Skönhet inifrån ut

Jag får ibland frågor kring vilka skönhetstips jag har, när jag satte mig för att skriva ner alla insåg jag att mycket har med min kost att göra. Here we go: 

1. Vatten är A och O för en fin hy. När jag började dricka betydligt mer vatten så fick min hy en annan glow än innan. Idag märker jag direkt när jag druckit för lite vatten. Huden blir mer glåmig.

2. Jag dricker två rejäla glas vatten varje morgon. Har en vattenflaska vid skrivbordet, dricker under dagen (aldrig någonsin läsk) och ser till att svepa två stora glas innan jag ska sova. På morgonen brukar jag alltid pressa ner en halv färsk citron ner i glaset. Det gör kroppen mer basisk. Jag älskar kaffe men jag ser till att ha ett glas vatten bredvid till varje kopp. Nu under sjuktider gör jag också en smoothie till frukost med morötter, hjortron, ingefära, kanel och gurkmeja.

Skarmavbild 2018 09 14 kl 14 02 45

3. Jag ser till att äta mycket basisk mat. För sur mat skapar inflammationer i kroppen. Basisk mat är mycket råkost, grönsaker, rotfrukter, bär, broccoli, avocado, gurka, potatis, bönor, svamp, groddar, kål av alla sorter, spenat, hirs och quinoa. Det är tillfördel är verkligen att jag älskar råkost. Jag äter gärna råkost jämt.

4. Jag dundrar på med C-vitamin varje dag. För stressar man mycket och lever i en storstadsmiljö minskas våra naturliga antioxidanter i kroppen. Därför försöker jag äta mycket av det jämt. Jag och barnen äter färska bär varje dag, nu är det mycket hjortron och lingon hemma. Annars är blåbär och björnbär en favorit hemma. Det går såklart bra med fryst också.

Skarmavbild 2018 09 14 kl 14 09 50

5. Jag äter vitaminer varje dag. Magnesium, Zink, Biotin, A, C och D-vitamin.

6. Jag skippar vetemjöl och rent socker som ofta som jag kan/vill. Jag märker direkt att jag blir speedad av det och det är inte den typ av energi jag mår bra av. Jag äter havregryn, råris, sötpotatis istället. När jag ska äta något sött blir det oftast mörk choklad. Fast mitt favortisnack just nu är skivad banan med jordnötssmör och havssalt. Så himla gott.

7. Majoriteten av min mat består alltså av en massa grönt såsom grönkål/spenat, mycket råa grönsaker, bra kolhydrater och protein från växtriket. Ibland blir det ägg, fisk och mjölkprodukter såsom keso och kvarg. Ibland blir det också röd vin, en massa smör och nybakat bröd och rinnig chokladfondant. Men i en sund balans.

Skarmavbild 2018 09 14 kl 14 08 06

8. Det viktigaste i min ansiktsrutin är rengöringen morgon och kväll. Noga noga bort med all make up. Samt återfuktning. Jag smörjer in ansikte, kropp, längderna i håret med vår hårolja, fötter och alla nagelband 1-2 två gånger per dag. Exfolierar två gånger i veckan. Tvättar håret två gånger i veckan max (ja, trots träning. Resten stavas torrshampoo). Hårinpackningen sover jag med en gång i veckan. Fukt, fukt fukt är nyckeln för en strålande hud.

9. Jag använder heller inte puder, inte Emelie heller. Istället ser vi till att huden är preppad med en massa fukt som hinner sjunka in ordentligt. Samt fixeringsspray ovanpå sminket. Men aldrig puder.

10. Mina skönhetprios är ett fint fönat hår, fina händer och fötter och en återfuktad hud. Är det i sin ordning så känner jag mig alltid fin. I väskan finns alltid en ansiktsmist, parfym, handkräm, läppbalsam, tandborste, tandkräm och en hårborste.

 1. Det bästa skönhetstipset tycker jag är att helt skippa alkoholen. Har själv druckit mycket rödvin på helger och även vissa vardagar. Men jäklar vilken skillnad på lyster, hy, levnadsglädje, träningsresultat det blir när man helt skippar alkoholen.

 2. Många kloka råd men det blir extremt fel när du illustrerar inlägget med en väldigt photoshoppad bild på ditt ansikte. Ditt utseende på den bilden har inget med mat, vatten och hälsosamma rutiner att göra.

   1. Kan du isåfall vetenskapligt förklara hur en syra gör en kropp mer basisk? enligt alla kemiska lagar driver en syra kroppen att sänka sitt pH initialt. Om man menar att man gör det regelbundet kan njurarna producera mer bikarbonat för att neutralisera, men inte att öka kroppens pH konstant. Detta skulle denaturera protein och kroppen/organsystem skulle falera.

