Cysta

Igår var Hampus och jag ute och åt på Jim & Jacob, fantastiskt gott. Det blev dock en snabb middag för sedan ville jag köpa praliner på NK innan de stängde och popcorn inför filmen a star is born.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Biogodis

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Filmen var helt fantastisk! Som jag grät.

Hela dagen idag har spenderats i Hampus säng. Vi har beställt mat och tittat på Who is America. Jag har tyvärr haft fruktansvärt ont i magen och tror att det är en cysta som krånglar. Jag var hos min gynekolog för ett tag sedan och då såg dom en stor cysta på ena äggstocken. Planen då var att låta den vara men nu sväller hela magen upp och det gör hemskt ont. Jag har haft problem med dom genom åren och det gör fruktansvärt ont när de spricker. Jag hoppas att jag klarar mig under semestern, så fort jag är hemma igen får vi kika på att ta bort den. Har någon av er gjort det?

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Hur som helst, ikväll väntar något roligt. Nämligen min Halloweenfest! Ni får följa med på min story under dagen :- )

 1. Mirella skriver:

  Jag ligger just nu i soffan med morfin, hade en blodfylld cysta som sprack i onsdags.. önskar ingen denna smärta, fy alltså. Visste inte att jag hade någon cysta så åkte in akut..

 2. Gjorde ett kejsarsnitt för tre veckor sedan då hittade dem en cysta 10×6 cm. Så de passade på ett ta bort den när jag ändå var öppen. Men lite läskigt hur jag absolut inte märkt någonting.

 3. i skriver:

  Jag har tagit bort en med titthålsoperation efter att den var kvar i flera år. Det gick bra men jag var lite mör i några dagar med lite smärtor pga uppblåst mage då de ”blåser upp” magen för att komma åt. Men värt det i och med att det inte är helt bekvämt att gå med den!
  Min dåvarande gynekolog ville ”torka ut” cystan genom att jag skulle äta p-piller 3 månader i stöten och ha uppehåll en vecka mellan de omgångarna, men jag tål inte hormonerna så det gick inte.

  Hoppas det går bra för dig!

 4. Hoppas du blir bättre! Jag har haft cystor i hela mitt liv som har kommit ca 1 ggr per kvartal i samband med mens. Fruktansvärt! Måste ta tabletter i tid och i bland har det blivit Gyn-akuten. Se till att du får hjälp med detta för det blir tyvärr inte bättre med tiden.
  //Berith

 5. Amanda skriver:

  Jag fick akut operera bort en cysta stor som en handboll i diametern som satt på äggstocken för en vecka sedan. På grund av storleken var de tvungna att göra ett ”kejsarsnitt” och cystan hade vridit sig flera gånger runt äggledaren så de var tvungna att ta bort äggstocken i samband med cystan. Så jag skulle starkt rekommendera dig att så snabbt som möjligt kolla upp det så du slipper gå igenom samma som mig, för det var inte roligt. Om cystan inte är för stor kan de ta bort den genom titthålsoperation vilket är mycket lindrigare än snitt. Ta hand om dig!

  1. Lena skriver:

   Exakt samma här, men storlek som en badboll.. tog flera månader innan jag kände mig OK igen. 🙁 Förstod aldrig varför jag var så svullen eller hade så ont. Man ska alltid söka hjälp tidigt och kolla upp varningssignaler. Lärde mig den hårda vägen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..