Måndagen

Måndag! Dagen började fantastiskt. Vid halv sju slog vi upp ögonen, smög ner och Gillis låtsas att somna om en stund.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Gillis önskade sig Gataue:s klassiska chokladmousse-tårta..

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Vi sjöng, Gillis fick blåsa ut ljus, ta första biten och sedan öppna två paket. Det var lego i ett och så ett par nycklar…

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Som ledde till…

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

En motorcykel! Sally fick självklart en också. Sedan brummade dom runt här hemma. Det finns ju bra med ytor.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Gillis hade önskat sig en bilbana. Vi lekte länge och jag lämnade inte barnen på förskolan förens halv tio. Lyxigt.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

På jobbet var det en lugn kontorsdag, interna möten och vid lunch tog Pingis och jag en promenad. Hälsade på våra produkter inne på Åhlens. Varje vinter drar vi igång en tävling på kontoret, om att gå flest lunch-promenader (för att få D-vitamin) och vinnaren om en månad får ett tränings-sett från Björn Borg.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Efter jobbet köpte jag middag i Saluhallen, det finns ett så bra fisk-utbud där.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Kom hem och fick manikyr, pedikyr och en Spraytan. Smidigt med allt på hemmaplan.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Fiskburgare med bläckfisksallad och sjögrässallad. Mums.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Favvoplatsen i huset!

Nu väntar kvällsjobb, kram.

 1. *förrän
  Solen står får lågt på himlen nu, den producerar ingen d-vitamin men det är ju bra att få ljus i alla fall.

  1. Precis vad jag tänkte kommentera. D-vitamin från solen får vi här uppe i Norden bara under sommarmånaderna när solen står högt. D-vitamintillskott är ett måste!

   1. D-vitamin kan en ta upp med hjälp av solen även på vintern MEN då då större delen av kroppen( läsa armar och ben) måste blottas vilket vi sällan gör sen höst och vinter så har vi minimal chans att ta upp den dos kroppen är i behov av. Men en promenad är bra för hjärta, hjärna och humör.

  1. Vadå självklart, varför skulle det vara det? Hon kanske VILLE ge en till Sally också, för att vara snäll. Var det det första och enda du tänkte på, konstig fråga?

   1. Anna- det var ju Isabella som skrev att det var självklart att Sally ska ha en också, det var det Fia syftade på. Läs noga innan du attackerar sådär

   2. Det var väl inte alls en konstig fråga. Isabella skrev ju själv att Sally självklart också fick en, det var alltså inget Fia skrev bara ändå.

    Jag tycker inte att det är självklart att syskon får presenter när dom inte fyller år. Tycker att dom kan lära sig att vänta till sin egen födelsedag. Väldigt få personer blir bra människor om man lär sig att man alltid får saker utan egentlig anledning. Man måste lära sig att man inte kan få allt man pekar på hela tiden.

   3. Anna, Isabella skriver att ”Sally fick självklart en också”. Fia undrar varför Isabella tycker det är självklart.

   4. Ja precis. Hon skrev att självklart fick Sally också en. Förstår inte varför det skulle vara självklart på Gillis födelsrdag!!

 2. Men vilken härlig födelsedag!! Mysigt och fina presenter. 🙂 Han måste ha blivit så glad. 🙂 Sally också såklart, som fick en motorcykel hon med 😀

  Du den där tävlingen, hur skoj som helst. Önskar vi hade hälften så bra chefer som du är. <3

  1. Varför tror du att de är sponsrade? Varför skulle det vara det, står inget om det. Bara för att hon haft spons förrut så gäller inte det för alltid.

 3. Hmmm , brukar den som inte fyller år alltid få presenter? Hur ser ni andra på det? Själv tycker jag att den som fyller år ska få all fokus. inga presenter till syskon. Det är födelsdagsbarnets dag. Ser framemot era åsikter. Håll god ton.

   1. Tror jag ställde en fråga hur ni andra ser på det. Inget annat. Ja, alla gör som de vill. Det var min utgångspunkt. Jag skulle vilja höra om andras åsikter om detta.

