Otäck natt

Det blev ingen mysig kväll själv hem igår. Kvällen slutade med att polisen fick komma förbi. En man som betedde sig psykiskt sjuk ville inte lämna mitt hus. Fick låsa in mig i mitt rum som har en säkerhetsdörr och vänta där. Fruktansvärt. Hade hela tiden dialog med min livvakt och grannar så jag kände mig hyfsad trygg i den märkliga situationen. Det är inte första gången något liknande händer. Jag kunde hela tiden följa honom med kamerorna vilket var skönt för då såg jag var han befann sig men det fick mig också i efterhand att må dåligt för hans ansikte och vissa hemska uttryck sitter kvar på näthinnan. Sådant brukar hålla i sig.

När polisen väl kom hade han precis lämnat och gått mot ängen. De var ute och letade men inget resultat. Vi bestämde att jag skulle lämna huset och sova borta.

Under själva situationen märker jag att det här är något jag lärt mig gå igenom på grund av tidigare upplevelser. Jag behåller mig lugn och samlad. Trots ett bankade på dörren och att han ser mig genom fönstret kan jag med ett lugn resa på mig, kontakta min livvakt och snabbt gå upp på övervåningen och låsa om mig. Men det är i efterhand som psyket får en chock. Efter polisens besök och jag hade åkt till ett annat ställe så somnade jag på en minut. Det var som allt stängdes av inombords. Men inatt vaknade jag kallsvettig igen.

Av tidigare erfarenhet vet jag att en rätt trist period väntar nu. Sömnsvårigheter och en begränsning i vardagen. Jag har min psykolog så det blir bearbetning där. Denna händelse kom lite typiskt i timing bara för förra måndagen fick jag ju min torgskräck tillbaka. Jag håller tummarna att det inte sätter något djupare spår än nödvändigt.

Vi får se.

Nu väntar faktiskt ett flyg för ett jobb i Skåne. Det är en dag som jag blev bokad till för ett halvår sedan så jag vill inte ställa till med krångel och boka av. Jag vet hur mycket jobb det är bakom ett sådan event. Men jag fixar det. Det känns mest bra att komma iväg och byta miljö.

  1. En psykiskt sjukdom är inget man väljer, det är något man drabbas av precis som vilken annan sjukdom som helst. En människa som befinner sig i psykos kan göra galna grejer, men det är inte något de kan rå för. Med det sagt är inte psykiskt sjuka människor ”hemska människor”. /Dotter till en schizhofren förälder

   1. Tänkte precis samma sak. Jävligt onödigt att skriva ut det på sånt sätt som får en att tänka att varje psykiskt sjuk person (oavsett psykos skjudom) skulle göra en sån grej.
    Självklart obehaglig situation för Isabella, men otroligt klantigt uttryckt.

   2. Ärligt Anna! Sluta försvara! Tror du skulle säga annat om du Fick besök av en okänd psykisk man när du är ensam hemma? Helt oacceptabelt oavsett tillstånd!

   3. Men om en schizofren person kommer in i mitt hus, gör något mot min familj eller dödar någon, ska jag tycka synd om hen då? För hen kunde inte rå över sina handlingar?? ”nej hen är inte hemsk, hen är bara sjuk, det är okej”

    1. Tyvärr är det ju så de första övergrepp döms. ”Den skyldige är sjuk” så därför benådas till mindre straff eller inget straff alls.
     Se bara på alla våldtäkter, pedofili osv. Pedofili räknas ju som att man är ”sjuk” och lider av något.

   4. Men det va väl förfan inte det Bella syftade på? Hon menade att en jävla stalker knackade på och va hotfull hemma hos henne. Hade din dotter gjort så hade det varit lika hemskt. Sluta va pk! Fruktansvärd upplevelse av en fruktansvärd man!

    1. Min kommentar var ett svar på Malins kommentar, inte på Isabellas inlägg. Självklart är detta en hemsk upplevelse, det tar jag inte ifrån Isabella. Det enda jag menade med min kommentar som var riktad till Malin är att psykiska människor inte är hemska människor.

     1. Anna…. ingenstans står det att han är schizofren i Malins kommentar så sluta ta illa vid dig och utveckla en kommentar till att handla om just dig.

      Självklart är människor som bankar på fönster och dörr mitt i natten otäcka och hemska.

      Dom behöver vård så vanligt folk kan leva sina liv utan drama eller hot. Tyvärr stängde Palme alla psykhem. Resultatet blev att nån hemsk sjuk människa dödade honom.

   5. Var skriver hon ”hemska människor”? Hon skrev ”hemska uttryck”. En person som befinner sig i en psykos, oavsett om personen har en sjukdom såsom schizofreni eller ej, kan verkligen se obehaglig ut och göra obehagliga/läskiga saker.

   6. Men hur har ni ens ork att dra in ett PK kort här?
    Jag hade också upplevt en människa som hemsk och livsfarlig oavsett psykiskt tillstånd om den framför sig på sättet som Isabella beskriver.

    Hoppas polis och civilsamhället hjälper dig på alla sätt som finns så du kan återgå till din vardag som mamma, kollega och vän! Du är grym!