   1. Bra källhänvisning där hörru. För info så har din kropp ett buffertsystem med stor kapacitet att buffra baser och syror så att pH ligger konstant 7,35-7,45. Att äta ”basiskt” (ovetenskapligt blaj om du frågar mig) gör noll skillnad i pH värde hos i övrigt friska personer. Isabella får äta hur hon vill men ett generellt tips är att ta reda på fakta först. Detta är en alternativ hälsotrend utan vetenskapligt underlag. Mvh narkosläkare med rätt bra koll på just detta

  1. Nej, du har fel? Bara för att det smakar surt så är det inte det, herregud. Citron innehåller ämnen som gör den basisk, som magnesium och kalcium.

  2. Som jag har förstått innehåller citronen basiska mineraler som gör att den blir basisk i kroppen när den omsätts även om den från början har ett lågt pH.

   Dock är hela den här grejen med att äta basiskt något av en trend, och en gammal sådan. En frisk kropp reglerar pH-balansen alldeles utmärkt på egen hand och det är ingenting som vi kan påverka med kosten. Om kosten hade varit avgörande och kroppen hade saknat buffertsystem som reglerar pH kan man fråga sig vad som hade hänt om man drack en coca cola som har ett pH runt 2-3. Då hade som i regel människor besökt sjukhuset.. eller bårhuset oftare för att kroppen antingen hade blivit för sur eller för basisk pga kosten och därmed inte kunnat fungera som den ska.

 3. Kroppen ska inte vara mer basisk än sitt naturliga pH-värde, det är farligt. Det går heller inte att göra kroppen mer basisk genom att äta på ett speciellt sätt, särskilt inte genom ett ökat intag av citron som ju är surt (motsatsen till basiskt).

  Håller med om kommentaren ovan att undvika alkohol eftersom det torkar ut kroppen och är vätskedrivande. Och att dricka mycket vatten är ju bra för kroppen rent generellt. Men det är viktigt att skilja på myt och fakta.

  1. Kan vara viktigt även för dig att känna till fakta, citron smakar surt men är motsatsen, dvs basiskt, i kroppen. Och jo, man påverkar kroppen med det man äter 🙂

   1. Jag har inte någonstans påstått att kroppen inte påverkas av det vi äter, självklart är det så. Men att påstå att ett glas citronvatten varje morgon gör kroppen mer basisk är löjeväckande. Kroppen reglerar pH-balansen på egen hand och den är dessutom olika i olika delar av kroppen. Magsäcken har tex ett lågt pH. Vad gäller citronens basiska värde efter förtäring får jag väl backa (hittar inga vettiga källor för varken det ena eller det andra, så där står jag med skägget i brevlådan) men fakta kvarstår att pH-värdet styrs av kroppen själv och är inget som påverkas av dieter.

  2. C, din kommentar betr alkohol. Du skriver att den torkar ut kroppen (rätt).
   Men sen påstår du att det är vätskedrivande???
   Förklara denna ekvation!,

   1. Alkohol hämmar till viss del ADH, vilket leder till ökad mängd vatten i urinen = mer vätska försvinner ut ur kroppen med urinen..

   2. Alkohol är vätskedrivande, alltså det DRIVER ur vätska ur kroppen. Det resulterar i uttorkning. Vad i den ekvationen ska förklaras?

   3. Alkohol ör uttorkande just för att det är vätskedrivande. Alkohol hämmar hormoner ADH (antidiuretiskt hormon) vars uppgift är att få njurarna att återabsorbera vätska. När det hormonet så hämmas så kissar vi istället mera >> förlorar mer vätska >> blir uttorkade.

  1. Förstår precis! Italienarna har en sådan kärlek till råvarorna och hur maten tillagas. Man är stolt över att kunna laga mat från grunden med kärlek. Man äter mindre mängder, njuter och det sociala i att äta står i centrum. Då mår man också så mycket bättre tror jag!

  2. Hahah helt tvärt om för mig! När jag har varit i Italien har blivit mycket pizza, pasta, risotto, rödvin, prosecco och efterrätter. Älskar italiensk mat men blir nyttigare när man kommer hem

  1. Det är en myt att huden påverkas om du dricker mycket vatten. För att det ska påverka måste du dricka extrema mängder vatten och den mängden klarar inte kroppen av och skillnaden skulle bli minimal. Ibland ska man vara kritisk till saker som skrivs.

