten (infoga själv grejer) ändå. Känn hur extremt tur och skönt att du kom på det! Hur kär man än är/var så vill man ändå inte ha en psykopat på närmare än 100 mils avstånd typ. Än mindre dela sitt liv med en.
  Så väljer du stolt i hjärtat och rak i ryggen att se det braiga och det fina DU har: barn, vänner, ett bra jobb etc. och är stolt över att DU i alla fall vara vågade ärlig. Du vågade blotta ditt hjärta och din själ och det är det starkaste och modigaste och finaste man kan göra. Tvinga inte dig själv att aldrig älska någon igen. Tvinga dig inte att vara offer. Han är den som har gjort fel.
  Var stolt över dig själv. Du har ingenting att skämmas över.
  Har varit med om samma sak och det går över, och man blir fantastiskt lättad och glad när man kommit igenom. Tro mig!
  Kram!

 69. Det kommer att gå över med tiden! Jag lovar! Du kommer bära med dig detta som en djup lärdom. Du kommer bli klokare och få djupare insikter i att lita på dig själv. En vacker dag kommer du våga igen.
  Vägen dit är att låta alla känslor komma och få finnas. De djupa ledsna känslor av svek är jobbiga och tuffa!
  Kram till dig!

 70. Beklagar! Måste kännas fruktansvärt! Tid är nog en faktor som du tidigare skrivit. Ta hand om dig! Träna lite yoga och andning om du orkar? Det är nu man behöver påminnas om långa djupa andetag. Låt det ta sin tid. Många känslor. Sorg tar tid sa en klok vän till mig. <3

 71. Läser ofta din blogg Bella! Du är en utav mina kvinnliga förebilder! Jag tycker du ska träffa h och reda ut saker på tu man hand. Jag tror oxå hans kärlek till dig är äkta. Gå inte genom media med allt utan sätt er ner som två vuxna människor. Han kan ha ekonomiska problem men ni måste prata ut. Lycka till!

 72. Det är fruktansvärt och jag förstår att det värker i hjärtat av smärta. Låt dig känna och bara vara. Det kommer bli bättre, så småningom. Och du kommer kunna släppa in, men det får ta sin tid.
  All styrka till dig ❤️

 73. Hej Isabella,

  Jag känner så med dig. Mitt ex var också en renodlad psykopat. Han var med mig för min familjs pengars skull (summor som inte ens jag var medveten om att min familj hade). Vi var tillsammans i 7 år och fick barn tillsammans. Det var när barnet kom som jag vaknade ur min bubbla och insåg vem han verkligen var – en självupptagen person som inte brydde sig mer om någon annan än sig själv.

  Jag skuldbelägger mig själv varje dag för att jag blev lurad och bedragen av honom. För att jag inte gav min son (visserligen oplanerad graviditet, men ändå…) en annan pappa. En bra pappa. Men både du och jag vet att sådana här personer bländar en. Och det som smärtade mest när jag lämnade var insikten om att han aldrig hade älskat mig. Jag älskade honom på ett sätt som jag aldrig älskat någon annan, och det är den känslan av att känna sig lurad och oälskad som smärtade mig mest. Att inse att han utnyttjat mig.

  Men Isabella, det här är en parantes i ditt liv just nu och du är värd att älskas. Fokusera på tacksamheten över att du kom ur relationen i tid, och sörj som om han vore död.

  Har man inte varit utsatt för den här typen av personer så är det svårt att relatera och förstå vad du har varit med om, men på gott och ont så är vi ju många som har varit i en liknande situation.

  Du kommer att komma ur det här, som starkare än någonsin. Men tillåt dig själv att falla handlöst, pussla ihop bitarna på nytt och få en ännu bättre version av dig själv.

