Tuff morgon

Jag fick feber igår kväll och vaknade upp med feber. Så segt. Dessutom hade jag en tuff morgon med barnen. Odd är iväg på en jobbresa så jag och barnens farmor och farfar pusslar under veckan. Imorse gick allt fel, ett av barnen gick i baklås. Totalvägrade allt. Åkte taxi till förskolan för att bilen ska få vinterdäck idag, ett barn snubblade i en vattenpöl och landade med ansiktet nere. Trösta i regnet samtidigt som vi skulle säga hejdå eftersom de är hos farmor och farfar i två dagar. Usch. Jag var nära på att börja gråta jag med, avskyr ledsna hejdå.

I taxibilen till jobbet så somnade jag. Febertrött. 

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Varmt vatten, honung och citron

Jag är bokad på tre jobb på västkusten så det är bara att bita ihop. Kroppen klarar av att göra det men sedan får man vila efteråt. Jag har två föredrag på scen ikväll i Göteborg och sedan väntar en dag i Tylösand där jag kan vila och så en frukostföreläsning tidigt på torsdag i Halmstad. Det kommer att gå trots febern, jag har kan alltid pusha mig själv och vila efteråt.

 1. Alva skriver:

  Alltså det här med läsarstormar över att jobba med känningar av feber… ska vi alla låtsas som att allt är svårt eller vitt? Eller som att vi själva inte ibland tar på oss stora ansvar, blir sjuka och tvingas ro iland ändå?
  Ifall det är så att detta är ett återkommande mönster för Isabella så kan det ju vara mer konstruktivt om vi reagerar över de problematiska arbetsvillkoren en person i hennes bransch och med hennes nivå av ansvar kan behöva hantera snarare än att gå på varken hennes personliga moral/karaktär eller liknande?
  Nu har både entreprenörer och egenföretagare vittnat om hur svårt de har att ge sig själva tid för återhämtning vid sjukdom eller dylikt.
  Infektionskänsliga personer har vittnat om sina svårigheter när det ständigt omges av människor som smittar.
  Vilka viktiga diskussioner! Ändå känns det som att många personer här antingen vill utse Isabella Löwengrip som skyldig eller oskyldig.
  Jag vill bara säga – glöm inte att vi alla är del av samhället och lever och verkar i detta system tillsammans!

  Jättebra att ett sånt här inlägg på en blogg kan skapa så viktiga diskussioner men det är långt ifrån en person som står ansvarig för att ändra på det vi kan uppleva som fel och orätt…

  Det jag tar med mig är att entreprenörer och egenföretagare fortfarande ofta är alldeles för utsatta när sjukdomar slår till, stort ansvar ger ofta stora problem.
  Alla de personer i samhället med nedsatt immunförsvar behöver få större respekt och hänsyn så deras rörelsefrihet och livsvillkor kan förbättras!
  Tack för att ni utbildar mig men tänk gärna litegrann på att offentliga personer bildrar med att synliggöra problemen men de bär inte yttersta ansvaret för att lösa dem, det gör vi tillsammans!

 2. Emma skriver:

  Är jag bara lite krasslig så brukar jag också göra som Bella och köra på och jobba. Är jag dock sjuk på riktigt kan jag inte ”köra på” även om jag skulle vilja, då är det bara att sjukanmäla sig, finns liksom inget alternativ, när jag sjukanmäler mig då är jag sjuk på riktigt, då kan jag inte jobba, även om jag skulle vilja.

 3. Anitha skriver:

  Tänk alla gånger jag läst elaka kommentarer när Isabella lämnat barnen till O när jobbet så har krävt.
  Här ser jag nu inte en enda kommentar när Isabella tagit barnen pga O:s jobb.
  Hm, märkligt.

  1. Leo skriver:

   Men hon har ju inte tagit barnen? Hon har ju slängt dem till odds mamma och pappa haha?

   1. Alva skriver:

    Alltså det är så onödigt att formulera det som att hon ”slängt” barnen… det vet väl du också att hon inte gör?
    Det är bara att uttrycka sig nedsättande om en annan människas livspussel.

  1. Anni skriver:

   Fast det har hon ju inte! Odds föräldrar har dom

   1. Vicky skriver:

    Fast Odds föräldrar har dem inte på heltid under veckan – hon skriver ju att hon pusslar med O:s föräldrar för att få ihop veckan. Klart det blir svårt för Isabella att ha dem på heltid under O:s vecka när hon är iväg på föreläsningar etc. Vilka elaka häxor ni är alltså. Ska förminska Isabella konstant och påstå att hon inte drar ett stort lass. Skulle vilja se er försöka rodda hennes liv. Det är nog inte så förbannat lätt som vissa verkar tro.

 4. vicky skriver:

  Heja Heja!

 5. Hanna skriver:

  Oj nej vad tråkigt 🙁 Krya på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..