Japp, Balmain är jobb

Äntligen måndag! Jag flög ur sängen i morse för att jag längtade efter Sturebadet. Hoppade in i träningsplaggen, gjorde en kopp kaffe och körde in mot stan. Jag hade ingen PT-tid idag så jag valde att springa intervaller i en halvtimma. Det var fantastiskt att få ta ut sig. Efter det bastade jag i ångbastun och använde vår silvermask från Löwengrip. Jag har aldrig haft ett mer glansigt hår efter användning av den.

Jag försöker basta 1-2 gånger i veckan. Det är ett perfekt ställe att visualisera dagen eller mer långsiktiga mål. Det går inte en dag i mitt liv utan att jag låter tankarna gå till alla de målen jag har i livet. Jag spelar upp allt som en film ibland på repeat. Så har jag gjort sedan jag var 12 år gammal.

Majoriteten av det som jag har visualiserat har blivit av.

Img 8138.jpg

I Svensk Dam har de lagt upp bilder från vår middag i Somras under Almeldalsveckan 

När jag kom till kontoret blev det en avstämning med teamet. Förra veckan var mitt närmsta gäng i tre olika städer samtidigt, vi hade så mycket att hinna med att vi fick dela upp oss. Ena gänget åkte till Manchester, andra till London och jag hade Paris Fashion Week att gå på. Jag förstår att det kan vara svårt att ta in att det är mitt jobb att närvara på Balmain men så är det.

Ekvationen är; ju mer jag syns och hörs, desto mer växer kanalerna, ju mer kanalerna växer utanför Sverige, desto lättare kan bolagen etablera sig utomlands för att det finns potentiella köpare där. Alltså följare i andra länder som har hittat mig och vill köpa Löwengrip (eller Flattered, Stylein och kanske testa NaturalCycles). Jag är som ett lok på ett tåg av bolag bakom. Det bästa jag kan göra är att resa, fota, skriva, nätverka, hålla i våra events, göra intervjuer och träffa kunder. Det är mina prios. Det viktigaste jag gör varje dag är att se till att det finns content till alla kanaler. Sedan i pro kommer resten av bolagen och bland dom är Löwengrip viktigast. Alla i bolagsgruppen är medvetna om hur min prio ser ut (kanalerna först, sedan business) och hur Pingis och jag delar upp våra jobb. Fredagen blev en tydlig sådan dag: Jag medverkade på en stor visning i Paris med mitt team, bra content och spridning samt pr. Pingis med hennes team var i London och träffade återförsäljare.

Det är så vi kan springa så pass snabbt.

Samma sak gör vi i New York om en vecka och i Australien om fyra veckor. Jag kör intervjuer, events och gör content till mina kanaler så att de växer. Därav är Sascha och Emelie på plats. Pingis sitter med vår distributör och träffar nya kunder. Sedan gör vi såklart vissa saker ihop för att det är roligt och att vi oftast blir starkare ihop. Vi kör eventet tillsammans, en intervju ihop och träffar tex Sephora tillsammans. Men när vi hårdrar det så delar vi upp oss för att vara så effektiva som möjligt med vår tid. Jag är bolagsgruppens marknadsmaskin och det är så vi jobbar framåt. Det är inte hela lösningen på internationell tillväxt men det är en viktig del i det.

Jag har världens bästa jobb!

  1. Bra fråga! Risken att bli överexponerad utomlands är inget problem, vi har ju precis börjat. I Sverige skrivs det en artikel var och varannan dag om mig men så är det ju sedan 10 år tillbaka. Gällande rätt content så är vi extremt noga med vad som publiceras, det är ett analys-team i bolaget som hjälper till. Inget är av en slump och så har det varit sedan många många år tillbaka 🙂

   Eftersom vi vet vad som går hem på bloggen och Instagram kan vi styra kampanjer så att konverteringen blir hög. Det är därför stora bolag kan lägga miljonbelopp på synlighet i mina kanaler, 1-2 länkar ger en halv miljon i försäljning om det är rätt match. Ganska snabbt blir det en plusaffär. Otroligt roligt. Men jag har också jobbat med det här sedan jag var 14 år. Jag kan min business.