  Stor kram ❤️

 74. Ett brustet hjärta gör fruktansvärt ont.

  Jag använde en app som heter coach me, där jag gjorde en lista på saker jag ville göra på en dag/vecka. Det var allt ifrån tvätta mitt hår till att prata med en vän, träna, läsa en bok, öva på franska osv.
  Det sköna var att få checka av saker på den listan och ha det som fast hållpunkt i livet, även om det kanske var banala saker så var det ändå något jag kan se tillbaks på idag och känna mig stolt över, jag orkade alla dem där sakerna fast jag egentligen bara villa lägga mig i sängen och självdö.

  Låt det göra ont, omge dig av människor som älskar dig.
  Var absolut inte hård mot dig själv.
  När känslorna kommer, reflektera över dem, se dem ur lite av ett helikopter perspektiv, typ ”jaha nu är jag den här känslan här igen..” låt den inte ta över, destruktivt, utan känn den men låt den sedan vara.

  Du kommer ta dig ur det här, kram <3

 75. Gråt ut, umgås med vänner/familj när ensamheten smyger sig på. Gråt lite till. Träna. Sov. Minns de bra stunderna. Sörj. Gå tillbaka till rutiner så kommer det kännas bättre med tiden.

 76. Ett brustet hjärta gör så ont..

  Jag använde en app som heter coach me, där hade jag olika mål för dagen/veckan. Alltifrån att tvätta håret, prata med en vän, lägg en ansiktsmask läsa en bok, laga mat, sådana saker som får mig att må bra. Som jag sedan checkade av i appen.
  Det låter kanske banalt men för mig var det så skönt att ha en fast hållpunkt i livet. Jag kan idag se tillbaks på den tiden och känna mig stolt som gjorde alla dessa saker, trots att jag egentligen bara villa lägga mig ner i sängen och självdö.

  Låt det göra ont. Omge dig av människor som älskar dig.

  När känslor kommer som känns tuffa, se dem mer med ett helikopterperspektiv, ”jaha nu är den här känslan här igen” känn känslan, ta på den, men låt den inte ta över. Låt de inte bli destruktiv.

  Gör saker som du alltid velat göra, unna dig mer än någonsin.

  Du kommer klara det här, även om det inte känns så nu.
  Kram <3

 77. Det tar tid men det blir bättre. En sann kärlek sviker dig inte på detta sätt. En sann kräk kan göra en vansinnig och konflikter finns men aldrig svek. Du är inte ensam, du är frisk och har två barn. Du har en familj och vänner. Du kanske känner en tomhet som du fyller med jobb men om du hittar en hobby kommer din tomhet att minska. Vore inte friskt om detta inte bekom dig, du regerar högst normalt. Du har på många sätt lättare än många andra med din hälsa osv och denna erfarenhet lär dig mer om empati, sätta sig in i andras perspektiv och växa själv. H är ung, dessutom man (tro mig han har många år kvar innan han är den du trodde mentalt). Är övertygad om att han var galet förälskad i dig, annars hade han aldrig tagit dessa vansinniga risker. Jag tror du kommer träffa en fantastisk man i framtiden och uppleva sann kärlek bortom fasader! 💗

 78. Ja. Det där med att leva med frågorna ”älskade hen mig någonsin påriktigt”? ”Inte ens lite”?, ”Men den där gången då, när hen såg på mig och sa det där på det där speciella sättet”? ”Inte ens vissa stunder då det verkligen kändes som så”? och att egentligen aldrig kunna veta vad som är sant och vad som inte var.

  För min del beslöt jag mig för ett eget svar, ett antagande att Nej, jag var inte älskad/omtyckt. Jag var enbart en bricka. Att tids nog besluta sig för att ge sig själv ett eget svar kan ge kraft till att förhålla sig till det, och leva därefter.

  En intressant sak jag dock har märkt, är att jag alltid ville se hen som mänsklig. För när den värsta sorgen var över, efter flera år, var det väldigt viktigt att få känna att den personen jag älskar och fortfarande tror mig älska var just mänsklig. För det som gör mest ont är att bry sig om någon, tycka om någon, värna om någon, som i sin tur inte är bra för själv och för andra. Det är märkligt nog extremt smärtsamt.

