ANNONS

Veganoff

/

I samarbete med mat.se

Ni är många som ofta frågar efter recepten på mina maträtter som jag äter. Jag har ju ett team hemma som handlar och lagar maten. För det mesta hittar dom på något själva eller så kommer jag med önskemål på vad jag är sugen på att äta. Men ibland behövs inspiration på nya maträtter. Då har Mat.se en massa goda recept att välja på. Välj vilken kategori du vill ha, ”vegan” eller ”barnvänligt” bland annat. De har även en väldigt smart tjänst kring recepten. När man går in på ett recept så kommer det upp en lista på alla ingredienser. Som det bara är att trycka på ”köp”, så hamnar allt i varukorgen. Lite längre ner har du en bra rabatt också. Verkligen smidigt!

Igår åt jag en helt underbar veganoff som jag hade hittat på deras hemsida och sa till mitt hemmateam att beställa hem och laga. Barnen fick ris till och jag fick blomkål och babyspenat. I receptet var det en vegansk halloumi som var otroligt god. Alltid kul att hitta fler goda veganska alternativ.

Här kommer receptet (4 portioner):
2 styck Morot
1 styck Gul lök
2 msk Tomatpuré
2 tsk Dijonsenap
1 dl Röda linser
400 gram Krossade tomater
2 msk Grönsaksfond (konc)
2.5 dl Gräddersättning (havre)
200 gram
Vita bönor burk 200 gram
Halloumi vegan, Violife
300 gram Basmatiris
1 msk Matolja
1 tsk Timjan
Salt & Peppar

1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Skala och skär lök och morot i bitar. Fräs i olja i någon minut.
3. Tillsätt allt utom halloumi och vita bönor.
4. Låt det stå och puttra tills linserna är klara, ca 15 minuter.
5. Skölj vita bönor väl och tillsätt i såsen. Späd eventuellt med vatten för rätt konsistens.
6. Stek osten snabbt tills den är fått gyllenbrun färg och lägg den i grytan.
7. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ris.

Just nu kan du som ny kund få 200 kr i rabatt om du handlar för minst 500 kr, rabattkoden är ISABELLA200.

I samarbete med mat.se

13
72

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00