Ny utmaning

Jag älskar att utmana mig själv. Oavsett om det handlar om nå tresiffrigt i marklyft, spränga 100 miljoners omsättning eller att meditera fem minuter om dagen. Jag har många mål och utmaningar, syftet bakom är att jag vill växa som människa.

Under hösten landar jag allltid i nya utmaningar. För två år sedan var det att sluta äta kött. Jag kom till en punkt där inget annat än det kändes rätt. Nu har jag landat i ytterligare en utmaning…..

Jag tänker skippa all alkohol i ett år.

Och det känns helt fantastiskt! Drömmen är att jag ska efter ett år ska landa i att det är så jag vill leva. Precis som jag kände med köttet. Men vi får se, ett år känns som en bra start. Det känns inte alls som en uppoffring utan som en present till mig själv. Sista gången jag drack alkohol var för några veckor sedan efter en kväll i Milano. När jag vaknade med huvudvärk kände jag att jag var klar. På riktigt färdig. Min alkoholkonsumtion har snittat på ca 3 glas vin i veckan i tio års tid. Bortsett från graviditeterna såklart. Det är ingen stor mängd på en ynka vecka men jag har nästan aldrig varit utan vin under en vecka heller (fruktansvärt egentligen). Det blir mycket i längden när man slår ut det på år.

Hur som helst. Nu kör vi, ett år utan alkohol! Det kommer säkert bli knöligt socialt ibland, folk som undrar, ifrågasätter, tycker att jag är tråkig eller tänker att jag kanske väntar barn. Men då får det vara så, jag har aldrig riktigt brytt mig kring andras åsikter ändå.

Är det någon som vill anta samma utmaning? Om du har gått i dessa tankar så kan det vara ett perfekt tillfälle att faktiskt köra igång och prova leva ett alkoholfritt liv. Jag kommer att berätta hur det går under resans gång så kan vi dela med oss av våra tankar, utmaningar och upptäckter.

Det blir roligt!

 1. Hej
  Ska försöka anta utmaningen har inte druckit sedan 26Dec.
  Känner att jag ligger på för hög nivå på helger.

 2. Mia skriver:

  Valt bort alkohol. Det finns inget som gynnar bruk av alkohol.
  Uppväxt i alkoholens närvaro blev jag sockermissbrukare. Väljer proteinrik kost och socialt liv utan utan %.
  Livet bubblar ändå. Bra initiativ Isabella 🌞👍
  Kram Mia 🌹

 3. Jenny skriver:

  Helt undebar känsla att besluta sig för att inte dricka alkohol ett år. Jag har gjort det 3 år nu. Började med ett år och jag insåg att jag inte behövde alkoholen. Det var mest andra som hade det jobbigt med mitt beslut. ❤️ lycka till Isabella❤️

 4. Själv är jag nykterist sen 7 år tillbaka, kände att det inte gav något. Dessutom finns bra alkoholfria alternativ (förutom till rödvin). Var helt hållet mitt beslut men något som bara blev, men sen 3 år tillbaka (efter sista graviditeten) blev jag hastigt riktigt dålig och fick reda på att min lever inte mådde bra. Dåliga värden och 4 (ofarliga) knölar, än idag vet man inte varför (själv gissar jag att det berodde på graviditeten). Nu 3 år senare är värdena stabila men fortfarande dåliga. Så nu får jag inte lov att dricka haha

  Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..