Min klon Gabrielle

Under dagen idag släpper Löwengrip PM om att vi bygger en robot-influencer!

Löwengrip är inget klassiskt skönhetsbolag. Vi är ett beauty-techbolag och vår styrka ligger i vår digitala expertis. Så växer genom att vi är datadrivna. Problemet är att jag blir bolagets flaskhals, då jag behövs för mer content än vad vi idag kan skapa. Dessutom expanderar vi nu globalt, vi har etablerat oss på flera marknader på kort tid och behovet bara växer. Jag vill, men kan inte, finnas överallt samtidigt. Speciellt inte då jag är mamma till två små barn. Därför bygger vi nu kloner av mig i sociala medier, och vi börjar med en:

Gabrielle Löwengrip.

Det gör vi för att komma åt den lokala marknaden där vi vill etablera oss, men också för att skapa det content jag inte hinner med. Gabrielle kommer till liv i december, är bosatt i New York och hon älskar skönhet. Följarna kommer att få en inblick i hennes liv där hon dejtar, umgås med vänner, jobbar, testar brunchhak, tränar inför NYC marathon, inreder sitt hem och ägnar sig åt att gräva ner sig i skönhet.

Jag ser nämligen en extremt ljus framtid för influencerrobotar. Min spaning är att vi om bara något år inte kommer bry oss om huruvida det verkligen är en riktig människa vi följer. Det viktiga är inspirationen vi hämtar in, och den kan likaväl komma från en animerad person. Det är som på film – inte nödvändigtvis äkta, men en underhållande inspirationskälla!

I december vaknar Gabrielle till liv, ni hittar hennes instagram här!

 1. En sagoberättare de AI alltså? Eller sitter någon och låtsas vara Gabrielle aka klon av dig? Låter så hemskt ointressant att jag står helt frågande till hur du kan tycka det är en bra idé.

  1. Av ren nyfikenhet och faktiskt ett intresse för utveckling av influensers så tror jag både ni och jag kommer att följa 😀

 2. Ska bli väldigt intressant att följa. Känns som om de antingen går hem eller blir en flopp.

  Personligen tror jag på motsatsen. Det är de genuina profilerna som kommer att överleva. Kvalitét och att man skapar något med ett långsiktigt tänk. DET är vad följarna kommer efterfråga.

  Också intressant att ni som är så nytänkande väljer att satsa på en plattform som Instagram.

 3. precis vad jag gissade.
  Tråkig utveckling dock, säger jag som är äldre.
  Men vem kan stoppa utvecklingen?
  vi konsumenter får gapa o svälja det som bjuds

   1. Jo, men utveckligen går mot AI och en AI komemr ju att agera på egen hand som en människa. Det är alltså egentligen ingen skillnad, det blir fler personer helt enkelt.

  1. Inte alls, du väljer själv som konsument vad du konsumerar, man behöver inte gapa efter allt som bjuds, speciellt inte i dagens värld där det slängs information på en från höger och vänster.

  2. Nej! Konsumentmakt! Håller med om att det ibland känns som att valbarheten målas in i ett hörn och inget av alternativen känns helt 100, MEN utan konsumenter = ingen försäljning! Medvetna val i denna värld har sällan känts så viktigt, oavsett område.

 4. Hej!
  Detta ska bli mycket intressant att följa. Är skeptisk. Tänker att hela influencervärlden bygger på förtroende. Att man tycker att man ”känner” en person och därför litar på den när den till exempel rekommenderar produkter. Och att man kan kommunicera med personen. Hur fungerar det med en klon? Men det kandke fungerar. Avundas er inte. En stor utmaning, helt klart.

  1. Initialt tänkte jag samma sak, låt någon faktiskt leva det där livet, kostnaden för det, säg 1Miljon per år är ju ingenting för miljard-imperiet Löwengrip.

   Men risken finns då såklart att den personen blir mer populär än Blondinbella själv.

 5. Fattar absolut ingenting av det här inlägget. Nån annan här som kan förklara ?! Låter inte särskilt intressant. Snarare bisarrt

  1. OM det inte är intressant och det är bisarrt varför vill du då få det förklarat?
   Just sayin. Du är svinintresserad. Hähä.

