Inte sopa under mattan

Här kommer ett litet hej från oss. Måendet går upp och ner men det är inte så konstigt. Jag vill alltid skynda med att må bra men jag måste ge mig tid. Det går inte att leva ett liv med någon ena stunden och andra ha brutit helt utan att det gör vansinnigt ont. Min styrka i livet och även svaghet, är min förmåga att stänga av. Min hjärna vill gärna göra det. Dra ett streck och gå vidare. Som jag alltid gjort när livet varit tufft. Men jag vet att jag måste få våga sörja. Gråta. Stanna upp. Men jag kommer behöva hjälp med det av min psykolog. Annars går det så fort för mig att gå vidare och i längden vet jag ju att vi människor inte mår bra att sopa känslorna under mattan. Det är bara det att jag inte riktigt har verktygen för bearbetning själv, därav psykologen.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Jag tänker mycket på tacksamhet här borta. Det hjälper mig att se dagarna lite ljusare. Nu ska jag krypa ner och sova bland mina älskade barn. Vi hörs imorgon.

 1. Det cirkulerar bilder när Odd lämnar in Sallys iPad för den har gått sönder i Sverige. Hur går det ihop om barnen är med dig och Odd inte är i Sverige?

  1. Det är ingen som hävdat att han inte är i Sverige. Sedan kan man ju tänka efter lite själv och dra slusatsen att paddan kan ha gått sönder för dagar/veckor sedan men inte hunnit/kunnat lämna in den förrän nu. Tänk vad lite tankeverksamhet som krävs för att komma fram till ett logiskt svar.

  2. Men suck! Antagligen har de väl en iPad hos Odd och en annan hos Isabella. Så den kan ju ha gått sönder när Sally varit där tidigare. Inte sjutton behöver man väl inte springa till butiken samma dag som något gått sönder? Eller en massa andra möjliga orsaker.

  3. Men alltså lol…
   Vaddå cirkulerar? Jag hittar då inget.
   Odd kanske är tillbaka i Sverige om han ens var iväg…
   Vad har en Ipad att göra med barnens nuvarande plats? xD

  4. Haha, vilken förälder hinner springa o lämna in något samma dag som det går sönder? Den kan väl ha gått sönder för flera dagar sedan? Jisses vilken icke-fråga! 😂😂

  5. Jag förstår inte, varför skulle inte Odd kunna lämna in den fast Sally är med Bella? Den gick väl sönder innan de åkte?

  6. Hun har vel ikke sagt at Odd ikke er i Sverige? Hun fortalte at Odd også fikk politibeskyttelse før helgen, men ikke noe utover det?

  7. “Cirkulerar”?!? Var?!? Och vem la ut dom bilderna?? Gör ngt bättre med ditt liv än sprida rykten som i te stämmer.

  8. Hahah den sjukaste kommentaren!
   1. Vem har sagt att Odd är utomlands?
   2. Han kan inte lämna in Sallys iPad eller?
   Så synd och tråkigt med dessa onödiga kommentaren, som förra skrev, du måste kunna göra något bättre med din tid!

   1. Oavsett sanningshalt. Så oprofessionellt av en anställd att lämna ut en sådan bild på nätet. Hoppas verkligen arbetsgivaren tar upp det med hen.

 2. Tror inte heller på krypto-valutor, däremot på att handla med de riktiga. Har minsann sett både en brittisk penny och en gammal Deutsche mark här i Frankfurt där jag är. Det är lite spännande att se t ex om man får mer euro för dollar än för kronor som jag märkte 2015.

 3. Förstår att det gör ont och känns tufft just nu. Ta dig tid att läka och klandra inte dig själv Isabella. Du är stark. ❤️ ❤️ ❤️

 4. Hej!
  Vad härligt att bara få vara med dina barn i värmen och få koppla av, försöka ialafall:)
  Vart är ni någonstans?:) du kanske inte får och vill berätta nu. Men det ser jättefint ut där ni är!:) så du får jätte gärna berätta mera om det där stället där ni är och jätte gärna visa mera hur det ser ut där:) men kanske senare när allting har lugnat ner sig. är Odd med er utomlands? Jag tänkte eftersom han också är indragen in det här.
  Massa styrkekramar till er!:) allting kommer att lösa sig med tiden:) även om de kanske inte känns så just nu. Kram

 5. Jag tänker att H antagligen läser din blogg. Är det något du tänker på när du skriver dina uppdateringar? Hämmar det dig?
  Att sörja är att läka så låt sorgen ta plats.💚

