När håret doftar kanelbulle

God morgon,

Jag älskar att ha mina barn hemma såklart men herregud vad lyxigt det är att ha en natt och morgon själv hemma. Ingen fot hårt i ansiktet eller diskutera alla kläder. Gillis har lärt sig ordet kompromiss vilket han ständigt använder ”Mamma vi gör en kompromiss, du väljer tröja och  jag byxor”. Han vill alltid ha mjukisbyxor på sig men jag tycker att han är lite för stor för att alltid ha det. Nu är det dags för mjuka jeans och dylikt. Sally älskar dock kläder och det är alltid lika spännande att se morgonens kombination. Regeln är att så länge färgerna matchar så är det bara att gå all in.

Hur som helst, imorse klev jag upp halv sju, gjorde en frukost bestående av keso, färska blåbär och Katrins granola och sedan körde jag mot Sturebadet för att träna med Pontus. När jag tränar styrketräning äter jag helst frukost innan för annars orkar jag inte. Efter brukar jag äta ett ägg. Träningen gick jättebra, när jag tränar bröst med hantlar så har jag nu 12 kilo i varje hantel. Så kul!

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Dagens look. Klänning från Hugo Boss och klackar från Mango (dom jag använder allra mest men också mina skönaste). Idag väntar ett föredrag för Anders Walls dag i Uppsala. Jag åt middag med Anders Wall i våras och han är en fantastisk människa. Men innan vi sätter oss i bilen väntar produktmöte och jobb med min robot Gabrielle. Jag bestämmer hela hennes värld, det är precis som att spela The Sims.

Img 3919.jpg

Just det! Vår Holiday Gift Set (adlink) har släpps nu. Det är våra torrschampoon fast med tre limiterade dofter och jag älskar dom alla! Hot Cocoa, Cinnamon Bun och Candy Cane. Perfekt Julklapp.

Img 3920.jpg

Doften av kanelbullar är min stora favorit!

 1. Min son går på Friluftsfrämjandets ur och skur-förskola och här hemma är det aldrig diskussion om kläder, så skönt! Det är underställ, fleece och skalkläder som gäller den här årstiden, punkt! Han får välja kalsonger och är så nöjd med det 😄De pratar mycket om ”kläder efter väder” på förskolan och fokus är verkligen på klädernas funktion, toppen tycker jag! 😊

  1. Min son på.5 år går på ” vanlig” förskola och har aldrig någonsin gnällt om sina kläder. Han tar på sig det jag lägger fram från topp till tå varenda dag så har nog knappast med val av förskola att göra…

 2. Du som älskar dina barns kreativitet, varför måste Sallys kläder matcha? Om hon ska vara kreativ får hon väl blanda hur hon vill, vem säger vad som matcha4 med vad liksom? Tänk utanför boxen och låt barn vara barn.

  1. Det du lite säger nu det är att barn bara kan vara barn om de alltid får göra exakt det de vill när de vill, eller missuppfattar jag dig nu?

 3. Mina pojkar är 8 och de tvärvägrar at ha på sig jeans eller chinos, alltid mjukisbyxor eller sportkläder som gäller. För mig spelar det ingen roll i vardagen men dem har ett par chinos som jag tvingar dem att ha på sig till fest. Dem vill kunna röra sig fritt och spela fotboll.

  1. Samma hos oss. Enbart Adidas-byxor, alltid. Det enda som ”duger”. Bråkar inte om det så länge sonen är hel och ren😊. Till kalas tex, då får det dock lov att bli andra byxor.

 4. Ni har alltså skapat en animerad person, som någon hos dig sitter och administrerar och lägger ut bilder i hennes ”namn”, och ni kallar det tech? Det är ju precis som du själv beskriver det – Sims fast på instagram? Vad är det som är utvecklande och tech med det? att ni lyckats producera en animerad person? Är det tech för er, så är ni ju årtionden efter…

   1. Men är det en dator som skötet insta eller är det en verklig person bakom? Är det en verklig person så är det ju som ett fejkkonto. Om det är en dator, hur kan det bli så fel engelska när hon skriver kommentarer?