 6. Nu känner jag verkligen av att jag är en ”lantis”, haha. Alltså, va?
  Så någon ska sitta och spela sims mer eller mindre och så kommer vuxna, normalfriska människor följa detta? 😂

  1. Fast är det inte det vi redan gör med influencers? Vi följer en tillrättalagd berättelse, förvisso baserad på en verklig människas liv, men det är ju fortfarande fabricerat.

 7. Tycker det låter som en extremt spännande satsning! Bara för att dagens influencers är av kött och blod betyder det ju inte att själva influerandet inte kan göras vassare av en virtuell person. Det är ju ändå en skapad och inte 100% ärlig bild vi ser av influencers idag.

  1. Fast att säga att det görs vassare av en klon är lite som att säga att en falsk Picasso är finare än en äkta Picasso, som att säga att en kopia är bättre än originalet. Bättre på vilket sätt?

 8. Man kommer alltså följa ”någon”, önska sig hennes glamour och lyxliv. Många kommer försöka eftersträva hennes liv (som givetvis många riktiga människor lever) men så är allt bara fake. Jag vet inte. Vill inte vara negativ för detta kanske blir superbra men det låter fel i mina öron. Vet inte. Jag kommer definitivt inte att följa, men då gillar jag inte heller fantasyfilmer och saker som inte är verkligt. Finns det inte på riktigt är det för mig ganska ointressant.

  Men! Du är en stor förebild för mig och jag har följt dig i tio år. Jag hoppas och tror på dig och att detta är en bra plan. Time will tell och trevlig måndag på er alla där ute👋💫

 9. 1) Serum för att förhindra åldrande.
  2) En klon för att, ja vad då – egentligen.
  Varför inte låta tiden och livet gå, flöda, vara det som gäller.
  Livet består av människor, människor som lever, människor som åldras naturligt, glöm bara inte att samma levande människor är de som köper era produkter!

 10. Så är ”Gabrielle” en algoritm som själv skapar content eller måste människor göra det? Om det är människor som ligger bakom kan ni ju lika gärna låta kunderna följa dem…
  Även det är en extremt tillrättalagd bild vi får se av sk. ”Influensers” liv så är det ju mil ifrån att va intresserad av att följa en påhittad saga om en ai.

 11. En sak som blir resultatet av AI och robotar är näthatet. Näthatet kommer i och med det inte fylla sin funktion då mottagaren inte kan hantera och behandla hatet eller kritiken, dvs kött och blodarna inbitna vilja att skada och bromsa andra individer kommer vara verkningslöst. Intressant enligt mig och för företagen som köper allt ”content” är det en ren och skär vinst och positiv utveckling. Inga mänskliga faktorer som sätter stopp, det är bara att köra och låta det verkliga ”kött och blodarna” tråna gränslöst efter livsstilen som Gabrielle och många andra robotar kommer att leva. men det är klart att vi vet innerst inne att när Gabrielle smörjer sitt ansikte med serum och när hon äter den trendiga vällagade maten så känner hon inga smaker men vad gör det när företagen säger till henne vad hon ska känna för smaker och visar vilken hy hon fått av serumet.

 12. Beror väl på vad man menar med influencer. Det här är mer en semantisk fråga än en om tech. Att använda olika teknologier som verktyg i sitt företag är något annat än att driva ett tech-bolag som utvecklar tekniska produkter. Skulle vara intresserad av att höra mer om tekniken bakom Gabrielle – varifrån kommer den och vilka data bygger de genererade inläggen på? Har ni köpt in ramverket eller har ni utvecklat det själva? Köper ni data av tex google eller skrapar ni det från bloggar etc?

  1. +1
   Frågor som kräver svar.

   (Själv tror jag BB mest hittat på ett alter ego / fejkkonto och så sitter nån anställd och bara hittar på texter)

 13. Älskar att du testar nya saker. Detta ska bli väldigt intressant att följa. Kanske är det svaret på hur vi kan lösa jämställdhetsproblemen och sprida kvinnlig awesomeness 🙂

   1. Jo, jag tänker såhär: Eftersom ett stort dilemma i kvinnors liv (som ju är fallet även i Isabellas liv) är brist på tid, vi vill ju vara närvarande föräldrar, har djupa relationer et c (ja, enligt mig är kvinnor är i regel helt enkelt mer intressanta och mer awesome :)). Vi ser samtidigt att kvinnor springer in i väggen i högre utsträckning än män och det är kvinnor med driv och uthållighet som hamnar där.

