Grand hotell

Jag pratade på Grand hotell idag om hur framtidens retail kommer att se ut. Om jag ska sammanfatta vad jag sa så handlade det om att retail inte längre handlar om location utan data. Samla massvis med data så att AI:n kan förbättra köpupplevelsen i en butik för kunden. Retail måste erbjuda bättre beslutsunderlag på samma sätt som online gör, det är faktiskt stenåldern när man ser en produkt i butik men inte har tillgång till reviews innan ett köp.

När du shoppar online visas produkter som du antagligen vill köpa för att göra processen enklare för dig, du ser vad folk handlar mest av och i kassan blir du ibland påmind om produkter som du har handlat tidigare men kanske har tagit slut. Precis så ska retail också fungera, när du kliver in ska butikspersonalen kunna se vad du har handlat tidigare online eller i butik och kunna hjälpa dig att hitta rätt direkt. Tillexempel om jag går in i en viss hälsokostbutik som både säljer online och butik. Då ska butiken kunna se vad jag har köpt innan (om jag vill såklart) och direkt kunna guida mig rätt – ”Du som köper mycket av det här kommer nog gilla X”. Om man samlar in mycket data kan varje butik, men hjälp av AI bli bättre på service.

Jag tror inte alls på en retaildöd utan bara en retailförbättring. Se retail och e-handel som ett ekosystem. För Löwengrips räkning har vi stora planer med vår egna butik i nya gallerian. Men mer om det senare.

Nu väntar Paris med Emelie och Sascha! Imorgon väntar Balmains visning och middag på kvällen. Otroligt roligt.

 1. Pia skriver:

  Nej nej nej, skulle aldrig handla där om det skulle fungera så.

 2. sara skriver:

  Tycker inte alls om den tanken och står inte ut när personalen i butik blir för på. jag vill kunna shoppa eller bara kolla runt ifred. Dessutom är detta en hemsk marknad för att skapa behov hos kunden som egentligen inte finns. allt handlar bara om att köpa så mycket som möjligt och jag vill inte va en del av det.

 3. Sandra skriver:

  Om detta sker i butik kommer jag att sluta handla och bara beställa på nätet! Jag gillar att shoppa ”på det gamla hederliga sättet” och gå i butiker, men jag vill inte att en säljare börjar sälja på mig saker. Lika lite som jag uppskattar när säljare ringer hem till mig och ska sälja tv abonnemang och liknande.

  Jag vill ha någon uns av privatliv. Allt jag gör, handlar och hur många fisar jag släpper behöver alla inte veta!

 4. Lisa skriver:

  Var det ett glas äppelsaft eller alkoholfri whiskey du hade på bordet brever dig? Köper inte alls det hör.

  1. L skriver:

   Haha men snälla

 5. Tea skriver:

  Utvecklingen går knappast i riktning mot fler besök i fysiska butiker.
  Konsumenten vill ägna mindre och mindre tid åt att besöka butiker och kommer i ökande grad att vilja göra sina inköp i lugn och ro utan påfrestande butikspersonal vars enda syfte är att pracka på mer och fler varor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..