Födelsedags-dygn

Jag har alltid kämpat med känslan av ensamhet, det sitter djupt inom mig. Antagligen för att jag har varit mobbad och behövt klara mig mycket själv genom åren. Jag har alltid varit en outsider som inte riktigt passat in någonstans. Därför blev jag helt skakig och rörd när många av mina vänner hade samlats för att fira min 28:e födelsedag. Det kändes mer som en 30-års fest. Jag trodde att jag skulle på en mindre lunch på Nosh and Chow men istället hade de lånat hela ”vardagsrummet” på plats och där stod hela gänget och sjöng när jag kom. Sedan väntade en lunch med fantastiska tal av Sheila, Linus, Simon och Pingis. Som jag grät. Älskade, älskade vänner.

Varför ska det behöva ta år att förstå att dom finns kvar där? Att de inte lämnar mig och att de faktiskt tycker om mig. 

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Mina närmsta vänner, Sheila och Linus. Linus höll ett väldigt rörande tal om hur vi lärde känna varandra som 13 åringar och hur vi har hållit ihop under åren trots att jag ville bli vuxen tidigt och han ville vara ung länge. Vi har aldrig levt så skilda liv som när jag kom med en stor mage och han levde ett studentliv runt om i världen. Men vi har alltid hållit i hop i vårt och torrt. Linus är en sån fin människa. Tänk att jag idag får träffa honom varje dag och driva NTH.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

David, Pingis fantastiska sambo hade arrangerat allt så fint. 20 vänner kom och firade mig med pompa och ståt!

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Bästa Pingis (hjärnan bakom hela firandet misstänker jag), Sheila, Nicole och Tara. Först hade det varit klädkod på inbjudan, ”Great Gatsby ” men gänget hade glömt att meddela Tara att det ändrades till ”mysig lunch”. Så hon kom mest uppklädd (fantastiskt vacker) av alla haha :- )

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Jag fick en enorm tårta! En pokal!

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Efter fyra timmars lunch (!) åkte Hampus och jag till Ett Hem. Jag var helt rörd och fylld av kärlek. Älskade älskade vänner.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Rummet vi fick på Ett Hem var helt fantastiskt. Jag slängde av mig skorna direkt, hoppade in i morgonrocken och kröp ner i sängen och bara njöt av tacksamhets-ruset. Sedan öppnade jag alla paket från vännerna och grät ännu mer. Alla fina brev.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

… Fantastiskt badrum!

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Vid åtta tog jag på mig min Balmain-klänning, målade läpparna och..

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

.. Gick ner i köket för att äta middag ihop. Att äta middag på Ett hem är som ett vara hemma hos någon, så mysigt. Jag drack en god torr äppelmust till middagen, att vara utan alkohol är nog det bästa val jag gjort. Vid tolv var vi tillbaka till rummet, sedan låg och vi och pratade till o2. Hampus får mig att skratta så att det gör ont i magen. Som jag älskar honom.

Jag vaknade 05.50 kunde verkligen inte somna om. Jag var som ett barn som liksom var spänd på dagen. Typiskt, jag som behövde sova ut. Drog mig till åtta men sedan beställde vi frukost. Allt kom när jag var inne i badrummet och jag fick en rejält chock, Hampus hade nämligen beställt de största ballonger jag sett!

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Det var enorma ballonger överallt! Och vilken frukost! Vackra rosor och min favorit Frank Sinatra spelades i högtalarna. Han hade ordnat så fint.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Omelett, smörgåsar, pannkakor och tårta. Men det som tog all uppmärksamhet var Hampus födelsedagspresent:

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

En Patek Philippe. Jag älskar den! På baksidan hade han graverat ”För nuet vi delar, H”.