  2. Det är inte hälsosamt att dricka för mycket vatten. Du ska i så fall dricka något där du även får i dig salter etc som kroppen behöver.

  3. Tänkte också på det! Herregud jag är så känslig och springer och kissar två gånger på natten bara jag dricker ett glas några timmar innan läggdags. Vore ju rena drömmen att kunna svepa massa vätska innan läggdags 😀

 4. Att tro att man kan påverka kroppens pH-värde genom mat är överdrivet. För det första skiljer sig pH-värdet åt mellan olika kroppsdelar. I magsäcken är pH-värdet ca 1,5-2,0 på huden ca 4,5-5, i snippan ca 4 medans det i blodet och majoriteten av cellerna är ett pH-värde mellan 7,35-7,45. Ett väldigt snävt spann alltså. Så länge cellernas pH-värde ligger däremellan mår vi fint.

  Hos friska upprätthålls denna balans automatiskt. Kroppen har flera buffertsystem för att ständigt upprätthålla pH-balansen. pH-värdet är ett mått på antalet vätejoner i kroppen (en molekyl som bl.a bildas i cellens ämnesomsättning). Blir vi aningen för sura så kissar vi ut fler vätejoner, eller ökar andningsfrekvensen automatiskt för att andas ut mer koldioxid (som oxå är en sur produkt). Blir vi aningen för basiska kissar vi tvärtom ut mer basiska ämnen, eller andas långsammare. Även kemiska buffertar kan ändra molekylsammansättningen i kroppen. Detta sker ständigt i kroppen utan att vi märker det.

  Så länge vi är relativt friska behöver vi inte oroa oss för sådana besvär. De uppkommer som komplikation vid olika sjukdomstillstånd; diabetes, KOL, astma, försvagad andningsmuskulatur, sepsis mfl.

  Skulle vi råka ut för något sjukdomstillstånd där sura eller basiska molekyler ansamlas kraftigt hinner inte kroppens buffertsystem med vilket kan leda till större rubbningar. Då blir vi akut sjuka, t.om livshotande. Symtomen beror på om rubbningen är respiratorisk (ex hyperventilation) eller metabolisk (ex ketoacidos vid diabetes), samt om det är ett förhöjt pH (alkalos) eller sänkt (acidos). Dessa tillstånd kräver i princip alltid akut sjukvård och behandling i form av bikarbonatinfusion, andningshjälp, övervakning eller annat.

  pH-balansen regleras alltså automatiskt oavsett vad vi äter så länge vi är friska.

  1. Haha Kristina. Men nu pratar vi om ph vardet i tarmen, ingen annanstans. Las pa igen. Ater man mycket skit blir ph vardet surt. Man maste ata ratt

   1. Jag tror det är du som får läsa nogrannare, Isabella skriver inte med hänvisning till tarmarna utan ”kroppen”. Vilket som saknas det vetenskaplig evidens för att ”basisk kost” har några överväldigande positiva effekter för våra kroppar. Kroppen reglerar pHVärdet själv och eliminerar ett eventuellt ”basiskt överflöde” via bl a njurarna.

  2. Mycket bra och grundad kommentar.

   Att dricka överdrivet mycket vatten gör oss möjligen lätt svullna en stund, svårt att se andra fördelar med det.

 5. Då och då efterlyser kommentatorer här och frågar vad Isabella äter och dricker.
  När hon nu berättar vad hon äter och dricker och som får henne att må bra – vad händer då? Jo då får Isabella och vi alla veta att det är fel, fel, fel.
  Frågar ni bara för att kunna kritisera?

  1. Antagligen är det inte vi som kritiserar detta inlägg som undrar hur hon äter utan någon som har något sämre koll själva och därmed är lite nyfikna på isabellas kosthållning.

   Sen är det nånstans såhär. Isabella är en offentlig person som ibland påstår saker som är felaktiga. Exempelvis gällande kost och biokemi finns det såpass mycket vetenskaplig fakta att det inte alltid räcker med att ha läst en bok innan sängdags för att få en bra kunskapsbas. Om jag skulle påstå att molnen på himlen är gjorda av marshmellows så får jag nog räkna med att någon med mer kunskap kommer att ifrågasätta ett sådant uttalande. Utifrån det hänseendet är det inte konstigt att kritisera innehållet i detta inlägg men att gå till personangrepp och klaga på Isabella som individ är enligt mig inte helt schysst.

   Avslutningsvis tänker jag såhär; mår isabella bra av sin kost är det huvudsaken, sen om det är placebo eller inte spelar egentligen ingen roll. Målet för hennes del är antagligen att hon mår bra och trivs med sin livsstil.