   2. Det är alltid intressant att försöka beskriva en tech produkt. Ofta glöms den viktigaste delen, användren. Gapet mellan utvecklare och användare kan vara enormt som att man befinner sig i olika omloppsbanor. Utvecklingen är ännu i sin linda och marknaden har ännu inte sett resultatet ur användarperspektiv.

    Jag har utvecklade min första AI produkt -98. När vi började utveckla en egenkonstruerad produkt inom legal/health tech 2009 var vi helt ensamma. Idag är det fortfarande sience fiction för många men vanligt för oss som utvecklat produkten. Om fem år kommer marknaden att se att AI mer handlar om tekniska möjligheter att stapla lagrad data i olika formationer för att kunna hantera, analysera och beräkna stora mängder data snabbare. Att skräddarsy vad kunden vill ha från början. Av detta kan man sedan skapa olika tjänster för att köpa och sälja varor och tjänster. Det är inte tekniken i sig som är sensationen. Det är hur du kan hantera informatiken inom olika content i olika mönster som ex. köpbeteende. För att detta ska bli verklighet för användaren behövs en verklighetsförankrad kommunikationskanal. Det kan vara en hemsida eller en Avtar som kan prata, berätta och visa saker i sitt rätta sammanhang. // 🍏 Nanda

 5. Tack Isabella för ett X antal års rolig läsning. Rolig i form av den låtsas värld du verkligen lever i. Där konsumtion och utseendefixering inte får några som helst konsekvenser och där man heller inte behöver motivera till sitt ständiga flygande. Men när du tom lägger över detta på dina barn blir jag bara upprörd. ”Han vill alltid ha mjukisbyxor på sig men jag tycker att han är lite för stor för att alltid ha det.” Herregud, ungen är FEM år! Låt han ha klänning på sig om han vill!

  Nu tackar jag för mig. Önskar dig all lycka till i fortsättningen med det luftslott du tycks bedriva.

  1. Christina:

   Lättkränkt?
   Vaknat på fel sida? 😀

   Jag håller med Isabella faktiskt.
   Barn kan få säga sitt och bestämma ibland, absolut, men det är ändå föräldrar som bestämmer till syvende och sist.
   Jag kan tycka att variation aldrig är fel. Mjukisbyxor ibland och mjuka jeans ibland.

   Kan inte förstå hur man kan störa sig så enormt mycket på Isabella och hennes val…

   1. Fast Malin, det har ju med vilken syn på barnen man har. Hon kan ju inte i ena stunden säga att hon uppmuntrar barnen till att tänka själva och låter fantasin flöda så att de ska kunna bli anpassningsbara i framtiden för att sedan köra envägskommunikation och enväldsstyre ang nåt så simpelt som val av klädesplagg. Okej om ungen vill göra nåt som är farligt och man säger nej men att tvinga in ett barn i en mall som om han vore vuxen (för resonemanget låter ju som sådant, taget ur vuxna I perspektiv och inte barnet G), det blir ju motsägelsefullt och det kan man väl som läsare absolut ha synpunkter kring. Vilken syn man ska ha på barnet – om det är ett objekt man kan styra över eller om det faktiskt är en liten individ som man i så stor utsträckning som möjligt tar hänsyn till. Att inte låta barnen få drivas inifrån utan snarare styra utifrån skapar ju kanske inte välmående vuxna människor direkt. Jag menar, se dig runt omkring, på alla vuxna individer som har så mycket men som ändå alltid går runt med en känsla av att ha så lite. Där snackar vi att hitta innerstyrning om nåt. Isabella säker det nu, vore ju fint om hon lät sina barn utvecklas i samma fina anda och inte vara något förbehållet vuxna som känner att de behöver korrigera beteenden/inställningar i efterhand om man nu kan verka proaktivt.