    Upplevelsen i ömsesidiga relationer går ju (nog?) inte att robotifiera, man vill ju uppleva relationerna själv så att säga. Men mycket av annat som är kännetecknande för en person och dennes kompetens kan ju definitivt robotifieras och fungerar detta så löser det ju lite av pusslet i kvinnors karriärer. Kan man då klona sig själv och låta klonen bära på det som är ens edge, såsom exempelvis i detta fallet med Isabellas klon, så kan man väl åstadkomma mer tänker jag för att istället lägga tid på det som man anser ger en som person mer i upplevelse. Mycket av framgången i företagande handlar ju om att skala. I Isabellas fall är det tydligt att hon är varumärket och ”produkten” på många sätt. Hon kan ju inte vara på mer än en plats åt gången. Sedan kanske du undrar hur tusan det skulle lösa jämställdheten men jag tänker att skalfördelarna är oändliga om det fungerar. Såsom jag ser det har män mer tid idag att lägga på sina arbeten eftersom de ofta prioriterar annorlunda. Kanske har de inte samma behov av att ha en nära relation till barn exempelvis (eller det har de säkert men de vet kanske inte hur man gör och vad det betyder?). Jag vet inte varför, och visst är det sorgligt. Säkert en kombination av både yttre krav/förväntningar och någon typ av intresse/vilja. Säkert både kulturellt och biologiskt således, men faktum kvarstår: Så är det. Den stora frågan är ju istället hur tusan dessa möjligheter med kloner/robotar ska spridas mellan olika grupper med olika ekonomiska förutsättningar (de som kan köpa kloner, robotar och som då på ett sätt äger produktionsmedlen, men det blir en fråga för politiker (eller egentligen dem som sitter på makten) att lösa. Där har vi en riktig knäckfråga för framtiden. För den är snart här och vi pratar knappt om detta.

 14. Hur funkar tekniken bakom den här influencerroboten eller är det liksom egentligen bara ett ”kurerat fejkkonto”? Det låter ju skithäftigt att ha en robot så jag är verkligen intresserad av hur ni ”byggt henne”? Supernyfiken och tycker att det ska bli spännande att följa!

 15. Vad bra! Då slipper du flyga så mycket och miljön blir mindre påverkad
  Men för egen del känner jag de som absurt att följa en påhittad klon
  Finns mycket sånt i Japan, där man t ex har virutuella flickvänner. Som sagt absurt

 16. Jag vet inte alls vad det här går ut på, förstår inget alls, vad är poängen, ska du sluta blogga, ska den ersätta dig, vad kommer att hända? Jag ser spännande på resultatet även om jag inte förstår så mycket av det du skriver.

  Lycka till med din klon

 17. Tror genuint inte alls på det här. Coolt att ni vågar testa nytt men tycker tvärt om att fler och fler har börjat vilja se mer ”äkta” människor på social media som visar mänsklig sårbarhet och det så kallade ”riktiga livet”. Inte en robot som lever ett liv man aldrig kan uppnå. Men vad vet jag.

 18. Jag vet inte om jag är dum, men jag fattar inte alls. Är inte din blogg översatt till engelska så att folk från hela världen ska kunna följa dig och ditt liv? Vad ska man med en robot till i New York? Det är ju inte du? Vad skulle det ge menar jag?

 19. Jag förstår verkligen det här med hela tech sidan av hela din business och så. Men som en 23 åring skulle jag ändå inte vilja köpa eller använda mig av produkter som en robot rekommenderar.

  Jag menar absolut man kan inspireras av allt behöver inte vara just människor i kött, men för att jag som konsument ska ens vilja börja kolla på Skönhetsprodukter så är det verkligen människor som testar och visar resultat som intresserar mig.

 20. Ska bli väldigt intressant att följa, även om jag känner mig skeptisk. Jag vill följa riktiga personer, men åh andra sidan så blir det här som en skönlitterär person som man kan ”följa på riktig”. Koppla ihop det med en bok och jag är såld – skulle ÄLSKA att få följa mina favoritkaraktärers liv.

