10 kaotiska dagar

Lördag idag. För en vecka sedan befann jag mig i blå hallen och tog emot pris med vårt bolag Nordic Tech House. Egentligen ville jag äta lugnande och sova bort dagen men jag har en liten kämpe i mig som alltid vill komma upp på fötter. Ingen visste där och då vilket kaos jag befann mig i.

För tio dagar sedan, mitt på dagen under onsdagen när hela Löwengrip invest hade content-dag, knackade en man på och letade efter H. Jag förstod inte vad allt handlade om men Magnus som var hemma hos mig (som tur var) slog på reg-nummer och då började allt komma fram. Ringde H och han berättade att han var skyldig en person pengar men jag kände att något inte stämde. Tillslut fick jag se skuldebreven som H signerat och då blev det också tydligt för mig vilka han hade gjort affärer med. Jag vet inte vad som chockade mig mest. Summan eller personerna.

Jag kontaktade polisen men kunde inte anmäla eftersom det inte är olagligt att knacka på dörren och fråga efter en person. Men allt loggades och jag skickade över bild på personen vid min dörr, regnummer samt skuldebreven mellan H och dom. Deras rekommendation var att gå ut i media och berätta att jag och H hade gjort slut. Annars kunde hotbilden spilla över på mig samt flytta på mig. De polisen kunde göra var att åka ut några gånger till Elfvik de närmsta dagarna för att visa sig. H kunde även kontakta dom för att få skydd.

Min livvakt ville också att jag skulle sova borta då eftersom ett av skuldebreven redan hade förfallit och de hade besökt mitt hus. Men jag var i chock och ville bestämt stanna hemma. Pingis, David (Pingis sambo) och Linus kom över som stöd på kvällen och jag fick skydd under natten.

På torsdag morgon gick jag ut med att vi hade gjort slut. Under dagen var jag på kontoret för att meddela mina kollegor om situationen samt träffa min psykolog. Mitt i allt kaos dök min stalker upp vid kontoret trots kontaktförbud men jag mådde så dåligt att jag inte kunde ta in det. Det var ett litet problem i jämförelse.

På kvällen var det Project Playgrounds middag. Det är en organisation jag gärna stöttar. Samt att jag behövde sysselsätta mig. Prinsessan Sofia, som har kommit och bli en vän till mig de senaste året, såg direkt att jag mådde dåligt. Hon är en sådan vän som snappar upp allt direkt. Jag kämpade på men åkte hem lite tidigare vid 23.00 och när jag och min livvakt kom till mitt hus stod två bilar skumt parkerade, en vid korsningen till min gata och en uppåt skogen där det finns en hundbana. De satt personer i bilarna och vi åkte närmare och tog reg-nummer och Magnus vände därefter och körde iväg en sväng bort mot Elfviks gård. När vi såg att bilarna var skriva i samma område som mannen som knackade på, bestämde Magnus för att köra iväg oss och ta in på ett hotell. Den stunden var fruktansvärd obehaglig. Män utanför mitt hus vid midnatt, antagligen väntades på H. När vi senare får mer information om personerna utanför mig var de dömda för människorov. Fruktansvärt.

Efter det har jag inte bott hemma.

På morgonen efter (fredagen) hade vi en stor internationell presslunch i mitt hus för Löwengrips nya glow-serie. Det gick inte att boka av den då folk hade flugit in så vi säkrade upp huset med fler vakter och jag åkte tillbaka på morgonen. Jag vet inte hur jag fixade det. Jag grät medan Emelie gjorde ordning mig men sedan lyckades jag samla mig, gå ner och prata med alla journalister och gjorde intervjuer hyfsat som vanligt men med några avbrott.

Igår (sista november) förföll ännu fler skuldebrev. Det är stora belopp och fruktansvärda räntor. Vi pratar räntor på nästan en miljon i månaden. Eftersom vi inte har kunnat veta hur allt skulle skena iväg när fler skulder gick ut valde mitt säkerhetsbolag att barnen och jag skulle resa bort. Odd har också sovit borta. Jag har noll med H:s skulder att göra men vi visste inte hur det här gänget skulle agera. Det vet vi fortfarande inte vilket gör allt svårt. H befinner sig vad vi vet inte i Sverige men vi har fått uppfattningen om att han försöker lösa skulden.

Det är en tragisk situation H har försatt sig i men jag kan inte tycka synd om honom efter alla lögner. De enorma lånen fördes över till honom den 20 augusti enligt skuldebreven. Vi hade blivit tillsammans igen och jag tror att mitt namn gjorde de möjligt för honom att låna dessa summor.

Jag vet inte hur de kommande veckorna kommer att se ut. Jag hoppas att han hittar ett sätt att betala tillbaka, för dessa personer ger inte upp.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Dagen med barnen här borta. Jag älskar de så. Jag är ledsen för vad jag har utsatt de för och hoppas att de inte kommer att minnas något. Jag har inte sagt något mer än att vi tog lite extra semester och att Magnus och Ida följde med.

 1. Bodil skriver:

  Fy vad hemskt att du ska få gå igenom detta! All kärlek och styrka till dig.

 2. Sofie skriver:

  Jag anser att Kändisskap och Rikedom ALDRIG är värt att leva ett liv som du gör.
  Visst, du har råd att åka till Dubai. Men all lvrig tid är du ju som en fånge din stackare. Och barnen! Herregud.
  Stalkers och hat och hot och skumma typer och panikrum och livvakter mm mm.
  Jag är så lycklig för mitt vanliga underbara liv.
  Det gör ont i hjärtat att läsa om hur du har det, hur du mår. Ändå fortsätter du, som om du vinner nåt på att fortsätta i rampljuset.
  Vill inte döma dig, jag känner bara empati och sympati för dig och din familj. Försöker sätta mig in i ditt perspektiv och då förstår jag ännu mindre hur du prioriterar. Det kommer jag aldrig förstå. Har du ingen runt dig som talar allvar om detta med dig? Vakt, psykolog? Familj? Att detta inte är ok. Att du far illa av detta. Vilket pris din offentlighet har för dig och din familj. Jag hade aldrig tyckt att det var värt det.

 3. Jasmine skriver:

  Det här är inte ditt fel. Det här kunde och kan hända vem som helst, så att DU skulle utsatt dina barn för något är inte sant. Lägg inte den skulden på dig. Jag förstår att det snurrar otroligt mycket tankar och flödar sorg och förtvivlan genom kroppen just nu, men du valde inte detta. Massa styrkekramar till dig, du tar dig igenom detta det är jag säker på trots att jag inte känner dig.

 4. Jessica skriver:

  Skriver du dina blogginlägg själv, eller har du någon assistent som skriver åt dig? Låter inte som ditt språk, på flera ställen står det ”DE” istället för det, och det brukar det inte göra. T.ex De satt personer i bilarna…och så skriver man ju inte.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..