  2. Håller så med!! Vi bestämmer i princip allt kring våra barn; vad de ska göra och var och när (skola/dagis/aktiviteter), vad de stoppar i munnen och när de ska se på tv, borsta tänderna eller sova, det krävs ett godkännande av vuxen för det mesta i ett litet barns liv. Hur kan då någon förälder orka / vilja / för sig själv kunna motivera att bestämma även över något så obetydligt som kläder? Varför lägga sig i en av de få saker barnet själv kan få styra över utan att det får några konsekvenser? Är det den egna självbilden som krackelerar om ungen är klädd i randigt och rutigt kombinerat med ilrosa och rött? ( en inte helt ovanlig outfit hos mina barn😂 (+ kul tack diadem))

 6. Krångla inte till det i onödan! Låt pojken ha mysbyxor (som ju är jätteskönt att leka i) – han är fem och inte femton! Dessutom är det ju förskola och inte kalas..

  1. Sonen vill också helst gå klädd i mysbyxor och vissa dagar väljer han jeans, helt upp till honom… han väljer tröja till helt själv också hugaligen så hemskt 😄 jag brukar säga nej till badbyxor som kalsonger för jag tänker att det kanske blir lite varmt 😛

 7. Min dotter vägrar jeans och det har hon gjort sen hon lärde sig prata. Hon är i dag 11 år och vill fortfarande inte bära det då hon tycker jeans är stela och obekväma. Hon bär därför enbart mjukisbyxor, leggings och/eller strumpbyxor som nederdel.

  Funkar super bra, och vintertid när det blir kallare kör vi på dubbla lager och/alternativt överdragsbyxor.

  Kanske känner Gillis samma obekväma känsla av jeans/chinos?

  Kram Sanna

 8. Dummaste regeln! Låt hennes fantasi få flöda genom olika färgkombinationer. Eller ser du Sally som din lilla mini-me och har henne som docka? 🙂

 9. Så länge kläderna håller barnen varma och torra samt är hyfsat hela och rena spelar det väl ingen roll om färgerna matchar eller inte tillräckligt uppklätt/formellt?
  Min förra chef bodde i ett snobbigt område när barnen var små, han berättade om ett föräldramöte där en mamma förselog att barnen skulle vara uppklädda med kappor/rockar till och från förskolan och inte gå dit i fleecejacka eller allvädersjacka…. (de kunde byta på plats tyckte hon).

 10. Hoppas Gabrielle kommer vara miljömedveten, inte så utseendefixerad, gillar att bara vara hemma och glo på serier. Det är nog en utopi, bättre att ge en snedvriden verklighet så ungdomarna knappt vet hur de ska leva upp till ideal som leder till stress, psykisk ohälsa och tankar om att de inte duger. 👍

 11. Vi tittar på dig, du tittar framåt och åt annat håll. Du shoppar och uppmanar till ohållbar livsstil i relation till miljö och klimat, dina läsare ber dig förklara hur du tänker, dina läsare är medvetna och ifrågasätter din uppmuntran till ohållbar livsstil. Du fortsätter flyga och shoppa och uppmana alla andra att göra det, dina läsare diskuterar med varandra om den negativa effekt du faktiskt har i förlängningen.
  Vad är det som gör att pengar får gå före dina följare. Vad är det som gör att din lust går före fakta och vetenskap. Dina följare har gjort dig till den du är. När ska vi läsare få nog, få nog på riktigt av att bli styrd av denna destruktivitet?

  1. För att den mänskliga hjärnan tenderas att dras till det sensationella och förfärande! Varför tror du skvallertidningar är en bra affärsidé tex? Detta har kanske Isabella Löwengrip på ett plan redan förstått och använder det i syfte att växa. Det blir som en självförsörjande cirkel.