  2. Det är den briskfälla psyksjukvården man rikta sin kritik mot, den är katastrofal oavsett regering och talas tyst om under valperioderna. Något för Annie Lööf att lyftas fram kanske?

   1. Miljöpartiet vill ju införa en helt egen ministerpost för psykisk ohälsa. Samt minska köerna till barn- och ungdomspsykiatri till 0 dagar genom riktat miljardstöd. Allt för att fånga upp de som mår dåligt och behöver hjälp, särskilt i tidig ålder!

  1. Men jösses lugna ner er, hon skrev ” En man som betedde sig psykiskt sjuk ville inte lämna mitt hus” det låter då som om han var INNE i huset.

   1. Hade varit tydligare att skriva ”ville inte lämna min tomt”.
    Som det nu står kan man läsa ”ville inte lämna mitt hus” på två sätt.

    1. Spelar det verkligen någon roll Lisa? Hennes tomt är hennes egendom precis som huset. Min mammas ex bröt sig aldrig in i vårat hus men han stalkade utanför i tomten och det var fruktansvärt obehagligt och skärrande. Efter mer än tio år har jag fortfarande problem att vara hemma själv. Tänk på att hennes barn också bor där. Var inte så trångsynt, ha förståelse och sätt dig in i Isabellas situation.

   2. Håller med, den första uppfattningen jag fick var också att han tagit sig in i huset, tills jag läste senare att han bankade på dörren. Man kan uppfatta saker och texter olika, vet ni 🙂

 1. Fy vilken hemsk upplevelse! Lider så med dig 🙁

  Jag hoppas Du får en fantastisk måndag trotts allt och att du får en härlig jobb dag i Skåne ♥️

 2. Vad hemskt! Både upplevelsen i sig att vara med om och att det ska behöva påverka ditt mående framöver, bli så ledsen för din skull. Det måste någonstanns ändå känts som en lättnad att barnen slapp uppleva den situationen. Vad arg man blir när man tänker på vad folk tar sig för rättigheter, psyksjuk eller inte!

  Ta stöd av alla runt omkring dig du kan framöver och ta hand om dig extra mycket. Styrkekramar till dig Isabella!

  1. Verkligen, var så tacksam över att barnen inte var med. Det hade satt spår hos dom och det hade jag mått dåligt över

   1. ..så frågan är; är det fortfarande värt det, allt? Frågan du fick i Schulman Show. Om du VET att barnen kan vara på plats och att det kan sätta spår i dem isf, varför skyddar du dem inte bättre?
    Lider med dig att du råkat ut för detta, det förtjänar ingen. Självklart. Men när du berättade om provokationer och alla hot, sedan säger ”JA” på frågan om det är värt det… Mja.

    1. Så alla ska krypa in under var sin sten för att där är det tryggt? Och låta personer som dessa härja fritt? När du skriver som ovan blir det indirekt att du försvarar förövaren. Det är inte Isabella som ska backa!!

    2. Fast… Jag kan bli rånad påväg hem på natten, är det värt det att gå ut när det är mörkt? Jag kan bli våldtagen, är det värt det att umgås med män? Jag kan dö i en trafikolycka, är det värt att vistas i trafiken? Jag kan vara med om ett terrordåd, är det värt att vistas på platser mer många människor? Människor ska inte behöva anpassa sig efter faror, inte ens kända människor.

 3. Jag blir så otroligt upprörd! Fyfan, detta hade aldrig hänt en manlig framgångsrik entreprenör, det är helt sjukt! Allt skit vi kvinnor ska utsättas för, männen har alltid övertaget och lyckas skrämma upp och förstöra för oss. Så skönt att du har bra nätverk för att bearbeta detta och hoppas du blir bättre! Stödkramar!

  1. Precis min tanke! Det är vi kvinnor som får stå ut med så himla mycket skit bara för vi är framgångsrika. Fruktansvärt!!

  2. Varför inte det? I Finland hände för några år sedan att (en manlig) statsministern fick stenar kastade genom fönstret hemma hos sig. Visade sig vara några tonårspojkar som stod bakom det men ändå, väldigt obehagligt att inte kunna känna sig trygg i sitt eget hem.

  3. Jo, det händer manliga entreprenörer också.
   Svenska Spels VD blev kidnappad och hotad när han var ute på sin morgonrunda.
   Även Sibas VD, Fabian Bengtsson, blev kidnappad.
   Tror att det finns många mörkertal inom det här området också då man oftast inte brukar publicera det då förövaren kan få kickar och triggas mer om det blir publikt

  4. Och varför skulle de inte kunna hända en man? Bara för de inte finns någon entreprenör som är man och driver en blogg som Bella betyder de väl inte att de aldrig skulle hända?
   Va är de du grundar på att en kvinna aldrig skulle kunna stalka en man?

  5. Emma, vadå du menar att vara en stalker är bara något en man kan vara? Du påstår alltså att tex, manliga artister, kända män inte kan bli förfölja, trakasserade?
   •••••
   Hemsk upplevelse för dig Isabella, hoppas du kan bearbeta det på ett bra sätt

  6. Vadå aldrig hänt en man? Det var det dummaste jag har hört. Det här är definitivt ingen genusfråga.
   Kan påminna dig om Siba-Fabian som blev kidnappad.