 21. Hahahha, gud jag vet inte vad jag ska säga riktigt? Är det ett aprilskämt?
  Varför ska jag följa en digitaliserad kopia av dig? En påhittad digital historia?
  Det är iof de flesta bloggares liv, men detta blir bara löjligt..?
  På vilket sätt skulle det täcka upp att du inte kan vara överallt? Satsa på ditt företag istället, känns mer lönsamt.
  Nä..köper det inte, men det finns säkert ngn generation som köper det.
  Men, lycka till 🙂

 22. Detta är ju verkligen intressant tycker jag. Jag följer bara människor som ger mig inspiration, förutom kompisar och familj då. MEN, anledningen till att jag tror att Löwengrip är så lyckat är ju (kortfattat) att vi köpare ser dig använda produkterna och du blir skitsnygg och därför vill vi också köpa och använda produkterna. Din hy har blivit perfekt efter att du använt dina produkter, ditt hår får den perfekta färgen efter att ha använt silvermasken osv. Då ser jag det svårt att inspireras av en robot som inte finns. Hennes snygghet är ju inte på grund av Löwengrips produkter utan för att en person gett henne de egenskaperna.
  Men jag skulle älska att ni använde er egen personal för att inspirera kring Löwengrip. Riktiga, skitsnygga kvinnor som dessutom redan arbetar för er. Pingis tillexempel, skulle älska om hon användes mer i era kanaler.
  Kram och lycka till!

 23. Till alla skeptiker! Kolla in serien darknet på netflix. Det finns ett avsnitt där vuxna män i Japan dejtar en liten tecknad mangafigur som kallas för Rinko via mobiltelefonapp. Hon finns alltså bara i mobilen och inte i verkligheten. Superintressant!

 24. Det här kommer bli intressant att följa, även om jag känner mig skeptisk då det inte känns särskilt äkta och riktigt på det viset, men det är ju också för att jag aldrig varit med om något tidigare, och det okända tenderar vi ju alla att först vara skeptiska mot. Oavsett så är det helcoolt att du är i framkant hela tiden och sprider så mycket inspiration runt dig som vågar nya, häftiga och annorlunda saker.

 25. Kolla in serien darknet på netflix. Det finns ett avsnitt som handlar om män i japan som dejtar en virtuell robot som kallas för Rinko, hon ser ut som en mangafigur och finns bara i en app. De har riktiga förhållanden med henne. Rekommenderar verkligen den!

 26. Det här känns bara så sjukt! En klon! Med ett påhittat liv som andra då ska följa…? Ok, men jag tror inte att människor (!) är så intresserade av ”din” AI som ju bara är en historia egentligen, skapad av datorer samt det du vill visa. För mycket tilltro till datorer, AI, robotar mm gör bara att vi blir mindre och mindre vi människor. Tillslut finns bara tekniken kvar. Försök diskutera med en AI att du vet att du har rätt till ex i ett försäkringsärende. Lycka till bara med det. Hoppas verkligen inte att framtiden ser ut som Isabella tror, för då blir det inte roligt att vara människa.

 27. Fyfan, vad obehagligt. Är så extremt problematiskt med vad vi väljer att se som ”framtiden” i samma mening som ”framgång”. Det här är inte hållbart. Det är inte heller teknik som gynnar oss på något vis. Du som är bekant med Alexander Bard som petat psykadelika i åratal och som influeras av ”ditt inre” i form av meditation borde väl någonstans inse att människan inte är menad för den här typen av teknik? Det är en obehaglig värld som är i framfart just nu, ai och extrem digitalisering som sker utan större motpol. Om tio är psykisk ohälsa större än någonsin i västvärlden och en milliprocent av den kommer att vara ditt fel.

 28. Spännande koncept! Det klart att man kan inspireras oavsett om det är en verklig person eller inte. Svårigheten är väl som många tidigare kommenterat att robotens skönhetsintresse bara kan vara teoretiskt.

 29. Men vilken fantastisk idé! Det här tror jag verkligen på! Här i USA där jag bor så läser man ju om Bezos, Musk, et al och deras kontinuerliga framsteg inom tech dagligen, och jag tror verkligen detta är ett led i utvecklingen! Kommer ihåg hur du i ett av dina tidiga föredrag sa: ”Man får inte tänka gammalt!” och jag tycker att du verkligen följer detta vad du än verkar i. Lycka till och jag kommer definitivt följa detta, tror det kommer generera precis som du önskar så länge ni håller ett öga på att Gabrielle utvecklas åt ”rätt håll” mha AI:n och inte tar av på någon oönskad tangent!