 12. Min 8 åring älskar mjukbyxor. Det finns massa tuffa mjukbyxor. och sköna för dom att leka, med jeans eller chinos är det obekvämt. Låt barnen beställa själv ang kläder. Min 5 åring tjej älskar kläder. Hon matchar själv. Hon är stolt över att matcha själv. Tänk dig hur annan ska säga dig nej du ska inte ha den där. Du ska ha annan. Du matchar inte i dem… Jag skulle inte gilla om nån säger så. Min klädstil. Jag bryr mig inte om nån annan ser mina barn ha såna kläder. Deras klädsmak.. Samma sak som du har dina klädsmaker. Vi ska inte lägga i..

 13. Har jobbat med mina egna dumheter och är därför tyst gällande klädval, så länge det är funktionellt såklart. Inte för varmt eller kallt osv. klsrt min dotter ska få vara den hon är och känner i hjärtat!
  Visst får man bita sig i tungan när hon matchar hejvilt men vem fan bryr sig. Hon är perfekt.

 14. Såå vacker du är i den klänningen! 💙
  Du passar så bra i blått.

  Inte lätt det där med barn och kläder.
  Minns att min dotter vägrade annat än tights i flera år. Är ju fint bland, men inte jämt.
  Gick dessutom lätt sönder på knäna.
  Nu är hon 12 år och det är bara jeans som gäller.

  Så håll ut – förhoppningsvis så vänder det snart. Ni kanske kan byta – han får välja tröja och du byxor? Om han får prova mjuka jeans några gånger kommer han nog känna sig fin i dem och tycka de känns bekväma.

  Ha en fin dag!

 15. Hej Isabella,
  Jag tycker ditt resonemang är konstigt. Låt barnen ha på sig dom kläder dom tycker är sköna, det är väl någonting dom känner själv och kan faktiskt få bestämma om själva. Tids nog kommer dom själva vilja matcha och ha jeans etc men i den åldern som dina barn är i så förstår jag inte alls varför du ska ha åsikter så länge kläderna fyller sin funktion för årstid.

 16. Kanske en alldeles för privat fråga och i såna fall ber jag om ursäkt för den.

  Men jag undrar lite hur du tänkt kring din adhd/autism och barnen? Det är ju till en stor del ärftligt, kommer Sally och Gillis gå på någon extra kontroll eller så? Eller har du liksom ”spröten” ute? En tidig diagnos brukar ju sägas vara bra och gynna barnen längre fram (en tidig diagnos ger rätt till tidiga insatser liksom). Eller tänker du inte på det alls? 🙂

  Mitt barn har precis diagnostiseras med autism och jag ska också utredas nu, därav undran.

  1. Ursäkta om jag lägger mig i men håller med om att en tidig diagnos gör livet så mycket enklare.
   Har minst 5 personer i vänkretsen med ADHD men de fick diagnosen som vuxna.
   En del har haft en väldigt strulig skoltid och det har fortsatt i arbetslivet med. Fast när de fått diagnosen så föll mycket på plats. De har även fått förståelse från andra, så visst är det bra med tidiga hjälpinsatser.

 17. ”Regeln är att så länge färgerna matchar så är det bara att gå all in” fy sjutton alltså! VAD spelar det för roll för om färgerna matchar eller inte?! Låt dina barn vara barn och låt dem klä sig hur tokigt och omatchade som helst. Du ska nog se att utseendefixeringen kommer ikapp dem förr eller senare ändå (särskilt med dig som mamma).

   1. För att barnet själv vill? Och för att en förälder bör lära sitt barn att skita i personer som du, som är hemsk nog att anse att barn ens kan se förjävliga ut.

   2. Vem fan bestämmer vad som matchar? Helt absurt. Och otroligt snobbigt att tycka att mysbyxor inte duger till en 5-åring. Jag älskar att se ungar på väg till dagis i princessklänning eller vad de nu känner för att ha på sig på morgonen. Blir alltid varm i hjärtat när jag ser att föräldrarna inte har lagt sig i barnets klädval utan att de får vara kreativa och ta på sig vad fasen de vill.

