Mycket hotelltid

Barnen och jag har det faktiskt hyfsat bra trots allt. Jag försöker se det som en extra semester tillsammans och göra det bästa av våra dagar. Ida reste med oss de första dagarna vilket jag är tacksam över, jag hade det svårt att kliva upp då. Men nu är det vi och livvakt och det fungerar också bra. Gillis och Sally tror att vi har vår egna ”polis” med oss på resan om tjuvar kommer. Dom får tro det just nu.

Odd och jag har en bra dialog. Jag var så rädd att han skulle bli arg på mig, vilket är förståligt på något sätt. Stalker hemma och så det här. Men han har varit lugn och stöttat mig massor. Han har också fått flytta på sig efter hotbilden. Fruktansvärt.

Barnen och jag ser Vajana om och om igen. Det blir mycket hotelltid för oss men personalen är så fina, köper leksaker och försöker underhålla oss. Vardagen är verkligen surrealistisk. Dock försöker jag ta jobbsamtal då och då och försöka få allt att rulla som vanligt. Nästa vecka väntar NYC med en massa möten och det längtar jag efter. Jag mår bra att få jobba.

Bor ni i NYC så kom gärna förbi Löwengrips event på torsdag. Jag behöver all er energi och få ha en rolig brunch ihop! Jag kan inte gömma mig för all framtid, det är det han som ska göra i så fall och inte jag. Men jag kommer få leva med säkerhet runt mig under en lång tid framöver.

Stor kram

  1. Människorna H är skyldig miljonbelopp? Dom skiter ju i hur dom får pengarna bara dom får dom och om de så är via bella så tar dom ju det!

  2. Såklart dom som vill ha tillbaka sina pengar från Hampus! Han har inga pengar, Isabella har. Var tror ni dom försöker få tillbaka sina pengar ifrån?

  3. Att du ifrågasätter det på riktigt är juh helt knas.
   H är manipulativ och ljuger för att folk ska tro honom.
   Hade det varit omvända roller så hade kvinnan blivit jrhlbgd som psyksjuk etc.
   Varför kan vi inte vänta ut H för det avskum han är- en manipulativ sociopat.
   Så enkelt är det!

   Hoppas de får tag på H så att Isabella med anhöriga får det lugnt.

 1. Jag tycker du är så fantastisk, så stark och det är så orättvist att du blir utsatt för såna här saker. Jag skickar dig all styrka jag kan och om du har vägarna förbi Sälen (jag har nyligen flyttat hit till pojkvännen) så hojta till så gixar vi en fika med energiboozt!

 2. Tycker du allvarligt… att han ska gömma sej för all framtid ?
  Affärsmässigt kan det väl gå fel ibland eller hur ?

 3. Alltså jag fattar faktiskt inte, du skriver om H har sol och vårat dig, men det har han ju inte iom att du var smart och snappade upp signalerna. Hotbilden kan inte vara så gigantiskt som du vill få oss att tro när du bjuder in till event i NY på allmän plats?

   1. Varför kan du inte vara hemma? Du har ju skrivit att ditt nya hus är jättesäkert med kameror och säkerhetsdörr och allt vad det är. Sen är du väl sällan ensam när du är hemma?

 4. Bella!!! Om hotet är allvarligt, ta genast ner bilderna från hotellet. Det tar 5 min att hitta på hotels hemsida.. Detalj från sovrummet..

 5. Tänker verkligen på dig… Flera ggr om dagen. Skönt att läsa att ni ändå har det bra. Och att du ser fram emot att jobba 😍 Det känns som ett ”friskhets”tecken då det gäller dig 😍👍🏻 Kramar fina ❤️

  1. Undrar samma som du.
   Inget hindrar dom att ta sig till NYC om dom så nu vill det som hotar Isabella pga. hennes ex H..

  2. Den kommer att finnas kvar så länge H inte har betalat sin skuld. Vi hoppas dock att gänget han är skyldig låter oss vara. Det har varit viktigt att trycka på att vi brutit och inte har någon kontakt längre

   1. Som det verkar är det inget gäng som hotar. Men är det kriminella gäng så kommer dom inte ge sig. Inte vad det gäller dig heller. Med allt som händer , hoppas USA släpper in dig. Men som sagt tror hotbilden är överdriven.