  1. För min del är det såhär: jag står inte ut med att ett barn inte får. Har två barn, som kom tätt och fixade inte att inte ge båda. Dock har jag lyckats hålla en ok nivå (om jag får säga det själv och till mitt försvar😂) så det är födelsedagsbarnet som får det ”ordentliga”, den andra får typ en bok och ett litet lego.

   Däremot har vi fått vara tydliga med att det är vår familj vi gör så här, det gäller alltså inte resten av släkten (ingen annan behöver köpa till båda för att en fyller, de får inte för att kusinerna fyller osv.)

  2. Mina barn har själva velat att syskonen också får en present, inte bara den som fyller. Delad glädje… Kan vara svårt för ett litet barn att höra att ” du får paket när du fyller om ett halvår”…

  3. Hos mig får inte syskon presenter. Ser ingen andledning till det. Jag vill lära mina barn att hantera livet så de blir rustade för framtiden och då innebär det bla att ge och uppvakta andra när dem fyller år utan att förvänta att man själv ska få något.
   Sen så vill jag inte att barnen ska söka sin lycka genom konsumtion. Det är bara ytlig lycka för mig och dessutom påverkar vår hets kring konsumtion planeten illa.

   Förstår heller inte varför du Bella köper motorcyklar till barnen när de fick en bil förra året? Förstår inte varför du är med och skapar dessa genusmönster hos dina barn. Genus=socialt kön skapat av omgivningens förväntningar.
   Tex så bjöd ni enbart killkompisar på Gillis kalas. Ska man inte lära barnen att man kan leka med både flickor och pojkar och inte göra skillnad på dem? Du säger ju själv att finansvärlden är mansdominerand. Blir det inte så när vi skiljer på flickor och pojkar som små? Är vi inte med och skapar detta mansdominerade samhälle? Du som läser så mycket du borde ha ett nytänkande kring detta. Jag skulle vilja tipsa dej att läsa om genusforskning.
   Just nu lär du Gillis att spela fotboll, köra bil, leka spiderman – du lär honom att leka äventyr, lagsammanhållning och ta för sej.
   Sally lär du att hon ska klä sej fint och gilla skönhet- ännu en flicka som växer upp och som kommer lägga sin energi på att se bra ut och det kommer innebära orimliga krav som får henne att kanske utveckla komplex och att söka bekräftelse genom utseendet.

   Det är av dessa orsaker fler föräldrar bör intresserra sej för hur vi skapar genus och hur man ska bemöta barn för att ge dem samma förutsättningar och möjligheter i livet.

   1. Oh herregud Helene..
    är du på riktigt? Tycker du inte att du överarbetar det här en aning nu?
    Mycket faller sig naturligt för barn…men att tvinga ett barn göra tvärt emot, DET är det som är felet i vårt samhälle. Sally gillar väl att vara som sin mamma och GiIlis tycker det är kul med bilar…whats the problem?!
    Ska Bella tvinga gillis att leka med smink, bara för att?
    Lägg ner nu..

    1. Håller helt med dig! Att tvinga pojkar att leka med barbie bara för att samhället ska vara pk är löjligt. Låt pojkar få vara pojkar och flickor få vara flickor.

   2. Är du seriös Helen? Blir så uppgiven på människor som skal pröva att vara pk och göra pojkar och flickor till ett kön. Låt pojkar få leka med bilar flickor med dockor. Den här gensushetsenom om att pojkar också måste leka med barbie har gått för långt. Det skapar verkligen dåligt ljus över feminister.
    Och visst ska syskonen få någen liten present när den andra fyller år. Det är självklart för mig. En bok eller något. För mig lär det barnet att alla är lika mycket värda och att vi inte är egoister. Dom blir glada för varandras skull.

   3. Håller helt med dig! och så onödig och icke genomtänkt kommentar – allt faller sig naturligt för barn?
    Absolut inte. Vuxna uppmuntrar och har skapat en struktur där vi skiljer på pojkar och flickor och med den skillnaden kommer förväntningar kopplad till det biologiska könet.

