Weekend i Paris

När jag antog min utmaning för en månad sedan om att inte dricka alkohol på ett år var jag lite nojig över hur min weekend i Paris skulle vara utan vin – För att vara helt ärlig. När jag har rest har mycket handlat just om att få äta och dricka gott. Men det har också lett till att jag mest stannat på hotellet. Långa vinluncher och långa middagar. Efter sommaren blev jag så ofantligt trött på det. Trött på alkohol överlag. Jag är en pigg person som vill känna mig pigg – Även på semestern, men så har det inte varit.

Men jag kan med glädje säga att jag inte saknat vin det minsta i helgen. Det kom aldrig en enda stund där jag saknade vinet. Det beror nog på att jag ätit mycket annat gott (hello desserter och bröd) och haft fullt upp att njuta av sällskapet och staden. Jag har gått upp tidigt, tränat innan Hampus vaknat, ätit frukost vid nio och sedan har vi promenerat runt. På kvällarna har vi gått till barer men jag har druckit virgin mary, min nya favoritdrink. Jag är så glad över min utmaning, den får mig att få väldigt bra.

Fantastiska Crillon! Många gillar Hotel Costes här i Paris men jag gör faktiskt inte det. Litet, trångt, mörkt och inrökt. Jag älskar hotell där servicen är fantastisk. Service är allt. George V och Crillon är två toppenhotell, men Crillon är mer hemtrevligt trots att det är stort.

Helgens höjdpunkt (eller okej på delad plats, Balmain-visningen var faktiskt ljuvlig) var att Hampus flög ner till mig. Han gör mig så otroligt lycklig. Jag har aldrig träffat någon som är så generös och uppvaktande. Han får mig att känna mig som en prinsessa – Varje dag.

Frukost-rutin. Havregrynsgröt med färska bär och så croissant med nutella.

Vackra, vackra stad. Jag har svårt att se att jag kommer att bo på heltid i Sverige. Veckorna utan barn gör jag mig bäst utomlands för Löwengrips skull. Jag kan tänka mig att bo i Paris eller NYC varannan vecka. Men det är något år bort.

Klänning Viktoria Chan, väska Balmain, jacka Stylein. Under lördagkvällen besökte vi Balmains showroom för att beställa kläder inför nästa år. Så kul! Men jag sa faktiskt att jag behöver Sascha för att kunna ta ett beslut (sådana enorma belopp). Men jag hittade fina kostymer.

Middag på Manko (dit måste ni gå om ni gillar sashimi men vill ha lite mer smak på maten) och sedan dessert på hotellet igen. Jag hade sett deras choklad-mousse tidigare. Behövde få testa!

Resans lifesaver; Anti-Frizz och Hair oil. Jag använder anti frizz som heat protector samt att den är perfekt i alla luftfuktiga länder där mitt hår blir frissigt. Hail oil tar jag i mina längder varje kväll.

Gårdagens lunch blev på Monsieur Blue (rekommenderas starkt) och idag på Mon Paris. Där hade de fantastiska ostron.

Tack Paris för en ljuvlig helg. Gala! Vackra kläder! Kärlek, god mat, härliga promenader, träning och spa. Nu är jag redo för att flyga hem och ha en vecka med möten och barn. Det blir en landa-vecka innan min nästa barnfria, då gäller NYC, Finland och Schweiz. Jobb i tre länder på sex dagar. Men jag älskar det!

 1. Åh bilderna på dig och Hampus är ju bara såååå fina!! Jag kan inte så mycket om Paris men ett hotell som hade varit en dröm att bo på är Hôtel Plaza Athénée (som tex är med i Sex and the city).

  1. Eller så är bloggen bara en liten del av Isabellas liv, vilket gör att vi läsare inte har alla bitar till pusslet. Relationer har människor svårt att förstå, ännu svårare blir det när man bara tar del av den relationen via en blogg. =)

 2. Hur tänker du angående EU? Många politiker säger att det inte är bra för Sverige att gå ur EU bl.a. för företagens skull. Schweiz är ju som jag förstått ett väldigt rikt land och ett land där det går väldigt bra att ha företag i fastän de inte är med i EU. Du vill ju nå ut till både Europa och utanför Europa därför undrar jag lite om vad du tycker om EU när det gäller företagande!

