ANNONS

Bolag på paus

/

Om det är något som jag har lärt mig och hela tiden över på – Så är det att stärka min intuition. Det är min viktigaste grund för alla beslut jag tar. Förr trodde jag att hjärnan var det rationella som alltid går att lita på men så är det inte. Hjärnan kan byta sida och beslut snabbt beroende på vem man väljer att lyssna på eller läsa. Det är hjärtat som jag måste följa, det är så jag blir innerstyrd. Och för att kunna följa hjärtat behöver jag skapa space med mig själv, alltså meditera och putsa på relationen med mitt inre. Det låter flummigt men det hjälper mig att stärka min intuition.

Häromdagen börjar min intutuion flagga för att den bolagsidé med Stordalen inte är rätt. Rent rationellt (hjärnstyrt) förstår jag att det säkert är bra för mig att deläga bolag med honom, jag har enormt mycket att lära mig. Men själva idén är inte rätt. Därför ringde jag honom förra veckan och sa att jag pausar allt tills vidare. Varför det var hans fråga, mitt svar blev ”För det finns inget momentum. Timingen är inte rätt”. Han var såklart fine med det och förstod.

Idéen handlade om ett gemensamt bokförlag. Superkul för mig som älskar böcker. Men som jag skrev ovan, det finns inget momentum i det. Jag ser inte hur vi ska göra det bättre än någon annan just nu, samtidigt som branschen i sig håller att förändras så mycket. Vi är ett ett mellanläge just nu och min framtidsspaning är att alla mellanhänder kommer att försvinna. Även förlag. Därför pausar vi allt tills vi känner att vi kan hoppa på nästa timing-tåg.

Som investerare har jag lärt mig att allt sker i cykler. Missar man ett tillfälle kommer cykeln alltid tillbaka. Men det som händer i mellan är ofta ett paradigmskifte och kan man förutse vad som blir 2.0 kan man pricka rätt. Tillexempel; För många år sedan när vi spelade musik på en bandspelare hemma, började många entreprenörer att klura över att man skulle kunna bära med sig musiken ute. Det som hände var att man gick över till en Freestyle. Alltså att man kunde spela skivan ute. Efter det uppstår en situation där man vill förenkla att ha med sig musik. De som var inne i denna cykel började direkt tänka på att man skulle göra skivorna ännu mindre och då kom minidisc. Men det blev en flopp, istället skedde ett skifte; mp3:n kom. Och allt annat dog.

Lite här är vi i många branscher just nu, vi väntar in ett skifte. Det kommer inte komma nya bokförlag utan istället helt ett nytt sätt att ge ut böcker. Om man ens ger ut böcker längre, min tro är ju att mellanhänderna försvinner i alla branscher.

Hur som helst, därför pausar jag idén!

41
192

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00