  1. Han dök upp vid kontoret i torsdags trots kontaktförbud när allt var som kaosigast. Mitt målsägarbiträde har ansökt om utökat kontaktförbud med tydliga platser han inte får vistas vid. Håller tummarna

  1. Visst är det så men det har tyvärr spillt över på mig för att jag har ekonomin. Sista skuldebreven som H upprättat med ett otrevligt gäng förfaller idag (månadsskifte) så rekommendationen har varit att hålla oss borta samt bryta helt med H (vilket skedde förra veckan).

 6. Det är fint att läsa att Odd stöttar dig. Han känns som en trygg del av ditt liv, även om er relation såklart är helt annorlunda nu än när ni var gifta. Tror att det är viktigt att omge sig med människor som KÄNNER en när man mår dåligt. Kram

 7. Jag bor i NYC och jobbar 5 min fran dar eventet kommer hallas, ser verkligen fram emot att komma forbi och saga hej!

  1. Vi tar en vecka i taget. Odd bor på annan plats med barnen nästa vecka och jag reser iväg och har vakt. Vi måste hitta ett sätt att behålla vardagen på. Denna vecka har H:s sista skuldebrev förfallit så vi fick rekommendation att resa iväg

    1. Men Elin, om H nu skrivit ett skuldebrev som förfallit och det finns hot mot Isabella och hennes närmsta. Vem/vilka tror du då skuldebrev är skrivet med? Knappast banken eller en jurist..

 8. Det gick bra att tala ut sålänge det bara va du som tala. Men nu när H kommit med motbevis är det helt tyst från din sida! Har du inget att komma med? Ser ju ut som du ljuger.

   1. Men media skriver ändå. Är det inte bättre då att du går ut med din sanning? Just nu ser det ju inte så trovärdigt ut m tänker jag utan att lägga en värdering i det hela om vad som är sant och inte.

   2. Du valde ju att gå ut i media?! H måste väl få försvara sig. Det kan ju lika gärna vara du som ljuger.. har ju hänt förut. Fult att skriva massa skit om honom för att rädda ditt eget skinn tycker jag. Ni kan hålla det privat.

  1. Nina, alltså lägg ner! Jag har också levt under hot pga min exman stora spelskulder ! Hoten som Isabella utsetts för är trovärdiga speciellt med tanke på hennes ekonmiska förutsättningar , H har extrema skulder , samma med min exman han har än idag över 1,5 miljoner på sig att betala, då mitt ex lånade pengar av ” fel” människor & han inte kunde betala igen började dem hota hans fru alltså mig, jag vet exakt hur det känns , jag är medveten om att hoten ännu finns för mig trots snart 6 månader som gått. Det Isabella går igenom är så fruktansvärt på alla sätt & vis…jag lider med henne & jag känner m henne ! Hoten kommer finnas så länge som dem ” fula” kriminella vill ha igen sina pengar , men att gömma sig & sluta leva är inte ett alternativ . Jag & mina barn lever nu under skyddad boende & adress mm, har personskydd mm, då är INTE jag känd eller i Isabellas liga av ekonomisk rikedom. Så om du tror att hoten försvinner efter en vecka så har du fel. Jag anser också att den skyldige ska gömma sig inte den som är oskyldig. Jag gillar inte att så många här misstror & vill lägga skuld på offret…why?!? H har utalat sig men vilken sanning är det?! HANS & vet du, dem allra flesta som begår brott eller andra handlingar ljuger sig blå..lovar dig! Så jag tror stenhårt på att H ljuger & är en psykopat , precis som min exman. Han är också ” så oskyldig ” enligt honom själv fast bevis finns hos polisen hos kronofogden & hos dem ” trevliga snälla gäng” som vill ha sina pengar på. En liten parantes att ta till sig att ALLA kan råka illa ut & bli utsatta precis som Isabella & även mig själv . Alla styrka till dig Bella & lyssna på alla som vet vad du ska & inte ska göra , som är experter INTE missunnsamma bloggläsare som inte vet ett dugg!