   1. Spännande att höra. Du skriver att du har ett team som har hand om content på bloggen och som analyserar.. hur länge har du haft det? Kom de in i bilden nåt år innan skilsmässan? För även om jag förstår att en sådan fas i livet påverkar innehåll så har det ändå känts som att strategin blev helt annorlunda där omkring – både vad gäller en del innehåll (de djupa/empatiska inläggen försvann/blev extremt få) men också antalet ggr per dag sjönk dramatiskt och har aldrig riktigt gått tillbaka till vad det var innan. Jag förstår ju att du har fullt upp med alla andra åtaganden också och som människa mäktar man ju bara med till en viss gräns men tänkte i början att har man ett team så borde man ju kunna ha lika hög frekvens på antal inlägg också. Men frekvensen på så vis är kanske inte lika viktigt eftersom du är etablerad i Sverige? Tanken slog mig strax därefter. Sen minns jag att du skrev en hel del inlägg om att du och Pingisklrde möten och då tänkte jag att det nog kanske var ett fokus ni tillsammans arbetat ut (utan att överhuvudtaget veta nåt mer och mest spekulera). 🙈😂👍🏿

    1. Det vi analyserar är bara vad som går hem och inte, sedan gör jag mina egna slutsatser samt planerar egna inlägg för det. Analys har vi jobbar med flera år tillbaka

   2. Vad är det bolag? För att vara bloggare verkar du ju ha extremt få samarbeten, iallafall av antalet reklammärkta inlägg att döma.

 1. Mitt liv är tusentals mil bort från ditt liv. Jag har hur mycket ”dötid”, (inplanerat medvetet) som helst när jag exempelvis bara sitter och dricker en kopp te. Jag är aldrig effektiv och jag är nog ganska lat. Jag jobbar deltid för att ha mycket ledig tid. Men jag älskar din blogg och läser den ofta. Jag gillar kontraster. Jag leer ibland när jag läser när du springer mellan kontor, jobb träning och middagarna. Jag går sakta, har alltid massa tidsmarginaler. Jag har jobb, är skild, bor i hus och två barn. Det är nog enda likheten. Jag tycker du är inspirerande och har många bra tankar, även att vi är väldigt olika. Önskar dig en fin vecka! Jag är ledig idag och har bara strosat runt hemma, plockat lite, tvättat lite, och så mycket te : )

  1. Jamen, så najs! Jag tycker det låter underbart. Jag har ett tempo som mer liknar bellas med mycket jobb, resor, känsla av att jämt måste hinna med osv, men funderar ofta på att trampa ur ekorrhjulet, särskilt eftersom jag tycker väldigt mycket om att typ chilla, kolla på tv, dricka te, hänga med vänner och familj. Allt det som inte hinns med just nu. Men det är svårt, jag är rädd för att ångra mig och att vara ekonomiskt utsatt i framtiden.

   1. Hej Helena! Jag förstår att det kan vara svårt, och svårt att ”våga”. Jag bestämde mig för vad jag värderar högst i livet, tid eller pengar (skulle helst ha mycket av båda men har inte kommit på hur man når dit)
    För mig blev tid det viktigaste. Tid att sparka i löven om hösten, att t.o.m hinna ha tråkigt, att inte stressa om mornarna… Däremot har jag fått välja bort saker jag älskar: solsemestrar, skidsemestrar, motorcyklar…mm.
    Jag hoppas att nån dag även kunna göra nåt av det också.
    Men min ekonomi är inte ”trygg”. Att leva så här ger ingen superstor buffert på banken. Men jag försöker hålla det stabilt och sunt, att ha åtminstone en viss buffert.

   1. Hej Gunilla! Jag tror att Isabella också lever i nuet (samtidigt som hon visionerar framåt) Det är mest bara roligt med tanken på hur olika våra liv ser ut men jag ändå inspireras av hennes blogg. Vi får bygga det liv vi vill leva, åtminstone göra vårt bästa för att få det så. Kram!