 3. Men hur ska det funka? Varannan vecka i NYC tex? Ska du flyga så ofta då? Om det händer barnen nåt? Du har inte ens flyttat in i huset och du funderar på att flytta igen? Hur ska det gå till?

 4. Vet du att jag älskar det här inlägget. Så fina bilder på er 😍 och på dessa godsaker (och desserten på Instastoryn… 😃), verkligen underbara bilder. Blev så sugen på Paris nu 😃 Plus att du ser fantastisk ut. Ha en underbara vecka med barnen!

 5. Eftersom ni inte är exklusiva med varandra och du/ni har ett behov av att träffa andra, kommer du att publicera/blogga om när du träffar/reser med dina andra snubbar? Vad tänker H om det? Var drar ni gränsen? Bara nyfiken.

 6. Vill du inte vara där? Där när nåt händer i dina barns liv? Känner du inte dig som förälder de veckor du inte har dem? Inte för att de inte klarar sig utan dig, det gör dom, men för att du vill finnas där? Då när nåt händer. I deras liv. Bara tanken att inte ha suttit bredvid när nån sövts ner, blivit sydd, blivit dumpad, misst en vän. Både barnens pappa och jag. Finns inget äventyr i hela världen som skulle kunna ta min plats i barnens värld. Känner att jag och pappan det viktigaste de har. I våra händer att de är trygga, finns ingen annan plats jag ens kan tänka mig. Inte en åsikt alltså, enbart en magkänsla. Och i hjärtat.

  1. Tänkte också så.
   Vill absolut inte trycka ner någon eller så. Men ju större barnen är desto mera behov av aktivitet, träningar matcher etc.
   Då vill de oftast ha sina föräldrar där tex vid en fotbollsmatch trots att det inte är ”min vecka med barnen”.
   Samt oförutsedda akuta händelser, ramlat och de ringer från skolan akuta sjukhusbesök, operationer mm (små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer)
   Visst, resa är härligt men är man förälder så är man det livet ut. Trots mycket pengar och världsresor!!
   Tänk vad härligt att resa med barn, de växer jättefort. Rätt som det är behövs man inte i deras liv.
   Fina bilder från helgen i Paris. Du är jättefin Isabella!

   1. Jag tänker också på att man har den andra föräldern att förhålla sig till d.v.s ibland måste man vara flexibel och kunna byta dagar/veckor på kort varsel.

  1. Nej Anna på riktigt; du kan inte se det på en stylad bild.
   Detta kan precis lika gärna vara en reklambild för någonting…
   (därmed inte sagt att känslorna inte finns)

 7. Du känns mer som en storasyster än som en mamma.. det kanske inte är så dåligt men att tänka att flytta från Sverige under barnfria veckor känns så..egoistiskt? Tänk så händer något och du behöver ta barnen omgående? Det är klart, det kanske finns mor- och farföräldrar som bryr sig och vill finnas där.

  1. Det finns barn som har bara en förälder, min kusins sambo dog innan barn nummer två föddes. De klarar sig rätt bra ändå trots allt.
   Och så mycket som Bella redan reser i dagsläget under sina barnfria veckor så lär det inte bli så stor skillnad.

   1. Att ha en förälder som väljer bort en trots att de är vid liv är nog mer smärtsamt. Är säker på att din kusins sambo hade velat vara där hos sina barn.

 8. Du verkar haft en fantastisk helg!
  Frukosten såg amazing ut.
  Blir så sugen på att åka till Paris nu. 🇫🇷

  Hur tänker du kring att bo utomlands varannan vecka framöver? Du har ju precis köpt ett nytt hus… ska det stå tomt varannan vecka då?
  Sedan tänker jag att det måste kännas jobbigt att bo så långt ifrån sina barn?
  Tänk om något händer dem (eller deras pappa) och du snabbt måste rycka in, och du samtidigt befinner dig på andra sidan jordklotet…hur skulle det gå?
  Jag tänker att man ju inte är mamma bara varannan vecka utan dygnet runt, året runt.
  Då är det en fördel att finnas på hyfsat nära avstånd.