    1. Wake up call, H har ingenting att förlora därmed kan han säga vad han vill i medier. Sanning eller osanning. Isabella har barn, alla anställda hon ansvarar för och är mitt uppe i en utlandslandering. Vore oproffsigt att köra pajkastning i media. Hon delade med det hon känner, sina djupaste tankar medans han är saklig och stenkall (kanske det han behöver för att ta sig igenom sin storm) nu lämnar vi dem i fred med respekt för inte bara fem men också deras nära och kära.

     1. Tycker IL varit stenkall i sin onådiga, överdrivet detaljerade karaktärsassassination mot sitt ex. hon kunde bara poängterat att det är över men hon har sprutat ut detaljer som dessutom kan motbevisas

   1. Det verkar troligt att man vill försvara sig i exets läge. Det är väl en naturlig reaktion, jag brukar själv vilja uttrycka förmildrande omständigheter när jag gjort fel. Dessutom finns det nyansskillnader av berättelsen, och vi kan inte veta vilka detaljer som stämmer. Det är troligt att bådas berättelser förstärks av starka känslor.

    Vi kan inte heller veta om han är en psykopat eller om han bara begått ett stort misstag pga att han tagit för stora risker. Psykopat är en psykiatrisk diagnos. Man behöver inte vara psykopat för att kunna undanhålla sanningen för någon, men man kan vara det. Själv tycker jag dock att det är väldigt osympatiskt med personer som ljuger. Men han kan även ha ljugit av rädsla. Poängen är att det är omöjligt att se hela bilden baserat på blogginlägg och artiklar och därför tycker inte jag att vi ska döma någon av dem just nu.

  2. Varför ska hon bemöta en skitstövels kritik?
   Den situationen han har satt sig i säger väl sig självt att han är en människa man ska passa sig för.

 9. Jag hoppas inte det här slår tillbaka för mkt på dig. Blir mörkrädd av alla uttalande från ditt ex. Jag vill verkligen inte att han lyckas svartmåla dig.

  1. Verkar ju vara tvärtom. Isabella har vetat om det och när hon insåg att det kan komma ut och påverka hennes rykte så lurade hon i honom att fly. Fatta hur jäkla oroliga hans familj osv varit när hon går ut med att han aldrig kan komma tillbaka till Sverige, att han hotas att kidnappas osv när det inte ens stämmer.

   1. Njä det är ju han själv som sagt att daytraders av hans kaliber lever under kidnappningshot. Om Bella får påhälsning av någon som söker X och några förlorade miljoner är det inte konstigt att hon blir rädd. Ffa inte mot bakgrund av att hon redan har en stalker.

 10. Jag har nu följt dej i ett helt decennium, och kan uppriktigt säga att jag älskar dej <3 Du andas ett sånt mod. Världen behöver verkligen Blondinbellor, och Sverige behöver dej, du gör mej stolt över att vara svensk, du har verkligen gjort MYCKET
  Skickar nu mina varmaste hälsningar och styrkeramar. Det är glädjande att läsa att du trots denna situation har bättre stunder då och då, det hjälper dej att orka med när det känns svårare
  Kram <3 <3 <3

 11. Vilket surrealistisk liv du har. Jag hoppas att du får tillbaka din trygghet, låter så otrevligt. Bra att du markerar att du inte tänker betala för hans misstag.
  💕💕💕

 12. Usch, vilken jobbig situation, Isabella! Hoppas att det löser sig. Vad gör du för att försöka hjälpa din pojkvän ur den här knipan?❤️

 13. Är ditt säkerhetsvakt proffsigt? Han borde inte gevintervjuer alls. Eller säga någonting om H. Varför ja H ringa till vakten? Hu har han nummer? Konstigt

 14. Ditt kommentarsfält är verkligen en spegling av nutidens samhälle.
  Tror ni att vi har kommit nånstans med #metoo?
  Gång på gång förminskas kvinnor när de vågar tala ut och öppet prata om deras upplevda erfarenheter.
  Jag har aldrig hört en man förminskas, förödmjukas samt bli ifrågasatt till denna grad som vi nu kan se händer i detta fall.
  Ni är inga skarprättare.