   Tråkigt det som hänt.
   Tror inte det var riktat mot Isabella specifikt, svårt psykiska människor finns överallt i vårt samhälle. Vi har själva haft påhälsning. En kvinna kastade en tegelsten med fastsurrat, random och osammanhängande, hotmeddelande in genom vårt halvöppna sovrumsfönster en natt.
   Min man har en topposition, men polisen var övertygad att det var slumpen som gjorde att vi blev utvalda. Det fanns inga kopplingar.
   Man behöver inte göra en höna av en fjäder.
   Polisen tipsade oss att inte outa vår händelse på sociala medier osv (vilket aldrig hade fallit oss in) då detta gärna väcker andra björnar som sover. Tycker således att det är mycket konstigt att Isabella berättar det.

  7. Jo det har hänt. Både hot om kidnappning och kidnappning. Nu, bara för att Bella delar med sig av sitt liv, så får vi reda på detta. Det är tyvärr väldigt vanligt att rika människor, entreprenörer, har livvakter pga hot.

 4. Fy, jag får rysningar när jag läser detta! Jag kan knappt föreställa mig hur det känns att någon okänd människa invaderar ens hem, ens trygga plats. Tur i oturen att dina barn åkt till sin pappa så slapp de uppleva det hela. Hoppas ni kommer slippa sånt här i erat nya hem 💗 Och hoppas du mår bra trots allt! Heja dig! 💪🏻

 5. Fy så otäckt! Jobbar inom psykiatrin som sjuksköterska och där får man se mycket!
  Vilken tur att barnen var hos O igår så att de slapp vara med om detta.
  Ta hand om dig och försök att njuta av skåne.
  /Sjuksköterska

 6. Det är så hemskt att sånt här ska ske, men eftersom det ibland gör det. Hur tänker du angående att du delar detaljerade bilder på ditt nya hem och berättar exakt vart det ligger? Jag antar att man kan ta reda på sånt i alla fall, men om man låter bli kanske det hindrar en galning av få vetskap om hur man bäst tar sig in i huset och vart alla rum ligger. Urs, hoppas du slipper alla galningar framöver. Kan inte ens föreställa mig en sån natt.

  1. Fast då låter ju hon galningarna ta makten över hennes liv. Då är det dom som vinner och så ska det verkligen inte vara!

   1. Visste inte att det var en tävling. Vaddå vinner? Det viktigaste är väl att ingen skadas, kidnappas, mördas osv. Anna Lind, behöver man säga så mycket mer. Hon hade ingen livvakt den dagen. Hade hon haft det så kanske hon hade varit i liv idag. Så det handlar inte om att vinna, det handlar om att leva och att vara trygg.

   2. Tycker inte heller man behöver berätta var man är. Jag menar vi ”vanliga” människor basunerar ju inte ut var vi är hela tiden, var våra barn är och gör och lägger inte upp bilder på våra nya och gamla hus (vissa kanske gör men inte jag iallafall). Har aldrig ens delat ett kort på mitt barn på facebook. Det handlar ju inte om att ”låta galningar vinna” utan att spara lite på integriteten.

 7. Vad tråkigt att du får stå ut med sånt hemskt skit. Usch va obehagligt. Vi kan aldrig sätta oss in i din situation men ingen människa ska behöva vara med om sånt! Kram och hoppas du klarar dig igenom detta!

 8. Men usch så obehagligt!
  Att behålla lugnet i sådana situationer är väldigt tufft! Du är stark! <3
  Hoppas du nu får en trygg och fin måndag! <3

  Kramar till dej

 9. Massor av styrka till dig! Kämpa på! Har själv torgskräck och kan tänka mig hur detta måste påverka!
  Va modig du är som klara av att resa dig och ändå sätta dig på ett flyg och bara fortsätta! Jobba på men tänk på din hälsa 🙂 det är okej att ta en och annan helt fri dag hemma utan jobb, folk förstår när man avbokar. ❤️

  1. Vilken tur att barnen slapp vara med om detta. Hoppas du ordnar bra med säkerheten vid nästa bostad. Oerhört sorgligt att du inte kan få vara ifred i ditt eget hem. Undrar vad han ville egentligen, skrämmas?

   1. Det var inte så länge sedan hon var där. Varför åker hon fram och tillbaka när hon har jobb (och studier?) i Sverige att sköta?

    1. Men va? Hon gör väl som hon vill med sitt liv. Isabella har inget med det att göra. Hon kanske ha familj och vänner att ta hand om som kanske är sjuka eller något sånt. Okänslig fråga!

 10. Usch 💔. Fy fan för vissa människor. Tur du har all säkerhet omkring dig och att det gick bra trots omständigheterna. Hoppas det går bra att bearbeta det psykiskt med, kan inte ens föreställa mig att behöva gå igenom något liknande

 11. Ta hand om dig! Mår lite illa själv av att läsa det här. Har varit med om något liknande men ingen stalker utan ”bara” en full man. Slutade med ett krossat fönster, polisbesök och att jag flyttade ut för mådde så dåligt av att vara hemma.