 18. Vi ska väl främja alla barns egna viljor och åsikter? Dom är ju som sagt egna individer som också har viljor. Klart att hon ska få ta på sig det hon vill utan att du ska lägga dig i vilka färger som matchar eller inte. Barn är barn, låt dom vara det, och låt dom få ta på sig det dom vill bara dom känner sig fina och nöjda.

 19. Åh vad jag önskar att era torrshampon inte gjorde nagellacket fläckigt/matt för det är det bästa jag provat hittills! Nån mer som tänkt på det?

 20. Förstår inte hur du menar med att ” så länge färgerna matchar”? Vad spelar det för roll? De tar väll på de färger och mönster kombinationer de tycker om ? 🙂

 21. Varför får inte dina barn ha bekväma kläder eller färger dom de gillar?
  Vill du att de ska se ut som små minivuxna?

 22. Hoppas du provocerar. Han är 5. Han behöver INTE klädstress. Och var och varannan 6, 7-åring har mjukisbyxor. Låt honom ha det om det är vad han gillar bäst.

 23. Hej Isabella, jag har läst och inspirerats av dig under flera år. Du har varit en inspiration på många olika sätt. Igår fick av ren tur fick jag höra att du ska komma till Uppsala dör jag bor och ska föreläsa. Ser så fram emot att ta del av vad du har att säga och självklart få se den person som haft ett positivt inflytande i mitt liv.

 24. Klart han ska få ha mjukisbyxor. På förskolan är de ofta på golvet och rör sig mycket och det är bekvämare i mjukisbyxor. Skulle själv ha det varje dag om jag kunde, varför inte känna sig bekväm? men på mitt jobb har vi dessvärre dresscode.

  Sen tycker jag att varför ska kläder matcha?? min dotter såg ut som en julgran ibland när hon var 5 år men hon tyckte hon var fin så varför skulle jag förstöra det med en kommentar? tror nog att förskolan är vana att se det mesta, för dom är det inte viktigt att de matchar kläderna och varför är det viktigt för dig??

 25. Till alla er som anser att det är fel med ”matchande färger”. Jag förstår precis vad Bella menar och skulle tänka samma sak om jag hade barn. Sen anser inte jag att ungen behöver vara ton-i-ton fin men visst ska nederdel och överdel synka. Jag vet inte om jag kan förklara det bättre än med att det blir mer harmoniskt att matcha kläderna.

  1. Om du skulle få barn gissar jag att du ändrar dig. Att låta barnen välja en av få grejer är ju väldigt viktigt. För deras utveckling att bli sina egna personer, som känner att de är viktiga och duger som de är. Blad annat. Ibland är det också ett överh*vete att tjafsa om kläder…

 26. Det är så genomskinligt att vissa inlägg skrivs för att folk ska reta sig på något och kommentera.
  Som detta med mjukisbyxor och färgmatchning.
  Självklart fick Sally också en present när Gillis fyllde år.
  Gillis fick bjuda sina bästa KILLkompisar. Osv osv…
  Och folk går på det varje gång. Och debatten bland kommentarerna drar igång.

  1. Klart det är så! Och bland dessa inlägg glimrar hennes egna varumärken till då och då och sakta men säkert biter de sig fast i våra medvetanden. Precis som reklam funkar, det vi känner igen köper vi.

 27. Vad är det för fel på att begränsa sina barns val av kläder? Min son avskyr mysbyxor och har aldrig klagat på att ”vara tvungen” att leka i jeans. Vi bär aldrig mysbyxor annat än hemma och det har väl han snappat upp helt enkelt. Förstår inte vad kläder har med att ”vara barn” att göra som vissa hävdar? Jag går inte själv ut och ser ut hur som helst (någorlunda vettig vill väl de flesta se ut?), så varför ska jag tillåta mina barn detta?

