Investera enkelt

 

I samarbete med Fundler

Det här att man ska spara vet ju alla men hur och var man ska spara är lite svårare. Speciellt när man vill göra mer än bara låta pengarna ligga på ett sparkonto utan ränta, men inser att man inte har tid att sätta sig in och välja fonder eller aktier.

Här kommer Fundler in i bilden.

I våras kom jag i kontakt med appen Fundler och kände direkt att jag gillade idéen. Det är faktiskt jag som har tjatat på dom om ett samarbete för jag ville så gärna få berätta om tjänsten. Den är perfekt när man behöver hjälp att investera sina pengar. Det Fundler gör är att den hjälper till att göra rätt investeringar för våra sparmål. Till exempel om jag vill börja investera en del av Gillis och Sallys sparpengar, men inte riktigt vet hur jag ska gå till väga. Då guidar appen mig steg för steg och föreslår rätt risknivå och vilka fonder som passar mitt ändamål bäst och handlar sedan fonderna så att pengarna investeras, så smart!  Appen är alltså som en privat rådgivare som i lugn och ro går igenom alla steg och öppnar upp ett skräddarsytt konto åt mig.

Ett sparande som jag särskilt vill lyfta är pensionssparande. Många av er har säkert läst i tidningarna om hur allmän pension och tjänstepension inte kommer att räcka när det väl är dags att sluta jobba. Det enda sättet att täppa igen hålet är att spara på egenhand och med Fundler tycker jag det är tillfälle att göra det precis nu.

 5baa2314a66d1 5baa2314a6714iphonex depa.PNG

Bild på mitt första konto i appen. Det komme bli fler snart, för man kan ha hur många som helst.

Man bestämmer hur mycket man vill sätta in och om det ska ske automatiskt en gång i månaden. När beloppet är bestämt går man enkelt in i appen och kan följa utvecklingen. Ett perfekt sätt att spara effektivt samtidigt som det inte kräver någon tid alls från mig som användare. En annan sak som jag gillar med Fundler är att jag enkelt kommer åt pengarna om det skulle behövas. Kapitalet är öronmärkt till min pension men man vet aldrig och det känns skönt att pengarna bara är ett knapptryck bort.

Large miljonsnurra

Alla pengar hos Fundler förvaras tryggt hos SEB och omfattas av Svenska Riksgäldens insättningsgaranti. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Hos Fundler investeras dina pengar i fonder som är utvalda med omsorg för att du ska få så hög avkastning som möjligt utan att ta onödiga risker.

Mitt tips är att du också sätter igång med ditt pensionssparande här och nu. Jag passade på att testa Fundlers miljonsnurra och om man sparar 2500kr från 25års ålder till pension i appens högsta risknivå får man mer än 10 miljoner extra! Anledningen till att Fundler föreslog hög risk på både mitt pensionssparande och barnens sparande beror på att det är långtid kvar tills pengarna ska användas. Att Fundlers högriskportfölj dessutom har stigit nästan 10% sedan årsskiftet och till och med gett bättre avkastning än Stockholmsbörsen känns såklart riktigt bra.

Klicka här för att ladda ner appen.

I samarbete med Fundler

 1. suss skriver:

  hej! jag skulle vilja veta var det är för skillnad mellan fundler och att gå till sin vanliga bank, förklara sin sparmål och be dem placera pengarna? det kostar ju inte heller någonting

 2. Sigrid skriver:

  Verkar vara en jättebra app. Så kul att den här typen av tjänster börjar komma mer och mer. Sparande ska vara enkelt och kul! Mer sparpepp!

  /Sigrid
  http://www.nouw.com/spargudinnan

 3. Maria skriver:

  Hej Bella,
  Jag sålde min lägenhet och gick med bra vinst och har nu ett par hundratusen över där jag vill behålla en del som buffert om något händer sen även investera långsiktigt för att öka värdet. Tycker du man ska köa på fundler eller gå till banken och sätta in på investerinssparkonto?

  1. Tar mig friheten att svara, hoppas det är ok. Personligen hade jag hellre valt en internetbank typ Avanza eller denna app som Isabella berättar om (obs inte testat Isabellas app, bara utifrån det jag hört så jag kan inte rekommendera). Men viktigast är att du själv kollar på hur mycket insättningsgarantin är och vad banken tar för procent av att hantera dina fonder (exempelvis så åt många avgifter upp min vinst på både Länsförsäkringar och SEB).

   Jag valde därför att skapa min egen ”fond” jag köpte flera aktier och särskilt investmentbolag för att sprida riskerna. Vilket än så länge varit väldigt bra! Jag har också pengarna placerade på tre olika banker + investering i vårt hus.

   Men vilket fall, du kan köpa samma aktier/fonder på flera ställen, men bankerna tar ut olika avgifter för att förvalta dina pengar.

   Om du undrar, detta är vår familjehobby 😅 och vi har en hel del placerat med gott resultat. Lycka till! Kram/Victoria

   1. Annica skriver:

    Hej Victoria,

    Finns det möjlighet att komma I kontakt med dig? Jag har lite frågor kring sparande…

    mvh
    Annica (annica.andren@gmail.com)

 4. Sofia skriver:

  Tråkigt att minsta månatliga insättning är 500kr…

 5. Lena skriver:

  Du glömde att berätta för dina läsare om varför det inte kommer att bli tillräckligt med pension. Det kan vara intressant att höra vad du tycker är orsaken till detta.

  1. Olivia skriver:

   Hej Lena! Anledning till varför pensionen inte kommer räcka beror främst på att vi har en åldrande befolkning. Pensionssystemet och vår pensionspyramid vi har idag skapades vid en tid då vår medelålder var 75. Det vill säga 10 år efter man går i pension.

   Idag lever vi betydligt längre. Det sägs till och med att de som föds nu kommer att bli 120 år gamla.

   Det innebär att vi är många fler, som kommer leva betydligt längre men vi har ungefär samma pott pengar som ska fördelas. Som du hör går ekvationen inte ihop! Därför finns det inga garantier att staten kommer kunna betala ut en dräglig pension till majoriteten i framtiden. Dvs om inte systemet ändras. Detta är den främsta orsaken. Men självklart spelar invandring och bidrag in i detta också. 🙂

   Det är helt rimligt att ifrågasätta politikernas kompetens när de prioriterar andra saker och duckar för denna problematik.

  1. Sara skriver:

   +1…Fullträff Lena!

  1. Aron skriver:

   Snälla upplys oss. Jag är 100% säker på att du har fel. Anledningen är att vi har ett fullt ut premiebaserat pensionssystem vilket innebär att du aldrig kan få ut mer än du betalat in via pensionsavgiften som betalas via arbetsgivaravgiften. Detta innebär att i takt med att vi lever längre men inte arbetar längre i samma utsträckning innebär det alltså samma inbetalda pengar fördelat på fler antal utbetalningar.
   Inga konstigheter.

   Har hört vissa stollar som tror att det beror på invandringen😂. Tror man det saknar man grundläggande kunskaper.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..