Min klon Gabrielle

Under dagen idag släpper Löwengrip PM om att vi bygger en robot-influencer!

Löwengrip är inget klassiskt skönhetsbolag. Vi är ett beauty-techbolag och vår styrka ligger i vår digitala expertis. Så växer genom att vi är datadrivna. Problemet är att jag blir bolagets flaskhals, då jag behövs för mer content än vad vi idag kan skapa. Dessutom expanderar vi nu globalt, vi har etablerat oss på flera marknader på kort tid och behovet bara växer. Jag vill, men kan inte, finnas överallt samtidigt. Speciellt inte då jag är mamma till två små barn. Därför bygger vi nu kloner av mig i sociala medier, och vi börjar med en:

Gabrielle Löwengrip.

Det gör vi för att komma åt den lokala marknaden där vi vill etablera oss, men också för att skapa det content jag inte hinner med. Gabrielle kommer till liv i december, är bosatt i New York och hon älskar skönhet. Följarna kommer att få en inblick i hennes liv där hon dejtar, umgås med vänner, jobbar, testar brunchhak, tränar inför NYC marathon, inreder sitt hem och ägnar sig åt att gräva ner sig i skönhet.

Jag ser nämligen en extremt ljus framtid för influencerrobotar. Min spaning är att vi om bara något år inte kommer bry oss om huruvida det verkligen är en riktig människa vi följer. Det viktiga är inspirationen vi hämtar in, och den kan likaväl komma från en animerad person. Det är som på film – inte nödvändigtvis äkta, men en underhållande inspirationskälla!

I december vaknar Gabrielle till liv, ni hittar hennes instagram här!

  1. Smart att låta en robot göra jobbet automatiskt och dra in pengarna. Folk som följer ”influencers” kommer inte att uppleva någon skillnad.

  2. Väldigt intressant! Tror att människor är rädda och kanske bitvis känner sig lite ”lurade” …..men det är ju en naturlig del utav samhällets utveckling och fenomenet genomsyrar redan många branscher. Ska bli spännande att se vart det tar vägen…..potentialen är ju enorm. Lycka till Isabella! <3

  3. Intressant! Ska bli spännande att följa hur det går. Jag tror absolut att dessa kan ta över från de fall där det endast är snygga bilder t.ex. i fallet ”Instagram-modeller”. Men i bloggformat så är jag tveksam. För mig är det just att det är en riktig person som är med om allt som gör att jag vill följa. Är det inte på riktigt sååå är det ju inte på riktigt, liksom?

  4. vicky skriver:

    Jag kommer nog hålla mig till riktiga Isabella Löwengrip 🙂

  5. Coolt Isabella! Du är en stor förebild för mig, som entreprenör, enastående mamma, med ADHD etc. Jag upplever att du är grymt modig och stark, och jag älskar att du går din väg. Det här nya initiativet med en influencer-bot är mycket spännande, och jag tycker det är grymt att du är öppen med det. Tänk om det inte spelar någon roll om det är en riktig person eller inte, hur många ”riktiga personer” är det inte som matar oss med ”manipulation” på olika sätt. Jag tänker mig också att din bot är ”matad” med sådant som du väljer och gillar, så på ett sätt blir det ändå dina värderingar och preferenser som kommer spridas. Kommer följa med intresse!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..