 12. Men fy vad obehagligt!! Jag fick rysningar i hela kroppen när jag läste ditt inlägg. Du borde nog se till att inte vara själv tills du flyttar, nu när du skrivit var du bor. Väldigt obehagligt! Hoppas du kan tänka på något annat idag. Kram på dig! 💕

 13. Men fy så läskigt. Tycker det är sjukt att du ska behöva stå ut med så mkt skit!
  Hoppas du repar dig ordentligt, massa styrkekramar ❤️

 14. Hände mig också en gång och hann visade tecken på att kunna komma tillbaka. Var rädd varje dag tills jag väl flyttade till en ny lägenhet då jag kände mig trygg igen..

    1. Man ska vara skriven där man har sin huvudsakliga dygnsvila. Det är inte bara att skriva sig någon annanstans. Skatteverket gör kontroller om personen verkligen befinner sig där. Viktigt i första hand då kommunal skatt baseraras på folkbokföring.

     1. Jag står skriven på en lägenhet jag inte bor i sen ett par år. Inte skyddad id men ingen kan veta var jag bor på riktigt. Skönt.

      Skatteverket gör inga direkta koller på var man faktiskt sover, ge dig. Det är i samma kommun så skatt påverkas ändå ej.

 15. Men fy ville obehaglig händelse, me tur att ni har han på kamera så polisen kan ha span på honom. Styrka till fig som klarar av detta. Jag sj går igenom prövningar i både privatlivet och på företaget. Tungt men man blir väl starkare antar jag 😅

  Kram på dig ❤️

 16. Usch vad hemskt! Hoppas dom får tag på personen och låser in denne, ska man gå runt och tränga sig på/skrämma andra ska man inte gå lös! Jag är glad för din skull att barnen inte var hemma❤️.

 17. Fy vad läskigt. Finns så många otäcka typer numer. Har en dotter och är livrädd att hon ska råka ut för något hemskt.
  Inte som det trygga samhället som jag levde i när jag var ung numer direkt.
  Styrkekram till dig!

 18. Fasen va stark du är. Men det är helt ok att vara liten och svag när det kommer över en också….såklart. kram till dig idag!

 19. Fy vad hemskt.. Det ska ingen få råka ut för..
  Vill passa på att ”tipsa” om en grej som jag hörde på en föreläsning på jobbet om hot och våld för ett tag sedan, att om man blivit utsatt för någonting, vad som helst som gjorde en lite skärrad, så ska man inte sova direkt. Man ska helst spela typ TV-spel. Aktivera hjärnan. Mobilspel fungerar också. Brädspel. Inget actionspel såklart, utan mer tänka-spel, likt Tetris. Väldigt bra att tänka på om det någon gång, gud förbjude, skulle hända att dina barn blev skärrare på detta vis. Att du inte försöker söva dem. Utan vara uppe ett tag, aktivera dem. Anledningen var för att skingra tankarna. Underlätta och minska Flashbacks till händelsen. Går säkert att googla fram mer kring ämnet! Hoppas ni ej råkar ut för det mer såklart!!

  1. Jag gick också den utbildningen! Bara för en vecka sen typ. Just att inte sova utan hellre spela tetris haha. (En riktig bra utbildning måste jag säga, mycket intressant!)

 20. Masser af positiv energi og styrke til dig ❤️
  Hvor heldigt at dine børn ikke var hjemme hos dig og fik denne oplevelse 🙏🏻

 21. Usch. Det är väl den negativa sidan om kändisskapet och priset du får betala.

  Förstår inte hur du kan visa bilder på ditt hem, visa vilka bilar du kör, visa på instastoey var du befinner dej och skriva hur mkt pengar du har.
  Tror att du genom detta tyvärr provocerar fel människor.
  Om hag vore du skulle jag vara försiktigare med sånt här med tanke att du har 2 små barn med i bilden.

  Var rädd om dej och din familj!

  1. Å det nyinköpta huset har också det visats på nätet….omåttliga behov av att synas⁉️Det nya huset är ju inte direkt utan insyn…väldigt stort å väldigt ödsligt‼️

   1. Det här tycker jag låter som victimblaming 🤔 när vi går från att anklaga lättklädda kvinnor som blir våldtagna, anklagar vi dem som har stora fönster för att andra gör intrång.

  2. Ska människor sluta leva pga att det finns sjuka människor utan gränser i världen? Sjuka åsikter. Bättre att utöka sitt eget skydd, inte begränsa sig pga andra.

 22. Ni som försvarar och verkar tycka att det är ok för någon att försöka bryta sig in någons hus och skrämma livet ur en – bara för att man är i en psykos och ’inte kan styra vad man gör’. Vad är det för jäkla skitsnack? Så om ni var i samma situation så skulle ni vara helt coola, sitta kvar i soffan med ert te i handen? Jag lider själv av mental ohälsa och det är helt okej att kalla någon psykiskt sjuk/beter sig psykiskt sjukt om det är fallet – sluta vara så jäkla PK. Tröttsamt.