 79. Kan inte på nåt vis jämföra då vi varit med om två helt olika saker. Men jag vet hur det är att vara bländad, av kärlek, att känna att man äntligen träffat den rätta osv. Min O som var allt det där visade tillslut ven han verkligen var när han våldtog mig. Då visste han redan om att jag hade posttraumatisk stress efter tidigare övergrepp.
  Att bryta där var nåt av det svåraste jag gjort, och fastän det nu är ca fem år sedan så ser jag honom fortfarande ibland, var jag än är. Ser hans ögon i nån på stan eller hans leende i någons ansikte på ICA och det knyter sig fortfarande i magen när det händer, men jag har lärt mig leva med sorgen och saknaden, leva med att mitt livs stora kärlek var en våldtäktsman.
  Tänker på dig, om det är nån som kan klara av detta så är det du. Massor av styrkekramar

 80. Trollen härinne för mycket oväsen och det ger en väldigt skev bild av vad dina läsare egentligen tänker. Glöm inte att för varje trollkommentar finns ett par hundra helt vanliga människor som inte önskar någon något illa och hoppas att du snart mår lite bättre!

 81. Jag brukar aldrig kommentera, men jag har gått igenom något liknande och känner att jag vill skicka lite ljus.
  Det du skriver om att du anpassar dig i relationerna och att du i övrigt är en stark person känner jag också igen mig jättemycket i.
  Det som hjälpte mig mycket efter att jag insett att jag vart lurad var att läsa om manipulativa personer och att ha en nära anhörig/vän som kunde hjälpa mig att spegla mig själv. Jag gick på hans bild, jag behövde någon som kunde se mig genom deras glasögon och ge mig perspektiv.

  Det kommer bli bättre, kämpa. <3

 82. Förstår att det måste vara hemskt att inte veta vad som var på riktigt och vad som var bluff, om nu inte allt var bluff. Tror du han kommer kontakta dig på nåt sätt och förklara något? Han är ju lika körd för det, men jag tänker att om någonting var äkta skulle han väl vilja säga det? Hoppas du kan få ro med tiden <3

 83. Ingen som inte varit med om detta kan nånsin förstå. Vartenda ord du skriver, exakt likadant har jag försökt förklara för mina nära å kära. Att man inte kunde äta å andra symptom är pga sorgen, förlusten och chocken. Att inte veta vad som var vad, på riktigt eller lögn, omfattningen av dubbellivet, lögnerna och otroheten, och att aldrig få veta. Jag ligger några veckor framför dig. Mina små måste ha en mamma som orkar. Första 2-3 veckorna var jag kvar i att jag älskade honom å kunde inte tro att detta var sant. Nu efter 5 veckor är jag ”nyktrare”. Det liknar olycklig kärlek säger de som kan, men med tillägget att du har det enorma sveket och dubbellivet. Man älskade varann men levde i två helt olika verkligheter. Och jag misstänkte inget. Gav allt av min kärlek och av mig själv. Men man läker. Låt tiden bli din bästa vän sa någon.

 84. Det gör så ont att läsa. Ditt hjärta måste spricka av alla dessa känslor. Högt och lågt. Att gå igenom ett tufft uppbrott betyder ju att man har tyckt om en person väldigt mycket. Och även om mycket bara var en fasad från hans sida så är jag övertygad om att han någonstans hade äkta känslor för dig, och dina barn. Den passionen ni verkar ha haft, jag tror inte den hade varit möjlig annars.

