Stamceller i framtiden

 I samarbete med Cellaviva 

Jag har berättat om Cellaviva tidigare, ett stamcellsföretag som jag via Nordic Tech House är delägare i. Ni som följer mig vet att jag brinner för hälsa och därför vill jag också investera i hälsa. Ny teknik och metoder som håller oss friska och gör att vi lever längre är det absolut viktigaste.

Cellaviva är ett väldigt intressant företag eftersom tjänsterna de erbjuder är nya i Sverige men funnits som en självklarhet länge i resten av världen. Det forskas jättemycket just nu och stamceller används redan för mer än 80 sjukdomar. Tusentals studier och experimentella behandlingar med stamceller pågår globalt, och i de flesta fallen kommer ens egna stamceller vara det bästa alternativet, med nästan obefintlig risk för avstötning och biverkningar. Behandling för CP-skada, autism, MS, Alzheimers, cancer, diabetes osv. Jag är övertygad om att de har rätt om att tillgång till våra egna unga stamceller kommer att innebära fördelar senare i livet. På sikt tror jag att Cellavivas tjänster kommer kunna användas på oerhört många fler områden allt eftersom stamcellsforskningen går framåt. Den resan vill jag vara med på.

box cellavivia

Cellavivas stora utmaning ligger i informationsspridning. Förlossningen är ett unikt  tillfälle att spara stamceller, och blivande föräldrar är bara mottagliga för information om familjesparande under några månader under graviditeten. Och då stamcellsparande är nytt så kan det uppfattas som komplicerat, vilket är en missuppfattning. Utöver det tekniska arbetet som NTH gör så är det viktigt att få möjlighet att träffa blivande kunder. De kommer bland annat finnas på Sveriges största barnmässa UnderBARA BARN. Håll även utkik på min instastory, där några stycken kommer att få testa tjänsten gratis.

I samarbete med Cellaviva 

 1. Sara skriver:

  Och hela grejen när en influencer marknadsför medicinsk forskning🤦🏻‍♀️…oseriöst.

 2. Sara skriver:

  Hur i HELA friden tänker du när du uttrycker dig så fruktansvärt dumt? Autism och Ceberal pares är INTE sjukdomar. Herregud människa? Tänk på vad du säger och skriver. Snacka om att vara outbildad. Hade jag vart du så hade jag bett om ursäkt för den förolämpning du nyss delgav en stor del av folk här. Mindblowing.

  1. Sara skriver:

   Jag vet att du skriver behandla och inte sjukdom specifikt. Men när du drar upp autism och CP i samma mening som cancer och MS så blir man lite matt. Det krävs en bättre finess. Samt en beskrivning av att autism tex är i helt olika grader etc.

 3. Melissa skriver:

  Tycker det låter bra att stamcellerna används i flera olika sjukdomar men görs det verkligen i Sverige? Är rädd att inte kunna använda stamcellerna den dag de behövs här hemma pga att det ev saknas kunskap, metoder och tillstånd att utföra behandlingar med stamceller hos våra vårdgivare. Vad ska man göra med stamcellerna om det visar sig att man måste åka till Usa eller Panama för att kunna använda dem och där betala mycket dyrt för de behandlingarna?

 4. Ullis skriver:

  Känner du Isabella att du vill bli av meden del av din ”superförmåga”? Asperger heter ju numer autism.

  1. Sara skriver:

   Nej, det gör det inte. Asberger är en variant av autism.

    1. Johanna skriver:

     Aspergers syndrom har alltid varit en diagnos inom autismspektrat.

   1. Det har alltid varit samma typ av funktionsnedsättning men delades förut upp som autism och asperger baserat på hur hög IQ personen hade. Lägre IQ än normalt = autismdiagnos. Normal till hög IQ = aspergerdiagnos. Men som Angelica skriver så har de diagnoserna ersatts med den övergripande diagnosen ”autismspektrumstörning”, som alla då hamnar under oavsett IQ-nivå.

  1. B skriver:

   Det är nog inte den typen av diagnoser man främst tänker på.

 5. FT skriver:

  Varför är det så viktigt att vi ska leva längre? Stackars jord…

  1. Agnes skriver:

   Som 23 åring med dödlig cancer hade jag gärna önskat mig ett längre liv, men det kanske inte är så viktigt för en 80-åring. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..