 23. Det är ju helt vidrigt att du ska behöva vara med om sånt här och att du dessutom blir van vid det för att det händer med jämna mellanrum. Sjukt! Tur i oturen att du har resurser för att hantera situationen med livvakter, säkerhetsrum osv. Men ändå, att man ens ska behöva vara förberedd på det. Jävla idioter!

 24. Skickar massa styrka till dig ❤️ Du är fantastisk, hoppas du klarar dig ur efterskaldsbubblan relativt snart. Kramar!!!

 25. Hur vet du att han var psykiskt sjuk? Bara undrar.
  Han kanske var påverkad av något (alkohol/droger)

  Du har ingen aning om vad som var ”felet” på honom.

   1. Då var han förmodligen ute flera timmar för sent och normalstörda brukar veta att man inte beter sig så om man är intresserad av att köpa ett objekt som är till försäljning. Hon skriver att han beter sig som om han vore psykiskt sjuk men det kan förstås bero på onykterhet också, exempelvis droger. Inte sällan det hänger ihop, hotfullt beteende, psykisk sjukdom, självmedicinering, drogmissbruk.

   2. Så han ville ”titta” på huset genom att banka på dörren och stå och stirra in genom fönster? Jag hoppas INTE att man gör så om man nu skulle vara intresserad av ett hus! Vem skulle INTE bli rädd om man kommer på någon göra så? Jag skulle ringa polisen på en gång, utan tvekan. Kollar man på ett hus för att det är till salu gör man det förhoppningsvis lite mer diskret i ren respekt till de som fortfarande bor där.

 26. Som psykolog med stort intresse før traumabehandling kan jag rekommendera EMDR-terapi, otroligt effektiv behandling man också kan göra direkt efter sådana händelser som du beskriver i inlägget som man är rädd ska kunna verka traumatiserande eller re-traumatiserande när det går på samma känsla som tidigare överväldigande upplevelser. Har själv hjälpt många med denna evidensbaserade metod.

  1. Är det övningarna med ögonen? Det har jag fått testa på mina triggers efter att ha blivit utsatt för knivhot. Jag trodde inte på det för fem öre innan, men efter bara 2 ggr hos en grym terapeut var det sååå mycket bättre. Gick några gånger till, och sen var mina triggers borta. Minnena finns kvar, men de kroppsliga reaktionerna går inte igång som de gjorde innan. (Frös till is och fick hjärtklappning av ljudet av nån som kommer springandes)

   1. Precis det står för Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Det fungerar precis så som du beskriver det. Triggers görs mindre sensitiva så att de inte reaktiverar en överaktivering i nervsystemet på grund av tidigare överväldigande upplevelser. Under utbildningen övade vi på varandra också så har själv upplevt god effekt. Kan verkligen varmt rekommendera metoden.

 27. Jag tror också på att du bara ska vara i det som är och acceptera det som kommer till dig på det mentala planet, istället för att skjuta undan dina känslor eller liknande. Ju mer vi trycker bort desto mer stannar det kvar och jag har märkt att acceptans och typ ”okej, nu verkar jag känna såhär, då är det så” också gör det lättare och att det försvinner snabbare än om jag motarbetar det.

  Det här är ju en träning, ett hack i maskineriet som dyker upp av en anledning, kanske dne anledning är att du faktiskt SKA prioritera självkärlek och ta hand om dig mer. Jag brukar välja perspektiv som funkar för mig och det gör att jag mår mycket bättre, och jag vet att du också är en person som inte sittar och tycker synd om dig och leker offer, så det kommer ge sig.

  Stor stor kram!

 28. Fruktansvärt! Jag själv blir så illa berörd av att läsa hur illa det kan vara för andras privatliv. Att inte kunna ha trygghet och att du behöver ett skyddsrum i ditt eget hus. Jag vill ge dig all styrka till kommande framtid och hoppas att liknande incidenter aldrig ska ske igen! Kan inte ens föreställa mig hur det är. Du är en stark kvinna, och det vet du. Kram till dig och familj!

 29. Otäckt! Har själv blivit knivrånad på tidigare jobb, och då var hemmet min trygga zon. Otroligt jobbigt att inte ens få ha sitt hem ”ifred” . Förstår att privatliv har sina begränsningar för offentliga personer, men sånt där ska ingen behöva stå ut med!

 30. Så hemskt! Att inte få vara i fred i sitt hem måste kännas fruktansvärt, även om du har en bra skyddsplan. Kram till dig och hoppas att du får vara i fred och kan lägga detta bakom dig. ❤️

 31. Är det så genomtänkt att lägga ut detta med tanke på att du har huset ute till försäljning? Tror inte det hjälper till att en eventuell psykiskt labil man härjar på adressen.

   1. Men va? Det är ju inte huset i sig personen är ute efter?! Med största sannolikhet är det ju en människa som är ute efter just Isabella (och hon hon ingår ju liksom inte i husköpet) eller också är det en sjuk person som befinner sog i området och sådana kan man aldrig skydda sig ifrån…

 32. Har du möjlighet tycker jag du ska ha vakt med dig hela tiden en tid för att få lugn och ro framförallt när du sover. Har du larmknapp du kan trycka på så det tjuter? Det har vi och rycker någon i dörren exempelvis (hände en gång) tryckte jag på hemmalarmet och det tjuter och blinkar runt huset plus att kameran går igång och filmar så då drog han snabbt därifrån men vi fick en tydlig bild på kameran och dessutom sprang två grannar ut som lyckades hindra honom till polisen kom. Det är hemskt att behöva uppleva att man inte är trygg i sitt eget hem. Hoppas du kan sova gott nu.