   4. Helene, det kan ju också ha vart så att barnet i fråga fick välja ut ett antal vänner och alla som valdes var pojkar, för att det helt enkelt var dem han ville bjuda. Det är väl viktigare att han får bjuda dem han vill och som han är bekväm med än att se till att det är en jämvikt mellan könen?
    När det kommer till presenterna så kan jag tänka mig att han fått det han önskat sig, och hade han önskat sig en dockvagn hade säkert det gått bra också. Det handlar väl att lämna valet öppet till barnet, att man får leka med vad man vill oavsett om det är bilar eller dockor, att möjligheten till valet finns där.

   5. Fast hallå.. Sally leker mycket med bilar, lego, spriderman osv. Så du vet. Kanske inte följt bloggen så mycket så vill bara berätta 😊

 4. Kan ni svenskar förklara åt en icke-svensk; varför är det självklart att ett syskon också får en stor gåva fast det inte är hens födelsedag?

  1. Är svensk men förstår inte det där jag heller. Har nog inget med etnicitet att göra huruvida man förstår den grejen eller inte

  2. Vi svenskar? Jag har 3 barn och har aldrig gjort så. Vi lär barnen att man kan inte alltid få saker och att de e den som fyller år som får presenter. Men sen tycker jag att alla får göra som dom själva vill, lägger ingen värdering i det 😊

   1. Jag fick alltid present som barn vid syskonets födelsedag. Gör likadant för mina barn. Alla mina barn får presenter men fölsebarnet får mest! Ps, har inget med härkomst att göra förmodar jag. Ds.

 5. Vilken mysig födelsedagsmorgon!

  Grattis Gillis på femårsdagen och Grattis till dig Isabella som firar 5 år som mamma!

  Så cool den där lilla mathörnan, mysigt.. förstår att det är favvoplatsen.. tycker det är det coolaste i hela fina huset.

 6. Bra med promenader.

  Men så här års på dina breddgrader spelar det ingen roll om du så lägger dig i bikini, du kommer inte få några d-vitaminer.

  (Du kan stimulera ditt melatonin, men det är något helt annat)

 7. Det måste vara drömmen för alla ungar att ha en mamma som faktiskt tycker om att leka med dem. Jag hade tröttnat efter en kvart, haha!

  Och som många säger så är det tyvärr lönlöst att försöka få i sig d-vitamin från solen denna tiden på året. Men jag kan meddela att det lagras i kroppen så de flesta klarar sig i alla fall större delen av vintern. För den som äter vegansk mat kan det vara bra med tillskott från och med typ nu 🙂

  Källa: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/d-vitamin

  1. Alla borde ta d-vitamin på vintern. Oavsett om du äe veganer eller inte. Läste här om dagen att det faktiskt är köttätare som oftast har vitamin/mineral brister. Så är det ju så ut efter vad jag har hört från läkare att d-vitamin som lagrats i sommar oftast är borta när vi kommer in i november/december. Så bara att köpa goda d-vitamin tillskott!

   1. SV: Var läste du det? Jag kan nämligen inte hitta någonting sådant på nätet. Länka gärna till källan då det sprids väldigt mycket ”fakta” på sociala medier utan källor vilket skapar falska rapporter till höger och vänster 🙂

    Det är ganska stor skillnad på någon som inte äter någonting från djurriket och en ”köttätare”. Jag syftade mer på att veganer inte får i sig D-vitaminer från fisk, kött, ägg eller mejeriprodukter. Det är den maten som innehåller mest D-vitaminer, även om det är en liten dos jämfört med det vi får från solen.
    Läs här: http://www.vetenskaphalsa.se/fakta-d-vitamin/

    Äter du en portion sill eller makrill till exempel så utgör det hälften av det dagliga behovet D-vitamin. Svamp innehåller däremot också D-vitamin.