 6. Tips på bra fixeringspray som håller makeupen på plats? Låter skönt att slippa puder! Jobbar mycket vid dator vilket gör huden glansig.

   1. Arvsanlag spelar stor roll, de som håller det simpelt har det säkert så för att deras hy är naturligt vacker. Min hy däremot reagerar på allt och så fort jag slarvar med rengöringsritualerna så kollapsar hela jäkla ansiktet 😉

  1. Underbart svar! ❤ Tror det stämmer till 110% (+ skippa överdrivet solande). Tröttsamt med alla mirakelkrämer & hudbehandlingar man kan göra. 😂
   Fast det är ju trevligt med en hudkräm som luktar gott – och då har vi konsumenter en miljard märken och varianter att välja mellan.

  1. vadå? dricka vatten, skippa mjöl och socker och tvätta ansiktet morgon och kväll? smörja in sig efter dusch? jag har två barn och ingen hjälp men skulle utan problem kunna göra det.

 7. TACK!! Detta inlägg var precis det jag behövde just nu i min vardag. Dessa rutiner och din härliga smoothie kommer nog göra stor nytta! <3

 8. Man kommer undan med bra mycket om håret, hyn och händer/fötter, ser bra ut. Många människor lider av kliande hårbotten, typ rosacea och andra hudsjukdomar i någon grad, de tjänar på att tvätta hårbotten varje dag för att undvika att den naturliga floran av mikroskopiska djur alla bär på, växer sig för stor. Min frisör ger ofta rådet till dem att tvätta hår, ögonbryn och i näsan (!) med milda schampoon, varje dag och byta örngott dagligen. Kanontips två är att sova med en ögonmask med koppar i tyget. Speciellt för folk som sover mycket på sidan.

   1. Koppar är tydligen naturligt avstötande för kvalster. Kvalster som samlas på ditt ansikte när du sover och orsakar finnar m.m Vi som har rosacea t.e.x har tio gånger mer kvalster på hyn än andra, när man reducerar kvalsterfloran försvinner inflammationerna. Sedan sägs det att koppar är helande och stimulerar kollagen men det vet jag inte hur sant det är. För min hy har masken varit kanon.

 9. Jättefina tips!
  Behöver du järntillskott när du äter så mycket vegansk? Jag fick en pik av min läkare så det är ett tips från en vegan till en annan 😁 det kan sjunka utan att man märker det! Trevlig helg!

 10. Jag borstar/kammar aldrig mitt hår… drar ut det med fingrarna i duschen när balsamet sitter i👌👌
  Men aldrig användt ditt torrschampo😎
  Funkar det lika bra på thailändskt hår??
  Kram M

 11. Ett av de bästa hälsotipsen är ju faktiskt att lägga alkoholen på hyllan. Ansiktet blir slätare och ”glowigare” än nånsin när man låter bli att dricka ett glas vin då och då (talar utifrån egna erfarenheter).

 12. Hej! Jag undrar hur det går med dina cystor som du hade så problem med för några år sen? Har du fortfarande problem? Kan nog hjälpa många unga tjejer att få höra om det, eftersom många numera får diagnosen endometrios. ❤️

  1. Hej! Har dock för mig att det inte var endocystor men kan ha fel. Vid endo ska ju menstruationer helst undvikas helt och hållet, inget som BB har nämnt att hon gör.

 13. Hej Isabella!

  Jag fann inga kontaktuppgifter till dig men hoppas att du kommer läsa detta.

  Jag är en 29-årig tjej som följt din blogg dagligen i flera år. Jag har sådant driv och stora drömmar men jag vet inte hur jag ska kanalisera allt. Jag jobbade senast som receptionschef men fick avgå då dom tyckte jag var mer som en chef än ledare, jag har på många arbetsplatser fått klagomål om hur jag är och jag förstår inte denna feedback, jag ser inte det negativa… under första veckan som arbetssökande kämpade jag till mig 4 arbetsintervjuer men föll på mållinjen, är helt knäckt av dom beskeden och känner mig oduglig, hur orkar man kämpa när man får så mycket motgångar?

  Jag har haft dröm om att starta eget, få styra själv, är trött på att min framtid ligger i andras händer då chefer bestämmer om ens anställning, vill ha den friheten egenföretagande ger men jag har aldrig känt mig duktig inom något eller att jag har nå talang, vad ska jag starta eget inom, hur ska jag börja och ta reda på vad jag brinner för?

  Försöker greppa tag i förebilder såsom du som jag ser upp till och se om du har nå tips på hur jag ska ta mig vidare i allt detta, jag vet inte ens vad jag vill just nu…

  Hälsningar,

  Daniella.