  Tänker också på den ENORMA klimatpåverkan det skulle innebära att flyga så mycket varannan vecka (inte för att det har någonsin berört dig tidigare, men men…).
  Är detta något du har reflekterat över?

  Slutligen skulle jag bara vilja säga att Hampus verkar vara fantastisk. 💕 Håll hårt i honom!
  Hur tänker du kring din vilja att ha ett öppet förhållande? Är du beredd att ”dela med dig” av honom till andra kvinnor?

 9. Du tycker Hampus är så fantastisk och han gör dig så lycklig – ändå hade du inte brytt dig om han gör någon annan lika lycklig? 🙂

 10. Vilka härliga bilder på dig och Hampus! Men du, jag brukar inte kritisera dig men jag hoppas verkligen att du inte gör allvar av att bo varannan vecka utomlands så där. Tänker du inget på miljön? Arvet vi ger till framtida generationer. Dina barn bland annat. Det är de som kommer ta konsekvenserna av hur vi lever idag.

  1. Patetiskt att tjata om att Isabella ska åka tåg. Flygen går ändå liksom. Spelar roll om Isabella sitter i ett av alla tusentals plan som flyger dagligen.. Engagera dig istället på ett annat sätt än att tjata på en enskild bloggare som flyger!

    1. Ja, den som tror att flygen går ändå har helt missat lektionen om tillgång och efterfrågan 😀 men visst, det är nog svårt att få alla att sluta flyga, men vi måste börja någonstans 👍

 11. Jag är själv företagare men lever det liv för att få mer tid med mina barn, inte mindre. Forstår alla är olika. Är imponerad över vad du lyckats bygga upp, hatten av för det.
  Tänk bara på att dina barn är bara små 1 gång i livet.
  Förr i tiden så var jag en stor drömmare som aldrig nöjde mig, jag ville alltid ha mer och mer och blev liksom aldrig nöjd, livet hände och saker skedde som fick mig att inse hur mycket jag tagit för givet tidigare, skulle vilja säga att jag har aldrig varit så lycklig som jag är nu när jag äntligen lärt mig uppskatta de små sakerna i vardagen. Mina barn, min man, att jag kan brygga en kopp kaffe på morgonen i lugn och ro, betala mina räkningar, ha mat på bordet och tak över huvudet. För livet handlar inte bara om att klättra det handlar om varandra, om det lilla stora och allt där emellan. Kram

 12. Man är alltid mamma 100% även om barnen bara är hos sig 50%. Det betyder att barnen behöver dig och räknar med att du finns där även om det inte är ”din dag eller vecka”. Låt dem aldrig känna sig i vägen eller att du inte har tid till dem.

  Detta är ditt viktigaste jobb, att vara mamma. Livet är skört och gör dina val med barnen som nummer ett.

 13. Hugger till i magen när jag tänker på alla extra flygresor du skulle göra om du började pendla varannan vecka till ett annat land och alla de utsläpp det kommer generera. Är orolig för vår framtid och det borde du också vara. Isabella jag önskar dig verkligen all lycka och framgång här i världen och att du ska få allt du drömt om, men måste det vara på en så enorm bekostnad av klimatet? 🙁

  1. Jag tror inte framtiden ligger i att göra färre flygresor, utan i att göra flygresorna miljövänligare. (Något för dig att investera i Isabella?) Det är lite som att säga att framtiden bygger på att alla använder mindre el, och det gör den ju inte. Vi letar istället efter grönare alternativ. Ingen vill ju vara utan de maskiner, robotar, och apparater som samhället idag faktiskt är byggt på. Och mer kommer det bli. MEN, det behöver inte bli på bekostnad av miljön.

   (En avstickare: om folk däremot kunde skaffa lite färre barn, över hela jorden, så skulle det underlätta för moder natur.)

   Tack för en inspirerande blogg, Isabella.