  1. Louise vi kan vända på det. Alla de män som lider av psykisk ohälsa eller lever i ett destruktivt förhållande där det är kvinnan som kränker och slår, de förminskas. De blir misstrodda och får kommentarer som ”men skärp dig, du är väl man eller?” Att det är flest män som tar sitt liv varje år tyder ju på någonting och att alltid dra kortet ”det skulle aldrig hända en man” eller att ”det här skulle aldrig en man få höra” är så himla naivt.

   1. Skulle vara intressant ur ett statistiskt perspektiv där du kan framföra ren fakta, utan spekulationer.
    Jag kanske inte har lagt upp fakta här, men en snabb googling kommer nog göra dig gott.
    Sedan sista kommentaren från denna tråd är verkligen guld, läs på om gaslightning, narcissism/psykopati så får du se karaktärsdrag, H kvalar väldigt bra in där.
    Finns det bevis finns det ingen anledning från hans sida att undangömma det.

  1. Du behöver inte veta ”vad som är sant”. Men om du vill lära dig mer om psykopater av H:s typ kan du läsa på hemsidan el Instagram för ”Vi bryter tystnaden”. Där kan du se hur kvinnor och barn drabbas och det följer alltid samma mönster oavsett om man är ”rik” (som Isabella) eller vanlig (som jag). Vad som ”är sant” i olika detaljer är egentligen inte intressant för psykopatens beteende är likartat oavsett dennes bakgrund eller syften.

 15. Hej! Bor i New York och är sugen på att gå på er brunch den 6e. Kostar det någonting? Vad är det som kommer hända under brunchen?

  Om någon skulle vilja länka ytterligare info vore jag tacksam!

 16. Styrka till dig Isabella! Finns en lösning på de mesta och heja dig!
  Och till er som misstror hot pga kommande event, jobbsammanhang, inte helt rimliga argument. Ingen ska behöva gömma sig. Finns det en planering och skydd ska man försöka leva på så gott det går utifrån de förutsättningar som finns.

 17. Tycker synd om dig, odd och dina barn. Ditt nya hus var ju fort Knox så varför är du utomlands? Vad ska de göra mot odd han har väl absolut ingenting med situationen att göra bortsett från att vara far till din barn

  1. Tror du att det är jättehärligt att vara inlåst i ett hus? Under en period kan det både vara säkrare och ffa skönare att befinna sig på annan ort, och då hellre lite sol än ett novembergrått Sthlm.

   Varken Bella eller Bellas barn har sannolikt något med situationen att göra men åtminstone utåt ser det ut som om Bella har en del pengar. Genom Odd, Barnen och Bella kan då utpressare försöka driva in pengar X är skyldig.

 18. Nu när vi hört/läst din version vore det spännande att se H:s sparade sms-konversation med dig som enligt honom finns. Tar inget parti, dömer ingen och hoppas det går bra för alla inblandade. Spännande fortsättning!

  1. H är en manipulativ psykopat. Det är klart han går ut och grinar i tidningen. Det finns ingen smskonversstion. Han säger så för att rädda sitt skinn.
   Från första stund har Han juh verkat helt cray cray.

  2. Det här är inte spännande alls! H är psykopat och du bör verkligen ta parti, för Isabella. Jag går igenom exakt samma som hon nu, dock uran resurser för att resa bort eller ha livvakt. Det här är verklighet för tusentals kvinnor och barn, bara i Sverige. Istället för att vänta på H:s nästa drag borde du gå in på hemsidan eller Instagram för ”Vi bryter tystnaden” och skaffa dig information om hur den här typen av förövare fungerar och vad konsekvenserna blir för kvinnor och barn.

 19. Kan inte ens föreställning vad du går igenom just nu. Och det är så jävla orättvist att du & dina barn ska drabbas av något som på intet sätt är ditt fel. Mina tankar går till dig. Hang in there! Var ledsen – tillåt dig själv det. Du kommer igen. Kram.