 30. Är möjligt att detta går hem i Asien, eller till och med i USA… Men har svårt att tro att ”Gabrielle” kommer få följare från de nordiska länderna.

  Hade du så svårt att hitta inspirerande äkta kvinnor, av olika färger och storlekar, så att du istället skapade en fake robot med ett fake liv?

  Nej tack, ta inspiration from Fenty Beauty och deras flöde samt kvinnorna de visar upp där. De skulle aldrig ha gjort detta…

  Meningen att Gabrielle ”testar brunchak och dejtar” är ju bara skrattretande. Hur dumma tror ni att folk är?

 31. Intressant och rolig idé. Fast poängen med bloggare och influencers är just att de har riktiga upplevelser, vilket gör att man kan identifiera sig med dem. Jag kommer ändå av nyfikenhet följa hur din idé utvecklar sig!

  1. Håller både med och inte. Jag har slutat följa många influencers just på grund av att deras liv är så extrema och inte känns riktigt att det inte inspirerar mig nå mer.

   Men samtidigt tycker jag att det här låter som ett spännande koncept. Kanske till och med lättare att välja ut bitar att inspireras av då det är fejk, mer som att inspireras av en karaktär i en film än själva skådespelerskan. Om man vet att det inte är på riktigt kanske man känner mindre sociala medier ångest 😅

 32. Nu vet jag ju inte exakt hur det har kommer att se ut nar det satts igang – men det jag kanner obehag for ar om du tanker skapa en person/klon som ses som ‘idealet’ – hanger pa alla ‘it’ stallen, klammer in superbra traning, matlagning fran grunden varje dag, en fantastisk karriar etc etc. Jag sjalv kanner att sociala medier redan ger manga en kansla att dom inte ar ‘bra nog’ och att dom inte klarar av sa mycket som dom ‘borde’. Det har kanns som att det bara kommer att forstarka de kanslorna. Nu ar det har ingen riktig persom sa forhoppningsvis tar folk inte at sig pa det har sattet, men jag vet inte.. det kanns inte helt ratt for mig!

   1. Känner som du, det börjar ju bli läskigt! Vad är det här? Vi umgås knappt med våra familjer och börjar följa robotar?! Det som gör mig mest ont är att jag tror det kommer fungera och att hon är en sådan stark kanal att jag tror inte ens att människor kommer reagera!

 33. Som jag hoppas att du har fel med denna spaning. Det låter som en mardröm att vi skulle inspirerad av ännu mer fejkade personer än dagens influencers. Inte bra för någon. Jag tro är istället att vi kommer söka efter något med mer djupnoch mindre yta. Förstår dock att det inte är något du önskar eftersom din karriär och inkomst bygger på motsatsen.

 34. Jag tror att Gabrielle kommer att få många följare just för att många är nyfikna på hur det här projektet kommer att genomföras och ta sin form. Jag tror däremot INTE att följarna kommer att följa Gabrielle för att bli inspirerade. Tittar man på vilka influencers som växer mest i Sverige idag så är det de personer som är mest genuina, ärliga och ”bjussiga” med sina personligheter. Jag tror därför inte att dessa influencers kommer att ”ersättas” av kloner, även om klonerna kan vara intressanta att följa av helt andra anledningar.

 35. Jag har snarare upplevt tvärtom, att fler söker efter något äkta, inte något som är perfekt, att se var det verkliga i livet skaver, att inte alltid se en helt ren yta. Många influencers fokuserar mer på att visa upp verkligheten för att de märker att det perfekta livet inte lockar så många som förr, att fler och fler kommer på att det inte är på riktigt. Att då ha en robot som visar upp sitt ”liv” skulle jag tro går emot den trenden, men det blir intressant att se hur det utvecklar sig. Själv är jag dock en sådan som hellre spanar in verkligheter och inte nåt påhittat.

  1. Tror helt klart du har rätt. Känns dammigt och klyschigt att tänka att framtiden är robotar… 🙄 Jag har iaf noll intresse av ett sånt koncept.

