Kontaktförbud

Jobbet gick bra idag, jag använde mina sista krafter till föredraget i Falun (tack för att jag fick en fantastisk publik) men i bilen hem var jag trött. Efter det väntade 1,5 timma förhör med polisen om varje enskild händelse han besökt mig, nio gånger (plus alla de gånger han har väntat vid garaget, kontoret och gymmet). Han har fått ett kontaktsförbud nu som gäller var jag än befinner mig i sex månader. Men polisen ringde mig också nyss och sa att han blev släppt, han var frihetsberövad i ett dygn. Polisen sa att dom tror att han har förstått men att det inte finns mycket mer att göra nu. Skulle han kontakta mig ändå så kommer han bli häktad. Jag känner att Polisen har gjort det dom kunnat och att jag har fått ett bra bemötande.

Samtidigt väntar en tuff tid för mig och min familj. Jag har ingen aning om han kommer tillbaka arg eller faktiskt inser att han ska sluta. Jag lever i ovissheten. Nu fortsätter en tid med skydd vilket är tråkigt. Vi kan inte ens vara utanför huset och leka, det går inte att jogga här eller hoppa in och ut i bilen på egen hand när det blivit mörkt.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Allt kommer att bli bra och troligtvis tröttnar han men just nu är det kämpigt och rädslan gör fysiskt ont i min kropp.

 1. Usch vad läskigt. Bedrövligt att du och barnen ska behöva vara utsatta för den här mannen och att polisen inte kan ta i lite mer med hårdhandskarna. Typiskt det svenska rättssystemet.

  /V

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

 2. Sara skriver:

  Jag tror gated community kommer att etableras ganska snart i Sverige. Med tanke på mängden inbrott som sker, hot, förföljelse etc.

  Enda sättet för Isabella att känna sig trygg i detta fall vore att hon satte upp stängsel runt sin tomt, kameraövervakning och larm som går om någon ens sätter sin fot vid stängslet. Tråkig jvla utveckling, men att inte kunna leka med sina barn utomhus är inte frihet!! Tvärtom, det är hon som blir fängslad.

 3. anonym skriver:

  Ja har skrivit min mail så uppskattar ett svar kanske från dig.

  Jag har levt med skyddad identitet i 10 år men av helt andra orsaker, inte av en stalker men skydd från många familjemedlemmar.

  Jag har flyttat runt 20 gånger säkert och flytt utomlands.
  Det finns inget skydd eller ens en plan för oss som vill bort från sverige och bygga ett liv utomlands. Nu har jag ett barn att tänka på och behöver skyddet mer än någonsin, mitt pris e att jag bor i en liten jävla håla . kan inte ens ta mig till många städer längre, för att inte bli påkommen och utsätta mig för mer fara. Du har ju höjt din röst för många gällande investeringar och samarbeten etc som du tycker verkar bra… Snälla kan du inte höja din röst för oss som lider av förföljelser och lever med skydd. Livet är inte lätt, jag mår dåligt varje dag. Men min situation e lite värre då jag fått bryta med allt jag känner.

  Jag mår bra i perioder, jag har också adhd. jag brukar säga att pengar ger en frihet, men i ditt fall har du barnen därför e du fast trots din goda ekonomi, du kan inte bara flytta för dom har sitt liv. Jag e fast för jag har mitt barn också att tänka på, annars hade jag dragit för länge sen. Jag vill ha en bättre plan för folk som lever i skyddade miljöer eller tvingas göra de. Men folk tjänar just nu bara pengar på detta och därför har det itne förbättrats med skydd eller bla kontaktförbuds lagen på 30 jävla år i sverige! Något måste ändras. ,, Jag förstår dig, jag vågar inte ens ha mitt namn på dörren, jag har fifflat som fan trots att ja har skyddad id e ja tvungen o fiffla me min adress fördet myndigheten gör med skyddad identitet e inte nog, man kommer alltid åt! må väl

  1. K skriver:

   Gör ont att läsa om hur du har det. Känner att alla vi som aldrig upplever de ni gör måste hjälpa till att förbättra situationen, men så svårt att veta hur 🙁 många kramar

 4. K skriver:

  Hoppas att det löser sig.

 5. Lisa skriver:

  Ett høgt pris du betalar før ditt fin hus och ekonomiska trygghet tyvärr. Hoppas att alt ordnar sig. Det är verkligen inte rättvist, men universum har ett märkligt sätt att se till så att ingen har det før bra. Vi ska alla Minas att vi är dødliga til tider.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..