Adressändring

I samarbete med Svensk Adressändring

Nästa vecka är det äntligen dags för vår flytt. Det har gått så fort sen jag köpte huset och det ska bli fantastiskt att äntligen få flytta in. Gillis och Sally är lika peppade som jag. Det finns ju en rad olika saker man behöver tänka på när man flyttar. Till exempel adressändring. Förutom att ändra sin gällande adress, har de även två supersmarta tjänster som jag själv har använt nu i flytten. Det första är eftersändning av post. Du sätter eftersändning på all post på det datum du flyttar och på det sättet skickas all post rätt även om den är adresserad till din gamla adress. Detta gäller i hela 12 månader! På det sättet missar man inga fakturor, barnens inbjudningskort eller avier. Svensk Adressändring meddelar även alla företag och postoperatörer och berättar att du har bytt adress. Så en kostnad man egentligen kan spara på, om man tänker på alla de räkningar man annars hade kunnat missa.Eftersändning kan du använda även om du inte flyttar. Har du till exempel ett landställe du är i hela sommaren så kan du eftersända posten dit under de dagarna du är där. Väldigt smidigt. Du kan läsa mer om eftersändning här.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

En annan smart tjänst, som jag faktiskt inte hade hört talas om förut, är Adresslåset. Du låser sitt personnummer med hjälp av BankID. Adresslåset hindrar någon annan än dig från att beställa eftersändning, adressändra eller lagra posten. Om det skulle ske någon beställning på adressändring så får du ett mail och sms att det har hänt. I och med att kapning av ID blir allt vanligare så det här är en smart tjänst som gör det svårare för den som vill kapa ens identitet. Smidigt också via BankID så man slipper få hem fysiska brev som ska fyllas i och skickas tillbaka. Dessutom är detta helt kostnadsfritt, så finns egentligen ingen anledning att inte låsa sin adress. Om det är något jag har lärt mig, så är det vikten av att investera i sin egen säkerhet.

Processed with VSCO with a4 preset

Svensk adressändring har även skapat en checklista för oss som ska flytta så man inte missar något viktigt. Se listan här!

I samarbete med Svensk Adressändring

 1. Mysan skriver:

  Lite knepigt att du inte vill vara med el engagerar dig alls i flytten. Tror att det hade varit bra för barnen att få vara en del i en längre flyttprocess med nedpackning och uppackning. Det är ett uppbrott från ett hem som varit deras trygghet. Du verkar så extremt rotlös och rastlös och helt ointresserad av vara hemma överhuvudtaget . Ett hem ska vara en fristad och en personlig plats som man trivs och kan koppla av på. Man fyller det med personliga föremål och minnen. Du vill bara ha ett hem som är status och en kuliss.

 2. marie skriver:

  otroligt av din pojkvän att klara av rollen som ‘extrapappa’ när allt verkar styras av barnens tempo o önskningar.
  Verkar vara en person att ” vara men inte synas”
  Ha en fortsatt skön semester
  M

 3. Katja skriver:

  Njut av semestern!!

 4. Sanna skriver:

  Vad är det för post som behöver eftersändning? Tar inte typ alla adressuppgifter från skatteverket ändå? Där är det ju gratis att adressändra. Frågar då jag snart ska flytta och undrar om det är värt pengarna?

  1. Hej,

   Många bolag använder faktiskt inte skatteverket utan använder den adress du har fyllt i när du har skapat ett konto. T.ex. jag som har gymkort hos SATS. De skickade min nya faktura till min gamla adress. Utan eftersändning hade jag inte fått fakturan.

   1. Johanna skriver:

    Eller så ser man till att använda e-faktura eller autogiro – välkommen till framtiden 🙂

    1. Anitha skriver:

     Johanna
     Det som är ‘bara ett brev’ och ingen faktura.
     Fixar du autogiro även på det?

     1. Johanna skriver:

      Nu var ju mitt inlägg svar på Isabelles SATS-faktura, men visst, ”barnens inbjudningar” ligger i riskzonen med min lösning 🙂

     1. Johanna – Jag har flyttat 20 gånger i mitt liv och kan bara utgå ifrån mina egna erfarenheter och det är att mycket av min post hade försvunnit utan adressändringen. Sats-fakturan var endast ett exempel, och trust me, jag har autogiro och e-faktura på 99 % av mina räkningar (jag antar att det är intressant för dig för att du inte ska sitta och dumförklara folk i ett kommentarsfält). Sen får du leva i vilken framtid du vill, men du kan väl låta andra ha andra åsikter utan att bli dryg?

  1. Jenny skriver:

   Gah, nej nej nej nej! Adressändra via adressändring och skaffa en eftersändning. Jag jobbar som brevbärare på PostNord, och vi får INTE info från skatteverket huruvida någon flyttar eller inte. Så skulle du flytta utan att adressändra, och ditt namn skulle råka stå kvar på dörr/låda någon vecka efter du flyttat så fortsätter posten delas ut där. När vi sen ser att namnet försvinner och ett nytt dyker upp så stryker vi dig som avflyttad och all post vi får skickas tillbaka till avsändaren.
   Får dagligen mängder med post till folk som flyttat, ibland för flera år sedan. Paket, avier, sjukhusbrev, listan kan göras lång.

   Endast några få företag hämtar uppgifter från skatteverket, och byter adress på dig automatiskt. Resten fortsätter skicka till den gamla adressen.
   Fick en fet utskällning av en kvinna i somras för hon minsann inte hade fått post på 2 månader. Efter lite frågor kom det fram att hon gjort som du och endast bytt adress via skatteverket och att alla hennes räkningar returnerats. Sjukt onödig och tråkig situation att hamna i, och sen får vi skiten. :/

   Du kan ju adressändra utan att beställa eftersändning också, men även då kommer all post returneras till avsändaren. Men då vet brevbärarna iallafall att du flyttat.

  1. Sanna skriver:

   Tack för alla svar!

 5. Katja skriver:

  Jodå, det har vi koll på…om eftersändning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..