Grann-häng

Ikväll kom Michaela över till mig för att dricka te och myshänga. Skönt att få en paus innan det var dags att sätta sig och jobba i kapp dagen. Vi drack te och virgin bloody mary. Älskar kryddig tomatjuice. Jag kommer att sakna att bo granne med henne. Vi har verkligen hoppat över staketet varje vecka i två år. Kommit med vin, välling som är slut eller standard: botanisera i varandras garderober. Michaela brukar få skor och jag får nya sheetmasker av henne. Michaela gjorde livet efter skilsmässan mindre läskigt. Jag var inte ensam i ett stort hus med två barn utan hon fanns där bredvid jämt.

Mitt nya hus ligger fem sex minuter bort med bil så det är ju inga jätteavstånd men visst blir det skillnad. På tal om mitt hus så är det sålt nu till en ny barnfamilj för strax över elva. Under det pris jag hade trott men det blev bra. Jag köpte huset för 8,7 miljoner och har renoverat allt samt köpt ut exman – jag landade i ett plus minus noll efter tre år. Man är ju så van att göra stora vinster på alla bostäder den senaste tiden. De två senaste lägenheterna jag hade på Kungsholm blev det en miljon i vinst på trean och 1,6 miljon i vinst på fyran. Och då bodde vi på varje ställe drygt två år.

Men mitt nya hus hade intressenter som var beredda att lägga mer än vad jag hade möjligt till så jag är glad att jag var snabb i förhandling. Snooze you loose. Jag har köpt och sålt i samma marknad, samt köpt något dyrare så jag är väldigt nöjd. Jag flyttar ju in mitt drömhus den 8 november.

Middagstips! Doktor Mat på Tegnérgatan. Nyttig fast food. Ljuvlig misolax med svart ris och mjölksyrade grönsaker. Nu väntar mail och gå igenom frågor inför onsdagens intervju på Linköpings universitet.

Kram!

 1. Helene skriver:

  Jag gjorde också en bostadsaffär under sommaren. Sålde den gamla lägenheten för aningen mindre än den köptes för år 2014 (1,9 milj kr). Jag hade inte renoverat någonting. Den nya lägenheten fick jag dock väldigt ”billigt” och eftersom den är nästan 20 kvm större upplever jag det som en bra affär.

 2. Ella skriver:

  Värderades det inte högre när din exman köptes ut? 12 milj. Han tjänade på det mao?

  1. Sofia skriver:

   Smart kille!

 3. Bloody Mary har jag aldrig förstått det goda med… tycker det är som att dricka tomatkräm, haha. Hur som helst, kul att huset blivit sålt, ser fram emot att få se mer av det nya huset! 🙂

 4. Lena P skriver:

  Elfvik ligger en bra bit ifrån Gångsätra det tar ca 11 min att köra emellan på snöfri väg
  Ditt nya bostadsområde är magiskt vackert, som att bo på landet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..