 6. Är det helt slut nu då?!! Är ju lite svårt att fatta det..Går du tillbaka igen så kommer jag aldrig läsa ett ord till här,för då är du av samma skrot och korn. Hoppas att du hittar Odd igen,när du levde med honom var du mer mänsklig och tusen gånger roligare…Om du läser dina gamla inlägg så är de skrivna med massa humor och respekt!
  Kram

 7. Hej,

  Väldigt kloka tankar Isabella! Lycka till och vet att allt kommer att vända och bli bra igen. Det här är bara en del av livet, och vissa får tyvärr känna av det lite mer än andra. Jag har själv varit med om något liknande, och mina barn blev vettskrämda. Det var som att leva i en mardröm just då. Overkligt och man tror inte att det händer i Sverige men det gör det tyvärr. Men livet har som tur var återgått till det normala igen och man slipper titta sig över axeln.

  Kram!

  Anneli

 8. Känner verkligen med dig. Men låt det ta tid och ta hjälp. Det viktigare nu är barnen och att du kommer på fötter igen. Var stark, det blir bättre sen.
  Och lova att du ALDRIG låter dig manipuleras att ta tillbaka Hampus igen, lova. Oavsett vad han säger.
  Var rädd om dig ❤️

 9. Du är så stark! En tidigare kollega till mig blev sol o vårad av en man. Jag minns vilken skam hon kände. Du har ändå varit på din vakt och lånade aldrig ut pengar. Det är jättebra gjort av dig. Det är lätt att bli manipulerad! Njut av dina barn nu och jag är övertygad om att du i framtiden kommer hitta din drömman.

 10. Det låter sunt! Jag är likadan. Har strukit streck över jobbiga saker som hänt och tuffat på obrydd. Nu får jag betala det, 37 år gammal, med hjälp av psykolog. Kram till dig Bella!

 11. Hur gör man när man stänger av? Blir nyfiken. Jag skulle gärna vilja kunna göra det. Istället åker jag ner i ett svart hål och gråter hela tiden när jag vart med om hemska saker (som tyvärr är ganska ofta senaste åren). Och det tar lång tid att komma tillbaka.

  1. vet inte om man helt kan lära sig det… och det kanske inte är supernyttigt heller. Känns mycket som en personlighets-typ som har dessa drag. Jag är precis som Isabella och kan stänga av känslor/tankar och inte känna, tänka eller bearbeta. Sen kan jag öppna det och ta tag i det när jag vill, oftast med psykolog då. Vet inte om det är någon form av känslomässig överlevnad som man lärt sig av att ha gått igenom tunga och traumatiska saker. Definitivt blivit mer så för mig efter ett stort trauma för 7 år sedan, så senast när jag bröt upp ett långt förhållande efter att ha blivit utsatt för otrohet och lögner, kunde jag liksom stoppa undan dom känslorna tills jag var starkare att ta tag i det. enklare att ta itu med det när man är mindre arg, får lite distans och är mer rationell. Jag drog på en 2 månader lång solo-resa på andra sidan jorden och tog itu med alla mina känslor då. Skrev mycket dagbok och funderade. Var helt slut efteråt!
   Det är som att man bara bestämmer att ”nej, nu kan jag inte ta i det här” och så stoppar man det någonstans i bakhuvudet där det inte kommer fram hela tiden. Man agerar endast på rationalitet, praktiska lösningar och inte känslor.

  2. Nej, det vill du inte kunna.. man kan ”stänga av” till en början. Problemet är att med tiden lyckad ens hjärna göra det utan att man ens vill.

  3. Lilly, det är många som gråter i kris, andra blir elaka mot folk i sin omgivning… Men själv har jag slutat gråta efter många tårar. Det går! Jag tänker typ; fan vilken skitsituation jag är i nu, vill inte vara kvar i den, hur tar jag mig ur den? Då är svaret sällan att ligga i sängen och snyfta. Så mkt roligare att ta sig igenom en hård tid, komma ut på andra sidan och känna glädje och kunna vara till glädje för andra. Jag struntar i alla som säger att man måste släppa fram sorgen och kör med floskler som ”låt det ta den tid det tar” etc, visst är det viktigt att hantera jobbiga grejer men det betyder inte att man måste sätta sitt liv på vänt. Det är svårt att gråta sig till ett bättre liv. Det är en fantastisk känsla att ta sig igenom problem, tänk på hur skönt det skulle vara att vara glad och lycklig. Ta små steg bara, i stället för att förvärra situationen med ledsenhet, snart är du där.