  2. Hur har du gjort för att ta dig dit Duvan? I mina öron låter det som en dröm! Jag vill också ha mer ro och stillhet men jag känner bara stress och ekorrhjul. Hur försörjer du dig och barnen och har råd med hus? Klarar du dig på deltidslönen?

   1. Jag hyr huset. Jag klarar mig på deltidslön, prioriteringar hela tiden. Jag har fått framförallt välja bort semesterresor och att köra motorcykel men tid har alltid varit mer värt för mig än pengar. Det handlar också om att bygga livet ”smart”‘ Se över alla utgifter, försäkringsbolag, elbolag osv osv. Välja smart.
    Jag hoppas att i framtiden kunna leva ett lika ”lugnt” liv men ändå ha lite högre inkomst, kunna åka på nån sol och skidsemester och ibland köra lite hoj! : ) Vi får se om jag lyckas hitta ett sätt att både ha tid och pengar : ) Kram

  3. Vilken dröm!
   Jag avundas Bellas liv ibland. All lyx, glamour, pengar att göra vad man vill (nej, pengar köper inte lycka men jag skulle älska att gå i en mataffär och köpa precis det jag vill äta eller gå in på tex H&M för att kunna köpa mig den där blusen jag länge suktat efter tex). Jag älskar Bellas klädstil och avundas enormt hennes hus, precis sånt jag skulle vilja ha.
   Istället bor jag i en tvåa i ett skitområde tillsammans med min man och vår nyfödda son. Vi har haft det knapert då jag under graviditeten mådde så dåligt att jag inte kunde jobba, gå eller vissa dagar inte ens stå upp. Men vi fick det att gå runt och nu när sonen är född har vi äntligen ekonomi som går ihop, men som sagt, jag hade gärna velat gå in på Ica och köpt den mat jag vela ha, men sonen prioriteras och då blir det inte pengar över för någon lyxig oxfilé eller god fisk varje vecka.
   Jag är rätt nöjd med att vara mammaledig och kunna ha dagarna lugna. Det är inte speciellt mycket jobb med vår son än så länge. Jag strosar runt, städar, vilar, umgås med familj och vänner. Innan sonen kom hade jag ett stressigt liv där jag alltid hade något planerat och jag älskade det livet också. Tänk om man kunde ha de bästa av två världar! Ett lugnt familjeliv och samtidigt kombinera med ett fartfyllt jobb. Träffa nya människor varje dag och kämpa sig till toppen!

  4. Skönt det låter. Mitt liv är lite mer som bellas. Två jobb, studera på heltid, hus, djur, flyger mellan jobb och olika länder och hinner sällan varva ner. Ibland hinner jag inte sitta ner förens 22.00… önskar att jag hade kunnat chilla och dricka te i massa timmar och ta en långpromenad med hunden utan att känna det är lite bråttom hela tiden. Men det kanske kommer!

 2. Varför skulle det vara svårt att ta in att det ingår i ditt jobb att närvara på event som en modevisning? Tror de flesta är bekanta med vad influencers gör. Ibland lever du verkligen i din egen bubbla.

  1. Jag får inte ihop vad en modevisning hos Balmain har med Löwengrip att göra. Mer än reklam för Bella själv. Sen ska det vidare kopplas ihop med löwengrip. Det kanske funkar så? Men resten av helgen kan inte vara i bolagets intresse och är därför inte avdragsgillt.

   1. men det är inte så svårt att förstå 🙂
    – Isabella syns i massa publika sammanhang (där hennes målgrupper kollar och följer) och får länkar till sin blogg och instagram
    – folk blir nyfikna på henne och går in på kanalerna
    – där finns content om hennes bolag och produkter, Löwengrip, flattered etc.
    – detta leder till kunder för bolagen.

    alltså leder Isabellas närvaro till business. Och det är bra business för Balmain att ha Isabella där och för märket att synas i hennes kanaler, för alla hennes följare är ju med också! Och Balmains kunder ser henne och kommer in på hennes kanaler och bolag genom att följa märket – det är win win för båda sidor! Det är ett jättesmart arbetssätt, mer mänskligt och närmare konsumenten och genererar mer konverteringar (till köp) genom att gå direkt till den tänka målgruppen, istället för att spendera massa pengar på en helsida generell reklam i Vogue.

