Legoland!

Här kommer dagens bildskörd:

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Underbart att få vakna upp såhär. I villan har vi en stor dubbelsäng och så två mindre sängar (ni ser Gillis på bild). Villan står på vattnet och har glasgolv på vissa delar. Jag tycker dock att det är lite läskigt att gå på, speciellt när det är mörkt…

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Mys efter frukost

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Idag bestämde vi oss för att skippa och bada och ta oss till Legoland istället! Vi lekte i timmar och jag rekommenderar verkligen parken. Det enda var att de var så hårda på regler, Sally saknade 0,5 cm (!) för att kunna åka 105 cm-attraktionerna och jag brukar kunna övertala eller muta till mig min vilja igenom (ni ska bara veta vad långt man kommer med några sedlar i sin hand) men här tog det fullständigt stopp. Jag blev lite irriterad men släppte det sen. Det fanns massa saker att göra. Favoriten var 4D biofilm med Ninjago. På hemvägen köpte Gillis en massa Ninjago-lego, ser fram emot att få bygga ihop!

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Efter det åkte vi till Souk Madinat. Sally fortsatte att shoppa skor. Det var så vackert där! Middagen blev på hotellet (sex restauranger att välja på), vi åt arabisk och indisk mat. Supergott och enkelt när man är vegetarian. Jag insåg att det här är min första semester i solen utan alkohol och jag har inte ens reflekterat över det. I vanliga fall hade jag på semestern druckit ett glas vin till lunch och ett till middagen, hela veckan. Det är så befriande att slippa! Jag sover bättre på semestern och jag har mer en jämn energi. Jag har så svårt att se mig själv gå tillbaka till alkohol igen. Det och att skippa kött kan vara mina livs bästa beslut!

 1. Du skriver om alkoholen och påstår att du Inte reflekterat över det. Helt uppenbart har du reflekterat över det. Du nämner hela tiden hur bra du klarar dug utan, men klarar du att inte nämna alkohol,

 2. Visst pågår det flytt till det nya huset nu när ni är borta? Kommer ni att åka till det nya huset direkt från Arlanda eller mellanlandar ni först i ditt gamla hus?

 3. Skönt att de är hårda med längden. Hatar när det ska tummas på säkerheten. För vem står för det om det sker en olycka?

 4. Fast snälla du, det är väl jättebra att dom är hårda med reglerna? Dom har ju inte en längdgräns för att vara dryga, utan det är ju faktiskt för barnens säkerhet. Tänk om du hade kunnat muta dom och så hade Sally ramlat ur karusellen och skadat sig. Hade du tagit på dig ansvaret för det då eller hade du tyckt att det var parkens fel? Bara för att man har pengar så kan man inte få som man vill hela tiden.

  1. Fast snälla du, gränserna är satta med GOD marginal. Visst att regler ska följas för att det ska bli lika för alla men det finns inte på världskartan att någon trillar ur en karusell till följd av att det saknas 0,5 cm.

   1. Och exakt var ska man dra gränsen om inte man följer den officiella gränsen då? Det blir tjafs om man ska tänja på gränser, för då finns det tjafsutrymme, men tänjer man inte på gränserna slipper man diskussion. Enkelt!

 5. Jag förstår din frustration kring längdgränsen men kanske kan förklara lite hur det ser ut då jag själv jobbade på nöjespark i somras. För det första så finns ju längdgränsen av en anledning, kan ha att göra med fysisk säkerhet som t.ex att det är hårda ryck som man måste ha lite starkare kropp. Det vi fick höra var att det finns ingen marginal som längdgränserna, de är så pass låga som bara möjligt (för en nöjespark vinner ju bara på om så många som möjligt kan åka).
  Där jag jobbade riskerade vi att få sparken ifall man medvetet släppt igenom för små barn till en attraktion, att bryta mot säkerhetsrestriktioner som anställd är direkt anledning för uppsägning. Det som gör mig lite frustrerad är tyvärr föräldrar som ej förstår det och tänker ”men mitt barn klarar minsann av det” och ser inte det hela ur ett större perspektiv. Reglerna finns där av en anledning.

   1. Precis som Anna har jag jobbat i en nöjespark för en herrans massa år sedan. Inte en chans att släppa igenom ett barn som inte hade längden för attraktionen, det var reglerna att följa, punkt slut…
    Jag tycker att det är enormt viktigt för det handlar om säkerhet och det lär både barn och föräldrar 🙂 att det finns regler att följa för alla oavsett var man kommer ifrån eller om man är rik eller fattig.

 6. haha Om man kan muta är landet korrupt, om man inte kan muta blir du arg.. jaja. regler är till för att följas, förstår att det hade varit kul för ditt barn men det är bra att de står på sig och visar att pengar är inte allt.

  Hoppas ni hade kul ändå, det verkar ha funnits mycket att se och mycket annat skoj att njuta av. Så jag tror och hoppas att barnen hade skoj ändå.