   1. Fast om vi alla drog ner på våra flygresor tills att det blir mer miljövänligt att flyga så att flygbolagen mfl blir mer pressade att få fram miljövänligare bränsle, hade inte det varit bättre? Än att vi bara flyger mer och mer som det är nu.

 14. Ibland förstår inte jag hur du ser din roll som mamma? Jag är inte mamma än själv, men om min mamma eller pappa för den delen var borta varannan vecka skulle jag nog ha mått väldigt dåligt som barn. Mina föräldrar var skilda men jag saknade ofta den ena föräldern när jag var hos den andre. Då behövde jag ibland få bara åka och krama min mamma/pappa.
  Dröm gärna och stort, men alltså seriöst. Du är en mamma till två små barn.

  Du får ofta kommentarer som liknar min. Jag kommenterar aldrig men kände bara att mitt hjärta går sönder lite när jag tänker på att du faktiskt överväger att vara borta så pass mycket.
  Kommer aldrig kunna förstå hur man väljer att skaffa barn, men sen prioriterar annat/sig själv största delen av tiden. Ett barn är inte en hund som du kan tröttna på och ha hundvakt varannan vecka när du reser utomlands. Att vara mamma är ett heltidsjobb resten av ditt liv. Tror du missade den lilla detaljen?

  Skitsamma. Kom igen nu alla som ska kommentera hur otroligt bra Isabella är, att barnen har en pappa också.
  Japp de har en pappa, men de har fan en mamma också!!
  Hej

  1. Fy dig! Du kommer hamna i mammahelvetet så som du shamear. Vadå mamma på heltid resten av livet, om hon har barnen på halva tiden, kan hon inte få göra vad fan hon vill varannan vecka? Vem har sagt att man ska vara med sina barn konstant? Förmodligen är du en trött småfisande och gnällig morsa som hade mått bra av att få komma ut ibland. Dina barn hade förmodligen mått bra av att du slutade sitta och kommentera elakt på bloggar och istället uppfostrade dem till icke näthatande individer. Avundsjukan lyser igenom.

   1. Man är mamma 100% av tiden oavsett umgänges tiden…. Händer det något så är mammans famn lika viktig oavsett vem man sover hos just den veckan. Bella har själv lovordat att O och hon nu kan vara flexibla i umgänget vid behov…kanske inte helt lätt från andra sidan jordklotet.

   2. Men Camilla, hur är det fatt egentligen? Det känns som Johanna lyckades trycka på din egen personliga tå. Att skrika ”inte shama” hela tiden när någon ifrågasätter och delar med sig av sina erfarenheter (för jo Johanna har tydligen varit i barnens sits själv) är ju att sänka sig ner till sandlådan. Så nu får man inte ifrågasätta någons ståndpunkt heller? Vad har hänt, är detta ett litet diktaturland nu eller? Bara för att du inte håller med behöver du inte skrika ”shaming, shaming” när folk påpekar saker. Det hade ju varit mer konstruktivt om du faktiskt sagt vad son stör dig, ex ”du gör mig som mamma och förmodligen Isabella också ledsen när du uttrycker dig så, prioriteringarna kanske bottnar sig i nåt annat”. Men att höja tonen och kalla främlingar elaka saker känns lättkränkt och inskränkt om nåt. Johanna skrev sina kommentarer med en bakomliggande poäng, dina kommentarer å andra sidan var bara ute efter att kränka en person. Tänk några varv till nästa gång vetja och formulera det bättre så kanske det landar lite bättre än att du tolkas som passivt aggressiv och något rabiat.

 15. Hej!
  Jag vill börja med att säga att du är så inspirerande och jag är glad att du hittat din egna väg och struntar i vad andra säger eller vad som är norm. Problemet för mig är att jag börjar ifrågasätta mitt eget liv och relation när jag jämför med ditt, vilket såklart är jättedumt.
  jag har kommit långt i karriären , tjänar bra , har en fantastisk dotter ( småbarnsåren), bor i ett vackert hus som vi ritat själva i ett fint kvarter . Vi har så mycket att njuta av men så lite tid och så olika prioriteringar. Min sambo gillar inte att träna, promenera eller knappt hitta på familjeutflykter . Eller klart han gör men det är en förhandling varje gång då det alltid finns något projekt att göra, städa, trädgård, mm. Jag är morgonpigg, han är kvällspigg,/han vill ha stora fester med mycket alkohol, jag vill ha mindre middagar med mindre alkohol mm, jag har behov av egentid han av sällskap.