    Sedan finns det väldigt mycket artiklar som kritiserar kosttillskott då det kan leda till överdosering av D-vitamin vilket kan vara skadligt.
    Läs här: http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Kommentar/2015/06/Tillskott-av-D-vitamin-kan-gora-mer-skada-an-nytta/

    Själv tycker jag att det är svårt att veta vad som faktiskt stämmer, men enligt livsmedelsverket är det dagliga rekommenderade intaget av D-vitamin 20 mikrogram. Jag tror att många borde gå och testa om de faktiskt har ett underskott av vitamin D i kroppen innan de proppar i sig tillskott. Företag vill ju bara sälja sina produkter, vare sig det är kläder eller hälsokost som ska få oss att ”må bra”.

 8. Så språkvetare jag är skulle jag aldrig komma på tanken att leka språkpolis vilket så många gör här. Sinne för språk har inget med smarthet och/eller intelligens att göra. Isabella har verkligen och med eftertryck bevisat sin begåvning på så många områden.
  Att en del ändå orkar kommentera och raljera över hennes sätt att uttrycka sig är rent beklämmande.
  Tänk att avundsjuka kan förvrida huvudet på så många 🙂

  Heja dig Isabella

  1. Som språkvetare borde du förstå innebörden av ordet avundsjuka.Isabella har läs-och skrivsvårigheter vet vi som följt henne länge.Varför man skulle vara avundsjuk på det förstår jag inte.

   1. Sandra
    Menar du att det inte är avundsjuka över Isabellas framgångar som får pöbeln att gå bananas över allt hon gör och inte gör?

    Dessutom vet jag att efter punkt följer mellanslag före ny mening 🙂

 9. Mellan okt-apr så är solen tyvärr för långt borta för att människor ska kunna producera D- vitamin här uppe i norden (det är därför vi blir så bleka på vintern, ju blekare man är ju lättare kan man producera D- vitamin. Ni som är mörkhyade ska utan tvekan äta tillskott!). Därför har typ var o varannan nordbo D- vitaminbrist, mest kvinnor. Jag har käkat 2500 IE om dagen varje vinter i nästan 10 år och har perfekta värden ☺️

 10. Tycker du gjorde helt rätt som även gav en till Sally, födelsedagar ska vara kul, om tex Sally blir ledsen eller avis är det inte kul för Gillis heller.
  Jag har 2 syskon, dem fyller år med 2 veckors mellanrum, och jag fyller 7 månader senare, så när vi skulle få våra första laptops fick mina syskon sina samtidigt, och även jag fick min då, mina föräldrar ansåg inte att det var rätt att jag skulle vänta i 7 månader bara för att jag hade min födelsedag då.
  Sedan handlar inte födelsedagar om gåvor, det handlar om familj <3

 11. Vilken födelsedag! Vi brukar också göra så att syskonet får en present. Tycker att det är smidigt och barnen har röstat fram det själva. Vi bestämde att när man fyller år så får man tre presenter och syskonet får en present. Alternativet var att den som fyller år får fyra presenter och den andra ingenting men det förslaget röstades alltså ner av barnen.
  Hoppas att Gillis får en jättehärlig dag! Och förresten ser din favoritplats jättemysig ut. Som ett litet kryp-in😊Eller litet och litet, men du fattar😄

 12. Man får tyvärr inget D-vitamin i Sverige under vintermånaderna. Satsa på att utbilda din personal om D-vitamin, ge kosttillskott under vinterhalvåret och promenera för att få motion och frisk luft. Ha en fin dag!

 13. Hoppas dina barn får lära sig att alla inte får presenter värda tusentals kronor när de fyller år, och INTE fyller år. Dagis och skola kanske kan öppna upp deras ögon 🙂

   1. Ni får det att låta som om barnens pappa var en fattiglapp. Han har ju toppjobb, fint hus på L-ö samt en lyxbil. Moralen skiljer sig möjligen åt, men självfallet att han har möjlighet att ge barnen ett fint liv på alla sätt och vis.

 14. Hej.
  Vilken lycka för Gillis att få så många, roliga och fina presenter! Och härligt att ha tid över på sin barn födelsedag att leka lite innan man måste iväg till förskolan och föräldrarna/föräldern måste påbörja sin arbetsdag.