  Vad härligt att höra att du mår bra av att skippa rött kött och alkohol. Själv håller jag mig till lagom, dvs äter rött kött kanske 1 ggr/månaden och dricker något glasvin var tredje månad om ens det? Jag är inte nykterist men är heller inte förbudist 😀 Jag tror på lagom. Ibland. Vid tillfällen, inte bara för att. Men det är lätt för mig, jag föredrar träning, bra kost, därför har jag lättare för att balansera köttet och alkoholen. Ligger inte i mitt intresse helt enkelt. 🙂

  Trevlig resa hem sen.

 7. Längdkravet är ju förstås där av säkerhetsskäl. Alla barn hamnar i skarven ibland. Vår dotter saknade samma ynka lilla bit på Disneyworld. Skulle aldrig falla mig in att försköna prata nig till, eller ännu mindre muta mig till, att de skulle släppa igenom henne.
  Nästa gång får du kolla upp länhdkraven i förväg, eller be din personliga assistent göra det. Sen köper ni sneakers med uppbyggd sula eller andra skor som förlänger motsvarande bit.

 8. Hej Isabella! Ser ut att vara en härlig och välförtjänst semester! 🙂 Njut!
  Men att läsa att du försöker muta dig fram med pengar, kändes osmakligt! Bara för att man HAR pengar är inte allt till salu? ( tycker jag är viktigt att förmedla i uppfostran tex) Ingen bra förebild varken för barnen eller varumärket? Vett och etikett?

   1. Men ni som ”mutar”, tar ni konsekvensen om det skulle hända något. Längdkravet finns ju av en anledning,och då ska man inte kunna ”muta” sig igenom.

 9. Oj, har inte varit in och läst på ett tag Det händer mycket i ditt liv.. Upplever att det är svårt att skrolla ner i flödet, då allt hoppas…

  Bara så du vet…

  tack för att du delar med dig. ….

 10. Jag kan rekommendera WildWadi(vattenland)väldigt kul även för dina små barn. Det är som mycket annat i Dubai, rent, fräscht och ordning. Kan även tipsa om ljusparken typ vid City Center Deira, en hel park med massvis med stora figurer/djur/mönster/formationer i ljusslingor. Ska självklart upplevas när solen gått ned. Atlantis är fint men mer för större barn 🙂

 11. Uppmuntra till att muta sig fram här i världen.. Bra där! Du vet att korruption är ett av de största hoten mot demokrati i världen? Var går i så fall gränsen för vad som är okej att muta sig till vs vad som inte är okej?

 12. Fundera lite över hur mycket du drack förut. Tror inte ett dugg på att det var bara ett glas till lunch och ett till middag,

 13. Säkerheten går först, bra att vissa vet vad det innebär, jag hade också nekat i och med att om något händer så blir det deras ansvar. Jag som jobbar inom det borde veta hur viktigt det är! Hoppas att du också har bättre förståelse till varför de sa nej 🙂

 14. Låter som en super härlig dag dock förstår jag inte syftet i som förälder att tjata till sig något man inte får. Ett nej är ett nej och de med längden har ju med säkerhet att göra. Och alla barn är lika mkt värda om de ska få åka en karusell eller inte. De kan ju inte ta emot någon som betalar för att strunta i längden sen inte till de som inte betalar. För regler är till för att följas och du som förälder borde lära barnen de. Jag själv jobbar med barn varje dag och skulle aldrig acceptera om rika föräldrar började muta med pengar de är inte speciellt vuxet.

 15. Psch, det är precis sånt här tramsigt, osmakligt och provocerande beteende som får mig att alltid avstå från att köpa dina produkter.
  Icke-strategiskt och oprofessionellt för någon som ska vara ett ansikte utåt.

 16. Skönt att ni njuter! Men händer det något i karusellen och personen släppt in Sally, blir det inte kul för dem personen i det landet.
  Fortsatt härlig semester i sol och värme!
  Kram!

 17. Skönt att slippa alkohol? Kände du dig tvingad förut? Jag kan både ta ett glas om jag vill eller inte, bestämmer det när jag ska äta.

  En kall öl vid poolen tycker jag är så gott!

 18. Som många andra skrivit, längdkraven finns av en anledning. När jag var lite var vi på ett nöjesfält (många år sen, där det inte fanns längdkrav), vad hände? Jag och min pappa åkte en karusell och jag åkte under säkerhetsbommen som man hade över magen, vilket resulterade i att min pappa tack och lov fick tag i mina händer och krampaktigt fick hålla fast mig tills de fått stopp på karusellen.

 19. Känns riktigt tacky att läsa hur du mutar dig fram. Gör dina företag så också? Vad lär du dina barn? Att regler inte gäller er? Väldigt sympatisk! Tycker du på riktigt att personal ska riskera sina jobb och försörjning för att din dotter bara måste åka attraktion.? Snacka om entitelment. Själv var jag för kort för attraktioner den enda gång min mor hade möjlighet att ta oss till Disney World. Var inget som varken hon eller jag gjorde stor sak av. Sånt är livet.