 20. Bra att du verka har fått tillbaka fokus och reser sakta men säkert upp. Alla känslostormar och
  energi som denna stormen har tagit hoppas jag att du kan hitta något litet som driver dig vidare och från det finna lite mer styrka och sen faller allting på plats med din positiva attityd och envishet. Du är en bra mamma, tvivla inte på det för skuldkänslor har alla mammor. Nu jäklar hoppas jag LWgrip Beauty får en dunder lansering och du och pingis ökar marknadsandelar globalt. Istället för att räkna alla dåliga minnen, räkna på procent tillökning per land. Det kommer att ge dig kreativa idéer och så småningom om med hjälp av psykologiskt stöd tror jag att du kommer att gå vidare till något bättre (aldrig gå tillbaks till något bättre, det är orealistiskt) hejja er, ni gör det många kvinnor /mammor drömmer om ❤️

 21. Att leva med den överhängande känslan av att vara jagad och/eller ett objekt för någon annans sjuka upplevelsevärld är en oerhört lamslående stressituation. Att behöva se sig vakande runt varje gång man går utanför dörren och att få sin egen trygghet berövad, det är ett straff i sig. Det kommer sannolikt att hänga med dig även efter att detta är över. Men det blir bättre med tiden och PTSD symtomen allt mindre intensiva och tillslut är du dig själv igen.

  Men ibland hjälper det att se livet i vitögat, se det för vad det är – sällan en spikrak företeelse och något som ingen egentligen har sagt ska vara enkelt. Och du kommer att vara stark och svag om vartannat, nu och sen <3 <3

 22. hoppas att allt löser sig för dig! tråkigt att det behövde bli såhär. ❤️
  jag tycker det är väldigt konstigt att H inte träder fram, går in till polisen & säger ”kolla igenom allt”. om han inte gjort något, varför träder han inte fram? tycker det är tydligt att han försöker slingra sig genom att visa ett meddelande som möjligtvis är tagit helt ur sitt sammanhang. vilken ”vanlig människa” går ut i media men inte försöker bevisa sin oskuld på riktigt genom att lägga alla kort på bordet?

  1. H har aldrig sagt att han inte gjort något. Han har sagt att han begått stora misstag och betett sig som ett svin. Det han försöker bevisa är att Isabella inte talar sanning. Hon var medveten om att han handlade med andras pengar. Dessutom var det ingen kriminell kidnappare utanför hennes hus. Ska han gå till polisen för att Bella talar osanning och överdriver? H har gjort fel, och Isabella gör också fel som smutskastar honom offentligt för att rädda sitt eget varumärke.

   1. Fast han snackar skit. Först säger han till expressen att hon inte alls visste om något, till att ändra det till att hon visst visste om. Så jag tror personligen han snackar skit eftersom han ändrar sig. Isabella har upplevt sig hotad, sen om personen var kriminell eller inte är en sak. Men oavsett så har hon upplevt ett hot och valt att lämna landet med barnen. Jag tvivlar starkt på att Odd behöver flyttas på om läget inte är allvarligt.

 23. Jag är gammal nog för att vara din mor, Isabella. I hela mitt liv har jag sett kvinnor (och barn) bli drabbade av män (och själv blivit drabbad), på mer eller mindre otäcka sätt. Män som försvarar sig själva genom att ALLTID skylla på kvinnorna och barnen som de drabbar, och vissa svaga kvinnor som köper männens patetiska rättfärdigande och försvar och som istället fegt pekar finger åt mäns offer – kvinnor och barn.
  Som singelkvinna är man mest utsatt och det är näst intill omöjligt att undkomma detta, både i privatlivet och i arbetslivet. Grunden i det hela handlar väldigt ofta om att begränsa kvinnors liv och rörelsefrihet och ju mer frihet och lycka en kvinna har – desto värre blir de här männen och kvinnorna runt omkring dem.

  Du är bara ansvarig för vad du själv gör Isabella, kom alltid ihåg det. Du behöver alltså inte be om ursäkt för allt som ”x” har ställt till med för dig eller för andra människor som han har drabbat. Som vuxen människa ligger ansvaret helt och hållet på honom själv. Det är hög tid att låta män ta eget ansvar för sina handlingar.

