Framtidens ledare

Jag började min morgon med att prata på Skandinaviens största fastighetskonferens på Waterfront. Det hade ett seminarie där jag, Christina Saliba och Amelia Adamo var inbjuda för att prata om hur framtidens ledare ser ut. Jag pratade om vikten av att vara ett medvetet företag där alla anställda kan ta kommando i sin egen roll. Ska man springa snabbt kan man inte ha en grupp där 10% (oftast ledare) kan vara självgående och ta beslut i sin roll utan man behöver ha ett HELT bolag som kan det. Varenda anställd ska känna till bolagens vision och känsla så starkt att man kan ta beslut utifrån sin magkänsla.

Alltså inte tänka ”Vad hade Isabella gjort” utan, att man kan är så trygg i bolagets mål och värderingar att man kan tänka ”Vad är bäst för bolaget utifrån att vi ska ta oss hit”. I Löwengrip säger jag alltid, om ni är osäkra på ett beslut, fråga er om Chanel Beauty hade gjort samma sak. Springa snabbt men med ett hållbart tänk.

Img 6888.jpg
Img 6887.jpg

Något min vice VD Jeanette har lärt mig, är att man kan delegera en uppgift men inte ett ansvar. Det är något som också genomsyrar hela vår organisation. Att delegera är A och O om man ska springa snabbt, men att genomförandet faktiskt blir utfört har man fortfarande ansvar över.

Ledarskap är jättesvårt. Men jag har hittat mitt sätt att förhålla mig till det. Jag är en visionär ledare men inte en daglig. Idag har jag fantastiska ledare runt mig som får personalen att växa och det är jag väldigt stolt över. Två personer som sticker ut lite extra är Hannah och Simon. Utan dom hade inte bolagen varit detsamma.

Nu väntar fitting och sedan lunch med Löwengrip Invest. Vi ska fira Charlotte som varit en stjärna. Efter det har jag styrelsemöte med Jonas som flugit hit från Schweiz (hans 20 åriga erfarenhet från Procter & Gamble är oerhört viktigt för oss). Efter det väntar visionsmöte och sedan hämtning av barnen.

  1. Jess skriver:

    Jonas, åk tåg ♡

  2. Chris skriver:

    Spring snabbt men inte fortare än ljuset för då svartnar det för ögonen …..

  3. Sara skriver:

    Jag håller med dig om att medarbetarna måste kunna känna sig trygga i sitt arbete och inte känna ”hur vill min chef att jag ska göra” eller ”jag tycker såhär men min chef vill ha det såhär”. Tror det är otroligt viktigt för att man ska kunna känna ett egenvärde i sitt arbete samt för att företaget ska kunna utvecklas. Det finns för många dåliga chefer där ute. Dem flesta skulle jag vilja våga påstå. Hur många gånger har man inte fått höra att man ska utföra det arbetet på det sättet ens chef vill och det spelar ingen roll vad man tycker om det. Inte så utvecklande

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..