Fem-års kalas!

Idag fick Gillis bjuda sina närmsta killkompisar samt deras småsyskon för att fira hans fem-årsdag. Gillis fick välja valfritt ställe och han valde Bounce. Barnen började med att hoppa i en timma, sedan blev det pizza och tårta. Dagens höjdpunkt var de två unga tjejerna som var barnens lekledare, dom skötte hela kalaset och tjejerna var underbara. Fantastisk rekrytering av Bounce. Vi är supernöjda med kalaset och Sally sa i bilen påväg hem att hon också ville fira födelsedagen där.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Efter kalaset blev det middag på stammis-stället Agnes på Kungsholmen. Pasta och glass till alla fyra. Ett bra avslut på en fin söndag. Gillis hade lite svårt att somna när han kom hem, det är ju nämligen så att han fyller år på riktigt imorgon.

Här är jag för fem år sedan. Det var så häftigt att få föda barn. Jag älskade det. Jag valde ju all bedövning som gick så jag tyckte inte att det gjorde så ont som alla hade skrämt upp mig om. Samtidigt så hade jag två enkla hyfsat snabba förlossningar så jag hade energin kvar. Med Gillis krystade jag på alla fyra men födde ut honom på sidan, jag minns att jag var så mån om att inte spricka och då sa dom att sidan var skonsammast. Men med Sally stod jag på alla fyra och drog ut henne själv (och tappade henne…) och jag fick ingen spricka på någon av ställningarna så det har nog inte med det att göra. Däremot, den första amningen var det smärtsammaste jag varit med om. Fy! Men jag kämpade på med en amnings-napp (den där i gul förpackning) som jag behöll under de fem månader som jag ammade och då gick det.

Hur som helst, att få Gillis ansikte för första gången är det största som hänt mig i livet. Det knockade mig totalt i kärlek. Idag är han fem år gammal. Galet! Nu ska jag ner och lägga fram alla paket och fixa inför imorgon. Jag har inte möte för ens 10.00 imorgon så vi tar en lugn födelsdagsmorgon ihop.

 1. Jo, det minskar visst risken för att spricka om man ligger på sidan. Det är inte en barnmorskas uppfattning utan ett vedertaget forskningsresultat. Bara för att du INTE sprack på alla fyra betyder ju naturligtvis inte att risken inte var större än om du hade legat på sidan. Du kanske inte hade gjort det oavsett ställning.

  /V

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

 2. M skriver:

  Here we go.. nu ska alla mammor berätta om deras förlossningar.

 3. Anna skriver:

  Är det någon som vet om nya Löwengrip har samma deo som lcc och vad den kostar isf? Vill egentligen inte stödja ett företag med noll miljötänk men tycker att deon är så bra så överväger att göra det ändå. Eller är det någon här som har ett annat bra tips? 😊

  1. Katja skriver:

   Ja, det är samma. Finare förpackning. Tror priset är 139 kr men kolla på nätet!

  1. Lisa skriver:

   Den deon har fått så mycket lovord (Sensitive), är det bara för mig som det svider när jag tar på den? Har aldrig någonsin varit känslig mot en annan deo, känns så märkligt att det är just den som gör ont…

  1. E skriver:

   Hej Anna, är jättenyfiken, vad köper du för andra hudvårdsprodukter? och vad har dom för miljötänk? Jag antar att det är flygresorna som du tänker på, hur mycket flög deras grundare när företaget lanserades på nya marknader?

   1. Anna skriver:

    Hej! Jag använder iprincip inga hudvårdsprodukter alls. Jag använder schampo, balsam, tvål och deo typ ☺ schampo, balsam och tvål brukar jag använda REF och aco. Min man anvönder inte fler produkter så varför behöver jag? 😊 Jag sminkar mig ibland på helgerna och det lär ju gå under kategorin hudvårdsprodukter. Jag ska bli bättre på att kolla upp sminket jag köper. Tips mottages tacksamt! Annars tycker jag att jag är naturligt fin och känner inget behov av att sminka mig till vardags ☺

    1. Anitha skriver:

     Anna
     Du glömde svara på några av frågorna.
     – ”och vad har dom för miljötänk?”
     – ”hur mycket flög deras grundare när företaget lanserades på nya marknader?”

     Återkom gärna 🙂

     1. Anna skriver:

      Haha! Jag vågar påstå att jag kan vara en av de läsarna som bidrar till minst negativ miljöpåverkan här med avseende på hudvårdsprodukter, i och med att jag i princip inte använder hudvårdsprodukter (typ tvål och deo som används på hud). Du begriper ju själv att jag givetvis inte vet hur mkt grundarna av bolagen har flygit i sina dar, du försöker bara att vara lustig. Just i detta fall med Löwengrip har jag en hyfsad insyn i hur miljöpåverkan ser ut och då blir mitt val enklare. Du hackar på fel kyckling.

     1. Anna skriver:

      Vad de ovannämnda företagen gör för miljön står på respektive hemsida, läs där vettja om du vill veta så slipper jag copy/paste så mkt 😊

     1. Anitha skriver:

      Anna
      Kyckling? Jag?
      Hacka på Isabella funkar för dig men de andra lämnar du därhän fullständigt?
      Själv har jag inga problem med det faktum att företagsledare flyger och marknadsföring kostar. Både pengar och miljö.
      Du silar mygg och sväljer kameler med ditt resonemang.

 4. Jenny skriver:

  Så för att du inte sprack på alla fyra så har inte ställningen med saken att göra? Verkligen ödmjukt och uttalat med respekt mot barnmorskan. Om barnmorskan är av uppfattningen att det minskar risken att spricka om man ligger på sidan så är det troligtvis så. Hon har ju gått igenom en hel del förlossningar…

  Så mycket känns fel med det här inlägget.

  1. Linda skriver:

   Som vanligt i denna blogg… läsare är snabba på att döma och dra slutsatser.
   För Isabella som patient så spelade det ingen roll vilken ställning hon födde i. Att detta skulle förminska barnmorskans arbete… kom igen! Barnmorskan är anställd för att göra sitt arbete – se till att förlossningen går så bra som möjligt och minimera risken för komplikationer.

  1. Monika skriver:

   Läs igen och läs vad som faktiskt står så ser du att din reaktion är väldigt överdriven. Bella skriver om sig själv och i hennes fall gjorde det ingen skillnad. 🙂

 5. Helen skriver:

  Jag har fött 2 gånger utan bedövning. Herrejisses, den andra förlossningen gick så snabbt, värk på värk å gjorde så ont. Då bad jag faktiskt om epidural fast jag hade tänkt klara mig utan men då kollade de mig och jag var öppen 9 cm, hade varit inne i 20 minuter på förlossningen då så det var typ bara att börja krysta direkt.

  Jag ville inte ha bedövning på nån av förlossningarna pga av att jag var rädd för komplikationer plus att jag tänkte att kroppen är gjord för att klara detta utan sjukvård och medicin. Dock har jag använt mig av lustgas istället för epiduralen och annan övrig smärtlindring. Älskat den!

  1. Charlie skriver:

   Men hur tänker du människa? Att kroppen ska klara av att föda utan smärtlindring och sjukvård??? Många klara ju tydligen inte det, därför det finns. Dummaste jag hört.

   1. Helen skriver:

    Haha så snedvridet du läste och tolkade. Jag mena att jag tänkte att kroppen är gjord för att klara en förlossning på egen hand och därför valde jag bort bedövning. Däremot vill jag föda på sjukhus, det är jätteskönt ifall ngt skulle gå snett.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..