 28. Bara för att de är barn, så måste dom inte gå runt och ser för j.. liga ut i kläder som inte matchar över huvudtaget… Tycker faktiskt att de är ett föräldrar ansvar att styra sina barn till en viss del som Isabel gör. Sätta regler att förhålla sig till, hur ska dom annar lära sig vad som passar ihop!? Antar att ni som vuxna som säger barn ska få ha vad dom vill på sig… Skulle ni sätta på er nått helt skevt och gå runt i? Tveksam till de, så hur lärde nu er att matcha och se vad som ser okej ut ihop? Eller går ni i prickiga kjolar som är rosa, randiga strumpbyxor och en röd topp? Sen finns det massor av olika klädstilar som har ett visst uttryck men om man är i Isabels barn ålder så är man för liten för att välja helt själv. Däremot mjukisbyxor de använder även min son helst och det finns massa coola mjukisbyxor som inte ser ”slapp” ut… Men det betyder inte alltid att han får ha dom på sig! Jag skulle aldrig tillåta att min son tex satt på sig ett ihop plock av kläder som inte alls passar ihop… Men smaken är som baken, delad. Jag drömmer ingen hur deras barn går klädda eller vad dom har för regler kring klädval… Alla är olika 🙂

  1. Vem är det som bestämmer vad som matchar och inte? Något fult kan för någon annan vara vackert. Prickiga kjolar som är rosa, randiga strumpbyxor och en röd topp är för dig uppenbarligen gräsligt men för en annan är det ren magi. Känner sig barn/vuxna sig vackra i sitt klädval så är det det enda rätta och är inget annat än härligt att man kan få bestämma och utrycka sig själv och sin personlighet i textil. Tycker inte det gör ett dugg om barn väljer sina kläder själv, bara underbart att se hur glada och stolta de är över sina klädval. Bara kul att se att de kan välja själva och kommer ha något att skratta åt när dom ser bilder på sig själva när dom är vuxna. Go nuts – Be yourself – säger jag jag.

 29. Oj, min 6-åriga dotter vill nuförtiden klä sig som hennes bästisar på förskolan. Hon leker mest med pojkar, så därför väljer hon adidas-byxor osv. Hon har skåpet fullt av -enligt min mening – vackra kläder och klänningar, men just nu är det andra kläder som gäller. Och vem är jag att säga att det inte går?

 30. Jag går nästan jämt i mjukisbyxor (och även leggings), såå sköna. Förstår att det är Gillis favorit. Lite synd att han inte får klä sig som han vill där

 31. Fast jag håller med Isabell. Jag fick inte välja kläder då jag var i den åldern. Jag skulle inte vilja hämta mitt barn som het matchat hej vilt, det ser inte bra ut. Tycker jag! Mina barn kommer jag klä själva. Dom ska se rena och hela ut och bra kläder. Inte något galet med olika mönster/färger. Tycker inte att det ser bra ut.

  1. Sa den person som inte har barn än… du har ingen aning om vilka onödiga fighter man tar för något så onödigt som ”matchande” kläder… vem bryr sig vad barnen har på sig så länge det är helt och rent? Dom ska till förskolan inte catwalken…

  2. Kolla in modescenen. Och då menar jag inte Ralph Lauren 😂 Barn och deras missmatch tenderar ironiskt nog att vara high fashion.

 32. Hej!
  Så fin du är i klänningen!
  Haha…Jag håller med dig om att jag med vill att det ska matcha med kläderna.
  Men både min pojk o flicka gillar jeans bäst o det passar ju till allt så en win-win då de få välja kläder själva o det fint!
  Ha köpt väldigt mjuka jeans så det är ju nästan som att ha en mjukis på sig.
  Ha det så bra o är så nyfiken på dina nya produkter!
  Kram Ann

 33. Tänk på att det inte är skönt för ett litet barn att ha knöliga jeans på sig att leka i på förskolan, för att inte tala om jeans under ytterkläder, så oskönt. Låt honom ha mjukisbyxor om han vill, åtminstone på förskolan

 34. Mitt barn är överkänslig för obekväma kläder och vill inte ha jeans etc. Varför tvinga på ngt som kan påverka hela dagen negativt, då barnet kanske har svårt att fokusera på annat än den hemska känslan som plagget eller tyget ger. Kanske ditt barn också är överkänsligt? Mycket möjligt, så hoppas du inte blandar ihop detta med någon viljekamp.