  1. Herregud vad patetiskt. Män tar ansvar idag, men det finns idiotiska män precis som idiotiska kvinnor ändå. Låt inte din historia spegla hela din världsbild.

   1. Min och miljontals andra kvinnors och barns ”historia” och erfarenheter av män. Dvs verkligheten. Låt inte din historia spegla hela DIN världsbild J.

  2. Det har bland det nästa jag läst på länge,
   Hälsningar en som också är gammal nog att vara Isabellas mamma 😀❤️

  3. Jag glad över att samhället är jämnlikt. Hushåll har 2 inkomster ist för att männen ska behöva jobba som djur bara för att det ska gå runt. Är glad över att kunna vara hemma med min dotter halva tiden av pappaledigheten. Varför? För det är så jävla skönt att kunna slappna av!
   Tycker även att det är rogivande att vi inte har allmän värnplikt, slipper jag oroa mig för nästa krig och ev behöva offra mitt liv för en otacksam kvinna som dig!

 24. Jag hoppas att majoriteten av de ignorantare kommentarerna kommer från väldigt unga människor. Personer utan färdigutvecklade frontallober som inte vet hur sociopater och gaslighting fungerar, som inte redan hunnit läsa tusentals exempel på kvinnor som förlöjligas och dumförklaras av samma män som lurat och utnyttjar dem. Jag hoppas också att det rör sig om väldigt unga människor för att de flesta helt verkar ha missuppfattat vad ett bevis är. H har inte lagt fram några bevis, en person som står utanför pressetiken (bloggbevakning) har låtit honom presentera sin version, vi vet ingenting om hur hennes granskning sett ut, vet vet absolut inte huruvida de sms-konversationer han fört fram är älta eller inte. Vi vet ingenting, ord står mot ord. Det enda vi vet med säkerhet är att H har all anledning att ljuga och att beteendet på inget sätt är nytt, att utnyttja någon och sedan försöka vrida det till att personen är irrationell och galen är ett trick gammalt som gatan. Snälla, låt inte män komma undan bara för att vi gillar att tro på män. Läs på om gaslighting, psykisk missjandel, solovårare och så lite om pressetik, journalistiskt arbete och vad bevis innebär.

  Jag blir mörkrädd av att läsa om denna härva. Bara sluta kasta kvinnor under bussen. Nu.

  1. För kvinnor har aldrig någonsin ljugit? Jag har inte tagit sida i denna situation men kan säga att jag aldrig kommer ta kvinnans sida enbart pga är kvinna. När man inte känner någon av dessa personer i verkliga livet är det otroligt svårt att veta vem som ljuger, manipulerar, ägnar sig åt gaslighting eller annat. Det är inget man kan se i en blogg eller i någons mejl.

  2. Bra Ella! Äntligen någon som vågar stå upp för kvinnor och barn, mot män. Män vågar ju nämligen inte. De har istället full sjå med att gaslighta kvinnors och barns hela liv, verkligheten för många av oss, genom att påstå att våra dåliga erfarenheter av män inte alls existerar, alternativt är vårt eget fel, alternativt att kvinnor och barn ”ljuger”, alternativt att det faktiskt är synd om män också och blaha, blaha i all manlig tröttsam och inbilsk oändlighet. Män är sannerligen skrattretande.

 25. Om jag får fråga, vad har dem hotat dig med ? Att du ska tömma ditt konto? Kidnappa dig eller? Förstår inte va de är för hotbild du har mot dig?

 26. Att skriva om hoten, ungefär var du befinner dig utomlands, om kontaktförbud om förfallna skuldbrev, vem som har och inte har barnen, kristeam, psykologer, vakter mm. försvårar inte det hotbilden? Är inte det något som kan trigga den som ev vill dig illa? Att dela sån information med sina närmaste är ju förståeligt men att skriva om det offentligt på bloggen känns bara konstigt. Å andra sidan har jag aldrig varit i närheten av någon liknande situation så vet inte hur man brukar resonera. Instinktivt känns det bara jätte fel…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..