ANNONS

Stamceller i framtiden

/

 I samarbete med Cellaviva 

Jag har berättat om Cellaviva tidigare, ett stamcellsföretag som jag via Nordic Tech House är delägare i. Ni som följer mig vet att jag brinner för hälsa och därför vill jag också investera i hälsa. Ny teknik och metoder som håller oss friska och gör att vi lever längre är det absolut viktigaste.

Cellaviva är ett väldigt intressant företag eftersom tjänsterna de erbjuder är nya i Sverige men funnits som en självklarhet länge i resten av världen. Det forskas jättemycket just nu och stamceller används redan för mer än 80 sjukdomar. Tusentals studier och experimentella behandlingar med stamceller pågår globalt, och i de flesta fallen kommer ens egna stamceller vara det bästa alternativet, med nästan obefintlig risk för avstötning och biverkningar. Behandling för CP-skada, autism, MS, Alzheimers, cancer, diabetes osv. Jag är övertygad om att de har rätt om att tillgång till våra egna unga stamceller kommer att innebära fördelar senare i livet. På sikt tror jag att Cellavivas tjänster kommer kunna användas på oerhört många fler områden allt eftersom stamcellsforskningen går framåt. Den resan vill jag vara med på.

box cellavivia

Cellavivas stora utmaning ligger i informationsspridning. Förlossningen är ett unikt  tillfälle att spara stamceller, och blivande föräldrar är bara mottagliga för information om familjesparande under några månader under graviditeten. Och då stamcellsparande är nytt så kan det uppfattas som komplicerat, vilket är en missuppfattning. Utöver det tekniska arbetet som NTH gör så är det viktigt att få möjlighet att träffa blivande kunder. De kommer bland annat finnas på Sveriges största barnmässa UnderBARA BARN. Håll även utkik på min instastory, där några stycken kommer att få testa tjänsten gratis.

I samarbete med Cellaviva 

49
73

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00