  Han vill spara alla pengar och jag vill lägga en del på städhjälp mm för att få mer tid till det jag vill göra på helgen . Han tycker jag är lat och bortskämd och vägrar. Jag börjar tycka att det är meningslöst att arbeta och tjäna mycket pengar då det ändåså inte ger mig en bättre vardag.

  Jag är så rädd att jag kastar bort mitt liv då jag egentligen vet vad som krävs för att jag ska vara lycklig men vet att alla förhållanden hamnar i samma när vardagen trillar på. Jag vill också ha ett barn till men inte med två pappor.

  Min fråga är egentligen . Tror du att du och Odd hade hållit ihop om ni hade haft hjälp av samma team som du har nu? Ångrar du någonsin att ni inte tog mer hjälp ?

  Mvh Anna

  1. Dom tyckte ju olika på den punkten, det var förmodligen det och andra meningsskiljaktigheter som gjorde att det tog slut. Isabella ville ju hyra in medan Odd ville göra själv och det är väl det klassiska dilemmat i ett heterosexuellt förhållande. För någonstans i bakhuvudet tycker ju folk att de där sakerna som bör/ska göras med lätthet ska drivas på av kvinnan. Statistiken talar ju sitt tydliga språk, majoriteten av skilsmässorna beror ju på att kvinnan tröttnar och lämnar och det är väl inte så konstigt i sig eftersom män många ggr har svårt att ställa om och hjälpa till när de inte behövt det tidigare. Det är lite grann som att ha en extra stor bebis om man inte delar hälften rakt av. Lägg då på att lan redan har kanske ett eller flera barn som kräver sitt och det är upplagt för konflikter.

  2. Hej,

   Jag brukar inte kommentera ofta och framförallt inte andra läsares kommentarer men ditt inlägg drabbade mig. Följ ditt hjärta. I ett förhållande ska man ge och ta och visa hänsyn till varandra. För mig är det kärlek. Avsätt tid till dialog med din partner eller varför inte gå i terapi så du/ni kan få sätta ord på det ni känner. Var rädd om dig.

  3. kompromissa inte bort dig själv!
   Jag befinner mig i liknande situation som du och överväger att lämna.
   Inte för att min partner på ngt sätt är dålig utan för att jag känner att jag håller på att kompromissa bort mig själv.
   Ett tips är skilsmässopappren som pratar massor om äktenskap och relationer.

  4. Kommenterar typ aldrig här men Anna!

   Jag lever i precis samma situation, dock inte kommit så långt. Men jag och min sambo är precis lika olika på de sättet, bland annat. Fast det njuter vi utav och kompromissar med. Han dricker typ 3 ggr/vecka på awn etc. då har jag min älskade egentid. Någon gång ibland hakar jag på ut. Eller så går jag ut med mins vänner. Friheten jag ger honom har han givit mig, som att boka en sista minuten med ett gäng tjejer till Dubai och vara borta 10 dagar.

   Förstår att vi lever olika liv, men känns som samma princip, typ? Du får ju din egentid när han är ute och röjer? Så kan du ha stillsamma middagar med dina vänner. Någon gång kanske du kan haka med honom på fest, och han på middag?

   Har du försökt att vända på det liksom och verkligen se det positiva i det hela? Jag hatade att min sambo ALLTID ville gå ut, VARJE helg. Och nu nästan uppmanar jag honom till det. Så jag får vara ifred med mina djur 😂

   Om du vill ta in städhjälp för dina pengar så gör det? Vill han supa upp sina så kan han göra det!

   Jag tänker att man MÅSTE ha separata liv för att det ska funka hela livet. Jag ska ju dö med honom När vi är 100 år, pallar fan inte se hans ansikte varje dag eller ens varannan resterande 70 åren. Kanske efter 50. Då lär det inte finnas så mycket mer att göra ön att glo på varann😂

   Embracea olika livsstilar!