    För de bolag då som köper plats på hennes kanaler får ju dessa potentiella kunder också. Och om Isabella känner sina läsare och målgrupperna så vet dom ju med ganska stor säkerhet att det genererar kunder. Det är ganska enkelt 🙂

   2. Men hon är ju sitt varumärke så allt som hennes namn och face är på är ju jobb. Så är det när man är egen. När jag sitter på toa och tänker på hur jag ska lösa en viss uppgift så är det ju jobb. Det är det som är lite klurigt för oss som är egna, vi jobbar ju ofta dygnet runt eftersom att vi tänker dygnet runt. Och när vi inte tänker om det så drömmer vi om det, haha.

    Det handlar ju främst om vad man vill fylla sina dagar med. Sen behöver många få in pengar och det kan man få på olika sätt. Många väljer strukturen som kallas ”jobb” som ofta består av ett schema, en chef och att nån annan säger vad du ska göra.

    Alla gillar inte att jobba så och då designar vi det på det sätt som passar oss istället och detta är Isabellas sätt. Och för vissa andra så passar det utmärkt att använda den ”jobb”-strukturen som skapats av samhället. Whatever works brukar jag säga!

  2. Prick exakt vad jag just skulle kommentera. Tyckte att det kändes självklart att det var en jobbresa. Men det kanske triggar motivationen för Isabella att tro att det är helt osannolikt. O då är det ju bra!

   1. Även bilden med Hampus på instagram är jobb – Fota en bild som bidrar till enormt mycket likes (30 000), ökar profilbesök, fler följare, mer betalt, större synlighet för mina varumärken (idag visas Löwengrip på en bild i flödet)

    1. nja, kom ihåg att Gynning fick en skattesmäll när hon redovisat en resa som jobb fastän det var övervägande restaurangbilder och privata bilder.

     1. Exakt. Ett inlägg om dagen motiverar knappast avdrag för flyg, hotell, lunch och middag. Om jag vore dig skulle jag kolla upp vad som verkligen gäller. Skattetillägg är dyrt (40%).

   2. Det är ju bara att läsa vissa kommentarer så ser ni att det inte är helt självklart för alla att resan var en jobbresa. Då är det väl bra att Isabella förklarar utan att ni behöver försöka trycka ner henne genom att säga att hon lever i en bubbla eller att det triggar hennes motivation att hon tror att det är osannolikt. Ni behöver ju heller inte sätta er över de som faktiskt inte förstår det jobbrelaterade med en bild på Isabella på en visning eller på ett café i Paris.

  3. Fast om du läser dom ”sjuka” kommentarer hon får så förstår iaf jag varför hon måste skriva extra tydligt. bloggb… är ett känt ställe för smutskastning ect av Bella & hennes företag. Värsta kommentarer jag läst är där

 3. Hej! Har läst din blogg i 10 år, så kul att följa din resa o de bolag du byggt upp, verkligen imponerande. Häftigt att du kommer till Australien också, har verkligen velat pröv dina produkter då jag bott i Sydney de senaste 7 åren. Kommer du ha några events när du är här? 🙂

 4. Du kan din business då du jobbat med det sedan du var 14 säger du. Konstigt att du då fortfarande inte lärt dig reklammarkera dina inlägg rätt.

 5. Det är rätt komiskt att du ens blir ifrågasatt om det är jobb eller inte, vad har andra med det att göra? Det är som att du skulle kliva in hos andra på jobbet och ifrågasätta det de gör. Idiotiskt. Men hur som helst, nu när du ändå tagit dig tid att förklara så ja jag förstår att det är ett jobb. Klart det är det, marknasföring på alla möjliga moderna sätt. 😉
  Jag är glad för din skull och den lyckan du har att kunna jobba med något som du fullkomligt älskar.