  Du får försöka se tillbaka på de positiva minnena och intala dig själv att de var äkta, och samtidigt blicka framåt. Du har fortfarande ett helt liv framför dig och det kommer bli så jävla bra, så småningom ❤️

  Tack igen för att du delar med dig av det här. Stor kram ❤️

 85. Mitt hjärta brister när jag läser det här. Vackert och stort skrivet. Brukar inte kommentera men nu gör jag det för jag blev så otroligt berörd. Kom ihåg att du protagonisten i detta kärleksepos i bloggformat 2018. Stor styrkekram

 86. Du känner tacksamhet över att du är fri från lögnen. Över att du inte är låst med honom. Ni har inga barn ihop så du kan bara gå och bryta all kontakt. Du Kan trösta dig med att du inte är ensam med dina erfarenheter. Förmodligen så kan bara andra kvinnor som har levt med liknande män förstå känslan. De är experter på att ”visa riktig kärlek”. Är det som jag kan utläsa av din text så var det på riktigt för dig men även för honom. Skillnaden är att ni har olika världsbilder. Du älskade honom. Han älskade dig för att du älskade honom och passade bra in i hans liv för att höja sitt ego och status. Läs på, rannsaka dig själv och gå vidare. Hemsk upplevelse men väldigt lärorik . All lycka till!

 87. Ingen människa är hemsk alla dygnets timmar, den insikten är det enda som får mig att någonstans förstå hur jag kunnat älska någon som gjort mig så illa och som gör att jag accepterar att jag saknar honom. Även fast det känns omöjligt just nu så kommer hjärtat att läka, åtminstone hoppas jag det.

 88. Kära Isabella!
  Smällarna i livet är ett gyllene tillfälle att ifrågasätta allt vi tror på och att gå djupare bakom illusionens kulisser för att upptäcka vem man innerst inne är och vem som kontrollerar det glimrande skådespel vi kallar den materiella världen. Det är endast vid dess hårda smällar som man slår hål på våra illusoriska ego-bubblor vi så smidigt vävt in oss själva i. Våra materiella begär är våra fotbojor! Silkesmasken väver in sig själv men föds om och omvandlas plågsamt till en vacker fjäril. Vill du fortsätta leva på ytan eller vill du flyga högt? Den frågan ställs all inför i dessa kriser. Jag har gått igenom ett par liknande smällar men har lyckats transformerats med hjälp av visa Gurus lära.

  Nedan finns ett citat ur en ren, omotiverad Gurus lära. Att komma till denna djupa förståelse på egen hand, är nästan omöjligt och därför finns äkta Gurus till vår hjälp:

  ”In the material world there is no love. It is lust. We are making business under the name of love. In the material world there cannot be love because… Suppose a girl loves a boy or a boy loves a girl. Both of them are actuated by sense gratification [sinnesnjutning]. So that is not love. That is not love. When there is question of sense gratification, that is not love. Just like there is little example. Just like mother loves the child. There is no question of sense gratification. Simply for the sake of love, the mother loves the child. It is simply a little example. Similarly, love means if I love you, I don’t want any return. Still, I love you. You may ill treat me. You may badly treat me. You neglect me. Still, I love you. There is no question of return from you. That is real love. That you cannot find in this material world. Because it is based on sense gratification, therefore there is love between a boy and girl, and as soon as there is little discrepancy, there is divorce. They are separated. Because the whole principle was on the basis of lust. So there is no love. Or we do not know what is meant by love. Love does not mean just a boy is attracted by a girl or a girl is attracted by a… That is not love. That is sense attraction. So in the material world there is no love. It is impossible. There is little, little example, just like I cited the example of mother and son or similar. That is also temporary. But real love is in the spiritual… That is Rādhā-Kṛṣṇa. That is real love. There is no separation. There is no cheating. There is no divorce. There is no sex attraction. Simply for love’s sake, loving, that is real love.”

  Lecture by His Divine Grace A. C. Swami Prabhupada on the Srimad-Bhagavatam 2.1.2-5 — Montreal, October 23, 1968.

  Källa: https://vaniquotes.org/wiki/Love_means

  1. Amazing!!! Thank you for sharing that deep insight! Real love is not conditioned buy the material world that is only temporary.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..