 33. Kan inte låta bli att undra. Var det en person som gömt sig kvar efter visningen? (Miss av mäklaren i så fall.) Någon som trodde att huset var hans (och Isabellas tillsammans då). Många stalkers har ju sådana vanföreställningar, t ex att de är gifta med ”kändisen”.
  Hursomhelst, riktigt otäckt.

 34. Obehagligt! Och jag vet hur det känns. När jag var ung bodde jag ensam i en liten hyresetta. I samma hus, visade det sig, bodde en alkoholiserad man. Han hade tydligen fått syn på mig och tyckte att jag var snygg. Så när han kom hem på natten bankade han på min dörr. Första gången fattade jag ju inte vad det var, men dagen därpå installerade jag ett kikhål i dörren. Så när det hände igen kunde jag se att det var en granne.

  Det här upprepade sig många gånger och till slut fanns ju ingen trygghet alls. Jag visste aldrig, på kvällen när jag gick och la mig, om det skulle bli en natt med bankanden och rop. Hyresvärden, som jag tog kontakt med, talade självfallet med hyresgästen. På dagen, när han var nykter, förstod han själv inte varför han gjorde så här. Han sa bara just att han tyckte att jag var ”så snygg”.

  Till slut gick det inte, jag var ett nervöst vrak. Visst hade mannen åkt ut från sin bostad till slut, men sådana där processer tar tid. Till slut kan en hyresvärd via Hyresnämnden bli av med en boende, men det kan ta år. Det är inte klokt, men så funkar det faktiskt. Så jag köpte en bostadsrätt och tog tillbaka mitt liv. Men jag minns fortfarande skräcken när han stod där utanför och skrek. Vidrigt! Och precis som du skriver, reaktionen kommer efteråt. Jag tror att det tog mig minst ett år att somna tryggt i nya bostaden, sådana ärr hade han givit mig.

  1. Akta dig. Tidigare i kommentarsfältet skrev jag något liknande och var totalt påhoppad när jag trodde han varit INNE i huset! Detta kommentarsfält alltså!!!

 35. Det är något som är fel på din blogg. Man kan inte skriva för snabbt för då står det ”ta det lugnt, du postar för snabbt” men idag är man ju snabb på att skriva, vad göra liksom Och sen när man trycker på knappen ”bakåt” så försvinner allt och man hamnar på föregående inlägg, inte på den man just kommenterat.

  Nu vet jag inte vad jag skrev men jag tycker i alla fall att det är jobbigt att du ska behöva ha det så bara för att du är offentlig och framgångsrik. Det är hemskt tråkigt att det är din verklighet. BEklagar det djupt och hoppas du snart måra bra igen och kan sova tryggt och gott i din egna säng. <3

  1. Det är ett spamfilter som slår till för den tror att det är en spambot som skickar ett meddelande.
   Trist att få allt man skrivit raderat bara med meddelandet att man ska ta det lugnt. Ganska otrevligt meddelande egentligen när man bara vill kommentera 🙁

  2. Diana, jag har också märkt några gånger att min text försvinner och att jag sen måste göra om. Därför, om jag har nån åsikt på den här bloggen, brukar jag kopiera min text innan jag skickar. Det är ju så enerverande att inte minnas i detalj vad man skrev, när man nu hade ”ansträngt sig”.

 36. Usch så obehagligt! Men måste säga att en hel del kommentarer också är obehagliga. Måste man in och peta på precis allt och alla??

 37. Detta är ju inte okej: att man ska behöva vara rädd i sitt eget hem. Hoppas du kan gå vidare snart och att detta slutar.

 38. Vad jag lider med dig. Så fruktansvärt otäckt, särskilt när man har barn. Det är inte rättvist att vissa människor förstör tryggheten för andra, så som det pågår i stort och smått världen över. Tack och lov att du har hjälp och stöd. Kram!

 39. Lägg upp en bild på honom! Låt alla se vem han är så hans nära och arbetsgivare kan se vilket äckel han är. Så trött på folk som förstör andras liv och sedan bara går tillbaka till jobb som om inget hänt! #justice #justdoit

  1. Det många inte tänker på är att familjen blir drabbad otroligt negativt. Folk tar avstånd ifrån familjerna som inte ens gjort något eller vetat om detta. Man ska aldrig hänga ut en person utan låta polisen sköta sitt jobb.

 40. Det kanske skulle vara säkrare för dig att bo i en lägenhet? Jag bor själv inte i hus av anledningen att jag inte känner mig trygg.

 41. Men fy så fruktansvärt! Sjukt att du ska behöva uppleva sådana saker. Och tänker på dina barn också. Skönt att allting gick bra iaf.