  Det hade varit intressant att läsa om hur du ser på överkonsumtionen av prylar i dagens samhälle. Jag förstår att det är kul att köpa många fina presenter till sitt barn, det tycker jag med, men är det rimligt? Var börjar ens eget ansvar som privatperson och vilka värderingar vill vi föra över till våra barn?

  Jag tycker att många av de produkter jag testat från Löwengrip varit bra. Men jag har slutat att handla dem då jag att de företag som sysslar med tex närproducerade, ekologiska ingredienser som borde få mina pengar istället. Sen kanske de företagens VD konsumerar MASSVIS, det är ju svårt att avgöra när hen inte syns på sociala medier så som du gör. Men då har jag i varje fall som privatkonsument bidragit till att handla en produkt som har ekologiska ingredienser/miljövänlig förpackning/närproducerad/fairtrade eller dylikt.
  Jag älskar faktumet att du är en framgångsrik, ung kvinna som inte ber om ursäkt, samt att din nisch är att visa upp ett liv som utmärker dig från mängden av influencers som jobbar med igenkänning. Det är roligt att läsa om – men jag, och andra hoppas jag, vill inte stödja en person som uppenbarligen inte (iaf inte utåt sett) jobbar för en bättre miljö, får våra barns framtid!

 15. Bella! Du är en stor förebild inom SÅ mycket för mig, både vad gäller företagsamhet och föräldraskap men jag får inte ihop dina peppiga budskap och kloka åsikter inom så många ämnen med din syn på konsumtion som under de senaste åren eskalerat till extrema nivåer? Jag förstår att du har tillräckligt god ekonomi för att konsumera både kläder, inredning och leksaker till dina barn men liksom miljön mår kasst av all denna överkonsumtion. Idag blev det officiellt att årets julklapp för 2018 blir ”Det återvunna plagget” och det ska bli riktigt jäkla roligt att följa er influencers när ni börjar öppna ögonen för en mer hållbar livsstil! HEJJA!

  Följ @the.eco.home för tips och pepp kring en mer hållbar livsstil 🙂

  // Linnea

 16. Fantastisk koselig bursdagsmorgen. Og veldig hyggelig at Sally også får gave, fatter ikke hvorfor så mange her inne skal lage noe stor nummer ut av det🤣 Og så er det jo mye hyggeligere for barna å kjøre sammen rundt. Regner med alle her inne som har flere barn skjønner det…

 17. Ingen som har funderat på att det nog känns svårt för Isabella att inte riktigt våga gå ut med barnen? De körde ofta ut med barnens bil förut. Med de här kan de åka inne, blir något de kan pyssla med inomhus istället, klart att det är kul om båda kan göra det. Isabella skrev ju om hur dåligt de alla mådde efter stalkern och sin oro för om de ska våga gå ut. I det läget skulle jag också köpa roliga inneleksaker till barnen som hör till den nya platsen för att glömma den upplevelsen och kunna satsa mer på lek inne.

 18. Hej,

  Solen står inte tillräckligt högt för att vi ska kunna tillgodose oss D-vitamin under vintern. Det är därför som en stor del av Sveriges befolkning lider av D-vitaminbrist under denna period. Så det spelar ingen roll hur mycket ni är ute och går. Däremot är det ju bra att vara ute och motionera av andra skäl.

 19. vilka störda kommentarer om varför bella gav present till dottern med, Har inte med pengar att göra till er idioter som fällt konstiga kommentRer. Hon hade gett en också även om de va en billig present. Jag växte inte upp rik eller fattig, men min pappas mentalitet var när vi brukade fira våra bästa vänners barns födelsedagar som hade tjejer i min ålder (två familjer) då fick ja också present av min pappa. Han va väldigt givmild och ville ha rättvist så alla blev glada. Ja glömmer aldrig dom coola ankfötteena till stranden vi alla tjejern fick på vår famileväns födelsedag. de va coolt. Då kunde vi alla ha på oss dom och ha kul!!! Precis som bellas dotter kan åka o ha kul brevid sin bror istället för att plåga ihjäl sin bror om att hon ska testa den hela tiden!! haha!! I know the struggle!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..