  1. Timba wow!
   Precis allt detta tänkte jag också..Tack för en mycket bra kommentar.
   Kanske dags att SKV börjar granska Löwengrips firmor lite.

 20. Gar ni tillvaga sa pa lowengrip ocksa? Mutar er till det ni vill ha? Osmakligt.
  Har foljt dig sedan starten men nu tackar jag for mig. Sa trist

 21. +1 Timba!
  Måste väl finnas annat att göra på Legoland! Alla kan inte åka allt! Bara att acceptera! Hoppas du har en bra vistelse i Dubai men använd ditt sunda förnuft! Det kommer man långt med! Kram Christina 🤗

 22. Jag har alltid tyckt om dig men när du skriver att man kommer långt med lite sedlar i sin hand mår jag illa, skäms! Kommer att sluta läsa din blogg.

 23. Hampus verkar vara en väldigt trevlig och sympatisk kille. Men sover han i kostym och skjorta? Tänker att shorts vore lite behagligare i Dubai 😉

 24. Blir glad när jag läser att den anställde på Legoland stod emot mutor och satte ditt barns säkerhet först. Har själv jobbat på nöjespark och vet hur jobbigt det är med tjafisga föräldrar, men säkerhet går alltid först – för barnens, föräldrarnas och nöjesparkens bästa. 0.5 cm kanske inte låter som mycket men lita på att säkerhetspersonalen och nöjesparken har satt dom där för en anledning. Han/hon hade kunnat få sparken om det hade upptäckts, eller åtalas om något hade hänt och ditt barn skadats. Nej, det är verkligen något du ska vara tacksam för – inte upprörd över.

 25. Du insåg det, men har inte reflekterat över det säger du. Tycker du nämner alkoholen hela tiden.

  Jag älskar Madinat! Alltid en kväll där för oss.

 26. ..och hur kan du bli så irriterad på reglerna som är lika för alla?
  Tycker också att det var onödigt att skriva ut det i bloggen. Det är inget positivt att du tycker att det är okej att muta folk.

 27. Är detta ett skämt? Hade det varit bättre om personalen tog emot mutan och Sally skadade sig ordentligt? Det finns en anledning till varför det är längdgränser på vissa saker. Inte så att personalen sa nej för att vara elaka, usch Isabella, du sjönk så otroligt i mina ögon nu. Fy

 28. Oerhört osmakligt och o-professionellt att tycka att mutor är ok.
  Det finns regler av en anledning…personalen sköter sitt jobb när de följer reglerna.
  Hur skulle du reagera om någon av dina anställda tog emot mutor respektive inte följde det regelverk som gäller på arbetsplatsen?

 29. Blir stressad av att se huset du hyr. Minsta ögonblick du ej har koll på barnen…. för små för att bo sådär. Livsfarligt. Ditt säkerhetstänk med pool och hav är lågt….. klättta lite, bara titta… oj, plums… NEJ! Du lär ju ha fokus på Hampus med. Nej. Säger jag till det boendet. Ingen avkopplinga- måste SE barnen hela tiden…

  Och nya huset? Hade aldrig velat ha pool med så små barn. Även om man har skydd, staket och lugna barn… när ni har gäster… som inte är lika lugna…. Barn utforskar….

 30. Härliga bilder! 🙂
  Men tänk på att längdgränser på karuseller/bergochdalbanor är till för att säkerställa att nacken på barnen inte skadas under åket. Jag skulle aldrig låta mina barn åka om de inte har längden inne!

 31. Det känns super tråkigt att du tycker att korruption är okej? Särskilt när det har så fruktasvärda konsekvenser för samhällen världen över. Trodde att du var en smartare affärskvinna än så, känns inte direkt som den bästa reklamen för Löwngrip att säga ”ni ska bara veta vad långt man kommer med några seglar i sin hand”.

  Överlag undrar jag. Om de hade gått med på det. Och Sally hade skadat sig. Hade du tagit ansvar för det då? Eftersom du isådant fall hade betalat för att hon skulle få åka, trots att hon inte fick? Eller hade du skyllt på personalen på legoland?

 32. Hej!
  Jobbar själv på nöjespark sen många år tillbaka. Alla nöjesparker har ett tillstånd för att bedriva den typ av verksamhet, samt en försäkring om något skulle gå snett. Om det sker en olycka och det visar sig att barnet är för kort täcker inte försäkringen, och tillståndet att bedriva nöjespark kan återkallas. Förstår därför till 100% att det måste vara stenhårda med reglerna. Att barnet ”bara var någon centimeter för kort” duger antagligen inte hos försäkringsbolag och i domstolen!

  Förutom detta hoppas jag att ni hade en trevlig dag!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..