Han är ute igen

Jag var så glad idag. Jag tänkte ta en vända på stan i min ensamhet för att fira att min stalker är frihetsberövad. Fredags-strosa lite. Men så får vi veta att han har släppts och han vistas runt Sturegallerian igen (nära kontoret) så det var bara för Magnus (livvakt) att komma in till kontoret. Hur man kan man gripas för ofredande, ha en polisanmälan mot sig innan för stalking och ändå släppas några timmar senare?

Det är förfärligt.

Processed with VSCO with dog1 preset Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Jaja, jag har ju bara behövt bita ihop och springa mellan möten oavsett. Jag har lyssnat på bolag som vill ta in kapital, varit med i Breakit podcast samt träffat två bolag som flög till Sverige för ett möte med oss. Ett gäng från Danmark och så några fransmän. Ett teknikbolag och så ett privat flygbolag, äntligen är det dags.

Img 0914.jpg

Dagens look. Tröja från New House. Kjol från Hugo Boss och kappa från Andiata. Som jag älskar min klocka. Nu väntar kontorstid, jag ska signera årsredovisning och stämma av med alla kollegor. Jag är ju borta hela nästa vecka i Dubai.

Jag ser fram emot en date night med Hampus och imorgon väntar min stora Halloweenfest ute på Wenngarn slott. 150 utklädda gäster, fri bar, DJ och 16 av oss ska sova över på slottet. Kommer bli så kul!

 1. Investera i flygbolag? Personligen tror jag att ett skifte är påväg att ske, att det som är normalt idag förskjuts.

  Som ALLA redan vet är flygplan en av de allra största utsläpssbovarna. För att ”väga upp” för EN RESA till ett land I EUROPA måste man äta vegansk mat I ETT ÅR.

  Om TIO år kommer jorden vara en annan plats än den är idag, vilket vi redan fått smakprov på under denna sommar.

  Vi har fortfarande möjlighet att RÄDDA MÄNSKLIGHETEN (för ja, jorden klarar sig. Det är vi människor som kommer UTPLÅNAS. UTPLÅNAS!!!!!) men det är extremt drastiska åtgärder som måste ske. Det handlar inte om att äta lite mindre kött och återvinna plast. Vi måste göra ett ENORMT skifte i det sätt vi lever på. Flygresor är en av de saker som står allra längst fram i ledet på saker som vi, på allra fullaste allvar, måste sluta med. Inte om några år, IDAG.

  Om bara några år kommer detta skifte ha skett. Vegansk mat kommer att vara standard. En flygresa är något en människa unnar sig en eller max två gånger på en livstid. Hårda lagar mot mängden utsläpp kommer styra företag över hela världen, lagar bestämda av FN. Fast fashion kommer försvinna och ersättas av second hand, skrädderier, hållbarhet. Hejdå H&M, hej spara i två år för att köpa en ordentlig vinterkappa.

  Alternativet? Mänskligheten utplånas, inom vår livstid. Om inte inom vår så garanterat inom våra barns livstid.

  Så att investera i privatflyg? Om några få år kommer du skratta åt den absurda tanken, då när det som är normalt har skiftat.

  (Jämför med: Att röka inne på krogen. Normalt för inte alls länge sedan, idag helt otänkbart.)

  1. Emily skriver:

   *kommentar till röka inne på krogen
   Jag tror du bara tänker dig Sverige då. I jämförelse i Tyskland så är det lagligt att röka inomhus. Dock så, regleras det av ägaren själv hur de vill ha det.

   *kommentar till flyget.
   Det handlar om efterfrågan och utbud. De rikaste betalar mer för rent hälsosamt liv, medan de fattiga får ta skiten. Med det handlar också om inställning, kultur och val. Väljer de rika att inte ta ett effektivt flyg, ja, då kommer efterfrågan att försvinna och det blir mer vanligt med annat transportmedel. Och definitionen av rik i det här fallet, är ju faktiskt att medelsvensson kan köpa sig en biljett. Om tågen i Sverige bara kostade mindre än själva flyget ex Umeå-Sthlm, då skulle mer människor välja tåg-alternativet. Men såklart så går ju företagen runt på att tjäna pengar. Hur annars ska de kunna betala löner för sina anställda? Hjulet måste ju går runt och ha möjlighet att smörjas bättre eller hur?
   Sedan gällande den här inställningen. Kanske du ska tänka på att Sverige ligger i framkant med typ allt, och resterande av världen ligger rätt efter. Du tror att allt är så himla tipp topp, vi är så jämlika, med se bara på alla invandrare som kommer hit. Sverige har ju inte ens kapacitet att ta in dem, och lära dem hur Sveriges befolkning beter sig, och att de måste också följa det. Vem fan vill vara rädd för att gå utanför hemmet och bara gå förbi en grupp mäns från utlandet som kollar in en med sexuell intention i sina ögon? Hur fan kan du skrika om flygplan som släpper ut bränsle, när det är de outvecklade länderna som gör störst skada?

