Dubai

Idag väntar Dubai! Barnen lämnades här imorse av Odd. Jag har haft hjälp med mitt team hemma för att få ihop packningen, frukost och lunch till alla. Med min ADHD så fixar inte jag det. Strax åker vi mot flygplatsen. Barnen har fått egna resväskor och är så stolta över dom, de har övat att dra runt dom på morgonen. Det enda jag är orolig över är Sallys pass. Hon är 6 månader på det, det finns en risk att det kommer att krånglas om. Det är ju giltigt och hon är sig lik men det är frågan är om personalen på Dubais flygplats tycker det. Vi får hålla tummarna.

Barnens väskor är ifrån Jollyroom

Det ska bli skönt att åka iväg. Stalkern var här igen igår så jag vill bort. Vi hörs imorgon på bloggen men följ mig gärna på instastory under tiden. Kram på er!

 1. Tina skriver:

  Jag lider med dig som är otrygg på den plats där man ska vara som tryggast.
  Hoppas semestern gör dig gott och att du får den hjälp och stöd du behöver 💚
  Kram
  http://www.nouw.com/ettriktliv

 2. Louise skriver:

  Har du ansökt om kontaktförbud mot stakern? Det är jätteenkelt att göra (bara att ringa 11414) och om du får ett kontaktförbud utfärdat så gör han förutom ofredande/olaga förföljelse mot dig sig även skyldig till brott mot lag om kontaktförbud. Förstår att det måste vara överjävligt att behöva göra alla dessa anmälningar men ju fler anmälningar du gör desto större chans att han slutligen lagförs för alla dessa brott.

  Hoppas situationen förbättras snart och att ni får en härlig semester!

  1. pp skriver:

   Kan man på riktigt ansöka om besöksförbud mot någon som har stått på ens veranda?

  1. Det är absolut inte så enkelt som du låter dig säga att ring 11414 & ansök om kontaktförbud. Ett kontaktförbud är svårt att få, en åklagare gör en helhetsbedömning & det ska verkligen finnas hot om våld olaga hot eller nisshandel. Jag själv har levt med en misshadlare av rang & nu har jag kontaktförbud pga att han både misshandlat mig under 10 års tid & hotat om att döda mig . Finns alltså grov misstanke om att han verkligen är farlig & kan göra det han hotat mig. Det krävs polisanmälan en utredning förhör med både brottsoffret & gärningsman om då menar jag OM en åklagare utfärdar ett kontaktförbud. Alltså absolut inte så lätt att få. Ca 15% av alla polisanmälningar om kvinnofridsbrott går till åtal & domstol. Lika hemsk verklighet när det gäller våldtäckter . Jag som kvinna lider av sviterna av rädsla av allt jag vart med om medans min förövare har kontaktförbud men skrattar åt mig än idag då hela utrdningen lades ner pga ord mot ord öven om jag hade bevis på blåmärken sms inspelningar av hot vittnen som sett saker mm så SVÅRT är det idag i dagens Sverige att känna sig trygg som kvinna . Helt horribelt. Jag håller på att skriva en bok om allt jag vart med om & hur jävla ( förlåt språket) svårt det är att få någon fälld för misshandel / olaga hot kvinnofridsbrott . Så att en stalker står på någons garage är nog rätt liten risk att han ska få ett straff….tyvärr. Jag förstår Isabellas frustration men att se hur vårt samhälle är uppbyggt 2018 är fan tragiskt.
   Till alla kvinnor som lever under hot eller misshandel , ha starka bevis anmäl på en gång & fly fort som fan. Kan också varna mina medsystrar att processen är lång förnedrande där du ska bevisa allt & du kommer vara mitt i ett helvete mitt i elden. Så vid första slaget , gå GÅ jag vet hur svårt det är & jag stannade kvar för länge ( har så dåligt samvete av just det) två barn som jag kämpar för & kämpar för nu egen vårdnad men till ett högt pris i ett samhälle där det är fort förövaren som frias & offret ( kvinnan) som förnedras & misshandlas på nytt av systemet .

  1. Kontaktförbud är tyvärr inte alls så enkelt som Louise menar. Jag jobbar som polis och har många gånger skickat ansökningar till åklagaren i fall där misshandel, ofredande och andra brott varit grunden. I många av dessa fall blir det inga kontaktförbud och i flera av dem grundar det sig i att personen i fråga inte är dömd tidigare mot den som ansöker.
   Även när de är dömda är det ingen självklarhet att man får det.

   Om man väl får ett kontaktförbud och personen fortsätter kontakta så är inte det likamed att de plockas in och blir fängslade som många tror. Det ska till ofta till många överträdelser och det görs en bedömning av åklagaren först.
   Så, tyvärr så är kontaktförbud något som låter väldigt bra men som i verkligheten inte funkar som man tror.

 3. Karin skriver:

  NU RÄCKER DET! Blir så förbannad över att vi i månader, tillåter att en man får förfölja och trakassera en ensamstående kvinna med två små barn i hennes egna privata hem! Kvinnor och barn måste få leva ifred, sätt fotboja på mannen så att offren har kontroll över var han befinner sig och grip honom när han begår sådana brott. Mannen har systematiskt och medvetet inskränkt på dessa kvinnors frihet, då är det bara rätt att han ska förlora sin egen frihet.

  1. P skriver:

   Karin du väl att det finns kvinnor som stalkar män också??
   Dessutom får väl inte dessa kvinnor koll på honom om skulle ha fotboja??
   Gör det inte till en stackars-kvinnor-otäcka-män historia.

   1. Karin skriver:

    De här är en direkt kommentar till det specifika fallet där stalkern är en man och Isabella en kvinna. Enligt tidigare blogginlägg har andra kvinnor blivit utsatta för samma gärningsman, därav min formulering.
    Vill du diskutera generell statistik på könsfördelningen av stalkers så är jag inte intresserad.
    Tekniken finns för att offren ska veta när en stalker är i dess närhet, men jag tror inte att dagens lagstiftning tillåter detta. Om fotboja är den bästa lösningen för offren kan absolut diskuteras, men uppenbarligen är den ordningen vi har idag inte tillräcklig. Jag hade gärna sett att det kommer nya lagförslag och utredningar på hur man kan förhindra det här, men ironi och ignorans från dig P gör mer skada än nytta.

 4. Lite kul m alla sambos som inte kan packa o har adhd! Många utan adhd kan inte heller packa !!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..