  4. För alla passar det inte att ”stänga av”. För en del är det bättre att känna efter, lära känna sig själv och veta var ens gränser går och vad man mår bra/dåligt av och alternativt då rensa ut eller ta in mer av. Läste i en psykologibok att hjärnan bearbetar det den klarar av för att man samtidigt ska kunna fortsätta leva utan att hamna i chocktillstånd. Det verkar stämma, en del mår bättre av att skyffla undan känslor och minnen och bearbeta dem senare i livet tillsammans med en professionell person, andra tar tid att sörja/känna efter direkt. Gör det du mår bra av! 😊

 12. Kanske dags att kommentera om hoten verkligen var på allvar? Kan mycket väl vara så att H ljuger men allt lät ju väl dramatiskt. Är Odd fortfarande förflyttad eller med er på resan. Vad säger att hotbilden är borta om några dagar när det är business as usual igen och barnen tillbaka på förskolan? Jag gillar inte att misstro folk men detta ser väldigt mycket ut som ett uppbrott pga en misslyckad pojkvän och dra på stort för att få mer trafik…. Sjukt i så fall. För dina barns skull, tona ner alla påpekanden om lyxlivet. Jag skulle vara livrädd för hot och kidnappning av mina barn om jag var du. Helt utan koppling till H och dennes affärer
  Leva lyxliv kan man göra ändå men kanske mindre publikt. Varenda säkerhetsfirma eller livvakt skulle rekommendera emot att skylta med pengar på det sättet av säkerhetsskäl

  1. Hur ska man överhuvudtaget kunna – eller ens behöva – avgöra om upplevda hot ”verkligen var på allvar”? Eller vilka som är med på resan?

   De flesta flashar inte med sina tillgångar av en massa skäl, men man måste väl ändå själv ha rätt att bestämma vad och vilka delar av sitt liv man visar upp? Vilka resonemang man för kring det med de som påverkas behöver man väl inte redovisa för någon annan?

  2. Sofia,

   Du jallsr det att flasha att man har pengar. Det va det löjligaste jag hört. Kolla Charlotte Perrelli. Stör du dig på henne med??? Är väl kul och följa deras framgångar.

   Värst vad du var orolig för Isabella då!!! Följ inte henne längre om du stör dig på henne. Skaffa ett eget iiv och ett tips – lär dig att livet inte är rättvist.

 13. Jaa! Det är jätteviktigt att våga sörja, du har rätt att sörja, inte kanske just för honom utan för att du blev sårad, lekt med, lurad, dina barn, en framtid som kunde ha blivit fin etc. Du har rätt att sörja, du har rätt känna dig nere. Och för dig och dina barn är det bäst att ta tag i det nu, inte längre fram när det hela skapat kaos inombords.
  Tänker på dig.
  Kram <3

 14. Jag tycker att det låter som en klok idé Isabella, att stanna upp, våga känna efter och tillåta dig vara ledsen och i sorg. Annars kommer det ändå upp på ytan förr eller senare och då med ett rejält bakslag.
  Och att du dessutom är öppen för att ta psykologhjälp tycker jag är ännu bättre, det är inte alls alltid man klarar detta på egen hand och med hjälp av en professionell så kan du få bra nycklar att gå vidare med.

  Tips på bra psykologer vore något jag skulle uppskatta enormt!! Men förstår om du inte läser kommentarerna ens?
  Stor styrkekram till alla er.

  1. Vet inte vad ”bra” betyder för dig iom olika vad alla behöver men tips är att börja på vårdcentralen och ta det därifrån. Annars finns det kry och en massa appar du kan testa. Och testa dig fram. Finns även en massa bra som är under utbildning, då är det billigare. Jag har fått sjukt bra hjälp därifrån.

 15. Jag inbillar mig, att det vore klokt av dig att inte lämna ut ditt liv som du gör. Känns som vi alla vet alldeles för mycket betr ditt liv.
  Mer anonymitet gagnar nog dig själv o inte minst dina barn.
  Bara en tanke i all välmening.
  Allt gott🙏

 16. Gillar inte att det så lätt blir en massa skuldbeläggande bland kommentarerna. Så lätt för folk att sitta på sina höga hästar och skriva lite vad som.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..