<3

47F44C74-CDE1-46A8-8705-AA3A109C7E99

Sedan väntade en fantastisk söndag. Lunch på Långängen (personalen kom ut med alkoholfri bubbel bara sådär, TACK). Jag hämtade Sally som var hos min mamma på mormors-mys och där hade de bakat en Toscakaka som vi firade med. Därefter körde vi hem och hämtade Gillis hos Odd och plockade upp thaimat och åt hemma.  Hela kvällen har spenderats med lek, vi har busat runt i hela huset.

Det här var den bästa födelsedag som jag har haft i hela mitt liv. Nu är jag 28 år och jag ser fram emot allt som väntar. 

 1. Det var som när jag fyllde 25 mina två bästa vänner överraskade mig med en fika, blommor en enormt fin present ( bösta vänner via din blogg) o när jag kom hem på kvällen o öppnar dörren så ser jag en massa rosa ballonger o siffer ballonger i HELA lägenheten då min ena bösta vän tagit sig hem till mig o blåst upp alla o väntat på att jag skulle komma hem från födelsedagsmiddag med familjen fick man en chock eller inte! Snacka om tacksamhet o chock

 2. Fina fina Isabella! Blev både rörd och varm i hjärtat av detta inlägg… Du gav mig hopp. Minns det som igår.. Svåra uppväxten, gå till skolan och tänka på elaka pappa som misshandlar och hotar lilla mamma till att sedan komma till skolan och bli mobbad, få ta en omväg för att inte bli puttad i taggbuskarna eller bli slagen där. Var ett lugnt barn, lite frånvarande pga att jag tänkte på allt hemma. Idag raggar dem som mobbade mig, jag har klarat mig väldigt bra och mamma har lämnat min elaka far. Men jag tampas som du av dessa ensamhetskänslor, är väldigt omtyckt av vänner, kollegor och pojkvänner men kan inte ta in det helt precis som dig… Ögonen tårades av detta fina inlägg. Stort grattis och många fantastiska år har du framför dig. Heja!

 3. Haha, sista bilden är underbar!
  Jag kan för övrigt relatera till det du beskriver först i inlägget. Jag blev också mobbad under i princip hela grundskolan, och hade ingen riktig bästa kompis i skolan förrän jag var 13 år. En ”kompis” som sen övergav mig av rädsla för att själv hamna utanför. Vilket gjort att jag haft väldigt svårt för att lita på att människor verkligen tycker om mig för den jag är och kommer stanna kvar även när de upptäcker mina brister. Usch, år av utanförskap och psykisk nedbrytning tar lång tid att bearbeta.
  Skönt att du lyckats använda det till att bygga upp ditt varumärke. Jag antar att det är en tröst för oss som gått genom mobbning. Att komma ut starkare på andra sidan 🙂

  Grattis på födelsedagen! 🎉

 4. Herre Gud vilken underbar helg och dag. Grattis i efterskott och hoppas du får många många fler såna härliga dagar, månader och år framför dig.
  Fina vänner, fin kille, härigt liv du har. Kram fina du.

  1. Undrar också om det är en öppen relation och isåfall vad det innebär!😊 är det att ni får vara fysiskt intima med andra och hur funkar det för er isåfall?

   1. Bella har sagt/skrivit många gånger att folk har missuppfattat vad hon menar med öppethållande. Det hon egentligen menar är att leva särbo. Hon vill inte leva i ett förhållande där.hon väntas komma hem kl 17.00 och äta middag , sedan” kvällsmys” , varje kväll m.m … Hon vill leva själv och kunna bestämma över sin egna tid m.m … leva i ett särbo förhållande

  2. Hon skrev om det i inlägget där hon gick ut med deras förhållande och pratade lite om det på skavlan. Där säger hon bla att hon vill att man ska kunna gå på en dejt utan att någon hindrar en. Så ja, antagligen fysiskt också😊

   1. Nej, det handlar inte om att kunna ha sex med andra, det har hon skrivit. Isabella vill ha ett förhållande där hon är fri att göra vad hon vill och känner för utan att behöva dubbelkolla med en partner som sitter hemma och väntar på henne.