  Du en fråga av nyfikenhet… du har visualiserat sedan 12 år.. hur stor procent ungefär skulle du säga att du lyckats med och inte, bara av ren nyfikenhet. 😀

 6. Vad spännande med din förmåga att visualisera det du vill ha! Du får gärna berätta mer om hur du lyckas med det! Är det en särskild sinnesstämning du befinner dig i då? Ser du bilderna framför dig så att du känner att de är verkliga?

  Har precis upptäckt att visualisering går att göra mer aktivt, men känner mej fortfarande som en nybörjare. Skulle vara kul att få tips från ett proffs som dej. Blir himla glad när du skriver att du älskar ditt liv. SÅ inspirerande, tack!

  1. Tack för din fråga! Övning ger färdighet och det jag själv brukar sätta upp är när jag känner pirret i kroppen eller när leendet sprider sig över mina läppar, och kanske när jag får lite nervösa svettningar – då vet jag att det är en vision som är rätt och som går ner ända in i märgen- alltså inte bara från huvudet och egot.

 7. så kul att höra att någon annan också visualiera, känner igen mig väldigt mycket, har också gjort det så länge jag kan minnas. väldigt inspirerande och effektivt sätt att komma till sina mål

 8. Det måste vara ganska svårt med att dra en exakt gräns för vad som är jobb eller ej i det som du håller på med. Rent krasst skulle man ju kunna säga att precis ALLT du gör skulle kunna klassas som jobb. Även privata resor, restaurangbesök, hotellnätter, saker du köper m m……så länge du bara skriver om det och lägger upp bilder på bloggen eller Instagram. Eller?

 9. Såklart att det är så, inga konstigheter =) Ingen man är en ö heter det ju och ju mer PR desto mer växer bolagen, det är ju ingen kod att knäcka direkt. Jag älskar människor som älskar sina jobb och designar sina liv utifrån våra visioner och drömmar, hejja oss!

 10. Bra att ni kan dela upp er i alla fall, svårt att vara på alla ställena samtidigt. Hoppas du får en fin måndagskväll! Besök gärna min blogg där jag skriver om bland annat psykisk ohälsa för att minska stigmatiseringen som finns i dagens samhälle. Kram <3

 11. Jag såg Mia Skäringers serie Kroppshets på SVT play igår, och fastnade då lite i tanken på er bloggare/entreprenörer. Hur ni promotar det yttre så pass mycket. Inget illa menat, vet att skönhet är en av några bransch som alltid kommer att ha hög efterfrågan osv, men reflekterar du över den kopplingen ibland? Att vi föds in i att aldrig duga som vi är, att hela tiden behöva förbättra/förändra för att bli accepterade? Hur vi blir matade med detta dag ut och dag in. Hur relaterar du till att du har din stora inkomst genom att få andra kvinnor att tycka att ”jag behöver detta för att mitt hår ska bli glansigt” osv.

 12. Vilket intressant inlägg! 🙂 När jag läser om din visualisering och ditt framgångstänk osv så blir jag nyfiken på om du har några rädslor för något. Vad är du rädd eller orolig för? Eller tänker du inte i sådana banor?

 13. Såg barncancergalan ikväll och känner mig helt förstörd inombords, har inte blivit lika berörd då jag inte haft barn tidigare, men nu när man har barn så känns det extra mycket. Slog mig en tanke om du som mamma och med all lyx du kan unna dig, som kock, hemhjälp, nanny osv donerar några pengar till betydelsefulla och viktiga saker i livet?

 14. Instämmer med ovanstående kommentarer om att det vore helt fantastiskt spännande om du ville berätta- mer ingående – om hur du går tillväga när du visualiserar. Snälla Isabella, lär oss andra mer om det – du är ju helt uppenbart en mästare på den fronten!

 15. Hoppas att ni snart finns att köpa på Sephora så att mina föräldrar inte behöver skicka ifrån Sverige hela tiden! Älskar dina produkter. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..