 42. Nåt här som inte stämmer. Men sprid bilden på mannen. Hur vet du att psykist sjuk, om inte känner mannen? Finns ingen orsak att sätta sin och oskyldiga barns trygghet till ett fristående hus.

 43. Jag tycker verkligen inte att mannens beteende är okej, men det stör mig att du Isabella skriver ”betedde sig psykiskt sjuk”. Psykisk sjukdom handlar om så extremt mycket. Att skriva något i stil med att han betedde sig oroväckande, otrevligt eller annat hade varit bättre. Och ja, kanske är det löjligt att märka ord. Men jag som tex har Bipolär sjukdom, klassas som psykiskt sjuk pga min sjukdom, jag skulle aldrig stalka någons hem. Jag tycker att det var ett otroligt dumt ordval, i alla fall men beklagar givetvis det som hänt oavsett.

    1. Åsiktsfrihet har ingenting med detta att göra. Åsiktsfrihet (och yttrandefrihet) reglerar förhållandet gentemot det offentliga (staten, kommun eller liknade). Vad ni anser två privatpersoner emellan har alltså inte m saken att göra.

  1. Kan du bara hålla tyst. Skriv i en kränkhetsrapport för guds skull när du endå är igång. Jag har en funktionsnedsättning, svag utvecklingsstörning, jag föddes med den och kommer har den resten av mitt liv. Jag klankar inte ner på andra som missbedömer andra människor med funktionsnedsättningar som faktiskt utgör ett hot. Jag blev spottad av en klasskamrat(troligen med en annan diagnos) I lågstadiet och Erik med down syndrom, kraftigt förståndshandikappad som blev skjuten av tre poliser för ett tag sedan för att han bar ett leksaksvapen. Jag menar med detta att du har ingen aning om hur stor skada människor med funktionsnedsättningar, diagnoser, brist på konsekvenstänk/förstånd kan göra. Visar en person prov på ett hotfullt beteende är det högt troligt att personen ÄR psykisk sjuk. Isabella kan inte ta ansvar för ”friska” psykiskt sjuka. Det är med stor sannolikhet att psykiskt sjuka agerar hotfullt, skadar andra människor. Alla gör inte det eller har förmågan att göra det men en del får en störning i hjärnan, agerar därefter, skadar sig själv eller andra i sin omgivning.

    1. Dom flesta som utför brott har en psykisk störning, alltså är psykisk sjuka. Man kan vara psykisk sjuk utan att få den på papper.

   1. ”Fast stalkar man någon sådär så ÄR man psykiskt sjuk! Sjuk i psyket eller helt enkelt sjuk i huvudet!” – hur kommer det sig då att alla som tex mördar inte är psykiskt sjuka. Sluta prata om saker du inte vet något om.

   2. Jag försvarar inte den här mannen överhuvudtaget men jag vet inte hur det är med dig, men jag har iaf läst om flera fall i media om människor som gjort fruktansvärda brott- som vid utredning inte varit psykiskt sjuka. Även om man trott det. Så man ska inte vara så snabb med att själv konstatera sånna saker, är min åsikt.

  2. Ja! Vi kan aldrig sluta rätta folk som fortsätter sprida stigmat om psykisk ohälsa! Det leder till missförstånd och människors död!

   Okunniga och ignoranta människor i kommentarerna. Vänta tills ni förlorar någon närstående till psykisk sjukdom så kommer ni advokera för att ordet ska användas rätt med!

   Ps. Om det ska vara någon form av tävling om vem det är mest synd om (Martina) så har jag även en funktionsnedsättning

 44. Vilken hemsk upplevelse! Vilken mardröm!! Jag hade aldrig vågat vara ensam om jag varit du.. Vilket är sorgligt, att man inte ska kunna vara hemma och känna sig trygg oavsett vem man är.. kan du inte ha en/flera vakter hos dig jämt? Och skriv inte att du ska vara ensam hemma i bloggen..
  Kramar till dig!

 45. Hoppas du får fantastiska grannar vid ditt nya hus också,som förstår din livssituation och kan hjälpa dig vid behov.Det är ett stort hus med många öppna ytor och jag hade nog inte vågat bo så själv om jag var känd.Men du har ju bevakning.

 46. Kan ni ovan bara sluta. Isabella har aldrig gjort en fluga för nära, gjort er något. Så varför går ni in här varje dag och sprida hat, för att försöka ”ta ner” Isabella på jorden. För eran skull ägna er åt själva och försök göra ert liv bättre. För uppenbarligen är ni psykiska sjuka, behöver hjälp. Lyckliga människor går inte runt och skadar, hatar på andra människor. Än en gång, gör något åt er själva innan det går för långt. Stackars er som känner behov att hata på någon så oskuldsfylld kvinna som Isabella. Sluta sprid hat, sluta gå in här om ni hatar Isabella. Hon har inte bett om era åsikter. Tänk, vuxna människor blir arga när barn mobbas men barn tar efter just er, vuxna. Dom gör inte som ni säger utan som ni gör.

   1. Du är dum i huvudet på riktigt om du anser att alla HATkommenterar Isabella får dagligen är ok. Tänk om det var dina barn som blev utsatta för kränkningar dagligen.

