Nya Fundler!

I samarbete med Fundler

Trots att allt är lite påfrestande nu så behöver jobbet fortsätta. När jag var i Almedalen förra året och var med på en paneldebatt om ekonomi träffade jag Fundlers medgrundare Ulf Ahrner. Vi talade om Fundler och att sparande är något vi båda brinner för. Jag har alltid velat uppmuntra mina följare att sätta sig in i sitt sparande och lära sig mer om aktier och fonder. Jag föreslog för Ulf att Fundler inte bara borde förklara vad det innebär med t ex låg och hög risk utan även föreslå vad användaren bör spara till och på vilket sätt.

IMG_4165

I praktiken går det till så sätt att användaren får svara på några frågor om sin ekonomiska situation och får baserat på sina svar en rekommendation om sparmål som innehåller anpassade fonder och risknivåer. Det kan vara sparmål som pension, barnsparande, bostad eller bara att investera sitt kapital. Det är väldigt roligt att Ulf fick inspiration av det samtalet och nu har de faktiskt utvecklat appen så att den gör just det. Fundler har fått ett helt nytt utseende de senaste veckorna för att det ska vara enkelt att förstå och roligare att placera sina pengar. Det ser nästan ut som ett spel vilket är roligt.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Barnsparande t.ex är perfekt att göra med Fundler. Många som sparar till sina barn sätter över barnbidraget på ett vanligt sparkonto på banken och det är det sämsta man kan göra om man vill se pengarna växa. Om du väljer att sätta in barnbidraget på 1250 kronor i månaden med 0% ränta har du efter 18 år 270 000kr. Om du istället investerar med 7% tillväxt per år så kommer du på 18 år ha sparat ihop drygt 529.000 kronor. Klicka här för räkna på ditt sparande på Fundlers hemsida.

Skärmavbild 2018-11-22 kl. 09.54.20

Om du aldrig har testat appen förut så gör det. Jag har sedan tidigare ett sparande i Fundler som är avsatt för min framtid och nu är det dags att komma igång åt barnen. Jag är supertaggad!

Klicka här för att ladda ner Fundler

I samarbete med Fundler

Alla pengar hos Fundler förvaras tryggt hos SEB och omfattas av Svenska Riksgäldens insättningsgaranti. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Hos Fundler investeras dina pengar i fonder som är utvalda med omsorg för att du ska få så hög avkastning som möjligt utan att ta onödiga risker.

  1. Jacob skriver:

   Hej,

   Jag vill bara säga att när du väljer att investera dina pengar med Fundler så hjälper vi dig med allt från ax till limpa. Således behöver du egentligen inte sätta dig in i något utan ”bara” ta steget att komma igång!

   Ha en fin helg!

   /Jacob – Fundler

 1. Diana skriver:

  Jag måste säga att jag vill och önskar att börja spara men vågar inte, vågar inte lita på alla dessa nya företag som dyker upp överallt längre.

  1. Jacob skriver:

   Hej Diana,

   Jag har full förståelse för din oro men vill tydliggöra att när du investerar dina pengar hos Fundler så omfattas du av samma skydd som om du hade valt att investera dina pengar hos en mer ”känd” aktör.

   Om du går in på http://www.fundler.se och tittar i vår FAQ så hittar du mer utförliga svar.

   Önskar dig en trevlig helg!

   /Jacob – Fundler

 2. Anna skriver:

  Angående behovsprövat barnbidrag. Det här klippet är från Bohuslänningen, men argumenten mot ett behovsprövat barnbidrag brukar vara ungefär desamma oavsett vem som tycker till.

  ”Givetvis kan det upplevas som stötande att kungligheter och miljonärer får lika mycket i barnbidrag som den ensamstående undersköterskan. Men det allmänna barn-
bidraget infördes inte för att utjämna inkomstklyftorna, utan för att utjämna skillnaderna mellan de som har barn och de som inte har barn, då den förstnämnda gruppen givetvis har en större försörjningsbörda.

  Inkomstklyftorna utjämnar vi på andra sätt, exempelvis via bostadsbidraget och den progressiva inkomstskatten.

  För barnbidraget är inte en del av socialpolitiken. Det ingår i den allmänna välfärden. Därför ska det inte likställas med behovsprövade stöd, utan med skola, sjukvård och tandvård för minderåriga.

  Självklart skulle kronprinsess-
paret, precis som många andra från över- och medelklassen, kunna betala för sin välfärd privat. Men det betyder inte att de ska göra det.

  Det är oerhört viktigt att även ekonomiskt privilegierade barn – som Prinsessan Estelle – får gratis tandvård och avgiftsfri grundskoleutbildning. För om vi frångår principen att inkludera alla, och låter de som har råd betala själva, urholkas legitimiteten i skattesystemet.

  Anledningen till att de med höga inkomster i regel accepterar att betala mycket i skatt, är att de vet att de får mycket tillbaka, särskilt när de blir föräldrar.

  Under småbarnsåren har man tillgång till kraftigt subventionerad barnomsorg, för att därefter i princip inte ha några utgifter alls för barnens grund- och gymnasieutbildning. Vidare behöver man inte buffra pengar för att ha råd med en dyr faktura, om barnen måste opereras på sjukhus eller få sina tänder justerade med tandställning. Systemet kräver inte heller att man avsätter egna medel för ögonstenarnas framtida universitetsutbildning.

  Dessutom har man rätt till ekonomiskt stöd, baserat på sin inkomst, om man blir sjuk eller arbetslös.

  Om allt detta behovsprövas, och de som bedöms ha råd får hosta upp privata pengar för barnens skolgång och sin egen blindtarmsoperation, kommer många (med all rätt) att känna att de betalar två gånger: först via skatten och sedan privat. Det kommer snabbt att generera protester, varpå politikerna ger vika för medelklassens krav, med ett mindre skatteuttag som följd. Det leder i sin tur till att vi får en sämre generell välfärd, vilket främst drabbar de med lägst inkomster som behöver den bäst.

  Därför är det oerhört viktigt att den allmänna välfärden, där barn-
bidraget ingår, är av hög kvalitet och lika för alla.

  Det är därför Försäkringskassan måste skicka en dryg tusenlapp i månaden till Haga slott. Inte för att hertiginnan av Östergötland får vara utan välling om den uteblir.”

 3. PI skriver:

  Barnbidrag är ett av de konstigaste bidragen Sverige har. Varför spara det ? det kan väl användas till att barnen får det bättre i vardagen under sin uppväxt. Bra mat, roliga aktiviteter, kläder. Och de som sparar det till barnen blir vuxna behöver inte bidraget !!

  1. I skriver:

   Fast antagligen har man tillräckligt med pengar så man kan ta hand om sina barn ordentligt och samtidigt har råd att spara?(när man gör det, menar alltså inte att alla skulle ha råd att spara till sina barn. Men vissa har mer pengar än andra och har råd att spara)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..