  1. Alla barn är olika! Hon skrev också mjuka jeans…. alla som någon gång har köpt mjuka jeans vet att det är som att ha mjukisar på sig! 😊 Är han överkänslig så tror jag att hans mamma har full koll på det lika bra som du har full koll på ditt barn.

   1. För överkänsliga kan även mjuka jeans vara svåra att ha på. Tyvärr har alla inte koll eller förståelse för det. Det är inget som du automatiskt som förälder förstår/ borde förstå. Därför skrev jag om det. Inte illa menat, utan bara ngt att tänka på.

   2. Måste tillägga att det är väldigt synd att många som du anser att alla bara ska sköta sitt utan att bry sig om andra. Det finns mycket bra i uttrycket om att det krävs en hel by till att uppfostra ett barn. Tillsammans är vi klokare. Inte alltid så att man som förälder vet, förstår eller kommer att tänka på olika saker. När blev tips dåligt?

  2. Maria, fin klok omtänksam kommentar. Min dotter är också överkänslig för kläder och material. Mycket som inte fungerar. Hårt, sticks, kliar och allt vad det är. Hon mår jättedåligt och kan börja gråta så det gäller att lyssna in, förstå och respektera.

   Nu vet vi ju inte hur det är med Gillis men det var bra att du lyfte det ändå.

 35. Min 12-åring vägrar annat än mjukisbyxor! Varför skulle han behöva ha annat?? Han är aktiv och vill kunna röra sig fritt i kläderna.

  Det är endast på kalas (eller finare tillställning) finkläderna åker på..

 36. Jag kanske är gammeldags men nog tycker jag din Gabrielle blir mer en seriefigur i en låtsasvärld än en försäljarrobot.

 37. Varför skulle en vuxen kvinna vilja lukta kanelbulle i huvudet!
  Känns som ni har en bit kvar till Estee Lauderstandard…

 38. Hej! Era torrschampon ÄR de bästa torrschampon jag använt någonsin. Helt klart värt pengarna, för det finns inga bättre. MEN, bytte från den som är för ”alla hårfärger” (mitt hår blir grått ibland när jag måste använda lite mer mängd) till den som är för brunetter. Och jag blev besviken på doften, de andra luktar så otroligt gott. Fräscht men ändå sött, ni har verkligen lyckats med de dofterna. Men ceder och äpple va ingen bra kombo. Är orimligt ledsen för det här haha.

 39. För mig handlar det inte om att ta några fighter. Min snart 6 åring väljer kläder helt själv. Det enda jag säger till om är om det är något opassande tex ett linne mitt i vintern eller smutsiga kläder, självklara saker. Sen får hon välja fritt som hon vill. Hon kan ha två tröjor på sig, el färger som enligt mig inte matchar alls. Tex olika mönstrade byxor och tröjor som jag aldrig hade kombinerat ihop. Två diadem på samma gång. Jag hade ÄLSKAT att kombinera ihop hennes outfits o bestämma hur hennes hår skulle se ut, då hade nog även omvärlden tyckt att hon såg bättre ut. Men fattar ni, ska hon klä sig på ett visst sätt för att bli mer accepterad, för andras skulle. Eller ska hon klä sig för sin skull? Hon skapar sin egen stil, är stolt över vad hon väljer att kombinera ihop och det tar jag inte ifrån henne! Jag kommer aldrig lära henne att se ut på ett visst sätt för att andra föredrar det eller för att man ska bli mer accepterad i samhället. Det är upp till oss föräldrar att lära våra barn annorlunda!