 47. Vilken mardröm…… 😔
  Se till att få prata med någon bra person som kan ge dig det stöd du behöver, viktigt för att kunna gå stark ur det här ♥️
  Kram

 48. Usch, så himla obehagligt!! ❤️ Och ännu värre blir det av PK-kommentarer från människor som borde skaffa sig annat att tänka på, än att påpeka fel/trycka ner andra 😒 Ta hand om dig och hoppas att du slipper fler läskiga besök 💪🏻

  1. Dom kan dra tillbaka från den vidriga mobbarblogg dom kom ifrån. Så hemska människor! Förstår inte hur dom står ut med sig själva 🙁

   1. Det är väl min egen blogg då, men den är ganska dåligt uppdaterad sen jag blev psykiskt sjuk. Men eftersom att du backar upp att fortsätta sprida stigmat om psykisk ohälsa så är du väl rädd att kolla min blogg ifall jag skulle vara en stalker/ mördare etc eftersom det är det du tror psykiskt sjuka är?

 49. Jag föredrar och bo i lägenhet känns tryggast så! Idag händer det så mycket man är så utsatt just när man bor i hus jag vågar knappt vara i vårat sommar hus.

 50. Så extremt obehagligt!! Vilka sjuka människor det finns, finns inga ord. Tur du har bra stöd runt dig, men du ska såklart inte tvingas utstå sådant här. Hoppas resten av veckan får vara lugn!

 51. Men herregud! Måste ju vara så obehagligt o ni stör er på ordval 🤔
  Hennes blogg=hennes ord, välj o läsa eller inte!
  Jag skulle bli jätterädd o rädd för mina barn!
  Hoppas du mår bättre ❤️

  1. Nej vi ska aldrig sluta försök bryta stigmat om psykisk ohälsa! Fortsätter vi använda det som något negativt kommer oförståelsen fortsätta!

   Med vänlig hälsning, någon som är psykiskt sjuk

  2. De handlar inte om ordval. De handlar om vad ordvalet faktiskt betyder. Att kalla någon psykiskt sjuk utan att veta om så är fallet, det är inte okej tycker jag och nej verkligen inte okej de som mannen gjorde, jag hade blivit skiträdd. Men att använda psykiskt sjuk utan att veta om de är så, det tycker jag är fel!

 52. Hej Isabella vet hur hemskt det är jag hade en stalker efter mig i 5,5 år och till slut flyttade hon från bostadsområdet .. vill du prata så skriv till mig . Det är jätte jobbigt att klara vardagen när man har det så jag kontakte med polisen flera ggr ! Men hon flyttade ju så nu är det är äntligen lugnt men jobbigt att bearbeta allt hemskt nu i efterhand . Mvh Åsa !

 53. Kan bara hålla med att psykiskt sjuk är väldigt fel ordval . Är själv sjukskriven för psykiskt ohälsa och äter mediciner för detta men skulle aldrig kliva in i ett främmande hus . Psykiskt ohälsa är än idag väldigt tabubelagt och inget man gärna pratar om eller söker vård för . Vilket jag tycker är fruktansvärt. Man borde kunna söka vård för psykisk ohälsa likväl som man söker för halsfluss eller något annat. / jag som är sjukskriven för psykisk ohälsa

 54. Om mannen vad okänd och aldrig blev tagen.. hur vet du att han var psykiskt störd då? Kanske bara var någon som var intresserad av ditt hus nu när det ligger ute till försäljning? Som blev lite väl starstrucked.

  1. Men lägg av, en husintressant bankar inte på fönstret och går in på tomten. Och kikar absolut inte in genom fönsterna. Det är inte ok.

 55. Jag själv är psykiskt sjuk och förstår inte riktigt varför det blivit sån uppståndelse kring valet av uttryck i detta inlägg. Jag tänker att en person som är helt psykiskt frisk skulle inte ställa sig och banka på någons dörr, vilket innebär att det troligtvis alltså är en person som faktiskt är psykiskt sjuk av något slag. Det finns ju så många olika sätt att vara psykiskt sjuk på så jag förstår inte ritkigt varför det skulle vara ett problem att använda sig av det begreppet. Svara gärna på denna kommentar och förklara just vad det är som upplevs så stötande, jag försöker att se saker ur andra människors perspektiv men jag hänger inte riktigt med här 😊

  1. Precis, det finns många sätt att vara psykiskt sjuk på men min personliga åsikt är att det var väldigt onödigt av henne att använda det uttrycket i det här inlägget med mannen, av flera anledningar.

   – hon vet inte om han har en psykisk störning.
   – jag är en av dom som vill bryta den negativa klangen kring psykisk ohälsa, det blir inte bättre av att man slänger ur sig psykiskt sjuk hur som helst.

   Inlägget är skrivet om en otroligt hemsk, negativ händelse och hon använder ordet psykisk sjuk utan att veta om så är fallet. Nej jag tycker inte att det är friskt att göra så som hon beskriver att mannen gör, men jag tycker också att det är onödigt att hon använder de ordval psykisk sjuk när hon inte vet om han faktiskt är det. Det skapar bara ännu mer fördomar osv. Det är min åsikt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..