 36. Jag tänker att det är det personliga som jag uppskattar i bloggen även om jag förstår att det är ett urval man gör och man döljer vissa saker och tillrättalägger saker. Men om det blir mycket lögner i en blogg då tappar jag intresset och saknar trovärdigheten. Något som jag uppskattar är själen i saker som skapas, det unika, som också är det icke perfekta som skapar en slags skönhet och äkthet. Jag tror inte på att människor ska kopiera andra människors sätt.
  Jag kan inte se vad en robot skulle kunna bidra med. Det är väl människorna bakom roboten i så fall som får dela med sig av sina dejtingerfarenheter och träningskunskaper. Språket kommer ju bli olika beroende på vems berättar röst det är. Det blir inte enhetligt då.
  Jag skulle hellre föreslå att vara ödmjuk och hitta en kvinna i USA som skulle göra ett jättebra jobb som Löwengrip bloggare….varför inte en svart kvinna!? Den ska ju då inte jämföras med Isabellas blogg, utan ha sin unika prägel men självklart ska personen ha intressen som passar för konceptet, och gilla just Löwengrips produkter….Hur man vinner läsare i USA ser säkert lite annorlunda ut, men finns väl likheter också. Detta var iallafall min tanke…..

 37. Jag undrar också; hur kommer det sig att ni kallar er ett beauty-techbolag? Tech i techbolag står för att man utvecklar ny teknologi och med det tillhandahåller olika internettjänster – t.ex. Spotify etc. Dvs inte samma som att forska fram hud- och hårprodukter genom att blanda olika ingredienser. Att ni sedan marknadsför er online betyder inte att bolagen är ”tech”, då era produkter, alltså det ni säljer, inte är det.

 38. Vilken digital expertis känner du är er specialitet? För i dagens samhälle där de flesta retail företag har en närvaro online, e-handel och analyserar sin besöksstatisk och annan data för att utveckla sin affär så känns det lite som att säga att man är expert på att koka vatten.

  Vad är det som gör att ni ser er som ett tech-företag? Att skapa content och marknadsföra är inte tech. Natural Cycles är ett tech-baserat företag. De har en produkt med tillhörande app som tydligt utnyttjar teknik.

  Att skriva en blogg, posta på instagram och analysera sin google analytics är liksom ingen grund för att kalla sig för ett tech-bolag.

 39. Jag fattar ingenting, ska det vara en robot och alla bilder och filmer om hennes liv görs via datorn animering. Eller kommer det vara en människa som spelar en roll enligt ett ”manus”?
  Och hur kan en robot göra reklam för hudvård/skönhet? dem har ju inte hudproblem, behöver inte duscha, mm…

 40. Coolt Isabella! Du är en stor förebild för mig, som entreprenör, enastående mamma, med ADHD etc. Jag upplever att du är grymt modig och stark, och jag älskar att du går din väg. Det här nya initiativet med en influencer-bot är mycket spännande, och jag tycker det är grymt att du är öppen med det. Tänk om det inte spelar någon roll om det är en riktig person eller inte, hur många ”riktiga personer” är det inte som matar oss med ”manipulation” på olika sätt. Jag tänker mig också att din bot är ”matad” med sådant som du väljer och gillar, så på ett sätt blir det ändå dina värderingar och preferenser som kommer spridas. Kommer följa med intresse!

 41. Intressant! Ska bli spännande att följa hur det går. Jag tror absolut att dessa kan ta över från de fall där det endast är snygga bilder t.ex. i fallet ”Instagram-modeller”. Men i bloggformat så är jag tveksam. För mig är det just att det är en riktig person som är med om allt som gör att jag vill följa. Är det inte på riktigt sååå är det ju inte på riktigt, liksom?

 42. Väldigt intressant! Tror att människor är rädda och kanske bitvis känner sig lite ”lurade” …..men det är ju en naturlig del utav samhällets utveckling och fenomenet genomsyrar redan många branscher. Ska bli spännande att se vart det tar vägen…..potentialen är ju enorm. Lycka till Isabella! <3

 43. Smart att låta en robot göra jobbet automatiskt och dra in pengarna. Folk som följer ”influencers” kommer inte att uppleva någon skillnad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..