 40. För mig är det självklart att barnen INTE skall få bestämma hur de VILL gå klädda. Jag köpte de kläder jag gillade & då kunde de välja någorlunda fritt i sina garderober. Hel & Ren & Praktiskt & Snyggt!!!!

 41. Men kära du, han är för gammal för att ha mjukisbyxor?? Han är FEM år. Som så många andra säger, låt se vara barn. Märks tydligt att du inte inser hur små de fortfarande är. Även om Gillis är lillgammal. Slappna av.

 42. Min 11-åriga son går omkring i mjukisbyxor eller träningstights varje dag förutom på fester/högtider. Han hatar känslan av ”vanliga” byxor och jag ids inte strida om en så irrelevant sak, vi går efter regeln ”så länge du har kläder på dig när du far till skolan så skiter vi i om det matchar eller ser snyggt ut enligt andra. Bara det är bekvämt.” Han är nöjd och får ha det som känns bra på kroppen och jag är nöjd som har en nöjd son 😊

 43. Varförgör du så att produkterna luktar sötsaker? Hatar koladoften på ert sprsy jöll påatt spy när jag använde det första gången och jag verkar inte varaden enda. Nån kanelbulle vill jag inte lukta heller. Gör fräscha och lite mer dova dofter. Fler skulle hilla pridukterna då.

 44. Många barn och vuxna har högkänslighet. Det innebär bland annat att känslan av många klädsmaterial, åka fordon, storlekslappen där bak, parfym, stekt matlukt m.m inte bara känns obehagligt utan det påverkar ens produktivitet och allmänna välmående. Man får sämre livskvalitet av det. Nu säger inte jag alls att just Isabellas son har denna högkänslighet men det är värt att vara uppmärksam när barn föredrar vissa material över andra. Önskar själv att jag kände till varför jag alltid var obekväm i skolan. Då hade man kunnat ta åtgärder genom att endast köpa kläder i material man tål, skippa parfym, välja en närmare skola som inte kräver att man åker tunnelbana i 35 minuter morgon och 35 minuter eftermiddag.

  Ni föräldrar som läser här, va gärna uppmärksamma om era barn exempelvis irriteras av jeans eller nummerlappen där bak på tröjor. Att få förståelse för det hemma kommer med största sannolikhet att avgöra hur tryggt, bekväm m.m ert barn känner sig som vuxen om hen nu skulle vara högkänslig. Det här sätter sina spår annars.

 45. Låt barnen bestämma vad dom vill ha,det har mina fått göra,så länge det inte var smutsigt. Min yngsta dotter(vuxen idag) hatade att ha klänning på sig,hon kunde börja med det under fester eller högtider,men efter någon timma så hade hon bytt till byxor och en tröja,och då fick det vara så. Hon var ju fin oavsett. Och fortfarande så har jag inte sett henne i klänning många ggr som vuxen heller.

 46. Jag är 28 och har enbart mjukisbyxor. Sen kanske jag ibland har finare varianter men alltid mjuka. Mer ofta även de typiska mjukisarna med adidas ränder på sidorna. Jag kommer aldrig gå i något annat. Hade min mamma tvingat mig i kläder som sitter obekvämt hade jag antagligen slått henne i ansiktet.

  1. Varför är det ”sjukare” än att alltid gå i jeans, klänning eller annat? Vissa klarar inte av att göra ett bra jobb om dem inte är bekväma. Det är sjukt att gå runt med tighta byxor som klämmer åt nerver däremot. Det kan leda till skador i kroppen.

 47. Alla tänker väl olika. Mina barn har aldrig någonsin använt mjukisbyxor annat än när det har varit fysiska aktiviteter. I min värld är det träningskläder och inte vardagskläder. Och jag tycker att det är viktigt att kläderna matchar. Det betyder inte att barnen går runt i obekväma kläder eller att jag dödar deras fantasi…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..