  1. Om du inte vet vad du brinner för, så brinner du ju inte för någonting.
   Att brinna för något betyder ju att just DET är det enda du tänker på…

  2. Daniella..du behöver förstå vad du gör tokigt. En chef är en bossig typ. En ledare är ngt positivt. Din roll är att leda andra människor inte köra m andra. Be att få exempel på vad dom menar i just ditt jobb.
   Det känns som att det är viktigt för dig att bestämma själv..kanske är det de som är haken?
   Träffa en jobbcoach. De kan hjälpa dig förstå hur det funkar och också hjäloa dig hitta ditt kall i livet.
   Terapi är också bra f att förstå dig skälv och andra bättre. Det är utvecklande
   Mvh Åsa

  1. Ja precis, skulle vara väldigt intressant att höra mer hur ni lägger makeup(en).
   Jag använder alltid puder för Att matta av huden, men får lätt acne. Humm
   Kankse borde tänka om? Skulle vara kul att höra mer

 14. Alkohol och mående, stress är något som också påverkar huden. Förmodligen mer än alla krämer. Skönheten kommer inifrån.

 15. Hej! Var är källorna bakom vad som är sur eller basisk mat? Efter en snabb googling hittar jag tex att måbra säger att svamp är sur mat.
  Naturligtvis mår man bättre om man äter rena råvaror än massor av snabbmat men det här med sur och basisk mat vet jag inte om jag tror på.

 16. Otroligt att du kan se skillnaden på din hy när du dricker vatten eller ej, när inte ens forskare kan göra det i sina studier? Torr hy är inte samma sak som en uttorkad kropp. Det går liksom inte att dricka sig fri från torr hud….

  1. Fast nu pratar du om något annat. Torrheten i de yttersta lagren på huden påverkas lite av vattendrickande men att fylla kroppen med vatten har en fyllande effekt, lite som hyaluronic acid, det är därför man känner på hur insjunken djurs päls är för att avgöra om de är uttorkade t.e.x, så visst påverkad det ens ansikte och dess utseende. Dessutom är vatten en transportation för avfallsprodukter i kroppen.

 17. Hej Bella!
  Så inspirerande och lärorint att ta del av detta! Tack att du delar med dej! Mest logiskt att jobba på med skönheten från bägge håll, samt hålla balans. Jag är själv mkt intresserad av detta och åker ibland på föreläsningar av en mkt kunnig person vid namn Tommy Svensson. Sist jag var och lyssnade på honom var det tema vitaminer och skickar några matnyttiga som jag fått med mej 😊

  Vitamin C
  Passionsfrukt- innehåller lika mkt C- vitamin som i hela 8 apelsiner. En Kiwi lika mkt som 4 apelsiner, en halv Kiwi täcker ett helt dagsbehov hos en vuxen. Viktigt att inta C- vitamin till frukost då kroppen är mest tom efter natten. Finns även supermkt C-vitamin i det yttersta skiktet på obesprutade ekologiska rödbetor.
  För dej som chokladälskare kan jag tipsa om att även Raw Food Kakao innehåller väldigt mkt antioxidanter 😊
  Kanske du redan känner till, men utöver C-vitaminens funktion att göra det basiskt i kroppen samt hämma fria oxiderande radikaler ger den även i samma veva ett mkt bra läkkött. C- vitaminen är dessutom vattenlöslig.

  Sen vill jag även rekommendera att välja lantmjölk istället för vanlig mjölk då den är rik på naturligt B- vitamin samt vars fettmolekyler inte är sönderslagna som i vanlig mjölk och tas därav lättare upp av kroppen. Många som har besvär av laktos kan dricka lantmjölk tack vare just detta. B- vitaminen är dock, som du kanske vet, dock inte vattenlöslig utan måste tas in med fett.

  Köp hellre frysta bär än färska, forskning har visat på att mer vitaminer finns kvar i frysta bär pga att de fryses i samband med skörd samt inte exponeras för ljus som de färska frukterna i affären blir.

  Med önskan om en fin söndag

  Kram Frida

 18. Tack, det var lätt att läsa i punktform. När använder du Löwengrips ansiktscream The Cream och när advanced av samma märke? Vad är skillnanden?

 19. Det värsta du kan göra mot dina tänder är att dricka citronvatten, efter läsk möjligen. Och nej det hjälper inte att borsta tänderna efter, det blir tom värre för du exfolierar bort emaljen då. Skulle verkligen vilja rekommendera att sluta med det om du vill ha starka och friska tänder 🙂 samt fina hehe

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..