Skönhet inifrån ut

Jag får ibland frågor kring vilka skönhetstips jag har, när jag satte mig för att skriva ner alla insåg jag att mycket har med min kost att göra. Here we go: 

1. Vatten är A och O för en fin hy. När jag började dricka betydligt mer vatten så fick min hy en annan glow än innan. Idag märker jag direkt när jag druckit för lite vatten. Huden blir mer glåmig.

2. Jag dricker två rejäla glas vatten varje morgon. Har en vattenflaska vid skrivbordet, dricker under dagen (aldrig någonsin läsk) och ser till att svepa två stora glas innan jag ska sova. På morgonen brukar jag alltid pressa ner en halv färsk citron ner i glaset. Det gör kroppen mer basisk. Jag älskar kaffe men jag ser till att ha ett glas vatten bredvid till varje kopp. Nu under sjuktider gör jag också en smoothie till frukost med morötter, hjortron, ingefära, kanel och gurkmeja.

Skarmavbild 2018 09 14 kl 14 02 45

3. Jag ser till att äta mycket basisk mat. För sur mat skapar inflammationer i kroppen. Basisk mat är mycket råkost, grönsaker, rotfrukter, bär, broccoli, avocado, gurka, potatis, bönor, svamp, groddar, kål av alla sorter, spenat, hirs och quinoa. Det är tillfördel är verkligen att jag älskar råkost. Jag äter gärna råkost jämt.

4. Jag dundrar på med C-vitamin varje dag. För stressar man mycket och lever i en storstadsmiljö minskas våra naturliga antioxidanter i kroppen. Därför försöker jag äta mycket av det jämt. Jag och barnen äter färska bär varje dag, nu är det mycket hjortron och lingon hemma. Annars är blåbär och björnbär en favorit hemma. Det går såklart bra med fryst också.

Skarmavbild 2018 09 14 kl 14 09 50

5. Jag äter vitaminer varje dag. Magnesium, Zink, Biotin, A, C och D-vitamin.

6. Jag skippar vetemjöl och rent socker som ofta som jag kan/vill. Jag märker direkt att jag blir speedad av det och det är inte den typ av energi jag mår bra av. Jag äter havregryn, råris, sötpotatis istället. När jag ska äta något sött blir det oftast mörk choklad. Fast mitt favortisnack just nu är skivad banan med jordnötssmör och havssalt. Så himla gott.

7. Majoriteten av min mat består alltså av en massa grönt såsom grönkål/spenat, mycket råa grönsaker, bra kolhydrater och protein från växtriket. Ibland blir det ägg, fisk och mjölkprodukter såsom keso och kvarg. Ibland blir det också röd vin, en massa smör och nybakat bröd och rinnig chokladfondant. Men i en sund balans.

Skarmavbild 2018 09 14 kl 14 08 06

8. Det viktigaste i min ansiktsrutin är rengöringen morgon och kväll. Noga noga bort med all make up. Samt återfuktning. Jag smörjer in ansikte, kropp, längderna i håret med vår hårolja, fötter och alla nagelband 1-2 två gånger per dag. Exfolierar två gånger i veckan. Tvättar håret två gånger i veckan max (ja, trots träning. Resten stavas torrshampoo). Hårinpackningen sover jag med en gång i veckan. Fukt, fukt fukt är nyckeln för en strålande hud.

9. Jag använder heller inte puder, inte Emelie heller. Istället ser vi till att huden är preppad med en massa fukt som hinner sjunka in ordentligt. Samt fixeringsspray ovanpå sminket. Men aldrig puder.

10. Mina skönhetprios är ett fint fönat hår, fina händer och fötter och en återfuktad hud. Är det i sin ordning så känner jag mig alltid fin. I väskan finns alltid en ansiktsmist, parfym, handkräm, läppbalsam, tandborste, tandkräm och en hårborste.

 1. Mikaela skriver:

  Det värsta du kan göra mot dina tänder är att dricka citronvatten, efter läsk möjligen. Och nej det hjälper inte att borsta tänderna efter, det blir tom värre för du exfolierar bort emaljen då. Skulle verkligen vilja rekommendera att sluta med det om du vill ha starka och friska tänder 🙂 samt fina hehe

 2. Ellen skriver:

  Tack, det var lätt att läsa i punktform. När använder du Löwengrips ansiktscream The Cream och när advanced av samma märke? Vad är skillnanden?

 3. Hej Bella!
  Så inspirerande och lärorint att ta del av detta! Tack att du delar med dej! Mest logiskt att jobba på med skönheten från bägge håll, samt hålla balans. Jag är själv mkt intresserad av detta och åker ibland på föreläsningar av en mkt kunnig person vid namn Tommy Svensson. Sist jag var och lyssnade på honom var det tema vitaminer och skickar några matnyttiga som jag fått med mej 😊

  Vitamin C
  Passionsfrukt- innehåller lika mkt C- vitamin som i hela 8 apelsiner. En Kiwi lika mkt som 4 apelsiner, en halv Kiwi täcker ett helt dagsbehov hos en vuxen. Viktigt att inta C- vitamin till frukost då kroppen är mest tom efter natten. Finns även supermkt C-vitamin i det yttersta skiktet på obesprutade ekologiska rödbetor.
  För dej som chokladälskare kan jag tipsa om att även Raw Food Kakao innehåller väldigt mkt antioxidanter 😊
  Kanske du redan känner till, men utöver C-vitaminens funktion att göra det basiskt i kroppen samt hämma fria oxiderande radikaler ger den även i samma veva ett mkt bra läkkött. C- vitaminen är dessutom vattenlöslig.

  Sen vill jag även rekommendera att välja lantmjölk istället för vanlig mjölk då den är rik på naturligt B- vitamin samt vars fettmolekyler inte är sönderslagna som i vanlig mjölk och tas därav lättare upp av kroppen. Många som har besvär av laktos kan dricka lantmjölk tack vare just detta. B- vitaminen är dock, som du kanske vet, dock inte vattenlöslig utan måste tas in med fett.

  Köp hellre frysta bär än färska, forskning har visat på att mer vitaminer finns kvar i frysta bär pga att de fryses i samband med skörd samt inte exponeras för ljus som de färska frukterna i affären blir.

  Med önskan om en fin söndag

  Kram Frida

 4. Ida skriver:

  Otroligt att du kan se skillnaden på din hy när du dricker vatten eller ej, när inte ens forskare kan göra det i sina studier? Torr hy är inte samma sak som en uttorkad kropp. Det går liksom inte att dricka sig fri från torr hud….

  1. Cecilia skriver:

   Fast nu pratar du om något annat. Torrheten i de yttersta lagren på huden påverkas lite av vattendrickande men att fylla kroppen med vatten har en fyllande effekt, lite som hyaluronic acid, det är därför man känner på hur insjunken djurs päls är för att avgöra om de är uttorkade t.e.x, så visst påverkad det ens ansikte och dess utseende. Dessutom är vatten en transportation för avfallsprodukter i kroppen.

 5. Sara skriver:

  Hej! Var är källorna bakom vad som är sur eller basisk mat? Efter en snabb googling hittar jag tex att måbra säger att svamp är sur mat.
  Naturligtvis mår man bättre om man äter rena råvaror än massor av snabbmat men det här med sur och basisk mat vet jag inte om jag tror på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..