 16. Han liknar din förste pojkvän N.Så kul att du hittat nån som passar in i din livsstil.Man ser att ni är väldigt attraherade av varandra fysiskt.

 17. Din kille är sååå lik Mr Grey… I fifty shades.. Satt och kolla igår på ena filmen och tyckte han va lik någon jag ”sett”, kom fram till att det va just din kille. På dessa bilderna ser det ju ut som du har Mr Grey med dig:)

 18. Ser ut som en underbar helg i en fantastisk stad!

  Det som får mig att kommentera är de ofta återkommande inläggen angående flygresor. Jag hörde på nyheterna på radion imorse att flygresor står för 2% av vår klimatpåverkan (men förväntas öka till 20% i framtiden). Att försöka minska på onödigt resande är självklart men jag tror inte att vi kommer sluta använda flyg för både nöje och arbete.

  Det är istället de övriga 98 procenten man borde fokusera ännu mer på? Enligt rapportaget står livsmedel och transport av livsmedel för majoriteten av vår klimatpåverkan. De stora mängderna livsmedel som slängs bland annat. Att äta mer vegetariskt tror jag på många sätt är bra men undrar även varför inte nackdelar lyfts fram mer så att debatten blir mer nyanserad. Att producera och importera ex avokado, gojibär, nötter (produktionen av ex mandel kräver stora mängder vatten och varför behöver man egentligen ersätta ex vanlig mjölk mot mandelmjök om man inte är allergisk?) mm kräver stora resurser av miljön. Att absolut försöka äta mer vegetariskt men kanske även tänka på att svenska bär, närproducerat kött (ex vilt kött) och svenska mejeriprodukter är minst lika bra och nyttigt?
  Jag är ingen expert men kan ofta i offentlig debatt sakna en ordentligt faktabaserad källkritisk mer nyanserad bild.
  (Källa för ovannämnda siffror Ekots nyheterna men inte granskat deras information vidare).

  1. När det gäller livsmedel är det inte transporterna för de vegetabiliska råvarorna som är boven, utan det är framställning och produktionen av kött och mejeri. Även närproducerat kött är en fruktansvärd klimatbov, så tyvärr har inte transporten så mycket med det hela att göra. All produktion med djur är ett fruktansvärt slöseri med resurser, då den mat vi ger djuren hade kunnat mätta hela jordens befolkning flera gånger om. Det du kallar ”vanlig mjölk” [ko-mjölk] är inget som bara ”finns” utan att människan behöver hålla en vidrig industri kring det.
   Den industriella djurhållningen kräver ofantligt mycket vatten och ytor, och är den största bidragande faktorn till att regnskogarna skövlas då man måste odla foder. I princip all forskning bevisar detta, och det hittar man bara en googling bort.

 19. När fick du den här idén, nu i helgen eller har du funderat på detta länge? Hade det inte varit smartare att köpa en lägenhet istället för ett stort hus om du nu vill bo i Sverige på halvtid?
  Istället för att slänga ut 20-25 mille kanske det hade varit mer praktiskt att investera hälften av det i en ny bostad och resterande i det utländska boendet…eller hade du tänkt bo varannan vecka på hotell? Då kanske du hade kunnat investera i ett privat flygplan, Paris ligger ju vara 2.5 tim bort.
  Du verkar ju ha ekonomin så varför inte tänker jag 🙂

 20. Jeg også drømmer om å bo utenlands i perioder eller deltid. En dag! Ellers synes jeg måten Hampus ser på deg er så god ❤️ Det er noe med blikket hans som får meg til å tenke at han er en skikkelig goding😊 Den crossainten så helt fantastisk ut!

 21. Underbart att du slutat med alkohol! Det är såklart upp till var och en och tar man det beslutet är det väldigt intressant med omgivningens reaktioner. Framförallt kan det vara svårt att stå kvar i sitt beslut men oerhört viktigt att träna på att inte alltid behöva förklara sig osv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..