 2. Emma skriver:

  Jag blir så arg på Sveriges undermåliga lagar till att skydda kvinnor. I Australien kan vem som helst söka en violence intervention order mot en annan person plus att polis har en skyldighet att ansöka om en intervention order om dem dyker upp till ett hem och anar att det försiggår familjevåld, där en eller båda personer behöver skyddas från en annan person. Det ger tillfälligt skydd och gör det brottsligt för personen att nära sig personen innan ansökan hörs inför en domare x antal dagar senare. Domaren kan sen bestämma om det finns rimliga skäl till att fortsätta ha en intervention order, eller så kan parterna komma ”överens” om att en av parterna ska hålla sig borta. Det är för invecklat att förklara hela processen och vad det innebär, men poängen är ju framförallt att människor inte behöver vänta på att en åklagare ska göra övervägan om huruvida det finns tillräckligt med bevisning för styrka en ansökan (om jag förstår det rätt så kan det ta en vecka, och det är alldeles för lång tid för någon som hotas till livet).

  Bella, vad säger din jurist om frågan? Säkerligen så finns det gott om bevisning för att han förföljer dig? Det han gör är ett form utav våld, ett hot mot din integrerat och ditt välmående, för att inte tala om risken för dina barn. Det är ju undermåligt av polisen att inte göra något åt det här, speciellt när du har unga barn dessutom.

 3. Att hantera stalkers är en av de svårare casen att hantera personligen. Det finns bara ett sätt. En av mina kollegor var den som tog fram lagstiftningen för stalking. Det man kan göra är att samla bevisning. Något som ofta hamnar i skymundan och glöms bort är att det kan finnas andra brott med lägre beviskrav som sker parallellt. Något som kan binda stalken till brott annat brott med olika beviskrav.

  När jag startade den digitala tjänsten jag skapat inom legal tech så var det främsta skälet att vanligt folk ska kunna få hjälp med att styrka bevisning i sitt ärende på ett enkelt sätt. Oavsett om man är utsatt för stalkning, hot, våld eller är i behov av vård, ersättning, hjälpinsats eller att få andra behov tillgodosedda, ska de bevis som krävs för att få hjälp vara enkla att samla.

  Med rätt underlag kan man få rätt beslut om hjälp direkt. Brist på korrekta uppgifter som styrker bevisning om rätten till hjälp eller gripande är främsta skälet till felaktigt frisläppande eller avslag på beslut om vård, ersättning eller annan hjälpinsats. //

  Nanda 🍏 http://nouw.com/nanda

 4. Susanne skriver:

  Vidrigt rättssystem, detta!!! Fortsätt dokumentera hans aktiviteter. Låt inte denne idiot begränsa din vardag!

 5. Pam skriver:

  Allas sorg, lycka, ånger, rädsla eller vilken känsla som helst är den största, går ju inte att jämföra. Så varför jämför ni Isabellas ställning jämfört med folk som blir våldtagna eller slagna? Gör det hennes rädsla mindre? Eller andra som blir stalkar mindre? Sluta göra såna kopplingar och lyssna bara till den personens känslor när personen öppnar sig för dig. Gäller samma i vardagen, om din sambo öppnar sig och säger att hen är sårad för att plånboken blev stulen sitter ni väl inte och dikterar över andra som blev rånade och misshandlade? Var där som medmänniska oavsett på internet eller IRL.

  Till dig Isabella, allt du går igenom och ändå biter ihop och går i motvind med huvudet högt. All cred till dig, som mor och självständig kvinna ❤️

  1. Sandra skriver:

   Vilket fint och klokt inlägg och jag håller helt med dig ❤️

  1. Bj skriver:

   Givetvis ger man perspektiv när så behövs. Man kan inte alltid bara bekräfta!

  1. Jättefint skrivet av dig!! Håller med!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..