ANNONS

Adressändring

/

I samarbete med Svensk Adressändring

Nästa vecka är det äntligen dags för vår flytt. Det har gått så fort sen jag köpte huset och det ska bli fantastiskt att äntligen få flytta in. Gillis och Sally är lika peppade som jag. Det finns ju en rad olika saker man behöver tänka på när man flyttar. Till exempel adressändring. Förutom att ändra sin gällande adress, har de även två supersmarta tjänster som jag själv har använt nu i flytten. Det första är eftersändning av post. Du sätter eftersändning på all post på det datum du flyttar och på det sättet skickas all post rätt även om den är adresserad till din gamla adress. Detta gäller i hela 12 månader! På det sättet missar man inga fakturor, barnens inbjudningskort eller avier. Svensk Adressändring meddelar även alla företag och postoperatörer och berättar att du har bytt adress. Så en kostnad man egentligen kan spara på, om man tänker på alla de räkningar man annars hade kunnat missa.Eftersändning kan du använda även om du inte flyttar. Har du till exempel ett landställe du är i hela sommaren så kan du eftersända posten dit under de dagarna du är där. Väldigt smidigt. Du kan läsa mer om eftersändning här.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

En annan smart tjänst, som jag faktiskt inte hade hört talas om förut, är Adresslåset. Du låser sitt personnummer med hjälp av BankID. Adresslåset hindrar någon annan än dig från att beställa eftersändning, adressändra eller lagra posten. Om det skulle ske någon beställning på adressändring så får du ett mail och sms att det har hänt. I och med att kapning av ID blir allt vanligare så det här är en smart tjänst som gör det svårare för den som vill kapa ens identitet. Smidigt också via BankID så man slipper få hem fysiska brev som ska fyllas i och skickas tillbaka. Dessutom är detta helt kostnadsfritt, så finns egentligen ingen anledning att inte låsa sin adress. Om det är något jag har lärt mig, så är det vikten av att investera i sin egen säkerhet.

Processed with VSCO with a4 preset

Svensk adressändring har även skapat en checklista för oss som ska flytta så man inte missar något viktigt. Se listan här!

I samarbete med Svensk Adressändring

26
97

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00