 5. Vackra presenter i all ära men det låter som att du verkligen fick känna dig uppskattad på djupet. Stort grattis!

 6. Grattis!!!
  Vilket fantastiskt firande! Just födelsedagen tycker jag känns jobbig nu som nyseparerade i nytt län långt bort från vänner. Sist blev det inget firande alls då jag låg inne på sjukhus med min treårige son som fått diabetes veckan innan. Nu fasar jag för min kommande födelsedag, fyller 40 och har ingen att fira med mer än mina fyraåriga tvillingar.

  1. Om du har råd och möjlighet, åk iväg med dina barn på en liten minisemester när du fyller. Så blir det inte så laddat! Känner igen mig. Du är inte ensam i din situation om det är någon tröst. Du är säkert en härlig människa! Kram

  2. Har du pratat med dina långväga vänner/familj om hur du känner? Om någon av mina vänner förklarade vad du just beskrivit så hade jag åkt dit även om det inte direkt var i grannstaden. För mig är det iaf så att jag och mina nära vänner – som bor långt bort – inte alltid är insatta i hur den andra mår, men när man väl hörs bubblar allt upp. Det blir ju inte att man hörs eller ses lika ofta när de flesta har familj. Och om jag inte hör av mig och bjuder in när jag fyller år tror de antagligen att jag firar med andra eller inte vill fira alls. Fastän det inte är så jag menar…
   Kram och lycka till! ❤️

  3. Grattis i förskott!Fyllde också 40 just! Väldigt litet firande med dem närmaste som betyder min son och min mor.Blev bra det med.Kommer det säkert bli för dig med!Tänk vad mycket du har att vara glad över!Dina älskade barn!❤️

 7. Grattis Bella! Känner igen den där osäkerheten i vänskaperna. Det är helt otroligt vad svek för flera år (till och med decennier bak) sedan satt sina spår. Jag väntar på ett sätt på att alla ska lämna, att ingen vill hänga med mig egentligen, att jag kommer komma tillbaks från toaletten och så har alla stuckit. Vad fint att du har sådana fina vänner!!

 8. Grattis.

  Jag har också känt likadant i många år och alltid har jag varit mitt egna bästa sällskap men riktiga vänner försvinner aldrig och några till har jag lärt känna med åren och de är väldigt speciella i mitt liv 🙂 riktiga vänner lämnar än aldrig.

 9. Wow! Låter som en fantastisk födelsedag!
  Och vilken klocka.. Kostar inte en sådan runt 100 000:- ? Väldigt snällt av H 🙂

 10. Men åh vad härligt och roligt det låter!! Brukar inte kommentera din blogg men är så GLAD för din skull! Grattis, heja dig och heja alla människor du inspirerar med din fina energi!

 11. Du verkar inte vara sjölv. Men känslan av ensamhet kan vara djup. Men men bra då att du har 3-4 personer som står dig nära. Sen kan jag tycka du bör vara mer privat. Du måste inte visa upp den dyra klockan, hitellrum och fester. Ha något som bara är ditt och dina nörmaste. Minnena!

 12. Grattis!
  Så fina bilder och så fint återberättat om din fantastiska dag! Inget kommer gratis i livet, inte ens vänner….så de skall man vårda ömt!
  Kram från Comosjön
  C

 13. Jag började gråta av inlägget. Vilken fantastisk människa du är, Isabella. Du är värd all kärlek du får, glöm aldrig det.

 14. Tack för att du vågar visa din sårbarhet <3

  Jag kan känna igen mej i känslan av att vara en outsider och ensamheten som följeslagare. Men den har också gett mycket fint i livet. Känslan av att trivas och vara bekväm med sig själv & sitt sällskap. Styrkan i att vara sin egen bästa vän, en vän som alltid funnits där & stått upp för en. Jag tänker också att man utifrån de erfarenheter och arbetet som det smärtsamma har medfört, ges en möjlighet till genuina & kärleksfulla relationer till andra människor.

  Du inspirerar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..